kkasia1234 16.04.10, 10:28 Mój labrador od pewnego czasu szczeka i warczy w powietrze czy to normalne?Czy mam się martwić? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tenshii Re: Szczekanie 16.04.10, 11:01 Ale jak szczeka i warczy w powietrze? Tak po prostu szczeka w pustkę? Może szczeka na komary? Muchy? Może widzi coś w oddali? Moja suka atakowała i warczała na ściany, w pustkę, na wyimaginowan rzeczy, ale ona również miała inne objawy, atakowała ludzi, zwierzęta. Niestety było to bardzo niebezpieczne Może Twoj pies po prostu coś widzi? Odpowiedz Link
kkasia1234 Re: Szczekanie 16.04.10, 11:12 To zaczeło się jakieś 2 miesiące temu wtedy jeszcze niebyło komarów i much szczeka w ścianei i meble drapiąc po nich pazurami. nie zdażyło mu sie zaatakować ludzi i psów nie wiem co mu jest Odpowiedz Link
tenshii Re: Szczekanie 16.04.10, 11:18 Hmmm... wiesz co Kiedyś mój kundelek, dawno temu, przez pewien okres czasu szczekał na szafki w kuchni. Również byliśmy mocno zdziwieni, ale okazało się, że z piwnicy przez ścianę przegryzły się myszy, i wlazły w meble od tyłu. Może ktoś u Ciebie coś w meblach schował? Coś ładnie pachnącego? Albo jego zabawki? On tak tylko na te jedne meble? Odpowiedz Link
kkasia1234 Re: Szczekanie 16.04.10, 11:23 tak szczeka tylko na meble salonie i w sypialni zobaczymy może faktcznie są tam jaego zabawki Odpowiedz Link
tenshii Re: Szczekanie 16.04.10, 11:25 Sprawdźcie. A te meble nie są czasem połyskliwe? Może się w nich odbija? Albo w jakiejś szybie w meblach? Szczeka na odbicie Odpowiedz Link
kkasia1234 Re: Szczekanie 16.04.10, 11:44 W salonie pod meblami znalazłam jego piłeczkę jednak w sypialni nic niema. nie meble nie są połyskiliwe szyby też nie ma Odpowiedz Link
tenshii Re: Szczekanie 16.04.10, 12:00 No to teraz trzeba zobaczyć, czy będzie szczekał na te w salonie Odpowiedz Link
kaha1 Re: Szczekanie 16.04.10, 19:26 nasz pies często szczeka na spacerze na coś czego nie widać. Podejrzewam, że czuje szczury (podobnie przy śmietnikach na osiedlu). Ja bym sprawdziła tą wersję z myszami. Może coś wam po prostu łazi w domu, a on czuje zapach i chce was ostrzec..? Odpowiedz Link
kkasia1234 Re: Szczekanie 19.04.10, 08:20 Przepraszam ze nie pisałam ale nie mam czasu dalej szczeka na meble może to myszy? Odpowiedz Link
tenshii Re: Szczekanie 19.04.10, 11:03 Może? Posprawdzaj czy w meblach i za meblami nie ma odchodów. Możesz też kłaść na meblach smaczki, niech skojarzy, że meble są faaaaajne. Odpowiedz Link
kkasia1234 Re: Szczekanie 19.04.10, 16:13 Miałś rację myszy mi się w domu zagnieżdziły musiały być u mnie przez calą zime! teraz tylko trzeba jej jakoś wygonic! Odpowiedz Link