Dodaj do ulubionych

dysplazja rtg

30.07.08, 09:08
Jaki jest koszt badania w kierunku dysplazji ? prześwietlenie rtg
Obserwuj wątek
    • 16maj1 Re: dysplazja rtg 30.07.08, 10:59
      Rtg to 60 zł, badanie i konsultacja też ok 60 zł.
      • wojko112 Re: dysplazja rtg 30.07.08, 11:35
        Mozesz napisać jak wyglada takie badanie czy pies dostaje coś na
        uspokojenie zeby sie nie ruszał ?
        • tenshii Re: dysplazja rtg 30.07.08, 12:19
          Do takigo badania RTG pies dostaje całkowitą narkozę, dlatego 24 godziny przed badaniem nie wolno podawać mu nic do jedzenia, a na 3 godziny przed nic do picia.

Badanie wygląda tak, że pies leży na plecach a dwie osoby mocno naciągają jego nogi ku górze.
          • paenka Re: dysplazja rtg 30.07.08, 13:01
            Do ku*** nedzy....tak trudno bylo wpisac sie pod watkiem nizej? no
            temat identyczny
            • paenka Re: dysplazja rtg 30.07.08, 13:03
              forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=24053&w=82574186
            • wojko112 paenka najpierw czytaj pytanie a potem pisz!!! 30.07.08, 13:48
              • tenshii Re: paenka najpierw czytaj pytanie a potem pisz!! 30.07.08, 13:49
                Chodziło jej o to, że wątek o dysplazji istnieje i mogłeś tam podpiąc swój problem
              • paenka Re: paenka najpierw czytaj pytanie a potem pisz!! 30.07.08, 14:06
                Masz rację wojko. Najlepiej załóż kilka watków i każdy o czym innym,
                zaproponuję ci tematy:
                -Koszt rtg na dysplazje
                -Przebieg badania na rtg dysplazję
                -Przygotowanie psa do badania rtg na dysplazję
                -Co zrobić gdy okazalo sie po badaniu rtg na dysplazje ze pies ma
                dysplazje
                -W co sie ubrac na rtg na dysplazje
                -Co dac psu do jedzenia przed rtg na dysplazje
                -Co samemu zjesc przed badaniem rtg na dysplazje psa
                -Jak jeszcze zasmiecic i rozrzucic temat na forum w sprawie rt
                dysplazja.

Jestem przekonana, ze podolasz wyzwaniu i wymyslisz jeszcze wiecej smile
                • dagmara-k Re: paenka najpierw czytaj pytanie a potem pisz!! 30.07.08, 15:40
                  paenka moim zdaniem zaproponowany przez ciebie sposob bylby super! czytelny.
                  jesli kogos interesoalaby tylko cena, przeczytalby jeden watek skladajacy sie z
                  3 postow a nie musialby czytac watku na 30 postow lacznie z opisami emocji
                  wlascicieli i imion pieskowsmile

co za wkurw...? to nie jest tak rozbudowane forum zeby sie tak przejmowac
                  porzadkami.
                  • paenka Re: paenka najpierw czytaj pytanie a potem pisz!! 30.07.08, 16:54
                    forum jest bardzo rozbudowane bo działa od kilku lat, i od tych
                    kilku tu jestem i jak widze co chwila powtarzajace sie watki to
                    chyba sama rozumiesz. NIKT doslownie nikt nie sprawdza w
                    wyszukiwarce czy watek juz byl czy nie byl. Jak znam zycie to
                    gdybysmy sprobowali stowrzyc na tej zasadzie watki to i tak by sie
                    zrobil burdel. Przyjdzie ktos nowy nie bedzie chcialo mu sie szukac
                    watku o kosztach rtg na dysplazje to sie wypowie w watku o
                    przygotowaniach do rtg na dysplazje.
                    • wojko112 Re: paenka najpierw czytaj pytanie a potem pisz!! 30.07.08, 20:19
                      Peanka ale po co ty sie wogóle wtrącałas z tymi twoimi groszami
                      16maja odpisała jako pierwsza i było po sprawie napisała konkretnie
                      i już
                      • wojko112 Re: paenka najpierw czytaj pytanie a potem pisz!! 30.07.08, 20:20
                        przepraszam 16maj1 a nie 16maja
                      • 16maj1 Re: paenka najpierw czytaj pytanie a potem pisz!! 30.07.08, 20:50
                        Badanie jest w z nieczuleniu, pies jest nieprzytomny, ale nie jest
                        to taka narkoza jak w przypadku operacji.Lekarz bada psu biodra
                        stawy, pokazywał mi na czym polega luźność w stawie, zwichną i
                        nastawił, badanie bez znieczulenia dośc bolesne i nie do przejścia.
                        Badznie jest ważniejsze, bo na zdjęciu nie zawsze widac tę luźnośc w
                        stawie.Po badaniu jeśli jest problem badź wątpliwośc robi sie
                        zdjecie. Z tego co ja wiem to pies ma być naczczo, płyny może. U
                        ludzi przeg rtg kręgosłupa lędźwiowego rzeczywiście zarzywa sie
                        środki przeczyszczające, bo wypełnione jelita mogą przeszkodzać, ale
                        u psów nic takiego nie słyszałam. Do operacji to rzeczywiscie
                        głodówka i 2, 3 godz przed bez płynów.
                      • paenka Re: paenka najpierw czytaj pytanie a potem pisz!! 30.07.08, 22:06
                        Bo ja tu porządku pilnuję! A co! Naucz się czystości to nie będziesz
                        opierdzielany.
                    • dagmara-k Re: paenka najpierw czytaj pytanie a potem pisz!! 30.07.08, 21:31
                      to nie jest bardzo rozbudowane forum, sa mlodsze a "szersze" i jak trzeba to
                      wyszukiwarka dziala a jak ktos nie potrafi znalezc sam to ktos inny moze mu
                      pomoc. np zamiast opierdzielac. zrobmy zeby bylo milo. milo jest wazniejsze niz
                      porzadnie.
                      • paenka Re: paenka najpierw czytaj pytanie a potem pisz!! 30.07.08, 22:07
                        Skoro to nie jest rozbudowane forum to dlaczego tak trudno komuś coś
                        znaleźć? Pewnie z niedbalstwa i wygodnictwa i tyle.
                        • pati7775 Re: paenka najpierw czytaj pytanie a potem pisz!! 30.07.08, 22:35
                          Ty chyba za każdym razem masz zły dzień... We wszystkich postach jakieś "ale"...
                          • 16maj1 Re: paenka najpierw czytaj pytanie a potem pisz!! 30.07.08, 22:43
                            Słuchajcie spokojnie.Ja jestem "nowa" Nie ja to rządze, osobiście
                            nie przeszkadza mi lekki bałagan, ale generalnie to nie ma
                            znaczenia, ale rzeczywiście moze po paru latach jak po raz 10 odp na
                            to samo pyt, nie wiem.
                            Ok zwaracjmy sobie uwage, piszmy o tym co nam przeszkadza, ale róbmy
                            to spokojnie, bez emocji, jak ktoś jest nowy to rzeczywiście, może
                            nie mógł znaleść, albo nie wiedział, albo jest wygodny itd
                            Rozmowa to sztuka używania naszego pieknego ojczystego jezyka.
                            Wszystko można powiedzieć w różny sposób, jedna odp zostanie z
                            rozumiana i reszta zastosuje sie do prośby, ta sama intencja ubraba
                            w inne słowa budzi niepotrzebną złośc itd.
                          • paenka Re: paenka najpierw czytaj pytanie a potem pisz!! 30.07.08, 23:05
                            ihaaaaa!!!! tak mam baaardzo zły i nie potrafię się zdystansowac do
                            rzeczywistościbig_grin

Takich osob jest masa. Na poczatku podpinalismy watki i bylismy
                            grzeczni ale skoro nikt nawet nie wpada na taki pomysl przy wejsciu
                            na nowe forum aby poszukac czegos no to dystans i milusiństwo siada,
                            potem lezy i kwiczy.
                            • enzowy Re: paenka najpierw czytaj pytanie a potem pisz!! 31.07.08, 13:27
                              i po co te nerwy Paenka?
                              ktos zapytal, dostal szybka odpowiedz w drugim czy trzecim wpisie i po krzyku.
                              to Ty rozciagnelas watek i obecnie troche odbiegl od tematusmile

czasem szukanie w wyszukiwarce ktos celowo pomija. moze ceny sie zmienily, a
                              moze ktos poleci jakiegos lekarza, nowe osoby sie udziela itd.
                              widac, ze bierzesz wzorce z labraodry.info
                              calkiem ok forum tylko wyciaganie stale w gore watkow z 2005 czy nawet
                              wczesniejszych mnie irytuje.
                              zazwyczaj w takich watkach dyskusja juz sie odbyla i pozniej malo kto sie
                              dopisuje tzn. dopisze cos i potem przypadkiem jakiego osoby odpisza albo i
                              niesmile. tu mozna stworzyc nowy watek, oczywiscie gdy na pierwszej stronie jest
                              5-10 watkow na ten sam temat moze to wkurzyc, ale w innym przypadku ?
                              Twoj problem jest taki, ze jestes tu od poczatku i te tematy sa dla Ciebie
                              monotonne, ale to wynika z malej aktywnosci tego forum, a nie z tego ze jakis
                              nieswiadomy nowy forumowicz stworzy watek podobny do takiego ktory byl rok temu.
                              • paenka Re: paenka najpierw czytaj pytanie a potem pisz!! 31.07.08, 13:35
                                nie biorę znikąd wzorców bo nie siedzę tam...
                                róbcie jak chcecie i odpisujcie po 50 raz na to samo...skoro tak wam
                                wygodnie
                            • dagmara-k Re: paenka najpierw czytaj pytanie a potem pisz!! 31.07.08, 13:30
                              to ja juz podziekuje za udzial. zdrowia i radosci dla wszystkich psiakow i ich
                              wlascicieli.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka