Dodaj do ulubionych

krztusi się

16.05.07, 17:42
Mój 7 - tygodniowy labek od rana, od przyjścia z dworu co jakiś czas krztusi
się tak jakby chciał coś zwymiotować a nie może sad
Mój mąż przeczytał, że być może najadł się trawy, która utknęła mu w gardle.
Ja z kolei myślę, że być może to karma przykleiła mu się w przełyku.
Co o tym sądzicie?
Mieliście tego typu doświadczenia?
Obserwuj wątek
    • mekej Re: krztusi się 16.05.07, 19:39
      ja bym poszła do weterynarza... to mały piesek, więc nigdy nic nie wiadomo...
      a wymioty można wywołać aplikując np. strzykawką wodę utlenioną do pyszczka
      pieska
      • gizianna Re: krztusi się 17.05.07, 12:48
        Dziękuję. Mój mąż właśnie jest z Małym u weterynarza. Rano zrobił kupkę z
        krwią. Strasznie się denerwuję
        • mekej co z pieskiem?? 17.05.07, 14:59
          co powiedział weterynarz??
          • gizianna Re: co z pieskiem?? 17.05.07, 16:38
            Niestety niezbyt dobrze sad Mały ma podejrzenie o robaki, przeziębienie i
            niestety nosówkę sad Jestem załamana...

Dostał serię zastrzyków i dzisiaj mamy go obserwować a jutro udać się na
            kontrol.
            W którym tygodniu szczepi się psy na nosówkę??
            • mekej Re: co z pieskiem?? 17.05.07, 17:15
              ojejsad a skąd macie tego pieska (jeśli można wiedzieć)?? miał założoną
              książeczkę zdrowia??
              mój Gringo był szczepiony na nosówkę po ukończeniu 6 tygodnia (jak wynika z
              książeczki zdrowia)
              • gizianna Re: co z pieskiem?? 17.05.07, 17:20
                kupiliśmy go z domowej hodowli, mały miał książeczkę zdrowia ale na nosówkę
                niestety jeszcze nie był szczepiony sad
                • paenka Re: co z pieskiem?? 17.05.07, 19:21
                  Uuuuuu to zaszczep go jak najpredzej sie da...tzn jak juz wyzdrowieeje.
                  Moj Kaiser dostal pierwsza szczepionke jak mial 1 mies, i byla ona przeciwko
                  parwowirozie i nosówce. W wieku 2 mies sotal juz druga szczepionke przeciwka :
                  parwowirozie, nosowce, zakaznemu zapaleniu watroby, leptospirozie, kaszlowi
                  psiemu, coronawirozie, w wieku 3 miesiecy kolejna szczepionke, i 4 mies
                  nastepna.

Bądź dobrej myśli, nosówka jest wyleczalna gdy wczesnie wykryta. A na
                  przyszlosc pamietaj ze szczeniak zanim zostanie odebrany od suki musi byc
                  conajmniej raz zaszczepiony i odrobaczony a ty musisz miec to na pismie.
                  • mekej Re: co z pieskiem?? 17.05.07, 21:37
                    tutaj znalazłam zalecany kalendarz szczepień: labradory.info/portal.php?
                    name=szczepienia
                    Gringo, jak do nas trafił miał ok. 8 tygodni i do tego czasu był już 3 razy
                    odrobaczany

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka