Dodaj do ulubionych

E-banki, który wybrać

IP: *.opole.cvx.ppp.tpnet.pl 22.05.01, 08:15
Zamierzam otworzyć sobie ROR w którymś z e-banków. Ogólnie wiadomo, że opłaca
się to tylko w niektórych przypadkach. Na przykład PKO BP życzy sobie bajońskie
sumy za prowadzenie konta. Czy ktoś mógłby polecić mi jakiś bank, ewentualnie
doradzić, gdzie znajdę zestawienia owych banków (opłaty, oprocentowania...)

Obserwuj wątek
    • Gość: Tom Re: E-banki, który wybrać IP: 212.160.130.* 22.05.01, 14:46
      Inteligo - ok. 17% odsetek
      • Gość: Kwasek Re: E-banki, który wybrać IP: *.se.com.pl 22.05.01, 16:20
        Na razie te instytucje funkcjonują zbyt krótko by wyciągnąć głebszy wniosek. Ja
        mam rachunek w mbanku i jest o.k. Takiego Intelligo to ja nie znam.
        • Gość: klient Re: E-banki, który wybrać IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 21.08.01, 22:09
          polecam zajrzeć na
          http://www.ebanki.pl
      • Gość: Piotr Re: E-banki, który wybrać IP: *.opole.cvx.ppp.tpnet.pl 23.05.01, 15:50
        Wiem, że Inteligo ostatnio w wyborczej ostro reklamują. Jakiś czas temu mocno
        reklamowano mBank, ale jakie ma on oprocentowanie?
        Ostatnio dużo słychać o koncie z Lwem, może ktoś potrafi coś więcej powiedzieć
        na ten temat? I w końcu jakie są opłaty za prowadzenie ROR’a w Inteligo i w
        mBanku?
        • Gość: banker Re: E-banki, który wybrać IP: 10.129.216.* / 212.76.33.* 23.05.01, 23:37
          Z e-bankow oferujacych konto internecie i callcenter sa w zasadzie Mbank,
          ktorego udzialowcem jest BRE Bank a w zasadzie niemiecki Commerzbank, majacy w
          tym ostatnim znaczace udzialy oraz Inteligo, ktorego udzialowcem jest Berliner
          Geselschaft Bank (10 dziesiatka w Niemczech)

Oferta jest podobna jesli chodzi o oprocentowanie i produkty. Inteligo
          wprowadzil co prawda nowy produkt e-mail money, gdzie mozna przesylac kase
          znajac jedynie adres e-mailowy osoby, ktorej sie chce wyslac pieniadze. Jest w
          tym troche zachodu, ale ktos nie chce udzielic informacji o numerze swojego
          konta to moze wykorzystac bank za posrednika.

Wydaje sie, ze Mbank ma wieksze szanse na rozwoj bo zaczal wczesniej i jesli
          dojdzie do skutku koncecja BRE Multibanku, czyli rozszerzenia platformy
          internetowej takze o inne klasyczne kanaly i produkty to moze okazac sie, ze
          bedziemy mieli najlepszy bank w Polsce. Musza co prawda usprawnic lacza
          internetowe lub zakupic serwer o wiekszej mocy. Wielokrotnie zdarzalo mi sie
          dlugi czas na logowanie lub wykonanie operacji.

Jesli chodzi o konto z Lwem to troche wolno chodzi. Skamplikowane kodowanie
          hasla. Prowizje sa raczej wygorowane. Jest to proba wejscia ING/BSK za oferta
          internetowa nie najnowszej generacji. 2 lata temu to bylby cos, dzis nic
          nadzwyczajnego.
          • Gość: Piotr Re: E-banki, który wybrać IP: *.opole.cvx.ppp.tpnet.pl 29.05.01, 13:54
            Jak wypłacać pieniądze z banku Inteligo skoro nie ma on własnych bankomatów?
            Jaka wiąże się z tym prowizja? Jak wygląda z zabezpieczeniem. Rozumiem, że w
            Niemczech bank jest odpowiednio chroniony, ale czy w Polsce (Bankowy Fundusz
            Gwarancyjny)?
            • Gość: Janusz VW Bank IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 05.06.01, 16:57
              Czy ktos ma jakies doswiadczenia z Volkswagen Bank
              Direct? Prosiłbym o rzeczowe
              opinie.
              • Gość: Psc69 Re: VW Bank IP: *.siemens.pl 04.10.01, 17:48
                Gość portalu: Janusz napisał(a):

> Czy ktos ma jakies doswiadczenia z Volkswagen Bank
                > Direct? Prosiłbym o rzeczowe
                > opinie.

Moje doświadczenia są takie, że od końca czerwca wielokrotnie i na różne sposoby
                (tel., mail, poczta) usiłowałem otworzyć r-k w VW Bank Direct i po prostu do dziś
                bezskutecznie!!! :(((

• mikaej Re: VW Bank 08.10.01, 09:13
                  Daj sobie spokój z VW!
                  Za duze koszty, za duże problemy...
                • aabjp Re: VW Bank 17.09.02, 09:53
                  A ja mam i sobie chwalę. Otwieranie sprowadziło się do 1 wizyty na poczcie i
                  złożenia tam podpisu pod wypełnionym wcześniej wnioskiem, ściągniętym przez
                  internet. Kontakt z bankiem mam przez telefon, na razie wszystko gra - i
                  wpłaty, i wypłaty, i odsetki również nie do pogardzenia.
                • aabjp Re: VW Bank 17.09.02, 09:58
                  A ja mam i sobie chwalę. Otwieranie sprowadziło się do 1 wizyty na poczcie i
                  złożenia tam podpisu pod wypełnionym wcześniej wnioskiem, ściągniętym przez
                  internet. Kontakt z bankiem mam przez telefon, na razie wszystko gra - i
                  wpłaty, i wypłaty, i odsetki również nie do pogardzenia.
                  • Gość: Janusz 10 Re: VW Bank IP: *.pulawy.sdi.tpnet.pl 05.10.02, 11:06
                    Ja również mam konto w Vw Bank direct i nie narzekam. Najlepsze do lokowania
                    nadwyżek finansowych dla ciułaczy którym nie zależy na kartach, kredytach itp.
                    Chyba najniższe koszty posiadania rachunku spośród wszystkich kont.
            • Gość: Cruse Kłopoty udziałowca Inteligo? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 07.06.01, 19:31
              W "Wyborczej" ukazał się jakiś czas temu artukuł o kłopotach finansowych jakie
              ma w Niemczech Bankgesellschaft Berlin (główny udziałowiec Inteligo Finances).
              Z tego co wiemm brakuje mu około 8 mld dolarów. Mimo to przedstawiciele banku
              uspokajają, że nie ma i nie będzie miało to wpływu na kondycję Inteligo w
              Polsce. Czy ktos mógły to fachowo ocenić? Poza tym spółka córka BGB - BGB
              Polska nie ma niezbędnej do prowadzenia rachunków licencji bankowej - co to
              oznacza dla ludzi, którzy trzymają w Inteligo swoje oszczędności?!
              • Gość: Psc69 Re: Kłopoty udziałowca Inteligo? IP: *.siemens.pl 04.10.01, 17:54
                Gość portalu: Cruse napisał(a):

> W "Wyborczej" ukazał się jakiś czas temu artukuł o kłopotach finansowych jakie
                > ma w Niemczech Bankgesellschaft Berlin (główny udziałowiec Inteligo Finances).
                > Z tego co wiemm brakuje mu około 8 mld dolarów. Mimo to przedstawiciele banku
                > uspokajają, że nie ma i nie będzie miało to wpływu na kondycję Inteligo w
                > Polsce. Czy ktos mógły to fachowo ocenić? Poza tym spółka córka BGB - BGB
                > Polska nie ma niezbędnej do prowadzenia rachunków licencji bankowej - co to
                > oznacza dla ludzi, którzy trzymają w Inteligo swoje oszczędności?!

Cóż to za bzdury???
                Jak można nie mieć licencji i mieć nadany nr rozliczeniowy?! Ciekawe co na to KIR?
        • Gość: Psc69 Re: E-banki, który wybrać IP: *.siemens.pl 04.10.01, 18:32
          Gość portalu: Piotr napisał(a):

> Wiem, że Inteligo ostatnio w wyborczej ostro reklamują. Jakiś czas temu mocno
          > reklamowano mBank, ale jakie ma on oprocentowanie?
          > Ostatnio dużo słychać o koncie z Lwem, może ktoś potrafi coś więcej powiedzieć
          > na ten temat? I w końcu jakie są opłaty za prowadzenie ROR’a w Inteligo i
          > w
          > mBanku?

Warto polecać znajomym wypróbowane rzeczy. Teraz nadarza się kolejna okazja.
          Ja już jestem ich klientem, przekonajcie do tego również siebie i swoich
          znajomych.

Co w zamian?
          Wdzięczność znajomego i łatwa do zdobycia premia 50 PLN dla każdego z Was.

Poniżej link dla Was i/lub znajomego, jeśli otworzy przez niego swoje pierwsze
          konto Inteligo, może otrzymać premię.

Prześlij mu taką informację:
          Wejdź przez jeden z linków podanych poniżej:

Konto indywidualne:
          http://www.inteligo.pl/przyjaciele/ki.php?p=MGM9318EF58

Konto firmowe:
          http://www.inteligo.pl/przyjaciele/bi.php?p=MGM9318EF58

i otwórz konto Inteligo - ja jestem z niego zadowolony, a teraz dodatkowo i Ty i
          ja możemy zarobić po 50 PLN.

Szczegóły promocji:
          http://www.inteligo.pl/przyjaciele/

Konto Inteligo... warte polecenia!

• mikaej Re: E-banki, który wybrać 08.10.01, 09:20
            Oczywiście, że warto polecać znajomym coś wypróowanego, ale pod warunkiem, że
            próba przeszła pomyślnie.
            Ja też wypróbowałem Inteligo, ale nie polecam go znajomym, bo nie uważam go za
            godnego polecenia...
            • Gość: Psc69 Re: E-banki, który wybrać IP: *.siemens.pl 08.10.01, 17:48
              Sorrki, ale to wypowiedź nie fair. Skoro przesłałem linki to dlatego, że
              zarówno mam konto jak i jestem w miarę zadowolony. Konkretnie poza opłatami za
              przelewy, gdyż np. m-bank ich nie pobiera. Każde konto jest specyficzne i ma
              pewne wady i zalety. Dlatego pisząc, że coś nie jest OK, warto to uzasadnić, bo
              dla każdego może być ważne coś in.
              • franzmaurer Re: E-banki, który wybrać 25.07.02, 12:20
                Gość portalu: Psc69 napisał(a):

> Sorrki, ale to wypowiedź nie fair. Skoro przesłałem linki to dlatego, że
                > zarówno mam konto jak i jestem w miarę zadowolony.

Ta promocja już się dawno skonczyła... jakoś nie często odwiedzasz ten swój
                bank ;)
        • Gość: reno Re: E-banki, który wybrać IP: 217.153.47.* 28.02.03, 11:43
          Mam konto z Lwem, prywatne, oba firmowe, mąż i wspólnik też tam- i nie miałam
          z nimi wiekszych problemów (czasem się pojawiają jakieś malutkie
          niedogodnosci, ale oni staraja sie szybko je rozwiązać). Serwis techniczny do
          konta on - line jest za to genialny i zanim sie zday do konca wytlumaczyc o co
          chodzi oni juz wiedza jak temu zaradzic :)
      • aabjp Re: E-banki, który wybrać 17.09.02, 09:54
        17% ????? Chyba 7% !
    • Gość: Nessi Re: E-banki, który wybrać IP: *.lodz.sdi.tpnet.pl 12.06.01, 13:12
      Ja polecam z banków tradycyjnych(tzn.takich co mają
      też normalne oddziały) WBK a z tworów czysto
      internetowych mBank.Strzeżcie się Inteligo!!!!!!
      To prawdziwy koszmar próbowałam u nich założyć konto
      nie do zrobienia!!!!!!!!!!
      Najpierw wniosek w internecie np. jesli nie ma się
      telefonu w domu lub pracy to niema mocnych rubryczka
      wypełniona być musi i inne takie kwiatki.Dalej
      potwierdzenie telefoniczne.Prosiłam żeby zadzwonili
      przed 16 bo puźniej mnie nie było ale gdzie tam nie
      dość że dzwonili po tej godzinie to jeszcze byli
      bardzo niuprzejmi w stosuku do mojej babci która
      przypadkowo odebrała!!!!!!!!!!!!!!
      Kolejna sprawa to to że później nie chcieli się
      odczepić idzwonili jeszcze kilkakrotnie mimo że
      wysłałam im maila że ni życzę sobie mieć z nimi nic
      więcej wspólnego.
      • Gość: MIHAU Re: E-banki, który wybrać IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 16.06.01, 22:02
        Zdecydowanie przesadzasz! Już od jakiegos czsu mam u nich konto i świetnie się
        spisują! Nie spotkałem się z żadnych przez Ciebie wymienionych zdarzeń, a nawet
        więcej powiem - umowę z eleganckim segregatorem i pełna instrukcją przysłali
        kurierem!
        Pozdrawiam! P.S. Później pisze się przez "ó"!!! :)
        • Gość: banker Re: E-banki, który wybrać - Do Mihau IP: 10.129.134.* / *.acn.pl 05.07.01, 21:47
          Gratuluje Mihau, szybkiej reakcji Inteligo. Chyba zostales wybrancem.
          Ja czekam cierpliwie od 7 tygodni na zalozenie konta w Inteligo.
          Po 4 tygodniach oczekiwania od wypelnienia wniosku w internecie wreszcie do
          mnie zadzwonili (nawet 2 razy) z obietnicami przyslania umowy do podpisu.
          Do dzis nikt sie nie pojawil ani nic nie nadeszlo poczta i chyba nie zapowiada
          sie by mialo rychlo nadejsc. Moze trzeba poczekac jeszcze jeden tydzien. Czyli
          4 tygodnie na pierwszy kontakt i nastepne 4 na umowe.
          Ciekaw jestem ile tygodni trzeba poczekac od podpisania umowy na aktywowanie
          konta ???

pozdro
          banker
          • Gość: Sven Re: E-banki, który wybrać - Do Mihau IP: 212.191.129.* 12.07.01, 13:57
            Nie ma odpowiedzi, bo moze jednak funduja sobie marmurowe schody...
        • Gość: Psc69 Re: E-banki, który wybrać IP: *.siemens.pl 04.10.01, 18:04
          Gość portalu: MIHAU napisał(a):

> Zdecydowanie przesadzasz! Już od jakiegos czsu mam u nich konto i świetnie się
          > spisują! Nie spotkałem się z żadnych przez Ciebie wymienionych zdarzeń, a nawet
          >
          > więcej powiem - umowę z eleganckim segregatorem i pełna instrukcją przysłali
          > kurierem!
          > Pozdrawiam! P.S. Później pisze się przez "ó"!!! :)

Zgadzam się w całej rozciągłości (nawet z później). Próbowałem z Inteligo, m-
          bankiem i VW Bank Direct równocześnie od czerwca. W tej kolejności zostałem
          obsłużony przez dwa pierwsze. Na VW czekam do tej pory mimo wielu prób
          bezskutecznie. Uważam, że oba pierwsze uzupełniają się wzajemnie. Jednak tańszą
          obsługę ma m-bank, a szybszą Inteligo.

• Gość: Krzych Re: E-banki, który wybrać IP: *.chello.pl 07.11.01, 00:21
        Konto Inteligo założyłem w 5 dni. Mój znajomy zakładał konto w mBanku przez
        miesiąc! Wysłał zgłoszenie internetem, po tygodniu zadzwonili do niego i po
        następnym tygodniu przysłali mu pocztą umowę (w Inteligo umowę przynosi kurier)
        On musiał tą umowę podpisać i za pośrednictwem poczty wysłać ją do mBanku.
        Dopiero po tym jak mBank otrzymał podpisaną wysłał mu kartę. Oba banki mają
        wady i zalety, jednakże w porównaniu do tradycyjnych banków o wiele
        wygodniejsze.
    • Gość: Yoorand Re: E-banki, który wybrać IP: 217.153.88.* 12.07.01, 17:08
      Analizę o opłatach, zabezpieczeniach, usługach znajdziecie na money.pl.
      Polecam. Jest też na hodze. Ja wybrałem mbank. Wszystko szybko i przyjemnie
      załatwili, umowa przyszła raz-dwa, karta też. Wypłaty z Euronetu bez prowizji,
      z innych bankomaszyn prowizje. Odradzam wbk24. Powolnie działają.Pzdr.
      • Gość: Mirek Re: E-banki, który wybrać IP: *.torun.dialup.inetia.pl 13.07.01, 23:54
        mBank! Jestem jednym z pierwszych klientów i do tej pory nie mam zastrzeżeń.
        Prosto, szybko, no i to rewelacyjne oprocentowanie! Żaden bank takiego nie
        daje. Sprawdziłem.
        • Gość: dando Re: E-banki, który wybrać IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 11.08.01, 10:02
          do Nessi,Banker,Sven . Brawo Mihał.Mam konto w INTELIGO od 3 miesięcy-
          rewelacja!!!!!!,trzeba tylko mieć internet i stały adres zamieszkania,babcie
          trzeba uprzedzić(Nessi).Koszty żadne, serwis SMS -błyskawica,konsultanci jak
          rodzina.Mam konto firmowe - wszystkie płatności bez wychodzenia z
          domu,natychmiastowa informacja SMS o wykonanej operacji, jedynie opóżniają
          przysłanie e-meilem miesięcznego wyciągu(pomaga interwencja u konsultanta).
          • julianna Re: E-banki, który wybrać 13.08.01, 10:22
            W jednym dniu (2 tygodnie temu) zlozylam przez internet dwa wnioski do mBanku i
            do Inteligo. Oba banki odezwaly sie nastepnego dnia ale :
            1. Z mBanku zadzwonili i powiedzieli, ze moge wpłacic pieniadze - podali przez
            telefon numer jakiegos konta (podobno mojego :)) nie mam jeszcze umowy wiec
            jakbym chciala je wyplacic to byloby wesolo. Od tego czasu cisza

2. Z Inteligo zadzwonili i 2 dni pozniej przyjechal kurier ze wszystkimi
            papierami - konto dziala, mam pewnosc, ze jest moje i moge wyplacic pieniadze.

W zwiazku z powyzszym zdecydowanie wole Inteligo, z mBanku rezygnuje tym
            bardziej, ze do tej pory nie dostalam od nich zadnej wiadomosci. Pozdrawiam
        • Gość: cQ Re: E-banki, który wybrać IP: *.lublin.sdi.tpnet.pl 13.08.01, 19:35
          wszytko ładnie i piknie... tyle, że mBank ni ma juz tak rewelacyjnego
          oprocentowanie, a conajwyżej całkiem niezłe - 14% na eKoncie i eMaxie

pozdrawiam

Gość portalu: Mirek napisał(a):

> mBank! Jestem jednym z pierwszych klientów i do tej pory nie mam zastrzeżeń.
          > Prosto, szybko, no i to rewelacyjne oprocentowanie! Żaden bank takiego nie
          > daje. Sprawdziłem.

• Gość: lesio Tylko nie telepekao24 - dają tylko 5,5% !!! IP: *.*.*.* 16.08.01, 13:32
    • Gość: Adam Re: E-banki, który wybrać IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 16.08.01, 21:30
      Założyłem konto firmowe w Inteligo i muszę przyznać, że poszło bezboleśnie i
      kulturalnie. Bardzo korzystna oferta, chyba obecnie najlepsza jeśli chodzi o
      konta firmowe. Warto spróbować choćby, by się zapoznać z zasadami działania
      tego rodzaju banku. Stopień zabezpieczeń wydaje się wystarczający. Otrzymuje
      się kartę-zdrapkę z numerami kodowymi, które wykorzystuje się przy operacjach
      na rachunku. Numer jest za każdym razem inny i zawsze stanowi tajemnicę nawet
      dla właściciela konta. Jedyne co mnie niepokoi to kłopoty finansowe głównego
      udziałowca z Niemiec. Otrzymał co prawda wsparcie od rządu niemieckiego, ale
      podobno poniósł duże straty kredytując liczne budowy w Berlinie. Tak więc chyba
      warto spróbować, ale nie wszystkie pieniądze w jednym banku. Jeśli ktoś ma
      bliższe informacje na temat bieżącej kondycji finansowej banku, proszę o
      wypowiedź. Pozdrawiam
    • Gość: Edward Re: E-banki - mBank i Volkswagen IP: 157.25.130.* 17.08.01, 09:33
      Ja mam te dwa.
      mBank używam do dostępu do gotówki (karta Visa + bankomaty Euronetu. Wszystko
      chodzi sprawnie i na raznie nie mam uwag.
      Volkswagen używam do przelewów i zarządania pieniędzmi. Są szybcy i najtańsi
      (zero opłat za przelewy i ich definiowanie). Nie dają jednak kart i mają tylko
      jedną kasę przy JP II.
      Pozdro
    • Gość: abc e-PKO jest najlepszy IP: 195.117.7.* 17.08.01, 13:23
      Najbardziej optymalna oferta to właśnie e-PKO.
      Jestem z niej zadowolony i polecam.
      Oprocentowanie nie jest może najwyższe bo tylko 12%
      ale myślę że całkiem wirtualny bank to nie jest
      najrozsądniejsze wyjście...
      • Gość: Janusz z Krakowa Re: e-PKO jest najlepszy IP: *.chello.pl / *.chello.pl 14.10.02, 21:24
        ... utożsamiam się z tą oceną. e-PKO BP !
        Od 2 lat mam rachunek operacyjny, nie rejestruję żadnych kłopotów. A to że bank wirtualny.... jaki problem przekazać gotówkę na inny własny rachunek tego samego banku ? Przelewy chodzą w 5 minut ! Szeroka sieć bankomatów.
        Trochę tzreba nauczyć się chodzenia po oprogramowaniu... ale jeśli ma się e-konto... tom to normalne.
        Pozdrowienia !
    • Gość: Jack Re: E-banki, który wybrać IP: *.tpnet.pl / *.nowysacz.cvx.ppp.tpnet.pl 03.06.02, 19:14
      Jestem posiadaczem dwóch rachunków w BPH-PBK i mBanku. Obsługę obydwu kont
      wykonuję przez internet. Mam dwa konta z tego powodu, że obsługa konta w BPH-
      PBK przez internet jest po prostu dramatyczna. Czasami samo połączenie z
      serwerem trwa kilkanaście (!!!!!!!) minut. Po czym dosyć często połączenie
      kończy się niepowodzeniem a przeglądarka z nieznanych przyczyn się zawiesza.
      Notabene przeglądarkę otrzymałem na CD z banku........ Natomiast jeżeli już się
      połączę muszę przejść przez menu, które wymyślił ktoś, kto nie ma o tym
      zielonego pojęcia. Przykładowo żeby wykonać jakąś operację należy kliknąć na
      odpowiedni link. Następnie przez kilka minut (!!!!) ładuje się strona, na
      której należy wybrać jedną z opcji. Do wyboru jest .... jedna opcja !!!! Po
      kliknięciu na nią znowu czekamy kilka minut. Wykonanie jakiejś operacji i
      powrót na początek menu (np. zakupy przez internet lub sprawdzenie poczty z
      banku) to już sztuczka niewykonanlna. Najlepiej jest się wylogować, znowu się
      zalogować i wejść do innej opcji. Każda operacja trwa kilka lub kilkanaście
      minut. Po prostu koszmar.
      Najgenialniejszym pomysłem informatyków BPH-PBK jest natomiast kontakt z
      klientem. Każdy z klientów otrzymuje konto poczty elektronicznej za
      pośrednictwem, którego bank kontaktuje się z klientem. Z tym, że obsługa tego
      konta poczty elektronicznej jest możliwa z poziomu strony WWW i dopiero po
      zalogowaniu się (przypominam kilkunastominutowym !!!!!). Niemożliwa jest
      obsługa poczty za pośrednictwem np. programu Outlook Expres. Sprawdzenie np.
      stanu konta a następnie sprawdzenie poczty jest niewykonalne przy jednym
      logowaniu. W związku z tym ja sam praktycznie nigdy nie sprawdzam poczty
      elektronicznej z banku.
      Zdecydowanie odradzam tzw. System bankowości elektronicznej BPH-PBK Sezam.

• hamsterek Re: E-banki, który wybrać 05.06.02, 13:12
        Dokladnie tak jak Ty mam konto w BPHPBK esezam i w mBanku emax. Faktycznie strona
        Internetowa w BPH chodzi fatalnie i czesto sie zawiesza (co za idiota to robil)
        zreszta wizualne doznania tez sa wstrzasajace, wstretna czcionka. Poza tym
        oprocentowanie ROR-u jest do d... a koszty obslugi rachunku to 12,50 PLN
        miesiecznie. Myslalem o rezygnacji z BPHPBK i pozostawieniu sobie emaxa i
        otworzeniu w mBanku eKonta ale trzyma mnie w BPH-u to ze byc moze bede chcal
        kiedys wziac kredyt mieszkaniowy i mam juz udokumentowane 3letnie stale wplywy na
        konto. No i bankomat jest na glównej ulicy i mam po drodze.....

Gość portalu: Jack napisał(a):

> Jestem posiadaczem dwóch rachunków w BPH-PBK i mBanku. Obsługę obydwu kont
        > wykonuję przez internet. Mam dwa konta z tego powodu, że obsługa konta w BPH-
        > PBK przez internet jest po prostu dramatyczna. Czasami samo połączenie z
        > serwerem trwa kilkanaście (!!!!!!!) minut. Po czym dosyć często połączenie
        > kończy się niepowodzeniem a przeglądarka z nieznanych przyczyn się zawiesza.
        > Notabene przeglądarkę otrzymałem na CD z banku........ Natomiast jeżeli już się
        >
        > połączę muszę przejść przez menu, które wymyślił ktoś, kto nie ma o tym
        > zielonego pojęcia. Przykładowo żeby wykonać jakąś operację należy kliknąć na
        > odpowiedni link. Następnie przez kilka minut (!!!!) ładuje się strona, na
        > której należy wybrać jedną z opcji. Do wyboru jest .... jedna opcja !!!! Po
        > kliknięciu na nią znowu czekamy kilka minut. Wykonanie jakiejś operacji i
        > powrót na początek menu (np. zakupy przez internet lub sprawdzenie poczty z
        > banku) to już sztuczka niewykonanlna. Najlepiej jest się wylogować, znowu się
        > zalogować i wejść do innej opcji. Każda operacja trwa kilka lub kilkanaście
        > minut. Po prostu koszmar.
        > Najgenialniejszym pomysłem informatyków BPH-PBK jest natomiast kontakt z
        > klientem. Każdy z klientów otrzymuje konto poczty elektronicznej za
        > pośrednictwem, którego bank kontaktuje się z klientem. Z tym, że obsługa tego
        > konta poczty elektronicznej jest możliwa z poziomu strony WWW i dopiero po
        > zalogowaniu się (przypominam kilkunastominutowym !!!!!). Niemożliwa jest
        > obsługa poczty za pośrednictwem np. programu Outlook Expres. Sprawdzenie np.
        > stanu konta a następnie sprawdzenie poczty jest niewykonalne przy jednym
        > logowaniu. W związku z tym ja sam praktycznie nigdy nie sprawdzam poczty
        > elektronicznej z banku.
        > Zdecydowanie odradzam tzw. System bankowości elektronicznej BPH-PBK Sezam.
        >

• Gość: kris Re: E-banki, który wybrać IP: 217.97.165.* 05.07.02, 12:34
          tez mam konto elektroniczne sezam-bph. Co do strony - czasem rzeczywiscie dlugo
          sie laduje, ale w sumie nie narzekam.
          Co do konta mailowego - to udalo mi sie w outlooku skonfigurowac - trzeba
          wlaczyc uwierzytelnianie itp.
          • Gość: tomek Re: E-banki, który wybrać IP: 150.254.178.* 24.07.02, 23:00
            jejku dlaczego wam sie sezam wiesza, umnie czy na modemie w tepsie czy na
            stalym laczu w robocie chodzi zupelnie przyzwoicie. W tepsie po 18 przelew
            robie w czasie jednego impulsu ( 6 minut. Jedynie co mnie przerasta to
            skonfigurowanie poczty www. Co tam sie wpisuje?
            Pozdrowionka
    • Gość: D@RIO Re: E-banki, który wybrać IP: *.pkobp.pl 26.06.02, 18:41
      Wszystkie oprócz PKO BP SA to chała. Niby małe opłaty ale za wszystko sobie
      liczą. Np Inteligo pobrało opłatę za używanie karty, która nigdy nie była
      aktywowana. W PKO BP za 9 zł co miesiąc są operacja darmowe.
      • Gość: Arti Re: E-banki, który wybrać IP: *.teleaudio.com.pl 06.07.02, 11:36
        Gość portalu: D@RIO napisał(a):

> Wszystkie oprócz PKO BP SA to chała.

Tak, tak, a wszyscy faceci oprócz D@RIO są brzydcy i głupi... i mają małe ptaszki.
        Weź kolego następnym razem wysyłaj takie bzdury z innego komputera, bo zdradza
        Cie ten adres w prawym górnym rogu. PKO BP to żenada, gdyby nie ci biedni emeryci
        przyzwyczajeni do PRL-u to juz dawno by Was nie było.
        • Gość: araya Re: E-banki, który wybrać IP: *.walbrzych.sdi.tpnet.pl 15.10.02, 20:18
          Gość portalu: Arti napisał(a):

> Gość portalu: D@RIO napisał(a):
          >
          > > Wszystkie oprócz PKO BP SA to chała.
          >
          > Tak, tak, a wszyscy faceci oprócz D@RIO są brzydcy i głupi... i mają małe
          ptasz
          > ki.
          > Weź kolego następnym razem wysyłaj takie bzdury z innego komputera, bo
          zdradza
          > Cie ten adres w prawym górnym rogu. PKO BP to żenada, gdyby nie ci biedni
          emery
          > ci
          > przyzwyczajeni do PRL-u to juz dawno by Was nie było.

Kolego, tez gość z pkobp to dureń. A durniów jest dużo. Całe szczęście, że
          stadami nie chodzą.
          Pozdr.
      • Gość: Janusz Re: E-banki, który wybrać IP: *.chello.pl / *.chello.pl 14.10.02, 21:30
        Tekstu zupełnie nie rozumiem.... fatalny jest PKO BP... a w podsumowaniu ocena, że za 9,- wszystkie operacje w miesiącu są w tej cenie.... O co chodzi ?
    • Gość: to ja Re: E-banki, który wybrać IP: *.acn.pl / 10.131.130.* 15.07.02, 20:29
      Polecam mBank, zero opłat, wysokie oprocentowanie, wszystko OKI!!!
      www.mbank.com.pl
      • Gość: stworan Re: E-banki, który wybrać IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 17.09.02, 09:39
        Gość portalu: to ja napisał(a):

> Polecam mBank, zero opłat, wysokie oprocentowanie, wszystko OKI!!!
        > www.mbank.com.pl

popieram całkowicie
        • Gość: karo Re: E-banki, który wybrać IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 11.10.02, 02:46
          Gość portalu: stworan napisał(a):

> Gość portalu: to ja napisał(a):
          >
          > > Polecam mBank, zero opłat, wysokie oprocentowanie, wszystko OKI!!!
          > > www.mbank.com.pl
          >
          >
          > popieram całkowicie
    • Gość: Zbyszko Re: E-banki, który wybrać IP: *.softel.elblag.pl 24.07.02, 11:15

> Zamierzam otworzyć sobie ROR w którymś z e-banków. Ogólnie wiadomo, że opłaca
      > się to tylko w niektórych przypadkach. Na przykład PKO BP życzy sobie
      bajońskie
      >
      > sumy za prowadzenie konta. Czy ktoś mógłby polecić mi jakiś bank, ewentualnie
      > doradzić, gdzie znajdę zestawienia owych banków (opłaty, oprocentowania...)
      >

Polecam BZWBK. W zależności czy chce Pan korzystać z bankowości internetowej,
      czy tradycyj, adresy są następujące: www.bzwbk24.pl lub www.bzwbk.pl
      • Gość: Clin Re: E-banki, który wybrać IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 30.10.02, 16:53
        Polecam Lukas E-Bank.Zero prowizji,darmowe przelewy,zero za prowadzenie,duża
        siec oddziałów,łatwy interface e-banku.Inteligo to oszuści.Jak zaczynałem z tym
        bankiem ,prowizje były b.niskie.Teraz trzeba płacić za większość
        operacji.Słono.Mam jeszcze konto w M-banku.ale rzadko z niego korzystam.
        • Gość: TO Re: E-banki, który wybrać IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 19.01.03, 13:19
          iNTELIGO NIC CIĘ NIE NAUCZYŁO?
          Znowu na początku wszystko za darmo a potem?
          Zobaczymy za pół roku!
    • Gość: Rysiek Re: E-banki, który wybrać IP: 80.51.242.* 17.01.03, 21:55

> Zamierzam otworzyć sobie ROR w którymś z e-banków. Ogólnie wiadomo, że opłaca
      > się to tylko w niektórych przypadkach. Na przykład PKO BP życzy sobie
      bajońskie
      >
      > sumy za prowadzenie konta. Czy ktoś mógłby polecić mi jakiś bank, ewentualnie
      > doradzić, gdzie znajdę zestawienia owych banków (opłaty, oprocentowania...)
      >
      Mam Lukas ekonto pro-zero opłat.Polecam
      • Gość: maddo Re: E-banki, który wybrać IP: 193.110.121.* 29.01.03, 16:14
        Gość portalu: Rysiek napisał(a):

> Gość portalu: Piotr napisał(a):
        >
        > > Zamierzam otworzyć sobie ROR w którymś z e-banków. Ogólnie wiadomo, że opł
        > aca
        > > się to tylko w niektórych przypadkach. Na przykład PKO BP życzy sobie
        > bajońskie
        > >
        > > sumy za prowadzenie konta. Czy ktoś mógłby polecić mi jakiś bank, ewentual
        > nie
        > > doradzić, gdzie znajdę zestawienia owych banków (opłaty, oprocentowania...
        > )
        > >
        > Mam Lukas ekonto pro-zero opłat.Polecam

zero oplat to jest wtedy jak masz na koncie powyzej 5000 pln
        w innym wypadku placisz 7 zeta
        • Gość: Rafcio Re: E-banki, który wybrać IP: *.gorzow.sdi.tpnet.pl 27.02.03, 15:09
          Mam e-konto w Lukasie od prawie 2 lat
          żadnych opłat (30 zł/rok za token :)
          szybkie logowanie z tokenem (czasem się rozstraja. ale łatwo się synchronizują)
          generalnie bez problemów
          Visa Elektron od razu, szkoda tylko że nie obsługują całego Euronetu
          kredyt w koncie po pierwszej wpłacie
          a różnica 1% oprocentowania jakoś mnie nie wzrusza :)
    • bitri Re: E-banki, który wybrać 20.01.03, 19:45
      A Lucas?
      • Gość: adam Re: E-banki, który wybrać IP: *.k.mcnet.pl 01.02.03, 18:28
        m-bank ze wzgledu ma darmoche i Lukas ze wzgledu na tania karte kredytowa
        • Gość: alina1 Re: E-banki, który wybrać IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 02.02.03, 11:50
          Ja mam konto internetowe w BPH. Rzeczywiście może strona nie jest najlepsza,
          rzeczywiście trochę trwa zalogowanie (np w stosunku do ING), ale sam Bank
          uważam za dość przyjazny. Mam do niego blisko, bankomat w wejściu. Dostaję
          część wnagrodzenia w gotówce i taką wpłatę mogę zrobić na konto.
          Wysłany przelew na drugi dzień jest na odpowiednim koncie, potwierdzenie od
          razu. Dla mnie to wszystko czego potrzebuję. Może gdybym posiadała duże wpływy
          to szukałabym pewnie lepszych rozwiązań. Ale przecież nie ma najlepszego banku,
          jeden ma dobre oprocentowanie, inny lepsze podejscie do klienta.
          Obsługa w moim BPH jest bardzo przyjazna, widać, że zależy im na klientach.
          Póki co jestem zadowolona.
          Przeczytałam poprzednie wypowiedzi i nie do końca rozumiem system działania
          banków wyłącznie internetowych. Jak można wpłacać tam pieniądze, przecież nie
          wszyscy korzystają z przelewów itp.
          Moja siostra ma takie konto w ING i też jest zadowolona. Loguje się szybciej,
          przelewy wychodzą o każdej porze. Na nasze potrzeby takie rozwiązania
          wystarczają.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka