Dodaj do ulubionych

Ranking kont studenckich - najtańsze w ING

IP: 89.191.155.* 14.09.08, 17:24
Nie uwzględnienie oferty banków stricte internetowych, a przede wszystkim
mBanku powoduje, że ten ranking jest do kitu. Niestety. Przypuszczam, że sam
mBank ma tyle kont "studenckich" co wszyscy pozostali konkurenci razem wzięci.
Obserwuj wątek
    • Gość: m1gu3l Re: Ranking kont studenckich - najtańsze w ING IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.08, 17:55
      "Specjaliści" z Open Finance nie uwzględnili kont mBanku bo te nie mają w nazwie
      słowa "studenckie"...
      • le.chujarek a jakie konto będzie najtańsze dla hydraulika??? 14.09.08, 20:08
        zróbcie jakiś ranking!
    • Gość: 12 Ranking kont studenckich - najtańsze w ING IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.08, 18:02
      ja mam mbank plus polbank (wpłatomat pod domem)
      • mike-great I ROR 6%... :-) 14.09.08, 18:06
        I ROR 6%... :-)

Gość portalu: 12 napisał(a):

> ja mam mbank plus polbank (wpłatomat pod domem)
      • Gość: a Re: Ranking kont studenckich - najtańsze w ING IP: *.icpnet.pl 04.10.08, 13:21
        przymierzam sie do tego samego.na razie mam ing+polbank(ten pierwszy ze wzgledu
        na ich 3miesiweczna lokate 8% wskali roku), ale mimo braku placowek wole sie
        pozniej do mbanku przeniesc, nie bedzie tego wkurzajacego obowiazku placenia
        100zl miesiecznie karta aby oplata nie zostala pobrana-bede go uzywal glownie do
        przelewow w internecie(allegro,doladowania,zakupy-platnosci typu mtransfer), a
        bezgotowkowo placil karta polbanku (gdzie jak rozmowca wspomnial maja rachunek
        oszczedzajacy 6%-i to bezposrednio do niego, a nie do ROR z oprocentowaniem 0%
        jak w ing czy mbanku mozna podpiac karte platnicza visa electron.polecam:D)
    • Gość: m Re: Ranking kont studenckich - najtańsze w ING IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.08, 18:25
      W mBanku mogę być studentem albo milionerm a płacę tyle samo za "utzrymanie konta" czyli ZERO :)
      • Gość: mc bedac w mBanku trzeba miec 2 konto w innym banku.. IP: *.gprs.plus.pl 14.09.08, 20:35
        wiec jaki to ma sens? bo mieszkając w mieście gdzie nie maja swoich wplatomatow
        (zresztą nawet w wawie jest ich mało) zeby moc swobodnie korzystac ze swojego
        konta ,trzeba zrobic wplate w innym banku (prowizja) i/lub przelac kase.

Jedzenie w barze mlecznym jest na pewno tansze niz w restauracji na miascie, ale
        pytanie czy to ze cos jest tansze to znaczy ze lepsze?
        • krzysztofsf Re: bedac w mBanku trzeba miec 2 konto w innym ba 14.09.08, 20:57
          Gość portalu: mc napisał(a):

> wiec jaki to ma sens? bo mieszkając w mieście gdzie nie maja swoich wplatomatow
          > (zresztą nawet w wawie jest ich mało) zeby moc swobodnie korzystac ze swojego
          > konta ,trzeba zrobic wplate w innym banku (prowizja) i/lub przelac kase.
          >
          > Jedzenie w barze mlecznym jest na pewno tansze niz w restauracji na miascie, al
          > e
          > pytanie czy to ze cos jest tansze to znaczy ze lepsze?

Wszelkie rankingi pomijaja milczeniem mozliwosc korzystani z 2-ch kont, gdzie utrzymujac bezplatnosc ma sie zalety obu.

Pytanie mozna odwrocic - czy napewno to co drozsze jest lepsze?
        • daflippi ale po co wam wplatomat? 11.10.08, 18:22
          Pod latarnią zarabiacie i tylko w gotówce pieniądze dostajecie czy jak?
      • Gość: hrizol Re: Ranking kont studenckich - najtańsze w ING IP: *.gprs.plus.pl 13.10.08, 02:22
        nie przeceniałbym mbanku. nominalnie to może i dobra oferta, ale gdy tylko trzeba cos w tymże "nibybanku" załatwić zaczynają się schody. na mczacie porażka. na mlinii nieco lepiej...ale to przecież program "Moja Pierwsza Praca" i tam o kompetentnych ludzi niestety trzeba się modlić. Przecież to nie kościół - a to w koncu bank który reklamuje facet przebrany za księdza...
        Generalnie brak oddziałów naziemnych nie rekompensuje brak niektórych opłat.
        Tani bank dla niewymagających...
    • Gość: el Ofir Ranking kont studenckich - najtańsze w ING IP: *.compower.pl 15.09.08, 18:51
      Szkoda, że twórcy rankingu zapomnieli o banku Nordea, tam jest bardzo fajne studenckie konto :]
    • Gość: autor-kretyn?! Ranking kont studenckich - najtańsze w ING IP: *.chello.pl 28.09.08, 18:47
      HEHEHEHE nie brali pod uwagę mBanku i inteligo, HEHEHE to mi zestawienie, od razu do kosza się nadaje. osobiscie uważam ze inteligo jest ciut lepsze, ale mbank tez jest zajebczy, ale nieuwzględnienie ich oznacza śmierć. dawno się tak nieusmiałem ... autor tego zestawienia to prawdziwy kretyn, hehehe
      • Gość: a Re: Ranking kont studenckich - najtańsze w ING IP: *.icpnet.pl 04.10.08, 13:22
        za glowna zalete kont inteligo uwazsam bankomaty bez prowizji w mniejszych
        miejscowosciach,ale ich wada sa(a przynajmniej do niedawna byly) platne przelewy
        do innych bankow;/
    • Gość: xplict Ranking kont studenckich - najtańsze w ING IP: *.echostar.pl 03.10.08, 12:02
      hehehehe co to za badziewie??? tez mi porownanie
      proponuje jeszcze inne tego typu -np.ktore z polskich miast jest najwieksze?
      (bez brania pod uwage warszawy)

chyba sezon ogorkowy trwa nadal... albo autorowi pilnie potrzebna byla
      wierszowka za te wypociny

• Gość: Simpson Ranking kont studenckich - najtańsze w ING IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.08, 23:07
      Ja założyłem konto w ING. Ale niech każdy sam sobie porówna +/- każdego konta
      np. tu:
      money.e-inwestor.pl/kontamlodziezowe/porownanie-kont-mlodziezowych/1/
    • Gość: magze Re: Ranking kont studenckich - najtańsze w ING IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.08, 09:06
      Co sadzicie o koncie studenckim w Citi Banku?
      • Gość: klient Citi i Mult Re: Ranking kont studenckich - najtańsze w ING IP: *.gprs.plus.pl 09.10.08, 23:59
        Konto prowadzone za darmo do 26 roku życia, karta płatnicza MasterCard (z
        możliwością płacenia przez internet) bez opłat, przelewy przez internet bez
        opłat, wyciągi do konta wysyłane na maila bez opłat. Wpłaty gotówki w bankomacie
        albo w kasie w oddziale bez opłat. Darmowe wypłaty z bankomatów własnych,
        euronetu, eCardu, oprócz tego jedna wypłata w dowolnym bankomacie w miesiącu
        jest bezpłatna.
        Wady (wg mnie): "dziwny" system internetowy - porównuję z MultiBankiem.
    • erroid Ranking kont studenckich - najtańsze w ING 12.10.08, 17:06
      "W naszym rankingu nie uwzględniliśmy na przykład banków internetowych, takich
      jak mBank czy Inteligo."... to tak jak ranking najlepszych zespołów F1 bez
      Ferrari i McLarena xD
    • Gość: Slowma Ranking kont studenckich - najtańsze w ING IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.10.08, 21:31
      TO NIE JEST PRAWDA!!! BZWBK KLAMIE!!!

Samodzielnie, bez wczesniejszego poinformowania BZWBK wzial z mojego konta
      OPLATE ZA WYDANIE KARTY!!! Po rozmowie telefonicznej konsultant mi powiedzial,
      ze raz na 2 lata stosuje sie taka praktyke!
      Jest to OPŁATA ZA KARTĘ 25 zl.
      Ten kto nie sprawdza konta to nie wie!

Pilnujcie wszystkich swoich pieniedzy!!!
      A RANGINK powinni pisac WLASCICIELE takiego konta a nie pismaki!!!
      • krzysztofsf Re: Ranking kont studenckich - najtańsze w ING 13.10.08, 09:52
        Ten kto nie czyta umowy ani swojego TOiP.
        • Gość: Drwal Re: Ranking kont studenckich - najtańsze w ING IP: *.icpnet.pl 15.10.08, 14:30
          Zdzierali ze mnie 2 zl miesiecznie za jakies smieszne ubezpieczenie mimo, ze na
          umowie wyraznie zaznaczylem, ze nie chce zadnego ubezpieczenia. Oczywiscie nie
          zwrocili mi ani grosza za oplacone bez mojej zgody miesiace.
          • Gość: gosc Re: Ranking kont studenckich - najtańsze w ING IP: *.chello.pl 17.10.08, 18:37
            ja z konta w ING jestem zadowlony, mam już kilka lat albo i jeszcze
            dluzej, jak zakladalem to konto to na rynku nie bylo zbyt wiele
            bankow które oferowaly tanie konta, a oni z tym directem jednak
            jacys sa, oplaty to 2 zl miesiecznie za karte, konto jest bezplatne
            a i tej oplaty za karte można uniknac wystarczy tam chyba kupowac
            cos za 100 miesiecznie. Teraz zastanawiam się nad wykupieniem u nich
            III filaru, korzysta ktos z tgo u nich?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka