Dodaj do ulubionych

DSA Financial Group SA

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.04, 09:52
Witam serdecznie

Mam pytanie dotyczące DSA, ostatnio zaproponowano mi współpracę z ta firmą,
czy ktoś mógłby mi powiedzieć coś na ich temat, czy podpisanie z nimi umowy
jest opłacalne, czy sa fimą rzetelną, na dokładnie jakiej zasadzie działają.

Serdecznie dziękuję za pomoc
Obserwuj wątek
    • Gość: jarezy71 Re: DSA Financial Group SA IP: *.crowley.pl 16.09.04, 22:14
      Smiało uczciwa i porządna firma .
    • Gość: JAP Re: DSA Financial Group SA IP: *.trzebnica.sdi.tpnet.pl 05.12.04, 18:28
      Firma bezkonkurencyjna na naszym rynku OFE (II filar - ten obowiązkowy).
      Proponują przenoszenie kapitału zgromadzonego na OFE do najlepiej zarabiających
      Funduszy Emarytalnych. Przez całe życie zawodowe zmieniasz kilka razy OFE i
      masz większą emeryturę nawet do 100%. Obsługa bezpłatna dla nas i opiekują się
      przez cały czas - do emerytury. Oni działają w naszym interesie a nie w
      interesie PTE.
      • Gość: Piotrek Re: DSA Financial Group SA IP: *.ztpnet.pl 05.12.04, 18:48
        Działają w naszym interesie? A co z tego mają? Poza tym można bezpłatnie się
        przepisać raz na dwa lata! A i po przepisaniu prowizja z reguły wyższa!
        Dziwne...
        • Gość: JAP Re: DSA Financial Group SA IP: *.trzebnica.sdi.tpnet.pl 05.12.04, 19:45
          Jeśli chodzi o prowizję, to teraz max 7% i będzie maleć do 3,5% (2014r).
          Różnica między prowizjami jest mało znacząca, bo liczy się stopa zwrotu - im
          wyższa, tym lepiej dla klienta. Commercial Union, na przykład, daje już 4% a
          mimo to jego klienci zarabiają dużo mniej, niż spora część spośród OFE,
          dających 7%, bo stopa zwrotu CU jest niziutka.
          A jeśli chodzi o przepisywanie co dwa lata, to teoretycznie można to robić,
          lecz nikt z DSA tak często nie przepisze swojego klienta, bo przez 2 lata żaden
          OFE nie zarobi. Na to trzeba 5-10 lat.
          Jeśli chodzi o interes DSA, to oczywiście nie robią oni tego charytatywnie. OFE
          pobierają prowizję z naszych składek emerytalnych i z tej puli przeznaczone
          jest wynagrodzenie dla pracowników DSA. Może Pan wierzyć, lub nie, ale DSA
          współpracuje wyłącznie z tym OFE, które na pewno zarobi dla klienta maksymalnie
          dużo. Po kilku latach, jak już zarobi swoje, to kapitał przenosi się do innego,
          rokującego największe zarobki. I tak do naszej emerytury. Świetni analitycy i
          maklerzy nad tym czuwają. A poza tym firma jest zorientowana na zarządzanie
          kontami emerytalnymi do samej emerytury klientów, toteż nie może sobie pozwolić
          na jakąś "wpadkę". Dziś nie jeden OFE chciałby, aby DSA (ponad 5 tysięcy osób w
          Polsce) pracowała na ich rzecz. Problem w tym, że większość OFE jest w słabej
          kondycji.
          Pozdrawiam.
          • co_dzienna Re: DSA Financial Group SA 05.12.04, 20:44
            Dziwne jest to co piszesz.
            I kompletnie w to nie wierzę.
            A wiesz dlaczego? Bo wiem ile się płaci za klienta.
            Po pierwsze za tego, którego się przepisze do nowego OFE, albo za takiego,
            którego się przekona, by się nie przepisywał.
            Więc z łaski swojej nie kłam na temat bezinteresowności.
            Drugie kłamstwo grubymi nićmi szyte (jakaś już chyba głupota z tego wyłazi
            straszna) to to, że to jakieś DSA "współpracuje z OFE, które zarabiają dla
            klienta tylko maksymalnie" - no wybacz, ale to znaczy, że tam nie finansiści, a
            jasnowidze pracują :-)
            (pewnie ci z amwaya...)
      • co_dzienna Re: DSA Financial Group SA 05.12.04, 20:49
        nie, no przepraszam, ja myślałam, że Ty na poważnie, a Ty sobie po prostu
        żartujesz.
        Dobrzy samarytanie :-))) z tego DSA. Dobry dowcip. Dziękuję.
        • Gość: JAP Re: DSA Financial Group SA IP: *.trzebnica.sdi.tpnet.pl 05.12.04, 21:43
          Przecież pisałam, że DSA nie robi tego charytatywnie - wczytaj się w to, co
          napisałam wcześniej. W DSA się też zarabia, jak w każdej innej pracy. Pieniądze
          idą z OFE

A jeśli idzie o to, skąd wiadomo, który fundusz lepiej zarobi, to nie wróżki a
          malkerzy giełdowi analizują szczegółowo posunięcia każdego OFE. Oni się znają
          na rynku giełdowym przecież najlepiej.

• co_dzienna Re: DSA Financial Group SA 05.12.04, 21:58
            a najbardziej podoba mi się
            "Fundusz pozytywnego trendu"
            :-)

Jeśli wierzysz w to co piszesz, to współczuję.
            • Gość: JAP Re: DSA Financial Group SA IP: *.trzebnica.sdi.tpnet.pl 05.12.04, 22:46
              To nie ujma, że się nie znasz na giełdzie. Nie każdy musi to rozumieć. Od tego
              są specjaliści przecież.

Ja w giełdę sporo zainwestowałam i nieźle zarobiłam. Właściwie z giełdy głównie
              żyję.
              A DSA znam tylko jako klient - nie pracuję tam, bo nie mam czasu na dodatkowe
              zajęcia. Zanim podpisałam umowę z nimi, to ich dobrze sprawdziłam.

PS. "Fundusz pozytywnego trendu?" - skąd wzięłaś ten termin , bo ja go nie
              użyłam.
              • co_dzienna Re: DSA Financial Group SA 05.12.04, 22:56
                dsa.netsquare.pl/dzialalnosc.php?og=2
                poczytaj specjalistko od giełdy ;-)
                własnie widać jak sprawdziłaś...
                :-DDDDD

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka