Dodaj do ulubionych

Psi kaszel

11.10.10, 17:55
Dzisiaj w nocy mój Gucio (6mies.) dostał ataku kaszlu. Rzęził i charczał. Miał silny odruch wymiotny, ale niczym nie wymiotował. I tak było całą noc. Zostałam przez to w domu, bo się bałam zostawić go samego. W ciągu dnia było lepiej. Poza tym żadnych objawów: je i pije normalnie, bawi się jak zwykle.
Byliśmy u weta. Dostał zastrzyk, żeby zwalczyć wirusa.
Ponoć jakiś szalony wirus panuje. Ma zakaz zabaw z psami przez najbliższy tydzień i tylko krótkie spacery. Jeśli za 2 dni objawy nie miną, dostanie antybiotyk.

Wasze psiaki chorowały na to? Psy to łatwo zwalczają czy są z tym kłopoty?
Wiem, byłam u lekarza. Pani dr niby rzekła, że to sezonowe przypadłości, ale mimo wszystko szkoda mi mojego psiaka.
Obserwuj wątek
    • ewa.c3 Re: Psi kaszel 11.10.10, 19:25
      No właśnie nasza Zorka po raz pierwszy odkąd mamy psy, miała kaszel. Normalnie przeziębiona była, kaszel z duszeniem się, zaropiałe oczy. Też był antybiotyk, najpierw w zastrzykach, później w tabletkach. Potem kilka dni była osowiała, nie chciała jeść. Wcześniej nie mieliśmy takich kłopotów ani z nią ani z poprzednikami. Raz tylko nasz kot miał zapalenie krtani i też kasłał a w zasadzie szczekał.....
    • monik-aw82 Re: Psi kaszel 12.10.10, 18:27
      NasZ Wini tez miał podobne objawy, ale u niego było to spowodowane szalenstwami ze sznurkiem i czesciowym jego zjedzeniem. Potem kaszlal tak jakby chciał coś zwrócić, pózniej znaleźliśmy spory kawałek sznurka.
      Drugi raz był przeziebiony aż biedaczkowi cieklo z noska
      • menk.a Re: Psi kaszel 13.10.10, 09:53
        Ale wszystko dobrze się skończyło? Żadnych powikłań?wink
    • menk.a Re: Psi kaszel 16.10.10, 09:28
      Minęło. Co prawda nadal ma krótkie spacery i nie bawi się z innymi psiakami, ale najważniejsze, że nie charczy i normalnie śpi.smilesmile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka