chalsia 19.01.10, 15:29 nie było tego jeszcze nigdy na tym forum, ale chyba czas zacząć - głosujmy zatem. Jestem za. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
triss_merigold6 Za 19.01.10, 15:36 Jestem za. Nie należy upowszechniać i promować żadnych przejawów socjopatii i łamania prawa (vide unikanie realizowania obowiązku alimentacyjnego). Odpowiedz Link
ekscytujacemaleliterki Re: Za 19.01.10, 16:15 Zabanowany nick nie będzie mógł pisać na forum. Odpowiedz Link
mola1971 Re: Za 19.01.10, 16:17 To takie cóś, które jak się dostanie to nie można pisać na danym forum - rodzaj blokady. Niestety nie chroni to przed założeniem nowego nicka przez delikwenta, więc średnio skuteczne jako broń przed szczególnie upierdliwymi i upartymi osobnikami Odpowiedz Link
donabate Re: Za 19.01.10, 16:22 ban to z angielskiego, to taki zagraniczy jezyk. Panie chca mnie wyrzucic bo im sie nie podoba ze sukienek sie czepiam Odpowiedz Link
mola1971 Re: Za 19.01.10, 16:26 Oooo ja bardzo lubię nosić sukienki i je nosić będę Ale czepiać się swojej sukienki nie pozwolę! Odpowiedz Link
sbelatka a to widzę 19.01.10, 16:50 że jednak zapadły decyzje, ze zostaja ślady po wycinanych postach, ok dobrze wiedzieć Odpowiedz Link
sbelatka Re: a to widzę 19.01.10, 17:09 a to juz wiesz - bo don - wycięty (poniżej) a ślad został ale dona nawołującego do wycinania chalsi -w osobnym wątku - wycięli bez sladu chyba bo ja to raczej mało czujna jestemi czasem czegoś nie zauważam... Odpowiedz Link
chalsia Re: a to widzę 19.01.10, 18:45 > ale dona nawołującego do wycinania chalsi -w osobnym wątku - wycięli bez > sladu ło matko, omal sie ze śmiechu nie popłakałam - naprawdę rzeczony osobnik założył wątek nawołujący by zabanować mnie ??? buahahahaaaa i jeszcze Rotfl Odpowiedz Link
fragile66 Re: Ban dla Donabate proponuję 19.01.10, 16:19 eee tam, co furiatowi zakaz pomoże? Będzie tylko żył w przekonaniu, że i na tym forum wszyscy przeciwko niemu. Już chyba wszyscy wyrobili sobie o panu Skoneckim zdanie. Proponuję po prostu ignorować wypowiedzi, to i jemu się odechce pisać. Chociaż widząc jego płodność na blogu, to może i nie... Odpowiedz Link
mola1971 Re: Ban dla Donabate proponuję 19.01.10, 16:21 Gdyby on płodny TYLKO na blogu był to byłoby cudownie... Odpowiedz Link
sbelatka Re: Ban dla Donabate proponuję 19.01.10, 16:31 eeee, czy ja wiem.. to, ze bredzi jest dośc czytelne i w zasadzie nie budzi dyskusji.. czy ma to jakąś szkodliwośc? to jego bredzienie? mówiąc szczerze nie mam jakiegoś zdecydowanego zdania w tej sprawie to znaczy, ze jest mi wszystko jedno nie zamierzam więcej się zajmować tym co pisze.. ale może nowi, ktorzy będą tu zaglądać - moga sie poczuć zdezorientowani.. więc sama nie wiem Odpowiedz Link
mola1971 Re: Ban dla Donabate proponuję 19.01.10, 16:37 Nie wiem czy jest szkodliwy na forum (to co robi w realu na pewno szkodliwe jest), ale wkurzajacy jest jak cholera. Jak rozpuszczony, rozwydrzony bachor, który w kawiarni wcina się w każdą rozmowę dorosłych siedzących przy innych stolikach, pluje na nich i ich wyzywa. Znaczy jak bezstresowo wychowane dziecko )) Odpowiedz Link
kasper254 Re: Ban dla Donabate proponuję 19.01.10, 16:35 1.halsia i pozostałe - kto Wam dał prawo do dyskryminacji? Jeśli można określić pewne kryterum, różnicujące dane człowieka ze względu na płeć, kolor włosów, czy inne cechy,przywary itd., to pozwoli się dyskryminować i na podstawie innych, dogodnych dla danej grupy czy grupki kryteriów, np. płacenia czy niepłacenia alimentów, wiary w jednego boga itd. 2. Kto Wam dał prawo do cenzury prewencyjnej? 3. Jeśli nie chcecie dyskutować z facetem, jeśli jego słowa/postępowanie są/jest obiemrzłe - nie czytajcie go. Odpowiedz Link
mola1971 Re: Ban dla Donabate proponuję 19.01.10, 16:40 Kasper, ja z tych pozostałych Tak samo jak on Twoim zdaniem ma prawo nie płacić alimentów, tak samo jak Ty masz prawo pouczać innych ludzi co im wolno a czego im nie wolno, tak samo też Chalsia ma prawo chcieć dla kogoś bana. To jej prawo do własnego zdania. Ostateczną decyzję czy kogoś zbanować czy nie i tak podejmie Jarkoni. Odpowiedz Link
kasper254 Re: Ban dla Donabate proponuję 19.01.10, 22:24 Nie rozumiesz istoty forum publicznego, mola. Jarkoni nie może podejmować decyzji, czy kogos bananować czy nie. Nie jest sędzią i katem w jednym, czy nawet osobno. Słowo napisane na forum ma swoją wagę i sens, niezależnie od tego, czy się to podoba komuś czy nie. Forum to nie prywatne przyjęcie, na którym nie wpuszcza się kogoś w tensówkach czy bez krawata. Obrzydliwością jest nie płacić alimentów, podobne jak wzywanie kogos do bananowania i uczestniczenie w podobnej hecy. Jeśli wolność wypowiedzi jest ważną zasadą, a najczęściej się uważa, iż jest fundamentem wszelkich innych wartości, to odstępstwo od niej na forum publicznym musi mieć jasne i przekonywujące uzasadnienie. Czymś takim nie jest np. nie lubienie kogoś, nie zgadzanie się z jego poglądami itd. Z takiej postawy rodzą się wszelkie totalitaryzmy - i zawsze z g głupoty, arogancji, lekceważenia innych. Jeszcze trochę, a jakaś inna grupka wezwie do bananowana kogoś, kto np. nie umie logicznie się wysławiać, albo kogos innego, że nie lubi kogoś lub za samą krytykę tudzież, iż ma garba. Rozumiesz Ty w ogóle,tri, że co do zasad i wartości moralnych nie ma prawa a nawet obowiązku głosowania? To ma bananowanie co do tego, że ktoś ma mniej pieniędzy od średniej grupy do przekonań religijnych, a niejaki Tomczak - głosząc idee bananowania -miał czelność zabraniac innym oglądać rzeżbę w Zachęcie. Majkel, jesteś prawnikiem, do diabła. Odpowiedz Link
chalsia Re: Ban dla Donabate proponuję 19.01.10, 23:00 > od niej na forum publicznym po pierwsze - to nie jest forum publiczne, tylko PRYWATNE po drugie - to jest wątek-głosowanie (czyli demokratyczna forma) a nie- nawoływanie Odpowiedz Link
mola1971 Re: Ban dla Donabate proponuję 19.01.10, 23:08 Kasper, Chalsia napisała "proponuję" a nie "żądam". A proponować ma prawo co tylko chce. A co do forum to jest to forum PRYWATNE i Jarkoni czy się to komuś podoba czy nie ma PRAWO do tego by komuś dać bana. A co do istoty tego wątku i ewentualnego bana dla Don coś tam to mnie osobiście jest wszystko jedno czy tego bana dostanie czy nie. Odpowiedz Link
ekscytujacemaleliterki Re: Ban dla Donabate proponuję 19.01.10, 23:22 Kacper, istotą forum publicznego nie jest również używanie przez jednego forumowicza w stosunku do drugiego słów uznanych społecznie za bardzo obraźliwe. Słów, na podstawie których możesz wytoczyć proces cywilny w realu. Rozumiem, że nie rozumiesz bo wypowiedzi donabate z wulgaryzmami zostały już dawno wycięte. Za niepłacenie alimentów nikt tu nikogo nie chce banować. Od ukarania w tej kwestii jest inna instancja. Odpowiedz Link
chalsia Re: Ban dla Donabate proponuję 20.01.10, 00:31 > istotą forum publicznego nie jest również używanie przez jednego forumowicza w > stosunku do drugiego słów uznanych społecznie za bardzo obraźliwe. Słów, na > podstawie których możesz wytoczyć proces cywilny w realu. > Rozumiem, że nie rozumiesz bo wypowiedzi donabate z wulgaryzmami zostały już > dawno wycięte. myślę, że powinniście w 4 (modowie i Jarkoni) ustalić grafik Waszej pracy (społecznej przecież) pokrywający 24 godziny na dobe, aby zapewnić szybkie usuwanie łamiących zasady postów pana D. Generalnie ja jestem przeciwna banowaniu czy kasowaniu postów, bo uważam, że świadczą o osobie je piszącej i dla STAŁYCH forumowiczów jest jasne szybko, że posty Iksińskiego należy albo obśmiać albo olać. ALe takie posty (oraz brak odpowiedzi na nie - no bo "starzy" je już ignorują) są ze szkodą dla totalnych świezynek forumowych. Wiem jak to działa z innego forum tematycznie pokrewnego (nie napisze jakiego, bo nie chce by pan D. się tam pojawił), z tym, że tam nigdy idywiduum pokroju pana D. się nie pojawiło. Odpowiedz Link
majkel01 Re: Ban dla Donabate proponuję 19.01.10, 23:24 Jeżeli jest taka możliwość techniczna to jak najbardziej można zbanować kogoś. RICD ma status forum prywatnego, oznacza to że założyciel forum i jego przedłużone ramię sprawiedliwości w postaci moderatorów, mają prawo wyciąć dowolny post a administracja forum się tego czepiac nie będzie. Pomijając kwestie techniczne. Uczestnicy forum mają prawo nie być obrażanymi przez człowieka (!?), który zachowuje się chamsko, ordynarnie i do tego chlubiącego się swoją aspołeczną postawą. Od zbanowania trolla do totalitaryzmu (nawet totalitaryzmu forumowego) bardzo daleka droga Zresztą na każdym etapie ludzie mają prawo głosowac nogami (klawiaturami). Jeżeli nie podobałoby sie komuś to forum, zawsze może założyć inne, z własnymi zasadami. Jednak wszystkim TO forum się póki co podoba skoro piszą... ale nie oznacza to że poprzez to mają czytać wypociny kogoś kto ma problem żeby w zdaniu nie strzelić orta. Tak dla przykładu. Na forum którym ja moderuję szalał ostatnio troll, piszący pod wieloma nickami. Konsekwentnie wycinany odszedł właśnie w niebyt. Akurat bez banowania, sam z siebie. Wolność słowa nie jest wolnościa bezgraniczną, bowiem oznacza również odpowiedzialność za to słowo. A tam gdzie się zaczyna wolność jednej osoby, kończy się wolność drugiej. Odpowiedz Link
nangaparbat3 jestem przeciw 20.01.10, 00:05 A jednak, bylismy tu swiadkami obrażania licznych osob - aczkolwiek nie tak wielu naraz. I tylko to stanowi roznicę. A nie banowano. Don pod żadnym wzgledem nie budzi we mnie sympatii, ani szacunku innego niz przynalezny kazdej zywej istocie, a czlowiekowi zwlaszcza, niejako z natury. Z przykroscia musze powiedziec, ze w tym i poprzednim wątku chwilami my, forowicze, przekraczamy barierę. Czym innym jest nawet najbardziej brutalny indywidualny atak, czym innym atak grupowy. Jest powiedziane w ktorejś z ksiag biblijnych: Nie łacz sie z tlumem przeciw jednemu. To bardzo ważne słowa. Absolutnie nie przypuszczam, by Chalsia chciala doprowadzic do linczu - ale czytając kolejne "jestem za" odczulam, ze własnie linczu jestem świadkiem. Odpowiedz Link
chalsia Re: jestem przeciw 20.01.10, 00:09 > Jest powiedziane w ktorejś z ksiag biblijnych: Nie łacz sie z tlumem przeciw je > dnemu. > To bardzo ważne słowa. nie jestem katoliczką Odpowiedz Link
kasper254 Re: Ban dla Donabate proponuję 20.01.10, 08:46 1.Ty także nie rozumiesz istoty forum prywatnego i publicznego, majkel. Forum prywatne w internecie ma zawsze charakter forum publicznego. Podlega więc ogólnym, prawnym i pozaprawnym regułom organizacji i funkcjonowania. Spośród nich fundamentalne znaczenie ma Konstytucja i zawarte w niej zakazy dyskryminacji, stosowania cenzury itd. I nie chodzi o to, czy ktoś będzie się czepiał czy nie o wycięcie postu, jego części itd. Chodzi o zasady, które maja być tutaj konkretyzowane. Jedną z nich jest wolność wypowiedzi, wiążący się z tym pluralizm poglądów itd. Chcesz, żeby Ci ktoś narzucał, co jest prawdą, dobrem, sprawiedliwości? Nie jest lepiej, gdy wybierasz spośród wielu stanowisk, ujęć, poglądów, opinii, ocen? "Uczestnicy" to kategoria nieokreślona. Jeśli ktoś jest obrażony, może wystąpić na drogę cywilną lub/ i nie dyskutować z obrażającyum. Jeśli chodzi o "aspołecznośc", to co to znaczy, majkel? Mylisz się, że od wymierzania sprawiedliwości jest założyciel czy - w jego imieniu - moderatorzy. To jest administracja, a jako taka winna być neutralną we wszelkich sporach, a wkraczać tylko na wyrażne żądanie kogokolwiek.Od wymierzania sprawiedliwości jest sąd. 2. Widzę, majkel, że blisko Ci, podobnie jak chalsi, moli do sprawiedliwości tzw. ludowej, która dzisiaj ma wymiar salonowy. Mnie bliżej do tego, co mieści się w kategorii dyskursu, argumentacji prawniczej, hermeneutyki, realizmu. Bałbym się pozytywizmu. Od niego, który akceptuje bananowanie, do totalizmów, różnych odcieni, bardzo blisko. 3. Wolność musi być ograniczana, ale nie dowolnie, jak się komuś zechce, nie może być zależna od woli. Na forum, którym moderujesz (nie wiem, o jakie chodzi i nie jest to ważne), "konsekwentne wycinanie" było samowolą, uzurpoweaniem sobie prawa do tworzenia moralności. Tak patrzyli św. Augustyn i św. Tomasz z Akwinu. Odpowiedz Link
mola1971 Re: Ban dla Donabate proponuję 20.01.10, 10:04 Kasper, skoro dla Ciebie od banowania chama, który uporczywie łamie zasady netykiety (która jest rodzajem forumowego prawa) do totalitaryzmu droga jest bliska to niestety nijak się nie zrozumiemy. Poza tym nie zrozumiałeś mnie - MNIE JEST WSZYSTKO JEDNO czy on tego bana dostanie czy nie. I nie dlatego, że mnie nie interesują zasady demokracji tylko dlatego, że mam coś takiego co się DYSTANS nazywa i świadomość, że to TYLKO forum internetowe a nie państwo. W dodatku forum PRYWATNE, na które mogę wchodzić, ale nie muszę. Ty odebrałeś prawo Chalsi do własnego zdania, ja uważam że takie prawo ma. Koniec kropka. W tej kwestii nic i nikt mnie nie przekona, że jest inaczej. Miłego dnia Ci życzę i DYSTANSU. Do siebie i innych ludzi. Odpowiedz Link
majkel01 Re: Ban dla Donabate proponuję 20.01.10, 20:15 Tak, widze że masz monopol na rozumienie istoty forum. A istota jest taka, że to forum prywatne więc zgodnie z regulaminem forum to założyciel forum decyduje o treści. Pisanie na forum wymaga przestrzegania prawa, dobrych obyczajów, kultury, netykiety. Jeżeli ktoś nie potrafi tego zrozumieć, bo ma już problem ze zrozumieniem tego że dzieci jeść coś muszą no to trudno jego sprawa. Ja nie życzę sobie być obrażanym na forum. Do Konstytucji proszę się nie odwoływać. Po pierwsze zapisów Konstytucji nie stosuje się wprost. Po drugie jeżeli już Konstytucja to nie tylko wolność słowa ale również odpowiedzialność za słowo. Pluralizm na tym forum jest jak najbardziej. Zobacz, że bardzo wiele dyskusji toczy się dlatego że jedni sie nie zgadzają z drugimi. Ale to co wyprawia Skonecki to już jest przegięcie. Nie rozumiem dlaczego atakuje w różnych wątkach w brzydki sposób kobiety oraz facetów którzy raczą nie zgadzać sie (o pluralizm w wydaniu jegomościa) z jego poglądami, dlaczego odnosi się chamsko i ordynarnie do innych forumowiczów. I w imię pluralizmu mam sie zgadzać na to by ktoś taki pluł na innych ? Wydaje się, że postawa aspołeczna nie wymaga bliższego definiowania. Pliss... i nie pouczaj mnie co mogę wycinać na forum którym moderuje. Nic sobie nie uzurpuję, administracja forum jezeli będzie chciała może mi zabrać uprawnienia. Tylko za co ? Za to że jedna osoba zakłada kilkadziesiąt kont, z których podbija wygodne sobie wątki dyskutując między samym sobą, do tego wyzywając od najgorszych innych forumowiczów ? Cóż. Zaiste ciekawe podejście do tematu. Wszyscy mają zatem ustępowac trolom, które w ten sposób mają przejmowac forum po forum, strona po stronie. Bo przeciez mają prawo według ciebie. Nie, nie mają. Po to jest moderacja, żeby usuwać wątki łamiące regulamin forum, łamiące prawo, łamiące netykietę. Ja nie mam zamiaru dawać pola osobom które nie umieją się zachować. Trudno. Jeżeli ktoś nie umie obronić swoich racji, nie umie odpowiedzieć nikogo nie obrażając to ma pecha. Piszesz któryś raz o totalitaryzmach. Totalitaryzmy wzięły się właśnie stąd że ustępowano niektórym coraz wiecej, coraz więcej. Odpowiedz Link
kasper254 Re: Ban dla Donabate proponuję 20.01.10, 22:57 1. Nie denerwuj się, majkel, nie zamierzałem nikogo obrażać. Ta postawa tym bardziej dotyczy Ciebie; człowieka, który tak wiele robi dla innych, dzieląc się bezinteresownie wiedzą i daje im spokój, orientację, a wreszcie - nadzieję; po drugie - kiedyś, jak myślałem, a to był błąd, jak wydawało mi się, a to był też błąd, byłem kozakiem, a ja byłem tylko głupcem, upierając się, np. dywagując. Teraz milczę, a najchętniej - poza bliskimi - rozmawiam z sobą. I czytam forum, poza masą książek. 2. Nie mam monopolu na cokolwiek. Uważam, i jeszcze raz to podkreślam, administracyjna władza dyskrecjonalna jest niedobra i niebezpieczna. Dyktat większości, nieokreśloność kryteriów ingerujących moderatorów doprowadzi do utraty wiarygodności forum, strachu, moderowania ocen czy opisów zgodnie z jakąś np. jedną, oficjalnie uznawaną, tolerowaną, linią czy sposobem postępowania. Cenzura zaś jest najstraszniejsza. I mylisz się, że zapisów Konstytucji nie stosuje się wprost - jest w sam raz odwrotnie. 3. Tam, gdzie łamane jest prawo - wkraczają policje lub/ i sąd; gdzie łamane normy moralne, obyczajowe czy inne - zazwyczaj mamy stosowane sankcje niezinstytucjonalizowane, typu ostracyzm, brak sympatii, zerwanie z kimś kontaktów, nie zapraszanie go do domu itd. Natomiast na forum - publicznym - wcale nie prywatnym - najlepiej nie dyskutować z trolem czy skurwielem, który, jak michszyb, czy tenże skotecki(?) nie ma uczuć do własnych dzieci, traktuje kobietę jak szmatę itd., omijać ich. Ale nie można wycinac, bo to niemoralne, a jako takie - bezprawne. Czy chcesz wycinać także kłamców; tych, którzy na tym forum tak pieknie piszą, a w realu plugawią życie innych, a może omijać, bojkotować... A jak ich odróżnisz, jak oszacujesz zło, które czynią? Dasz moderatorom wagę, cyrkiel, linijkę? I na koniec: moderacja jest skutkiem konkretnego żądania kogoś, kto czuje się poniżony, obrażany itd., ale nie wynikiem samowoli jednostki, która czuje się uprawniona do naprawy, bo ani zasady netykiety, ani kultura nie mają normy kompetencyjnej do wycinania czegokolwiek. Proszę, nie trakturj tego jako pouczania. Znasz to: ja mam swoje zdanie, Ty swoje i razem pójdziemy drogą. Odpowiedz Link
majkel01 Re: Ban dla Donabate proponuję 21.01.10, 18:39 króciutko. Ban dla tego jegomościa to nie knebel na jego poglądy. To ban za obrażanie innych forumowiczów, chamskie odzywki wyzwiska itd. Na forum nie ma miejsca dla takich zachowań ... i tyle. Odpowiedz Link
sbelatka kasper 21.01.10, 22:04 nie wiem dlaczego nie zrobilo mi sie "odpowiedz cytując" - więc przepiszę i potem sie do tego odniosę "(...) najlpiej nie dyskutować z trolem czy skuriwielem, który , jak michszyb (...) nie ma uczuć do własnych dzieci, traktuje kobietę jak szmatę (...)" nie dośc, ze to są Twoje domniemania to spodziewam sie, ze nie całkiem zgodne z prawdą i ocenne jak cholera hulaj dusza - nie ma kontroli szkoda tylko, ze nie można liczyć na samokontrolę i wiesz co? don - cos tam - jest malo szkodliwy - bo na kilomatr widac, ze nie wato poważnie tarktowac tego co pisze.. ale Ty chyba masz o sobie dobre zdanie??? ale chyba jeszcze przeczytałeś za mało książek żeby dowiedzieć sie, ze NIE ZAMY intencji innych ludzi, ani ich uczuć - chocby nam sie WYDAWALO, ze tak jest i zdanie z pierwszej linijki Twojego postu - okazało sie kłamstwem lub - w najlepszym razie - deklaracją bez pokrycia i jesli tego nie widzisz - to tym gorzej... Odpowiedz Link
kasper254 Re: kasper 22.01.10, 12:38 1. Tak w ogóle nie mam o sobie dobrego zdania. Rozwód, mimo, że nie z mojej winy, umniejszył moją wartość, pozbawił moja rodzinę cechy normalności, bezpieczeństwa itd. Czy ktoś, kto ma poczucie klęski, może mieć dobre zdanie o sobie? Trzeba było wielu miesięcy, abym jako-tako uwierzył w siebie. 2.Terminu: "skurwiel" użyłem specjalnie i nie po to, aby dotykać konkretnych osób, piszących pod takim czy innem nikiem. Na forum prowadzimy rozważania skrótowe, na gorąco. Chodziło mi o wskazanie, iż wypowiedzi nawet tych, o których mamy nagorsze zdanie, nie mogą być wycine, bo "to, czy to". Wg mnie w zakresie pojęciowym tego słowa mieszczą się inne postawy, np. porzucenie dzieci, odejście, bo się zakochało czy odkochało itd. Czy będąc moderatorem, miałbym prawo wypowiedzi takich osób wycinać, bo wg mnie oznaczają naruszenie norm etycznych? 3. Jeśli używasz terminu "domniemanie", to najpierw sprawdź, co ono oznacza. 4. Sądzę, że zawsze przeczytaliśmy za mało, mamy niedosyt nie zrobienia czegoś, nie zobaczenia itd., ale mamy prawo oceniac innych, bo nie oceniamy ich po intencjach czy uczuciach, ale zaistniałych czynnościach, czy słowach. Nigdy nie wiemy, jak jest, kiedy nam się wydaje, możemy się pomylić itd. Stąd tzw. kontrdomniemanie. Szczególnie wirtualny świat forumowy narażony jest na te dopełnienia, iluzję wiedzy, względność ocen. Jeśli Ty to wiesz, jak jest z mich, donem czy ze mną - gratuluję dobrego samopoczucia. Odpowiedz Link
tricolour Niepłacenie alimentów... 19.01.10, 16:42 ... jest przestępstwem zagrożonym stosownymi zapisami w Kodeksie Karnym. Postawienie przestępstwa na równi (w jednym zdaniu przez Ciebie) z wiarą w Boga świadczy, że stosowany przez Ciebie relatywizm przekroczył granice absurdu. Odpowiedz Link
triss_merigold6 Nie wiem czy zauważyłeś 19.01.10, 16:55 Nie wiem czy zauważyłeś, ale to wolny kraj i można wystąpić z taką propozycją. Admin zaś może ją uwzględnić lub nie i uzasadnić decyzję. Niewywiązywanie się z obowiązku alimentacyjnego jest karalne, wiara w Boga lub inne byty jest prawnie obojętna. Odpowiedz Link
sbelatka mola:-) 19.01.10, 17:12 już sie zmienilo.. znowu wycinają bez zostawienia śladów.. chyba, zeby wezwać CSI... zdaje sie, ze wprowadziłam Cie w błąd.. albo ja mam jakieś omamy... o boszszsz.. tak naprawde to mi wszystko jedno Odpowiedz Link
panda_zielona Re: Ban dla Donabate proponuję 19.01.10, 16:32 Jestem przeciw nie dlatego,że popieram osobnika tylko żeby było wiadomo do czego zdolny jest socjopata.Nick można zmienić i dalej pisać brednie,lepiej chyba nie dyskutować żeby nie być sprowadzonym do poziomu i dać się pokonać doswiadczeniu Odpowiedz Link
jarkoni Re: Ban dla Donabate proponuję 19.01.10, 18:03 i Donabate i Wexford piszą "dziecią", "panią", więc albo bracia, albo jedna osoba podobnego stylu polszczyzny.. Naprawdę ban coś da? Wejdą/wejdzie pod innym nickiem... Odpowiedz Link
triss_merigold6 Re: Ban dla Donabate proponuję 19.01.10, 18:07 Ban, nawet symbolicznie, będzie wyrazem potępienia pewnej postawy oraz czynów karalnych jakimi jest niepłacenie alimentów na trójkę dzieci. Nie jestem aż tak relatywistycznie oraz poprawnie politycznie nastawiona jak inni w kwestii rzekomej wolności słowa i uważam, że za głoszenie pewnych poglądów i/lub popieranie ich czynami należy się izolacja. Kop na out, poza sferę podlegającą debacie. Odpowiedz Link
phoebe_buffay Re: Ban dla Donabate proponuję 19.01.10, 22:26 > Naprawdę ban coś da? Wejdą/wejdzie pod innym nickiem.. chyba wejdom Odpowiedz Link
wiosenka.pl ? 19.01.10, 19:04 panda_zielona napisała: > Jestem przeciw > nie dlatego,że popieram osobnika tylko żeby było wiadomo do czego > zdolny jest socjopata. I że taka postawa jest potępiana. Jak się będzie za bardzo nakręcał to trzeba ignorować. Oczywiście pod warunkiem, że adminom będzie się chciało śledzić jego wypociny i jednak w pewnych wypadkach wywalać pojedyncze posty. Odpowiedz Link
majkel01 Re: Ban dla Donabate proponuję 19.01.10, 18:00 Stanisław Lem powiedział kiedyś: Gdyby nie internet nie wiedziałbym, że na świecie jest tylu idiotów. Parafrazując te słowa można śmiało powiedzieć: Gdyby nie internet nie wiedziałbym że na świecie mogą być aż tacy idioci jak wyżej wymieniony. Odpowiedz Link
jarkoni Re: Ban dla Donabate proponuję 19.01.10, 18:07 Znam to Majkel, dobre.. Popatrz na mój post powyżej. Odpowiedz Link
dorata351 Re: Ban dla Donabate proponuję 19.01.10, 20:03 A moim zdaniem powinien zostać jako przykład nieakceptowalnego zachowania. A tak zupełnie egoistycznie, to miewam swoje gorsze dni, swoje nie wszystkim pasujące przekonania, ale na szczęście do pana dona mi daleko. mogę śmiało stwierdzić , że mimo wielkiego poczucia krzywdy nie spadłam tak nisko. I może będą ze mnie ludzie. Ufff. Odpowiedz Link
scindapsus ban za zbrodnie na języku polskim 19.01.10, 21:01 Naprawdę nie chcę się czepiac, ale pomażyc to już jest przegięcie. forum.gazeta.pl/forum/w,24087,105876449,105927179,Re_niemoznosc_placenia_alimentow.html maża to wóz www.sjp.pl/co/ma%BFa Odpowiedz Link
ekscytujacemaleliterki Re: ban za zbrodnie na języku polskim 19.01.10, 21:05 Buhahahaha, do północy nie przestanę się śmiać, hahahaha Odpowiedz Link
zmeczona100 Przeciw!!! 19.01.10, 22:14 Jestem przeciw banowaniu- własnie po to, aby inni mogli się dowiedzieć, na czym polega zanik wszelkich pozytywnych uczuć i jak tacy osobnicy mogą być niebezpieczni, nieprzewidywalni i jakie piekło mogą zgotować innym. Jako przestroga po prostu. Natomiast jestem Za ignorowaniem jego wpisów wszelakich. Odpowiedz Link
pan-kowalski Re: Ban dla Donabate proponuję 19.01.10, 23:19 Propozycja jest próbą utworzenia precedensu dzięki któremu bliżej nieokreślona większość, która się akurat zbierze, będzie mogła decydować kto ma pisać a kto nie. Z demokracją niewiele to ma wspólnego. Odpowiedz Link
chalsia Re: Ban dla Donabate proponuję 19.01.10, 23:24 > bliżej nieokreślona większość, która się akurat zbierze, > będzie mogła decydować kto ma pisać a kto nie. patrz pan, zupelnie tak samo jak na wyborach >Z demokracją niewiele > to ma wspólnego. ciekawe, u nas w Polsce, czy w USA czy we Francji takie glosowanie-wybory uznawane są za jedną z podstaw demokracji. Odpowiedz Link
pan-kowalski Re: Ban dla Donabate proponuję 19.01.10, 23:40 Taa, tak sobie tłumacz, Twoje głosowanie to można sobie porównać co najwyżej do wyborów w Północnej Korei, a nie w USA. Mnie tam wszystko jedno, ale na miejscu admina nie dałbym się tak wkręcić. Odpowiedz Link
nangaparbat3 Re: Ban dla Donabate proponuję 20.01.10, 00:10 Nie uważam, by takie było zamierzenie Chalsi - ale jak najbardziej taki moze byc efekt. Odpowiedz Link
tamaryszek04 przeciw! 21.01.10, 21:12 Przecież to kuriozum! On mnie nie denerwuje, on mnie bawi i to jego tupanie nóżkami Jego najbliższym banowanie nic nie pomoże, a tu tyle zabawy Odpowiedz Link
triss_merigold6 Re: przeciw! 22.01.10, 09:10 Chwalenie się płaceniem 10 zł alimentów nie jest zabawne ale rozumiem, że ludzie mają zróżnicowane poczucie humoru. Odpowiedz Link
tamaryszek04 Re: przeciw! 22.01.10, 19:29 triss_merigold6 napisała: > Chwalenie się płaceniem 10 zł alimentów nie jest zabawne ale > rozumiem, że ludzie mają zróżnicowane poczucie humoru. Gwoli ścisłości, zabawna jest jego tępota. Odpowiedz Link