Gość: jagoda IP: *.sptelek.com.pl 03.10.03, 18:51 Chcę na jakiś czas wpłacić trochę grosza. Tylko nie wiem który bank wybrać. Poradzcie,proszę . Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: YouPeter Re: PKO czy WBK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.03, 20:50 Ja bym żadnego z tych banków nie wybierał. Ale jeśli już tylko pomiędzy tymi dwoma się zastanawiasz to zdecydowanie wybrałbym WBK (ci z PKO żyją chyba jeszcze w czasach realnego socjalizmu). Odpowiedz Link Zgłoś
czuk1 Re: PKO czy WBK 04.10.03, 10:25 Gość portalu: YouPeter napisał(a): > Ja bym żadnego z tych banków nie wybierał. Ale jeśli już tylko pomiędzy tymi > dwoma się zastanawiasz to zdecydowanie wybrałbym WBK (ci z PKO żyją chyba > jeszcze w czasach realnego socjalizmu). COŚ CI SIĘ W GŁOWIE POPLĄTAŁO. JAKIE MASZ NA TO DOWODY TAK RADZĄC???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: YouPeter Re: PKO czy WBK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.03, 19:04 A takie że miałem konta w tych bankach i obydwa zlikwidowałem. Dopiero konto w mBanku sprawdziło się w 100%. Odpowiedz Link Zgłoś
czuk1 Re: PKO czy WBK 04.10.03, 10:23 Gość portalu: jagoda napisał(a): > Chcę na jakiś czas wpłacić trochę grosza. Tylko nie wiem który bank wybrać. > Poradzcie,proszę . Moja porada jest nietypowa (bo podpowiadać nie mogę ktory bank masz wybrać, byłbym stronniczy a ponadto jestem antyspamerem) ale moralność nakazuje mi zwrócić Ci uwagę, że lokaty bankowe są niżej oprocentowane niż obligacje skarbowe, które możesz kupić w PKO BP SA. Tak samo, dobre są i pewne, różne fundusze inwestycyjne np. f.papierów dłużnych w Credit Suisse. pzdr m Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maciek Re: PKO czy WBK IP: *.kalisz.cvx.ppp.tpnet.pl 11.10.03, 09:09 Wybierz wbk,moim zdaniem są pardziej niż Pko nowocześniejsi<dostęp do konta przez internet>,ponadto jeśli chcesz oszczędzać do wbk ma lepiej oprocentowane lokaty<impet>,podobno wprowadzili także obligacje antypodatkowe. Odpowiedz Link Zgłoś
grail Re: PKO czy WBK 11.10.03, 10:16 zależy na jak długo. jeśli to jest ok. 6 miesięcy i więcej to zakupiłbym jednostki funduszy inwestycyjnych, zwłaszcza pieniężnych - większość z nich jest bez prowizji i gwarantuje zysk przewyższający ten z lokat przy podobnym poziomieryzyka. Lokaty to już powoli przeżytek. Sceptycznie podchodziłbym do wszelkich inwestycji "antypodatkowych" często jest tak, że po zapłaceniu haraczu dla państwa mamy większy zysk niż przy produktach bazujących na niechęci do uiszczania wszelkich danin publicznych Odpowiedz Link Zgłoś
czuk1 Re: PKO czy WBK 11.10.03, 18:39 grail napisał: > zależy na jak długo. jeśli to jest ok. 6 miesięcy i więcej to zakupiłbym > jednostki funduszy inwestycyjnych, zwłaszcza pieniężnych - większość z nich > jest bez prowizji i gwarantuje zysk przewyższający ten z lokat przy podobnym > poziomieryzyka. Lokaty to już powoli przeżytek. Sceptycznie podchodziłbym do > wszelkich inwestycji "antypodatkowych" często jest tak, że po zapłaceniu > haraczu dla państwa mamy większy zysk niż przy produktach bazujących na > niechęci do uiszczania wszelkich danin publicznych To jest to. A nie mowiłem. Słuchaj starszych. Tylko zakup jednostek uczestnictwa - pewnych i bezpiecznych (bo to chyba dla Ciebie najważniejsze), dajacych wyzsze oprocentowanie niz lokaty bankowe. Wybierz a zielonej wkladki w "Rz-plitej" papiery dłużne jakiegoś dobrego towarzystwa funduszy inwestycyjnych. pzdr Mariusz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jagoda Re: PKO czy WBK IP: *.sptelek.com.pl 11.10.03, 21:21 Dzięki za rady. pozdrawiam. Jagoda Odpowiedz Link Zgłoś