toda.raba Re: Etx Capital 06.10.15, 17:18 Mój obecny broker nauczył mnie obsługi platformy, pomógł ogarnąć analizę techniczną, przypomina o ważnych wydarzeniach ekonomicznych, dzwoni też, gdy TP/SL są ustawione według niego na złych poziomach. Pamiętajcie ludzie, że broker nie może decydować za was; on może co najwyżej wskazać kierunek działań. Jeśli się nie znacie, pytajcie Opiekuna, jaki Stop Loss ustawić i jaką potencjalną stratę to wygeneruje. Nie sztuką jest stracić 80% kapitału w kilkanaście minut, jeśli ustawia się parametry transakcji "od czapy". Odpowiedz Link Zgłoś
zdzichj Re: Etx Capital 22.10.15, 20:41 Ciebie poinformowali o STOP LOSS? Nawet nic o tym nie słyszałem od któregokolwiek "opiekuna". Tak a'propos, miałem ich w ciągu 3 miesięcy cztersch, za każdym razem coraz "lepsi". W dniu dzisiejszym straciłem prawie 8.000 zł, i jaka reakcja "opiekuna", nawet nie zadzwonił że tracę pieniądze? Może pan wpłacić następne pieniądze lub czekać - tylko na co jak straciłem już resztę pieniędzy. Rady udzielane przez "opiekunów" to np. "Zgodnie z analizą firmy XYZ preferowany spadek do xxx, ale możliwy wzrost do yyy". SUPER. Odpowiedz Link Zgłoś
rafcik47 Re: Etx Capital 11.10.15, 20:25 Witaj kolego sa to smyki i naciagacze opiekun tak pokierowal moja kasa rano zrobilem transakcje a po poludniu zadzwonil ze byly wachania rynku i 12000pln nie ma i najlepiej jak bym znowu wplcil nowa kase dla mnie to AMBER GOLD BIS opikunowie tego brokera powinni opiekowac sie osobami niepelnosprawnymi moze to im sie uda pozdrawiam odradzam najwieksza porazka Odpowiedz Link Zgłoś
wanga5 Re: Etx Capital 25.02.17, 12:33 Ja się akurat nie zgodzę z ta opinią. W ETX jest bardzo dobra oferta, dobre spready. Ja jestem zadowolony z platformy, nie robi żadnych numerów. Niema próblemów z ewnetualnym wycofywaniem Ogólnie bezpiecznie, broker regulowany. Z mojego doświadczenia nie ma się do czego przyczepić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek Re: Etx Capital IP: 77.87.76.* 28.04.17, 07:31 Co ty człowieku opowiadasz? Kilka razy miałem przypadek taki, ze platforma zamknęła mi pozycję i nagle nastąpiło dziwne odwrócenie trendu. Co ciekawe obserwując notowania danego waloru na innych platformach nie powinno mi było zamknąć pozycji. Naciągacze to bardzo delikatne określenie dla tych oszustów, którzy tak mi doradzali, ze początkowo wartość rachunku coprawda wirtualnie wzrosła, by po krótkim czasie wyczyścić go do zera. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: T100 Re: Etx Capital IP: *.neanet.pl 21.10.15, 08:53 Czekam na wasze przeżycia z debiutu ferrari u tego maklera Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zymek Re: Etx Capital IP: *.adsl.inetia.pl 28.10.15, 18:03 Przeżyć nie będzie. Wszyscy klienci ETX Capital na debiucie Ferrari stracili kasę. Mimo ewidentnej straty "doradcy" z ETX nadal dzwonią i wmawiają naiwnym leszczom ,że ich klienci zarobili na debiucie Ferrari. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: t100 Re: Etx Capital IP: *.neanet.pl 31.10.15, 19:02 Nagrywałem ich rozmowy więc jeśli coś to pisz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ranr Re: Etx Capital IP: *.dynamic.chello.pl 08.01.16, 15:05 Witam, potrzebuję nagrań z przestępstwa podczas doradzania zawieranych transakcji, zeznań osób poszkodowanych - Sprawę przeciwko ETX Capital Excellent Partnership prowadzi Komenda Rejonowa Policji Warszawa I ul. Wilcza 21, 00-544 Warszawa indywidualnie do każdego przypadku, teraz przeciwko Edgarowi G. ale istotne jest każde zawiadomienie o przestępstwie za doprowadzenie do niekorzystnego rozporządzenia mieniem Kilenta w wyniku przekazanych rekomendacji czy doradzania, co mają zabronione i o tym wiedzą, że nie mogą tak robić. W zeznaniu oskarżony stwierdza jednak, że nie doradzał, nie kazał, nie wywierał presji, nie wymuszał w trakcie rozmowy z Klientem do zawierania transakcji lecz jedynie przekazywał instrukcje a Klient sam z własnej woli decydował. Jest to składanie fałszywych zeznań i trzeba udowodnić stan faktyczny, najlepiej jeżeli będzie nagranie z rozmowy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ranr Re: Etx Capital IP: *.dynamic.chello.pl 08.01.16, 15:41 kontakt ranr@vp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ranr Re: Etx Capital IP: *.dynamic.chello.pl 26.01.16, 01:12 Jakich oszustów nagrałeś, może dzwonili do Ciebie z numerów: 533424016 naganiacz na wpłaty 50000 zł i więcej oraz na debiuty 505787246 złodziej od doradztwa i rekomendacji Odpowiedz Link Zgłoś
zdzichj Re: Etx Capital 22.10.15, 20:31 Nie wierz im w żadne słowo jeżeli chodzi o korzyści finansowe. Kiedy cokolwiek zainwestujesz to tak jakbyś włożył w kubeł na śmieci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: radny Re: Etx Capital IP: *.static.ip.netia.com.pl 13.11.15, 11:44 Dzwonią i namawiają jak każda firma chcą zarobić. Najlepsze kiedy Pan cały czas namawia i ja tłumacze, że nie mam teraz wolnych środków a pieniędzy z firmy nie chcę inwestować, bo kilka razy się przejechałem to na zakończenie usłyszałem twarde - widzę, że rozmawiam z osobą która nie jest kompetentna - do tej firmy już na pewno nie wrócę... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wxz Re: Etx Capital IP: *.adsl.inetia.pl 14.11.15, 20:07 Gońcie tą bandę złodziej. Nie dajcie się namówić. Odpowiedz Link Zgłoś
plociara Re: Etx Capital 15.11.15, 02:59 Biedni durnie, co to koniecznie chcą "inwestować" i już w wyobraźni widzą się w roli milionerów. Ta firemka ETX działa metodą "na wnuczka", albo jak "przekręt nigeryjski". Dlaczego Polacy tak boją się korzystać z usług radców prawnych? Odpowiedz Link Zgłoś
pr-awy [...] 17.11.15, 19:20 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
plociara Re: Etx Capital 18.11.15, 06:47 No ale ten żałosny przekręt jednak działa! Wystarczy zatrudnić telefonicznych sprzedawców oferujących "absolutnie pewny zysk 64 % w skali roku" i Polacy ustawiają się w kolejce by zostawić im swoje życiowe oszczędności. Polacy to jednak dość durnowaty naród. Odpowiedz Link Zgłoś
pr-awy Re: Etx Capital 18.11.15, 09:36 zachowaj mój wpis i wklej go ponownie jak zostanie skasowany. Oni cały czas prowadzą ze mną walkę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ddk Re: Etx Capital IP: *.gdynia.vectranet.pl 10.02.16, 20:02 Nie ufaj im. Spróbuj zaznajomić się z umową, gwarantuję, że jest mętna jak gnojówka. Niczego z niej nie zrozumiesz a samo czytanie ze zrozumieniem jest katorżniczym wysiłkiem. To są zwykli oszuści, tyle, że w drogich garniturach i eleganckich krawatach. Wysyłasz im pieniądze i "opiekun" prowadzi cię za rękę w kierunku zakupów tych wszystkich instrumentów, które właśnie sprzedają insiderzy. Grasz przeciwko profesjonalistom z wieloletnim doświadczeniem, przeciw wielkim bankom i funduszom, które obracają milionami. Na koniec zawsze tracisz. Masz większe szanse grając w kasynie. No i tam zwykle serwują szampana, więc zanim się spłuczesz możesz się fajnie zabawić :) Odpowiedz Link Zgłoś
lesek20 Re: Etx Capital 11.02.16, 21:08 ETX Capital nie jest bardzo zła broker. Czytałem recenzję trade-test.com/pl/etx-capital-opinie i wydaje mi płacą swoich handlowców, ale prawdopodobnie można znaleźć kilka lepszych brokerów jak TradeStation może Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kali Re: Etx Capital IP: *.play-internet.pl 11.02.16, 21:25 translator zła przekłada zrobić wydawać mi może się Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość2016 Re: Etx Capital IP: *.free.aero2.net.pl 11.03.16, 20:39 Dlaczego nikt nie napisał najważniejszej informacji, że posiadacz gotówki osobiście podejmuje ryzyko a wszelkiej maści brokerzy, doradcy czy jak ich zwą po prostu zarabiają na gotówce wciągniętych do "zabawy cudzymi pieniędzmi". Moja rada jest prosta. Jeśli chcesz grać instrumentami finansowymi to musisz posiąść potężną wiedzę na temat różnych zawiłości rynkowych, mieć niesamowitą pamięć do wyników historycznych, potrafić analizować informacje polityczne i gospodarcze - czyli musisz być mądrzejszy od brokera więc po co on? Jeśli stracisz swoje pieniążki to będziesz miał pretensje tylko do siebie i nie będziesz przelewał żale za swoje niedołęstwo na innych jak "frankowicze". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stary pracownik Re: Etx Capital IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 10.07.16, 00:24 Opiekun zarabia na tzw. Spreadzie, na towarach jest on najwyzszy, stad wlasnie wasza kukurydza, bawelna i inne glupoty. Licza sie dla nich tylko wielkosci otwartych przez was pozycji, im wiekszy kapital na stsrt tym lepiej, im wiecej doplacicie-jeszcze lepiej Odpowiedz Link Zgłoś
kingleo Re: Etx Capital 14.07.16, 22:15 Etx Capital nadal działają i atakują - widocznie naiwnych nie brakuje. Przeczytałem wątek i to co jest napisane to typowe dla firmy tzw. bucket-shop: firma to oszuści, oni szukają tylko osoby do wpłacenia kapitału. Zarabianie na giełdzie jest bardzo trudne, zwłaszcza na braniu kierunkowych pozycji w kontraktach na bawełnę czy kukurydzę - wiemy jedynie, że pójdzie do góry albo do dołu. Dlatego, żeby zapewnić sobie zysk bez ryzyka, to taka firma zajmuje pozycję na dwóch odzielnych rachunkach: na jedynym kupuje a na drugim to samo sprzedaje - trick polega na tym, że finansowane jest wszystko z pieniędzy klientów. Tak więc stratę na pierwszym koncie pokrywa w całości klient, a zysk z drugiego konta jest częściowo wypłacony klientowi, po czym zachęca się go do dalszych 'inwestycji'. To dlatego właśnie ktoś tu pisał, że ten opiekun to rekomendował zajęcie pozycji dokładnie przeciwnych do tego co mówił zdrowy rozsądek. Odpowiedz Link Zgłoś
grzeg74 Re: Etx Capital 26.07.16, 12:14 Ja ma inne doświadczenia z Etx capital, a należą do kategorii pozytywnych w porównaniu do konkurencji. Jasne jest, że granie na surowcach nie należy do najłatwiejszych, a jak wkładasz cały dorobek życia bez wcześniejszej edukacji, to wychodzą słabe sytuacje. Odpowiedz Link Zgłoś
kris9119 Re: Etx Capital 12.09.16, 13:28 Słysząc głosy skusiłem się na czytanie forum nie tylko etx ale tez gkfx, tms, xtb, xtrade, keystock, fxnet, cfd100, plus500 innych brokerów już mi się nie chcę bo wszyscy tacy sami według forum. Zastanawiam się kto to piszę ? Ja byłem u kilku z wyżej opisanych u jednego straciłem u innego zarobiłem ok 140%własnego wkładu, jestem 7 lat na tym rynku naiwni tracą doświadczeni zarabiają. Odpowiedz Link Zgłoś
plociara Re: Etx Capital 12.09.16, 15:51 Drogi "kris9119", chciało się specjalnie zakładać konto żeby to napisać. Poza tym jednym wpisem nic nie ma. Czyżbyś był jednak wynajęty? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: awar Re: Etx Capital IP: *.dynamic.chello.pl 17.09.16, 01:01 Jesteś 7 lat na rynku i to miło, że podzieliłeś się swoim doświadczeniem. Tylko nie wiem, czy piszesz jako klakier złodzieja ETX Capital, czy też jako idiota, który tylko jeszcze o tym nie wie, że jest idiotą. Najpierw przeczytaj ze zrozumieniem o czym piszą oszukani i w jaki sposób dochodzi do przestępstwa ze strony ETX Capital, bo jeżeli tego nie zrozumiałeś to sam jesteś potencjalnym naiwnym i to dla takich ludzi są te ostrzeżenia przed złodziejem ETX Capital, bo tylko te wpisy mogą ich ostrzec. Dla oszukanych złodziej zawsze będzie złodziejem i w ich oczach nigdy nie wybielisz ETX Capital swoją gadką, bo firma jest taka jakich ma reprezentantów. Skoro jednak jesteś orędownikiem złodzieja nad złodziejami ETX Capital, to załóż sobie u nich rachunek, wpłać 50000 zł jako specjalny klient i korzystaj z ich usług (ich dane znajdziesz na tym forum lub wystarczy poczekać aż sami się zgłoszą tyle naplęgło się tego robactwa), np, Joanna Krychniak jako konsultant ma w ofercie super debiuty i pomoże w otwarciu rachunku, i w przelewie pieniędzy a Edgar Gazarian jako opiekun rachunku i menadżer doradzi i zaopiekuje się transakcjami nowego klienta do końca a także kolejną wpłatą, ma w tym duże doświadczenie, bo poprowadził już wielu klientów. Doświadczenie jest najlepszym nauczycielem i wtedy już nie będziesz pisał „Zastanawiam się kto to pisze ?” Odpowiedz Link Zgłoś
pacinowski Re: Etx Capital 29.09.16, 12:56 ja im zaufałem, siedze już troche u nich i nie mam negatywnych opinii co do ex capital Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pawel11 Re: Etx Capital IP: 88.220.43.* 24.10.16, 22:01 Napiszcie jak zamknąć konto w tej firmie? Odpowiedz Link Zgłoś
swian1 Re: Etx Capital 05.12.16, 07:45 Firma traktuje POlskę jak "Eldorado" do wyciągnięcia jak największej ilość pieniędzy. " Naganiacze" z wynajętej firmy kuszą zarobkami. Jak coś wpłacisz już Cię mają. Mogą sciągnąć wszystko jak wejdziesz w tą grę. Początkowo zyskujesz, potem możesz, przy ich poradach , nawet wszystko stracić. Ja tego doświadczyłem, odradzam zaufanie do opiekunów. Jeśli grać to lepiej chyba samemu, mniejsze straty. Odpowiedz Link Zgłoś
akiriusz Re: Etx Capital 09.12.16, 17:29 Takie firmy mają jeden i ten sam schemat działania na cąłym świecie, proponuję obejrzeć choćby WOLF OF WOLFSTREET. Na początku niewielkie zyski, by zachęcić do wpłacenia następnych dużo większych pieniędzy a potem gigantyczna wtopa :-))) Naiwni jakimś dziwnym cudem zawsze się znajdują. Akiriusz -------------------------------------------------------------------------------------------------- przeczytane.org | pamiętnik mola książkowego przeczytane.org/dan-simmons-piesn-bogini-kali-indie-i-zaklete-kolo-cierpienia/ Odpowiedz Link Zgłoś
wanga5 Re: Etx Capital 25.02.17, 12:19 Firma ma swoją historię, do tego dość jasne zasady, a platforma daje wiele możliwości. Ja zarobiłem większą sumkę już parę razy, więc się da. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek Re: Etx Capital IP: *.play-internet.pl 28.04.17, 07:54 Widzę kolego, że jedynie ty jesteś zadowolony ze współpracy z tymi oszustami. Przypadek??? Mnie, jak większość wypowiadających się tutaj, wyczyscili do zera. Jak sam podejmowałem decyzje nieukrywanym, ze wartość rachunku raz rosła innym razem spadała, ale generalnie było na plus. Natomiast jak zaczął mi doradzać tzw. opiekun, dość szybko straciłem wszystko. Do samodzielnego inwestowania nie jest potrzebna platforma, jaką oferuje ETX (do niej też mam pewne zastrzeżenia, które m.in. reklamowałem w trakcie 'współpracy' z tymi oszustami) i sami 'opiekunowie', którzy jak się okazuje są doradcami od tego jak się zaopiekować pieniędzmi wpłaconymi przez naiwnych klientów, w celu ich przejęcia. Odpowiedz Link Zgłoś