Dodaj do ulubionych

kredyt refinansowy "+"

25.07.06, 14:55
Witam,

Panie Pawle, jakie dokumenty sa potrzebne, aby zlozyc kompletny wniosek o
kredyt refinansowy + ? Czy rzeczywiscie nie jest potrzebne zaswiadczenie o
zarobkach? czy analityk moze w trakcie analizy finansowej jednak stweierdzic,
ze taki wniosek musi miec?
czego mozna sie jeszcez spodziewac?

ile trwa rozpatrzenie wniosku?
pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • pawel.usielski Re: kredyt refinansowy "+" 25.07.06, 15:21
      Dzień dobry,
      Do tego kredytu nie wymagamy dokumentów finansowych.
      W uzasadnionej jednak sytuacji, braku możliwości skorzystania z uproszczonej
      procedury (i z tego produktu), indywidualnie w trakcie analizy, możemy
      poprosimy o takowe zaświadczenie.

Z poważaniem,
      Paweł Usielski

• frati Re: kredyt refinansowy "+" 26.07.06, 23:00
        Panie Pawle, dziekuje za odpowiedz, prosze tylko mi odpowiedziec, co moze byc
        ta uzasadniona sytuacja? (przyklad, bo nie bardzo rozumiem w jaki sposob to mam
        interpretowac)
        • pawel.usielski Re: kredyt refinansowy "+" 27.07.06, 09:31
          Myślę, że może ich być bardzo wiele, każda analiza jest indywidualna, te
          najczęstsze to pojawienie się jakiś opóźnień historii kredytowej, wyliczona w
          analizie rata nowego kredytu na poziomie lub przewyższająca, sumę rat kredytów
          spłacanych powyżej 9 m-cy (co nie spełni wymogów tego produktu).
          Czy Pani pytanie jest związane ze złożonym już wnioskiem kredytowym
          w „DomBanku”?

Paweł Usielski
          • frati Re: kredyt refinansowy "+" 27.07.06, 23:10
            nie , nie mam jeszcze zlozonego wniosku, aczkolwiek sie nad nim zastanawiam,
            tylko pan z oddzialu dombanku, z ktorym rozmawialam , delikatnie mowiac
            sprowadzil mnie na ziemie, poniewaz...chyba nie bardzo wiedzial o co chodzi w
            tym kredycie, albo nie chcial wiedziec, bo ulotke, zaczal czytac przy mnie
            i "acha, o tym Pani chce rozmawiac, ale to i tak nie bedzie latwe" , po czym,
            kazal mi przygotowac te same dokumenty jak do "normalnego" kredytu, czyli
            wszystkie od a do z, a na moje pytanie dlaczego, przeciez tu pisze co innego
            odpowiedzial, ze "oni tak zawsze pisza, a ja wole byc przygotowany jakby
            analityk zadzwonil, ze jednak chce te wszystkie fokumenty, to mnie niczym nie
            zaskoczy,przez te 2 tygodnie analizy napewno dostarczy pani to zaswiadczenie"
            no i juz zglupialam, kredyt ten jest dla nas przyslowiowa ostatnia deska
            ratunku, poniewaz zmienilam umowe z moim pracodawca i od sierpnia bede mu
            swiadczyc uslugi w ramach dzialalnosci gospodarczej, stad tez martwie sie o ta
            weryfikacje zatrudnienia, formalnie bede pracowac dla tego samego pracodawcy,
            tylko za wieksze pieniadze na swojej dzialanosci
            no a poza tym teraz po tych czerwcowych szalenstwach nie wiem, czy we franku
            mialabym zdolnosc kredytowa wraz z mezem i to tez jest dla nas jakas szansa
            wszystkie raty mam palcone terminowo, nigdy nie spoznilam sie z jakakolwiek
            rata o miesiac, kredyt budowlano - hipoteczny splacam ponad 2 lata,
            teoretycznie wyglada, ze bedzie ok, ale praktyka bywa rozna, juz sama nie wiem
            czego sie spodziewac, bo ostatnio tlumaczylam sie dlaczego mam rachunek firmowy
            a zawieszona od 2 lat dzialanosc i dlaczego on jest takze moim rachunkiem
            osobistym,
            co bylo dla mnie lekkim szokiem, ze tlumaczylam sie z kazdego wplywu na konto
            a i tak decyzja byla negatywna, dlatego teraz niedowierzam w zaden kredyt

pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka