lewoszewski 30.03.06, 22:11 Zarabiam w GBP i trace z tytulu wymiany okolo 2000PLN rocznie w stosunku do kursu sredniego. czy jest jakis inny sposob wymiany walut, w cenie bliskiej kursowi sredniemu?? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ekspertwgi Re: Jesus 06.04.06, 10:00 Niestety nikt nie ma możliwości wymiany po kursie średnim, który jak sama nazwa wskazuję jest średnią kupna i sprzedaży i to z danej chwili (w przypadku kursu średniego NBP jest to kurs z godziny 11:00). Jedyne, co można zrobić to próbować sprzedaż najbliżej kursu rynkowego negocjując marżę z bankiem lub kantorem. Niestety w przypadku klientów detalicznych ograniczona jest możliwość zabezpieczania przyszłej ekspozycji walutowej. Odpowiedz Link Zgłoś
baguita Re: Jesus 10.04.06, 01:09 Jezeli zarabiasz w funtach, to mozesz sprobowac kupowac walute na zasadzie kontraktow do przodu, forward contracts. NP moj bank, First Direct, pozwala mi kupic walute np na 6 miesiecy wczesniej po cenie, ktora widzi mi sie OK w tym momencie. A jak mi sie nie widzi, to nie musze kupic, Ale przynajmniej mam gwarancje stabilnosci ceny waluty. Odpowiedz Link Zgłoś