Dodaj do ulubionych

Ban dla Donabate proponuję

19.01.10, 15:29
nie było tego jeszcze nigdy na tym forum, ale chyba czas zacząć - głosujmy zatem.

Jestem za.
Obserwuj wątek
    • triss_merigold6 Za 19.01.10, 15:36
      Jestem za. Nie należy upowszechniać i promować żadnych przejawów
      socjopatii i łamania prawa (vide unikanie realizowania obowiązku
      alimentacyjnego).
      • sbelatka Re: Za 19.01.10, 16:09
        co to jest "ban"?
        • ekscytujacemaleliterki Re: Za 19.01.10, 16:15
          Zabanowany nick nie będzie mógł pisać na forum.
        • mola1971 Re: Za 19.01.10, 16:17
          To takie cóś, które jak się dostanie to nie można pisać na danym
          forum - rodzaj blokady. Niestety nie chroni to przed założeniem
          nowego nicka przez delikwenta, więc średnio skuteczne jako broń
          przed szczególnie upierdliwymi i upartymi osobnikami uncertain
        • donabate Re: Za 19.01.10, 16:22
          ban to z angielskiego, to taki zagraniczy jezyk. Panie chca mnie wyrzucic bo im
          sie nie podoba ze sukienek sie czepiam
          • mola1971 Re: Za 19.01.10, 16:26
            Oooo ja bardzo lubię nosić sukienki i je nosić będę smile
            Ale czepiać się swojej sukienki nie pozwolę! tongue_out
            • sbelatka a to widzę 19.01.10, 16:50
              że jednak zapadły decyzje, ze zostaja ślady po wycinanych postach,
              ok
              dobrze wiedziećsmile
              • mola1971 Re: a to widzę 19.01.10, 16:56
                A tego to ja nie wiem jakie decyzje zapadły smile
                • sbelatka Re: a to widzę 19.01.10, 17:09
                  a to juz wiesz - bo don - wycięty (poniżej) a ślad zostałsmile

ale dona nawołującego do wycinania chalsi -w osobnym wątku - wycięli bez
                  sladusmile
                  chyba
                  bo ja to raczej mało czujna jestemsmilei czasem czegoś nie zauważam...
                  • chalsia Re: a to widzę 19.01.10, 18:45
                    > ale dona nawołującego do wycinania chalsi -w osobnym wątku - wycięli bez
                    > sladusmile

ło matko, omal sie ze śmiechu nie popłakałam - naprawdę rzeczony osobnik założył
                    wątek nawołujący by zabanować mnie ???
                    tongue_out buahahahaaaa

i jeszcze Rotfl
    • fragile66 Re: Ban dla Donabate proponuję 19.01.10, 16:19
      eee tam, co furiatowi zakaz pomoże? Będzie tylko żył w przekonaniu, że
      i na tym forum wszyscy przeciwko niemu.

Już chyba wszyscy wyrobili sobie o panu Skoneckim zdanie. Proponuję po
      prostu ignorować wypowiedzi, to i jemu się odechce pisać. Chociaż
      widząc jego płodność na blogu, to może i nie...
      • mola1971 Re: Ban dla Donabate proponuję 19.01.10, 16:21
        Gdyby on płodny TYLKO na blogu był to byłoby cudownie...
        • sbelatka Re: Ban dla Donabate proponuję 19.01.10, 16:31
          eeee, czy ja wiem..

to, ze bredzi jest dośc czytelne i w zasadzie nie budzi dyskusji..
          czy ma to jakąś szkodliwośc? to jego bredzienie?

mówiąc szczerze nie mam jakiegoś zdecydowanego zdania w tej sprawie
          to znaczy, ze jest mi wszystko jednosmile

nie zamierzam więcej się zajmować tym co pisze..
          ale może nowi, ktorzy będą tu zaglądać - moga sie poczuć
          zdezorientowani..

więc sama nie wiem
          • mola1971 Re: Ban dla Donabate proponuję 19.01.10, 16:37
            Nie wiem czy jest szkodliwy na forum (to co robi w realu na pewno
            szkodliwe jest), ale wkurzajacy jest jak cholera. Jak rozpuszczony,
            rozwydrzony bachor, który w kawiarni wcina się w każdą rozmowę
            dorosłych siedzących przy innych stolikach, pluje na nich i ich
            wyzywa.
            Znaczy jak bezstresowo wychowane dziecko wink))
        • kasper254 Re: Ban dla Donabate proponuję 19.01.10, 16:35
          1.halsia i pozostałe - kto Wam dał prawo do dyskryminacji? Jeśli
          można określić pewne kryterum, różnicujące dane człowieka ze względu
          na płeć, kolor włosów, czy inne cechy,przywary itd., to pozwoli się
          dyskryminować i na podstawie innych, dogodnych dla danej grupy czy
          grupki kryteriów, np. płacenia czy niepłacenia alimentów, wiary w
          jednego boga itd.
          2. Kto Wam dał prawo do cenzury prewencyjnej?
          3. Jeśli nie chcecie dyskutować z facetem, jeśli jego
          słowa/postępowanie są/jest obiemrzłe - nie czytajcie go.
          • mola1971 Re: Ban dla Donabate proponuję 19.01.10, 16:40
            Kasper, ja z tych pozostałych smile
            Tak samo jak on Twoim zdaniem ma prawo nie płacić alimentów, tak
            samo jak Ty masz prawo pouczać innych ludzi co im wolno a czego im
            nie wolno, tak samo też Chalsia ma prawo chcieć dla kogoś bana. To
            jej prawo do własnego zdania.
            Ostateczną decyzję czy kogoś zbanować czy nie i tak podejmie Jarkoni.
            • kasper254 Re: Ban dla Donabate proponuję 19.01.10, 22:24
              Nie rozumiesz istoty forum publicznego, mola. Jarkoni nie może
              podejmować decyzji, czy kogos bananować czy nie. Nie jest sędzią i
              katem w jednym, czy nawet osobno. Słowo napisane na forum ma swoją
              wagę i sens, niezależnie od tego, czy się to podoba komuś czy nie.
              Forum to nie prywatne przyjęcie, na którym nie wpuszcza się kogoś
              w tensówkach czy bez krawata. Obrzydliwością jest nie płacić
              alimentów, podobne jak wzywanie kogos do bananowania i
              uczestniczenie w podobnej hecy.
              Jeśli wolność wypowiedzi jest ważną zasadą, a najczęściej się
              uważa, iż jest fundamentem wszelkich innych wartości, to odstępstwo
              od niej na forum publicznym musi mieć jasne i przekonywujące
              uzasadnienie. Czymś takim nie jest np. nie lubienie kogoś, nie
              zgadzanie się z jego poglądami itd.
              Z takiej postawy rodzą się wszelkie totalitaryzmy - i zawsze z g
              głupoty, arogancji, lekceważenia innych. Jeszcze trochę, a jakaś
              inna grupka wezwie do bananowana kogoś, kto np. nie umie logicznie
              się wysławiać, albo kogos innego, że nie lubi kogoś lub za samą
              krytykę tudzież, iż ma garba.
              Rozumiesz Ty w ogóle,tri, że co do zasad i wartości moralnych nie
              ma prawa a nawet obowiązku głosowania? To ma bananowanie co do tego,
              że ktoś ma mniej pieniędzy od średniej grupy do przekonań
              religijnych, a niejaki Tomczak - głosząc idee bananowania -miał
              czelność zabraniac innym oglądać rzeżbę w Zachęcie.
              Majkel, jesteś prawnikiem, do diabła.
              • chalsia Re: Ban dla Donabate proponuję 19.01.10, 23:00
                > od niej na forum publicznym

po pierwsze - to nie jest forum publiczne, tylko PRYWATNE
                po drugie - to jest wątek-głosowanie (czyli demokratyczna forma) a nie- nawoływanie
              • mola1971 Re: Ban dla Donabate proponuję 19.01.10, 23:08
                Kasper, Chalsia napisała "proponuję" a nie "żądam". A proponować ma prawo co tylko chce.
                A co do forum to jest to forum PRYWATNE i Jarkoni czy się to komuś podoba czy nie ma PRAWO do tego by komuś dać bana.

A co do istoty tego wątku i ewentualnego bana dla Don coś tam to mnie osobiście jest wszystko jedno czy tego bana dostanie czy nie.
              • ekscytujacemaleliterki Re: Ban dla Donabate proponuję 19.01.10, 23:22
                Kacper,
                istotą forum publicznego nie jest również używanie przez jednego forumowicza w
                stosunku do drugiego słów uznanych społecznie za bardzo obraźliwe. Słów, na
                podstawie których możesz wytoczyć proces cywilny w realu.
                Rozumiem, że nie rozumiesz bo wypowiedzi donabate z wulgaryzmami zostały już
                dawno wycięte.
                Za niepłacenie alimentów nikt tu nikogo nie chce banować. Od ukarania w tej
                kwestii jest inna instancja.
                • chalsia Re: Ban dla Donabate proponuję 20.01.10, 00:31
                  > istotą forum publicznego nie jest również używanie przez jednego forumowicza w
                  > stosunku do drugiego słów uznanych społecznie za bardzo obraźliwe. Słów, na
                  > podstawie których możesz wytoczyć proces cywilny w realu.
                  > Rozumiem, że nie rozumiesz bo wypowiedzi donabate z wulgaryzmami zostały już
                  > dawno wycięte.

myślę, że powinniście w 4 (modowie i Jarkoni) ustalić grafik Waszej pracy
                  (społecznej przecież) pokrywający 24 godziny na dobe, aby zapewnić szybkie
                  usuwanie łamiących zasady postów pana D.

Generalnie ja jestem przeciwna banowaniu czy kasowaniu postów, bo uważam, że
                  świadczą o osobie je piszącej i dla STAŁYCH forumowiczów jest jasne szybko, że
                  posty Iksińskiego należy albo obśmiać albo olać. ALe takie posty (oraz brak
                  odpowiedzi na nie - no bo "starzy" je już ignorują) są ze szkodą dla totalnych
                  świezynek forumowych.
                  Wiem jak to działa z innego forum tematycznie pokrewnego (nie napisze jakiego,
                  bo nie chce by pan D. się tam pojawił), z tym, że tam nigdy idywiduum pokroju
                  pana D. się nie pojawiło.
              • majkel01 Re: Ban dla Donabate proponuję 19.01.10, 23:24
                Jeżeli jest taka możliwość techniczna to jak najbardziej można zbanować kogoś.
                RICD ma status forum prywatnego, oznacza to że założyciel forum i jego
                przedłużone ramię sprawiedliwości w postaci moderatorów, mają prawo wyciąć
                dowolny post a administracja forum się tego czepiac nie będzie.
                Pomijając kwestie techniczne. Uczestnicy forum mają prawo nie być obrażanymi
                przez człowieka (!?), który zachowuje się chamsko, ordynarnie i do tego
                chlubiącego się swoją aspołeczną postawą.
                Od zbanowania trolla do totalitaryzmu (nawet totalitaryzmu forumowego) bardzo
                daleka droga smile Zresztą na każdym etapie ludzie mają prawo głosowac nogami
                (klawiaturami). Jeżeli nie podobałoby sie komuś to forum, zawsze może założyć
                inne, z własnymi zasadami. Jednak wszystkim TO forum się póki co podoba skoro
                piszą... ale nie oznacza to że poprzez to mają czytać wypociny kogoś kto ma
                problem żeby w zdaniu nie strzelić orta.

Tak dla przykładu. Na forum którym ja moderuję szalał ostatnio troll, piszący
                pod wieloma nickami. Konsekwentnie wycinany odszedł właśnie w niebyt. Akurat bez
                banowania, sam z siebie.

Wolność słowa nie jest wolnościa bezgraniczną, bowiem oznacza również
                odpowiedzialność za to słowo. A tam gdzie się zaczyna wolność jednej osoby,
                kończy się wolność drugiej.
                • nangaparbat3 jestem przeciw 20.01.10, 00:05
                  A jednak, bylismy tu swiadkami obrażania licznych osob - aczkolwiek nie tak wielu naraz. I tylko to stanowi roznicę. A nie banowano.

Don pod żadnym wzgledem nie budzi we mnie sympatii, ani szacunku innego niz przynalezny kazdej zywej istocie, a czlowiekowi zwlaszcza, niejako z natury.
                  Z przykroscia musze powiedziec, ze w tym i poprzednim wątku chwilami my, forowicze, przekraczamy barierę. Czym innym jest nawet najbardziej brutalny indywidualny atak, czym innym atak grupowy.
                  Jest powiedziane w ktorejś z ksiag biblijnych: Nie łacz sie z tlumem przeciw jednemu.
                  To bardzo ważne słowa.
                  Absolutnie nie przypuszczam, by Chalsia chciala doprowadzic do linczu - ale czytając kolejne "jestem za" odczulam, ze własnie linczu jestem świadkiem.
                  • chalsia Re: jestem przeciw 20.01.10, 00:09
                    > Jest powiedziane w ktorejś z ksiag biblijnych: Nie łacz sie z tlumem przeciw je
                    > dnemu.
                    > To bardzo ważne słowa.

nie jestem katoliczką
                    • nangaparbat3 Re: jestem przeciw 20.01.10, 00:10
                      Ja tez nie.
                • kasper254 Re: Ban dla Donabate proponuję 20.01.10, 08:46
                  1.Ty także nie rozumiesz istoty forum prywatnego i publicznego,
                  majkel. Forum prywatne w internecie ma zawsze charakter forum
                  publicznego. Podlega więc ogólnym, prawnym i pozaprawnym regułom
                  organizacji i funkcjonowania. Spośród nich fundamentalne znaczenie
                  ma Konstytucja i zawarte w niej zakazy dyskryminacji, stosowania
                  cenzury itd. I nie chodzi o to, czy ktoś będzie się czepiał czy nie
                  o wycięcie postu, jego części itd. Chodzi o zasady, które maja być
                  tutaj konkretyzowane. Jedną z nich jest wolność wypowiedzi, wiążący
                  się z tym pluralizm poglądów itd. Chcesz, żeby Ci ktoś narzucał, co
                  jest prawdą, dobrem, sprawiedliwości? Nie jest lepiej, gdy wybierasz
                  spośród wielu stanowisk, ujęć, poglądów, opinii, ocen?
                  "Uczestnicy" to kategoria nieokreślona. Jeśli ktoś jest obrażony,
                  może wystąpić na drogę cywilną lub/ i nie dyskutować z obrażającyum.
                  Jeśli chodzi o "aspołecznośc", to co to znaczy, majkel? Mylisz się,
                  że od wymierzania sprawiedliwości jest założyciel czy - w jego
                  imieniu - moderatorzy. To jest administracja, a jako taka winna być
                  neutralną we wszelkich sporach, a wkraczać tylko na wyrażne żądanie
                  kogokolwiek.Od wymierzania sprawiedliwości jest sąd.
                  2. Widzę, majkel, że blisko Ci, podobnie jak chalsi, moli do
                  sprawiedliwości tzw. ludowej, która dzisiaj ma wymiar salonowy. Mnie
                  bliżej do tego, co mieści się w kategorii dyskursu, argumentacji
                  prawniczej, hermeneutyki, realizmu. Bałbym się pozytywizmu. Od
                  niego, który akceptuje bananowanie, do totalizmów, różnych odcieni,
                  bardzo blisko.
                  3. Wolność musi być ograniczana, ale nie dowolnie, jak się komuś
                  zechce, nie może być zależna od woli. Na forum, którym moderujesz
                  (nie wiem, o jakie chodzi i nie jest to ważne), "konsekwentne
                  wycinanie" było samowolą, uzurpoweaniem sobie prawa do tworzenia
                  moralności. Tak patrzyli św. Augustyn i św. Tomasz z Akwinu.
                  • mola1971 Re: Ban dla Donabate proponuję 20.01.10, 10:04
                    Kasper, skoro dla Ciebie od banowania chama, który uporczywie łamie
                    zasady netykiety (która jest rodzajem forumowego prawa) do
                    totalitaryzmu droga jest bliska to niestety nijak się nie zrozumiemy.
                    Poza tym nie zrozumiałeś mnie - MNIE JEST WSZYSTKO JEDNO czy on tego
                    bana dostanie czy nie. I nie dlatego, że mnie nie interesują zasady
                    demokracji tylko dlatego, że mam coś takiego co się DYSTANS nazywa i
                    świadomość, że to TYLKO forum internetowe a nie państwo. W dodatku
                    forum PRYWATNE, na które mogę wchodzić, ale nie muszę.
                    Ty odebrałeś prawo Chalsi do własnego zdania, ja uważam że takie
                    prawo ma. Koniec kropka. W tej kwestii nic i nikt mnie nie przekona,
                    że jest inaczej.
                    Miłego dnia Ci życzę i DYSTANSU. Do siebie i innych ludzi.
                  • majkel01 Re: Ban dla Donabate proponuję 20.01.10, 20:15
                    Tak, widze że masz monopol na rozumienie istoty forum. A istota jest taka, że to
                    forum prywatne więc zgodnie z regulaminem forum to założyciel forum decyduje o
                    treści.
                    Pisanie na forum wymaga przestrzegania prawa, dobrych obyczajów, kultury,
                    netykiety. Jeżeli ktoś nie potrafi tego zrozumieć, bo ma już problem ze
                    zrozumieniem tego że dzieci jeść coś muszą no to trudno jego sprawa. Ja nie
                    życzę sobie być obrażanym na forum.
                    Do Konstytucji proszę się nie odwoływać. Po pierwsze zapisów Konstytucji nie
                    stosuje się wprost. Po drugie jeżeli już Konstytucja to nie tylko wolność słowa
                    ale również odpowiedzialność za słowo.
                    Pluralizm na tym forum jest jak najbardziej. Zobacz, że bardzo wiele dyskusji
                    toczy się dlatego że jedni sie nie zgadzają z drugimi. Ale to co wyprawia
                    Skonecki to już jest przegięcie. Nie rozumiem dlaczego atakuje w różnych wątkach
                    w brzydki sposób kobiety oraz facetów którzy raczą nie zgadzać sie (o pluralizm
                    w wydaniu jegomościa) z jego poglądami, dlaczego odnosi się chamsko i ordynarnie
                    do innych forumowiczów. I w imię pluralizmu mam sie zgadzać na to by ktoś taki
                    pluł na innych ?
                    Wydaje się, że postawa aspołeczna nie wymaga bliższego definiowania.
                    Pliss... i nie pouczaj mnie co mogę wycinać na forum którym moderuje. Nic sobie
                    nie uzurpuję, administracja forum jezeli będzie chciała może mi zabrać
                    uprawnienia. Tylko za co ? Za to że jedna osoba zakłada kilkadziesiąt kont, z
                    których podbija wygodne sobie wątki dyskutując między samym sobą, do tego
                    wyzywając od najgorszych innych forumowiczów ? Cóż. Zaiste ciekawe podejście do
                    tematu. Wszyscy mają zatem ustępowac trolom, które w ten sposób mają przejmowac
                    forum po forum, strona po stronie. Bo przeciez mają prawo według ciebie. Nie,
                    nie mają. Po to jest moderacja, żeby usuwać wątki łamiące regulamin forum,
                    łamiące prawo, łamiące netykietę. Ja nie mam zamiaru dawać pola osobom które nie
                    umieją się zachować. Trudno. Jeżeli ktoś nie umie obronić swoich racji, nie umie
                    odpowiedzieć nikogo nie obrażając to ma pecha.
                    Piszesz któryś raz o totalitaryzmach. Totalitaryzmy wzięły się właśnie stąd że
                    ustępowano niektórym coraz wiecej, coraz więcej.
                    • kasper254 Re: Ban dla Donabate proponuję 20.01.10, 22:57
                      1. Nie denerwuj się, majkel, nie zamierzałem nikogo obrażać. Ta
                      postawa tym bardziej dotyczy Ciebie; człowieka, który tak wiele robi
                      dla innych, dzieląc się bezinteresownie wiedzą i daje im spokój,
                      orientację, a wreszcie - nadzieję; po drugie - kiedyś, jak myślałem,
                      a to był błąd, jak wydawało mi się, a to był też błąd, byłem
                      kozakiem, a ja byłem tylko głupcem, upierając się, np. dywagując.
                      Teraz milczę, a najchętniej - poza bliskimi - rozmawiam z sobą. I
                      czytam forum, poza masą książek.
                      2. Nie mam monopolu na cokolwiek. Uważam, i jeszcze raz to
                      podkreślam, administracyjna władza dyskrecjonalna jest niedobra i
                      niebezpieczna. Dyktat większości, nieokreśloność kryteriów
                      ingerujących moderatorów doprowadzi do utraty wiarygodności forum,
                      strachu, moderowania ocen czy opisów zgodnie z jakąś np. jedną,
                      oficjalnie uznawaną, tolerowaną, linią czy sposobem postępowania.
                      Cenzura zaś jest najstraszniejsza. I mylisz się, że zapisów
                      Konstytucji nie stosuje się wprost - jest w sam raz odwrotnie.
                      3. Tam, gdzie łamane jest prawo - wkraczają policje lub/ i sąd;
                      gdzie łamane normy moralne, obyczajowe czy inne - zazwyczaj mamy
                      stosowane sankcje niezinstytucjonalizowane, typu ostracyzm, brak
                      sympatii, zerwanie z kimś kontaktów, nie zapraszanie go do domu itd.
                      Natomiast na forum - publicznym - wcale nie prywatnym - najlepiej
                      nie dyskutować z trolem czy skurwielem, który, jak michszyb, czy
                      tenże skotecki(?) nie ma uczuć do własnych dzieci, traktuje kobietę
                      jak szmatę itd., omijać ich. Ale nie można wycinac, bo to
                      niemoralne, a jako takie - bezprawne.
                      Czy chcesz wycinać także kłamców; tych, którzy na tym forum tak
                      pieknie piszą, a w realu plugawią życie innych, a może omijać,
                      bojkotować... A jak ich odróżnisz, jak oszacujesz zło, które czynią?
                      Dasz moderatorom wagę, cyrkiel, linijkę?
                      I na koniec: moderacja jest skutkiem konkretnego żądania kogoś,
                      kto czuje się poniżony, obrażany itd., ale nie wynikiem samowoli
                      jednostki, która czuje się uprawniona do naprawy, bo ani zasady
                      netykiety, ani kultura nie mają normy kompetencyjnej do wycinania
                      czegokolwiek. Proszę, nie trakturj tego jako pouczania. Znasz to: ja
                      mam swoje zdanie, Ty swoje i razem pójdziemy drogą.
                      • majkel01 Re: Ban dla Donabate proponuję 21.01.10, 18:39
                        króciutko. Ban dla tego jegomościa to nie knebel na jego poglądy. To ban za
                        obrażanie innych forumowiczów, chamskie odzywki wyzwiska itd.
                        Na forum nie ma miejsca dla takich zachowań ... i tyle.
                      • sbelatka kasper 21.01.10, 22:04
                        nie wiem dlaczego nie zrobilo mi sie "odpowiedz cytując" - więc
                        przepiszę i potem sie do tego odniosę

"(...) najlpiej nie dyskutować z trolem czy skuriwielem, który , jak
                        michszyb (...) nie ma uczuć do własnych dzieci, traktuje kobietę jak
                        szmatę (...)"

nie dośc, ze to są Twoje domniemania
                        to spodziewam sie, ze nie całkiem zgodne z prawdą
                        i ocenne jak cholera

hulaj dusza - nie ma kontroli

szkoda tylko, ze nie można liczyć na samokontrolę

i wiesz co?
                        don - cos tam - jest malo szkodliwy - bo na kilomatr widac, ze nie wato
                        poważnie tarktowac tego co pisze..

ale Ty chyba masz o sobie dobre zdanie???

ale chyba jeszcze przeczytałeś za mało książek żeby dowiedzieć sie, ze
                        NIE ZAMY intencji innych ludzi, ani ich uczuć - chocby nam sie WYDAWALO,
                        ze tak jest

i zdanie z pierwszej linijki Twojego postu - okazało sie kłamstwem lub -
                        w najlepszym razie - deklaracją bez pokrycia

i jesli tego nie widzisz - to tym gorzej...

• kasper254 Re: kasper 22.01.10, 12:38
                          1. Tak w ogóle nie mam o sobie dobrego zdania. Rozwód, mimo, że nie
                          z mojej winy, umniejszył moją wartość, pozbawił moja rodzinę cechy
                          normalności, bezpieczeństwa itd. Czy ktoś, kto ma poczucie klęski,
                          może mieć dobre zdanie o sobie? Trzeba było wielu miesięcy, abym
                          jako-tako uwierzył w siebie.
                          2.Terminu: "skurwiel" użyłem specjalnie i nie po to, aby dotykać
                          konkretnych osób, piszących pod takim czy innem nikiem. Na forum
                          prowadzimy rozważania skrótowe, na gorąco. Chodziło mi o wskazanie,
                          iż wypowiedzi nawet tych, o których mamy nagorsze zdanie, nie mogą
                          być wycine, bo "to, czy to". Wg mnie w zakresie pojęciowym tego
                          słowa mieszczą się inne postawy, np. porzucenie dzieci, odejście, bo
                          się zakochało czy odkochało itd. Czy będąc moderatorem, miałbym
                          prawo wypowiedzi takich osób wycinać, bo wg mnie oznaczają
                          naruszenie norm etycznych?
                          3. Jeśli używasz terminu "domniemanie", to najpierw sprawdź, co ono
                          oznacza.
                          4. Sądzę, że zawsze przeczytaliśmy za mało, mamy niedosyt nie
                          zrobienia czegoś, nie zobaczenia itd., ale mamy prawo oceniac
                          innych, bo nie oceniamy ich po intencjach czy uczuciach, ale
                          zaistniałych czynnościach, czy słowach. Nigdy nie wiemy, jak jest,
                          kiedy nam się wydaje, możemy się pomylić itd. Stąd tzw.
                          kontrdomniemanie.
                          Szczególnie wirtualny świat forumowy narażony jest na te
                          dopełnienia, iluzję wiedzy, względność ocen. Jeśli Ty to wiesz, jak
                          jest z mich, donem czy ze mną - gratuluję dobrego samopoczucia.
          • tricolour Niepłacenie alimentów... 19.01.10, 16:42
            ... jest przestępstwem zagrożonym stosownymi zapisami w Kodeksie
            Karnym. Postawienie przestępstwa na równi (w jednym zdaniu przez
            Ciebie) z wiarą w Boga świadczy, że stosowany przez Ciebie
            relatywizm przekroczył granice absurdu.
          • triss_merigold6 Nie wiem czy zauważyłeś 19.01.10, 16:55
            Nie wiem czy zauważyłeś, ale to wolny kraj i można wystąpić z taką
            propozycją. Admin zaś może ją uwzględnić lub nie i uzasadnić
            decyzję.
            Niewywiązywanie się z obowiązku alimentacyjnego jest karalne, wiara
            w Boga lub inne byty jest prawnie obojętna.
            • sbelatka mola:-) 19.01.10, 17:12
              już sie zmienilo..
              znowu wycinają bez zostawienia śladów..
              chyba, zeby wezwać CSI...

zdaje sie, ze wprowadziłam Cie w błąd..
              albo ja mam jakieś omamy... o boszszsz..

tak naprawde to mi wszystko jednosmile

• mola1971 Re: mola:-) 19.01.10, 17:22
                Mnie tam też wszystko jedno smile
    • panda_zielona Re: Ban dla Donabate proponuję 19.01.10, 16:32
      Jestem przeciw
      nie dlatego,że popieram osobnika tylko żeby było wiadomo do czego
      zdolny jest socjopata.Nick można zmienić i dalej pisać
      brednie,lepiej chyba nie dyskutować żeby nie być sprowadzonym do
      poziomu i dać się pokonać doswiadczeniusmile
      • jarkoni Re: Ban dla Donabate proponuję 19.01.10, 18:03
        i Donabate i Wexford piszą "dziecią", "panią", więc albo bracia, albo jedna
        osoba podobnego stylu polszczyzny..
        Naprawdę ban coś da? Wejdą/wejdzie pod innym nickiem...
        • triss_merigold6 Re: Ban dla Donabate proponuję 19.01.10, 18:07
          Ban, nawet symbolicznie, będzie wyrazem potępienia pewnej postawy
          oraz czynów karalnych jakimi jest niepłacenie alimentów na trójkę
          dzieci.
          Nie jestem aż tak relatywistycznie oraz poprawnie politycznie
          nastawiona jak inni w kwestii rzekomej wolności słowa i uważam, że
          za głoszenie pewnych poglądów i/lub popieranie ich czynami należy
          się izolacja. Kop na out, poza sferę podlegającą debacie.
        • phoebe_buffay Re: Ban dla Donabate proponuję 19.01.10, 22:26
          > Naprawdę ban coś da? Wejdą/wejdzie pod innym nickiem..
          chyba wejdom
      • wiosenka.pl ? 19.01.10, 19:04
        panda_zielona napisała:

> Jestem przeciw
        > nie dlatego,że popieram osobnika tylko żeby było wiadomo do czego
        > zdolny jest socjopata.

I że taka postawa jest potępiana. Jak się będzie za bardzo nakręcał to trzeba
        ignorować. Oczywiście pod warunkiem, że adminom będzie się chciało śledzić jego
        wypociny i jednak w pewnych wypadkach wywalać pojedyncze posty.
    • majkel01 Re: Ban dla Donabate proponuję 19.01.10, 18:00
      Stanisław Lem powiedział kiedyś: Gdyby nie internet nie wiedziałbym, że na
      świecie jest tylu idiotów.

Parafrazując te słowa można śmiało powiedzieć: Gdyby nie internet nie
      wiedziałbym że na świecie mogą być aż tacy idioci jak wyżej wymieniony.
      • jarkoni Re: Ban dla Donabate proponuję 19.01.10, 18:07
        Znam to Majkel, dobre..
        Popatrz na mój post powyżej.
        • maarcjanna Re: Ban dla Donabate proponuję 19.01.10, 18:57
          dopisuję się do "ZA"...
          • handra Re: Ban dla Donabate proponuję 19.01.10, 19:18
            Jestem Za!
    • dorata351 Re: Ban dla Donabate proponuję 19.01.10, 20:03
      A moim zdaniem powinien zostać jako przykład nieakceptowalnego zachowania.
      A tak zupełnie egoistycznie, to miewam swoje gorsze dni, swoje nie wszystkim
      pasujące przekonania, ale na szczęście do pana dona mi daleko. mogę śmiało
      stwierdzić , że mimo wielkiego poczucia krzywdy nie spadłam tak nisko. I może
      będą ze mnie ludzie. Ufff.
    • scindapsus ban za zbrodnie na języku polskim 19.01.10, 21:01
      Naprawdę nie chcę się czepiac,
      ale pomażyc to już jest przegięcie.

forum.gazeta.pl/forum/w,24087,105876449,105927179,Re_niemoznosc_placenia_alimentow.html

maża to wóz
      www.sjp.pl/co/ma%BFa

• ekscytujacemaleliterki Re: ban za zbrodnie na języku polskim 19.01.10, 21:05
        Buhahahaha,
        do północy nie przestanę się śmiać, hahahaha
    • zmeczona100 Przeciw!!! 19.01.10, 22:14

Jestem przeciw banowaniu- własnie po to, aby inni mogli się
      dowiedzieć, na czym polega zanik wszelkich pozytywnych uczuć i jak
      tacy osobnicy mogą być niebezpieczni, nieprzewidywalni i jakie piekło
      mogą zgotować innym. Jako przestroga po prostu.

Natomiast jestem Za ignorowaniem jego wpisów wszelakich.
    • pan-kowalski Re: Ban dla Donabate proponuję 19.01.10, 23:19
      Propozycja jest próbą utworzenia precedensu dzięki któremu
      bliżej nieokreślona większość, która się akurat zbierze,
      będzie mogła decydować kto ma pisać a kto nie. Z demokracją niewiele
      to ma wspólnego.
      • chalsia Re: Ban dla Donabate proponuję 19.01.10, 23:24
        > bliżej nieokreślona większość, która się akurat zbierze,
        > będzie mogła decydować kto ma pisać a kto nie.

patrz pan, zupelnie tak samo jak na wyborach

>Z demokracją niewiele
        > to ma wspólnego.

ciekawe, u nas w Polsce, czy w USA czy we Francji takie glosowanie-wybory
        uznawane są za jedną z podstaw demokracji.
        • pan-kowalski Re: Ban dla Donabate proponuję 19.01.10, 23:40
          Taa, tak sobie tłumacz, Twoje głosowanie to można sobie porównać co
          najwyżej do wyborów w Północnej Korei, a nie w USA.
          Mnie tam wszystko jedno, ale na miejscu admina nie dałbym się tak
          wkręcić.
        • greg014 Re: Ban dla Donabate proponuję 19.01.10, 23:42
          Ode mnie też krzyżyk......
      • nangaparbat3 Re: Ban dla Donabate proponuję 20.01.10, 00:10
        Nie uważam, by takie było zamierzenie Chalsi - ale jak najbardziej taki moze byc
        efekt.
        • tamaryszek04 przeciw! 21.01.10, 21:12
          Przecież to kuriozum! On mnie nie denerwuje, on mnie bawi i to jego tupanie
          nóżkami smileJego najbliższym banowanie nic nie pomoże, a tu tyle zabawy smile
          • triss_merigold6 Re: przeciw! 22.01.10, 09:10
            Chwalenie się płaceniem 10 zł alimentów nie jest zabawne ale
            rozumiem, że ludzie mają zróżnicowane poczucie humoru.
            • tamaryszek04 Re: przeciw! 22.01.10, 19:29
              triss_merigold6 napisała:

> Chwalenie się płaceniem 10 zł alimentów nie jest zabawne ale
              > rozumiem, że ludzie mają zróżnicowane poczucie humoru.
              Gwoli ścisłości, zabawna jest jego tępota.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka