Gość: ulisess IP: *.torservers.net 16.03.11, 23:13 mam irlandzki czek ze zwrotem podatku, chciałbym go zrealizować w Polsce, zależy mi na szybkości procedur, ma ktoś doświadczenie w tym temacie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
euro-czek.pl_konsultant Re: realizacja czeku 25.03.11, 00:12 Gość portalu: ulisess napisał(a): > mam irlandzki czek ze zwrotem podatku, > chciałbym go zrealizować w Polsce, zależy mi na szybkości procedur, > ma ktoś doświadczenie w tym temacie? Witam, realizacją czeków skarbowych w Polsce zajmuje się np Euro-czek.pl. Procedurę przeprowadzają w krótkim terminie i za niewielką opłatą. W razie dalszych niejasności proszę pytać Pozdrawiam, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ulisess Re: realizacja czeku IP: *.torservers.net 28.03.11, 23:50 mowi pan ze szybko i tanio ale jak szybko i jak tanio? Odpowiedz Link Zgłoś
euro-czek.pl_konsultant Re: realizacja czeku 31.03.11, 22:46 Gość portalu: ulisess napisał(a): > mowi pan ze szybko i tanio > > ale jak szybko i jak tanio? Witam, euro-czek.pl realizuje czeki skarbowe w 5 dni od daty złożenia czeku do inkasa. Opłata to tylko 39zł. Pozdrawiam, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ulisess Re: realizacja czeku IP: *.torservers.net 10.04.11, 00:19 i co nastepuje po tych 5 dniach? Odpowiedz Link Zgłoś
euro-czek.pl_konsultant Re: realizacja czeku 12.04.11, 23:22 Gość portalu: ulisess napisał(a): > i co nastepuje po tych 5 dniach? Witam, w terminie 5 dni od złożenia czeku do inkasa, następuje jego realizacja, tzn. wypłata kwoty z czeku na wskazane konto bankowe klienta. Pozdrawiam, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ulisses Re: realizacja czeku IP: *.torservers.net 20.04.11, 02:00 a jesli nie mam konta bankowego, to jak moge odzyskac moje pieniadze? Odpowiedz Link Zgłoś
euro-czek.pl_konsultant Re: realizacja czeku 27.04.11, 23:29 Witam, euro-czek.pl przy realizacji czeku zapewnia możliwość otrzymania wypłaty z czeku na dwa sposoby, pierwszy to przelew bankowy, a drugi to zwykły przekaz pocztowy na wskazany adres przez właściciela czeku. Pozdrawiam, Gość portalu: ulisses napisał(a): > a jesli nie mam konta bankowego, to jak moge odzyskac moje pieniadze? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: borys Re: realizacja czeku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.11, 02:18 kto placi za przekaz pocztowy? Odpowiedz Link Zgłoś
euro-czek.pl_konsultant Re: realizacja czeku 06.05.11, 02:00 Gość portalu: borys napisał(a): > kto placi za przekaz pocztowy? Witam, koszt przekazu pocztowego pokrywany jest przez osobę oddającą czek do realizacji, przy przelewie bankowym nie występują żadne dodatkowe koszta. Pozdrawiam, Odpowiedz Link Zgłoś
fryc81 Re: realizacja czeku 21.06.11, 00:06 jaka ma byc minimalna waznosc czeku zeby go zrealizowac w polsce? Odpowiedz Link Zgłoś
euro-czek.pl_konsultant Re: realizacja czeku 01.07.11, 00:06 fryc81 napisał: > jaka ma byc minimalna waznosc czeku zeby go zrealizowac w polsce? Witam, euro-czek.pl nie posiada tego rodzaju ograniczeń. Każda kwota czeku może być zrealizowana na życzenie klienta. Pozdrawiam, Odpowiedz Link Zgłoś
fryc81 Re: realizacja czeku 11.07.11, 15:15 pytalem o ważnosc czeku, termin ważnosci a nie o minimalna kwote :) Odpowiedz Link Zgłoś
euro-czek.pl_konsultant Re: realizacja czeku 19.07.11, 00:38 fryc81 napisał: > pytalem o ważnosc czeku, termin ważnosci a nie o minimalna kwote :) Witam, aby euro-czek.pl mógł zrealizować Pański czek to musi być on ważny jeszcze przez min. 5 tygodni w chwili złożenia do inkasa. Pozdrawiam, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: edmund Re: realizacja czeku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.11, 01:20 czy trzeba miec zalozone konto bankowe w jakims specjalnym banku zeby dostac kase z czeku przelewem? Odpowiedz Link Zgłoś
euro-czek.pl_konsultant Re: realizacja czeku 01.07.11, 00:07 Gość portalu: edmund napisał(a): > czy trzeba miec zalozone konto bankowe w jakims specjalnym banku zeby dostac ka > se z czeku przelewem? Witam, euro-czek.pl w przeciwieństwie do niektórych banków nie narzuca konieczności posiadania konta bankowego w konkretnym banku. Aby wypłatę z czeku przelać na konto bankowe, musi być ono ważne w dowolnym banku polskim. Pozdrawiam, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: edmund Re: realizacja czeku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.11, 00:40 a inaczej niz przelewem tez mozna otrzymac pieniadze z czeku? bo mam firmowe konto i taka wplate musialbym niekorzystnie ksiegowac, dlatego zalezalo by mi na innym sposobie otrzymania pieniedzy Odpowiedz Link Zgłoś
euro-czek.pl_konsultant Re: realizacja czeku 25.07.11, 23:23 Witam, oczywiście jest jeszcze możliwość przekazania Panu kwoty z realizacji czeku poprzez przekaz pocztowy na Pański adres. Pozdrawiam, Odpowiedz Link Zgłoś
igliczka Re: realizacja czeku 30.07.11, 18:05 jaka jest róznica w czasie kiedy otrzymałbym pieniadze czekajac na przelew a na przekaz? Odpowiedz Link Zgłoś
jan-w Re: realizacja czeku 31.07.11, 00:00 Za przekaz zapłacisz. Np 35 zł. Konto prywatne w mbanku możesz założyć przez internet w ciągu kilku minut za darmo. Wyjąć pieniądze możesz po podpisaniu umowy którą przywozi i zabiera kurier. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jolka Re: realizacja czeku IP: *.dynamic.chello.pl 31.07.11, 09:27 Dużej różnicy w czasie nie ma, jest w opłatach Odpowiedz Link Zgłoś
euro-czek.pl_konsultant Re: realizacja czeku 07.08.11, 00:35 >>>>jaka jest róznica w czasie kiedy otrzymałbym pieniadze czekajac na przelew a na przekaz?>>>> Witam, Pieniądze przelewane na konto znajdują się na nim niemal natychmiast, najpóźniej następnego dnia roboczego po przelewie. W przypadku przekazu pocztowego jest to uzależnione od czasu wykonania tej operacji przez Pocztę, zwykle zajmuje to kilka dni. Pozdrawiam, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krystian Re: realizacja czeku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.11, 00:58 jakie jest przewalutowanie czeku? kiedy nastepuje, po jakim kursie? Odpowiedz Link Zgłoś
euro-czek.pl_konsultant Re: realizacja czeku 01.10.11, 00:29 Gość portalu: krystian napisał(a): > jakie jest przewalutowanie czeku? kiedy nastepuje, po jakim kursie? Witam, Czeki realizowane są po kursie dla klientów indywidualnych w banku Polbank z dnia uznania czeku przez bank. Pozdrawiam, Odpowiedz Link Zgłoś
euro-czek.pl_konsultant Re: realizacja czeku z Irlandii 13.04.11, 00:33 Witam, euro-czek.pl otrzymał korzystną dla klientów wiadomość. Narodowy Bank Irlandii nie pobiera już opłaty dodatkowej za realizację czeków skarbowych (wystawionych w Irlandii) realizowanych poza strefą euro. Tym samym osoby realizujące irlandzkie czeki skarbowe nie będą narażeni na konieczność dokonania opłaty dla Narodowego Banku Irlandii, zaoszczędzając ok 20-25€. Pozdrawiam, Odpowiedz Link Zgłoś