05.10.11, 17:48
Rozwiodlam sie 2 lata temu, horror ciagnie sie jednak do dzisiaj. Z powodu 2 naszych dzieci. Raz byly u mnie w Niemczech, potem u ojca w Polsce musialy byc, a jeszcze potem uciekly od niego, bo je bil, jak sie okazalo. Przyjechaly do mnie i zalatwilysmy prawo pobytu dla mnie na corki. Z nowym partnerem mam 4 dzieci, z kolejnym dzieckiem w ciazy. Kochalam tego czlowieka do dzisiaj. Nie pytajcie dlaczego. Jestem wsciekla, zdruzgotana i chce uciec z Niemiec do Polski, ale jakie mam szanse na normalne zycie, jesli kilka lat nie pracowalam zawodowo, a do tego w 4 miesiacu ciazy. Dokad sie udac? Nie mam rodziny w Polsce, znajomi porozjezdzali sie po swiecie, nie mam znajomych, ani rodziny w Niemczech, bo siedzialam do tej pory w klatce i nie moglam ich miec. Jestem sama, z dziecmi. Pomozcie. Nie dolujcie tylko jeszcze bardziej, prosze.
Obserwuj wątek
    • mayenna Re: Zwariuje 05.10.11, 18:55
      W twojej sytuacji, z taka gromadką dzieci w Niemczech będziesz miała większe wsparcie i socjal.
      W Polsce będzie ci trudniej i o pracę, i o wsparcie finansowe.Powoli zacznij porządkować swoj sytuację.
      Czemu chcesz uciec do Polski?
      • altz Re: Zwariuje 05.10.11, 19:30
        mayenna napisała:

> W twojej sytuacji, z taka gromadką dzieci w Niemczech będziesz miała większe ws
        > parcie i socjal.
        To jest jedna sprawa. Druga rzecz to taka, że odbiorą dzieci i będzie się nimi zajmował ojciec, obstawiam 99 do 100, że Jugendamt nie pozwoli na wyjazd z dziećmi do Polski.
      • yoma Re: Zwariuje 05.10.11, 20:02
        No przecież widzisz. Bo się pokłóciła z partnerem.
    • inna_nowa_ja Re: Zwariuje 06.10.11, 00:11
      W Polsce będzie Ci ciężko, szczególnie jeśli nie masz rodziny. W Niemczech załatwiaj dla siebie i dzieci świadczenia.
      • mozambique Re: Zwariuje 06.10.11, 09:33
        czyll lekko liczac - pani ma 7 dzieci i jest na bezrobociu ?????????

proponuje aby zaraz po siódmym zrobiła sobie ósme , wkoncu co to za róznica a zasilek wpadnie
        • mayenna Re: Zwariuje 06.10.11, 10:58
          Mozambik, to jest prywatna sprawa tej pani czy ma 7 dzieci czy nie ma żadnego. Pozostawanie na bezrobociu także.
          Taka forma krytyki narusza poczucie godności osobistej, jest szalenie agresywna.
          Moim zdaniem tez masz poważny problem.
          • mozambique Re: Zwariuje 06.10.11, 11:09
            agresja ?
            a skąd

po prostu bezbrzeżne zdizwienie

a sparwa nie jest praywtana od kiedy autorka opisala ja na publicznym forum proszac o opinie
            • malgolkab Re: Zwariuje 06.10.11, 11:15
              mozambique napisała:

> agresja ?
              > a skąd
              >
              > po prostu bezbrzeżne zdizwienie

dołączam
              > a sparwa nie jest praywtana od kiedy autorka opisala ja na publicznym forum pro
              > szac o opinie
              też tak myślę
              • malgolkab Re: Zwariuje 06.10.11, 11:16
                a może to troll?
                bo naprawdę trudno uwierzyć w taką bezmyślność...
              • mayenna Re: Zwariuje 06.10.11, 11:58
                Gdyby ta pani poszła do profesjonalisty po poradę co robić i on zareagował tak jak Mozambik to poleciałby z pracy.
                Tej kobiecie, w tym momencie takie posty, oceny, mogą bardzo zaszkodzić. Jeśli ona to weźmie do siebie, w stanie w jakim prawdopodobnie się znajduje i przy tej skali problemu który ma, może się, po takiej bzdurze, załamać.
                Mnie też dziwi taka bezmyślność, brak empatii.Jesli ona jest w podobnym stanie, jak ja byłam przed rozwodem to po takich komentarzach ze wszystkich stron - bo w realu też na pewno to ma - istniałaby duza szansa, że nie dałabym rady tego udźwignąć. Zostawcie kobietę w spokoju.
                • moniapoz Re: Zwariuje 06.10.11, 12:04
                  dokładnie - nie kopie się leżącego, co oczywiście nie może oznaczać głaskania po główce i przytakiwania, ale jak ktos jest w rozpaczy to taki komentarz może tylko pogorszyć sprawę...
                • malgolkab Re: Zwariuje 06.10.11, 12:15
                  mayenna napisała:

> Gdyby ta pani poszła do profesjonalisty po poradę co robić i on zareagował tak
                  > jak Mozambik to poleciałby z pracy.
                  ale Pani nie idzie do profesjonalisty tylko pisze na forum otwartym - kolosalna róznica
                  • mayenna Re: Zwariuje 06.10.11, 12:28
                    Malgolka, bo ona nie wie co ma robić. Sama przecież widzisz...
                    • malgolkab Re: Zwariuje 06.10.11, 12:47
                      mayenna napisała:

> Malgolka, bo ona nie wie co ma robić. Sama przecież widzisz...
                      trudno mi uwierzyć w tę całą sytuację... po prostusmile
                • mozambique Re: Zwariuje 06.10.11, 14:01
                  jak jej nie załamie siódmy poród to nic jej nei złamie

jak widac - autorka ma twarde plecy
            • mayenna Re: Zwariuje 06.10.11, 11:26
              Autorka prosi o porady nie na temat swojej dzietności.
              Tak wyrażone zdziwienie jest agresją, naruszeniem poczucia godności drugiej strony. Mozna sie dziwić w sposób który nie rani.
              Polecam:druga od dołu stronysmile
              • malgolkab Re: Zwariuje 06.10.11, 11:32
                Pani rozwiodła sie 2 lata temu, ale zdążyła juz miec 4 dzieci z nowym partnerem i 5 w drodze... coś tu się kupy ani d... nie trzyma generalnie. Bo albo coś ściemnia, albo co najmniej 2 dzieci miała w trakcie małżeństwa, ale nie z mężem... gdyby tak wynikało z postu jakiegokolwiek faceta, to wiekszość Pań z forum by go zjadło...
                a w poście mozambika (czy jak się to odmieniawink nie widzę agresji... głupota dziwi i tyle. Jakiej rady oczekuje ta Pani?
                Nie pracuje, nie ma środków, nie ma rodziny, ma 7 dzieci, ale Internet i komputer ma oczywiście... naprawdę mam nadzieję, że to troll
                • mayenna Re: Zwariuje 06.10.11, 11:49
                  Może urodziła bliźnięta albo trojaczki.
                  Ona pyta o stronę organizacyjna życia w Polsce. Jak sie odnaleźć po ewentualnej przeprowadzce, jak prawnie pozałatwiać swoje sprawy.
                  Posłuchaj audycji, która podlinkowałam. Tam profesor psychologii określa jakie zachowania sa opisywane jako agresywne.
                  • malgolkab Re: Zwariuje 06.10.11, 11:51
                    mayenna napisała:

> Tam profesor psychologii określa jakie
                    > zachowania sa opisywane jako agresywne.
                    wg mnie nadinterpretacja, ale oksmile to przyjmijmy, że bezmyślność wzbudza we mnie pewien rodzaj agresji... nadal nie widzę nic złego w komentarzach
                    • mayenna Re: Zwariuje 06.10.11, 12:03
                      Malgolka, ona ma duży problem. Lepiej ja jakoś na nogi stawiać niz dołować, choćby w trosce o jej dzieci. Matka jest im bardzo potrzebna.Kobieta jest w ciązy i niech ma troche spokoju i zrozumienia a nie krytyki, która nic nie zmieni.

Posłuchaj tej audycji - tam i o wynoszeniu śmieci jest i to co on mówi świetnie sie sprawdza przy wychowaniu dzieci, porozumieniu z partneremsmile
                      • noname2002 Re: Zwariuje 06.10.11, 12:15
                        A może post źle sformułowany i pani ma 4 dzieci, 2 z poprzedniego związku i 2 z nowym partnerem? Całość jest strasznie zamotana i trudno coś z tego zrozumieć.
                        • malgolkab Re: Zwariuje 06.10.11, 12:19
                          noname2002 napisała:

> A może post źle sformułowany i pani ma 4 dzieci, 2 z poprzedniego związku i 2 z
                          > nowym partnerem? Całość jest strasznie zamotana i trudno coś z tego zrozumieć.
                          zgadza się. do tego tekst Kochalam tego czlowieka do dzisiaj. Nie pytajcie dlaczego.
          • garibaldia Re: Zwariuje 06.10.11, 11:28
            Jak dla mnie może mieć i 20-cioro dzieci. I nie dziwi mnie w takim wypadku pozostawanie na bezrobociu bo realnie z taką gromadą drobiazgu ma się wystarczająco dużo pracy w domu, do tego praktycznie non-stop jest się w jakiejś ciąży.

Bardziej przeraża mnie jak można tak bezmyślnie i z byle kim te dzieci robić.
            Pierwszy- przemocowiec, który bije dzieci a one uciekają od niego.
            Drugi - pewnie nie lepszy jeśli zmachał kilkoro dzieci w małżeństwie gdzie nie ma zgody i miłości a żona właśnie chce od niego uciekać w ciąży.
            Odebranie dzieci takim rodzicom wcale nie jawi się jako zło. Bo czy wyrosną w takim środowisku, z takim przykładem dorosłych na kogoś innego niż przemocową patologię?

Autorko - biegiem na terapię do psychologa!
            • plujeczka Re: Zwariuje 06.10.11, 13:51
              do atorki postu dla wyjasnienie -nie chcę cię zdołować ale napiszę Ci w ten sposób.W Polsce z 7 dzieci nic dobrego Cie nie czeka, w Polsce nie ma talich zasiłków na dzieci jak w Niemczech.Może jak dobrze pójdzie dostałabyć 40 zł zasiłku na dziecko a dla przykładu (chyba najwyzej odezwą się DZIEWCZYNY Z MAŁYMI DZIECMI) PACZKA PAMPERSÓW KOSZTuje 40 zł.
              jesli masz przerwę wieloletnią w pracy to nie masz szans jej znależć a jesli nawet ci się uda to i tak nie zarobisz wiecej niz 1500 zł a to oznacza ,że nie bedzie Cię stać na wynajecie nawet kawalerki co w przypadku takiej gromadki nie jest za wielkim "pomieszczeniem"
              raczej sugeruję Ci pozostaniew Niemczech, skoro nie zyjesz z partnerem to nic cię nie trzyma aby wynieśc się do mniejszej miejscowości i zależć pracę .Bardzo bedzie ci ciezko logistycznie ale przynajmniej Niemcy dadzą ci zasiłek i nie zabraknie ci na chleb. W Polsce pod tym względem kobiety nie moga w zasadzie na nic liczyć poza sobą, nikt się kobietami nie zajmuje a pomoc jest sladowa lub minimalna jak woli oczywiście pod warunkiem ,że nie masz ic bo jak np, zarabiasz i przekraczasz ten smieszny próg zarobkowy bodajze 514 zł to nawet nie możesz liczyćna alimenty z Funduszu Gwarancyjnego.
              Nie gniewaj się ale rozmanazanie się na potęgę w imię "miłości" to nie jest najlepszy pomysł na zycie zwłaszcza kiedy jest się np,słabo wykształconym, na obczyżnie, brakuje rodziny i wsparcia bliskich lub partnera.Po to człowiek dostal rozum ( choć jedni mają go mniej inni wiecej trzeci wcale) zeby mimo wszystko robić z niego uzytek.
              Tobie potrzebna jest terapia i podwiązanie jajowodów bo obawiam sie, ze przy twoim stosunku do świata za kilka lat nikt i nic nie bedzie Ci wstanie pomóc przy GROMADZIE dzieci.
            • yoma Re: Zwariuje 06.10.11, 15:08
              Jak dla mnie też może mieć i dwadzieścioro, uważam natomiast, że dorosły i świadomy człowiek, decydujący się na siedmioro dzieci, nie narzeka potem, że musi siedzieć w klatce. Nie trzaska też drzwiami i nie ucieka do mamusi, bo "Kochalam tego czlowieka do dzisiaj".
            • 222lillyrose222 Re: Zwariuje 10.10.11, 22:33
              Kochani! Mam przyznane wylaczne prawa rodzicielskie na dwojke dzieci z malzenstwa. Sadownie. Calkiem swiezo otrzymane. Rozwodu nie moglam otrzymac przez 3 lata, poniewaz maminsynek mial problem z tym, ze go zostawilam dla starszego i ze w ogole zostawilam. Niezle radze sobie finansowo w Niemczech, ale chce to wszystko rzucic w cholere. I wyjechac do Polski. Mam powody. Przykro mi, ze nie otrzymalam odpowiedzi na moje pytanie. Nie oczekiwalam opinii na moj temat od lesnych elfow, poniewaz te uzyskalam juz od innych osob (ktore przyznaly mi wylaczne prawa rodzicielskie na dwojke dzieci), sadze, ze lepiej wyksztalconych, niz te elfy. A przeciwnika mialam calkiem niezlego, z domem wartosci 200 tys euro, z motocyklem BMW, dzialka, autem z 2010. Mieszkam w Niemczech juz kilka lat, wiec nie znam polskich struktur, poniewaz nigdy nawet mnie nie interesowaly. Osoby krytykujace na tym forum same wg mnie maja problemy ze soba. Nienawidza ludzi, poniewaz nie wiedzie im sie w zyciu. Zgryzota. Mimo to pozdrawiam.
              • yoma Re: Zwariuje 11.10.11, 16:23
                > A przeciwnika mialam calkiem niezlego, z domem wartosci 200 tys euro, z
                > motocyklem BMW, dzialka, autem z 2010.

Uau smile
                • jagienka_2 Re: Zwariuje 11.10.11, 16:32
                  Jestem zawiedziona, liczyłam bowiem na to, że gdy pojawi się autorka wątku, rozwikła zagadkę, ile tych dzieci jest. A tu d...a blada, nadal nie wiadomo...
                  • ewela1_1 Re: Zwariuje 11.10.11, 17:33

Węch mi podpowiada:
                    - dwojke ma z poprzednim męzem, dwojke z nastepnym ( ta "czwórka" razem) i z piatym jest w ciaży.
                    -------------
                    "Marionetki!...Wszystko marionetki. Zdaje im się, że robią, co chcą, a robią tylko, co każe im sprężyna, taka ślepa jak one..."Bolesław Prus
    • heksa_2 Re: Zwariuje 10.10.11, 22:42
      Myślę, że otrzymałaś odpowiedź. Nie masz w Polsce szans w takiej sytuacji. Chyba, że masz co najmniej milion na koncie. Wtedy przyjedź, wcześniej kup dom i jakiś interes i działaj. Albo żyj z odsetek z kapitału. Innej możliwości w takiej sytuacji rodzinnej nie masz.
      • 222lillyrose222 Re: Zwariuje 12.10.11, 21:17
        Jestem dumna z moich dzieci i nikomu nie pozwole ich obrazac. Dla mnie to sa najwspanialsze istotki na swiecie. Wszystkie zgryzliwe stare baby, ktore tu sie probuja wypowiadac i mnie szkalowac same powinny udac sie do psychiatry i to sofort!!! Ile z was usunelo ciaze? Ile z was postanowilo urodzic dopiero okolo 30-tki? Ile z was ma w ogole strach urodzic? Jakimi matkami musicie byc, jesli szydzicie z malych dzieci? Wspolczuje waszym partnerom, jesli takowych w ogole macie, wspolczuje waszym dzieciom miec takie matki!!! Jesli ktokolwiek i kiedykolwiek obrazi moje dziecko, zawsze jest adres ip, z ktorego oszczerstwa padaja... smile) smile) A teraz spadajcie i nie zawracajcie mi d---!!!
        • nicol.lublin Re: Zwariuje 12.10.11, 22:15
          nie wiem jakiej konkretnie porady oczekujesz? wydaje mi się, że wszystko zostało powyżej już napisane.
          w Polsce niestety będzie ci ciężej. zacznie się od przedszkola - trudno dostać się do państwowego, a prywatne drogie. trudno znaleźć i utrzymać pracę jeśli masz 4 dzieci i w dodatku jesteś w ciąży (właściwie na bank nikt nie zatrudni ciężarnej). zasiłków nie dostaniesz, bo po pierwsze próg dochodowy jest abstrakcyjnie niski, a po drugie ich wysokość jest śmieszna.

jeśli poradzisz sobie w DE, to zostań tam, po prostu zmień miejsce zamieszkania.
        • mayenna Re: Zwariuje 13.10.11, 08:27
          Widzisz, jeśli sama obrażasz innych, to nie masz prawa oczekiwać, że oni tego nie będą robić.Twoja dzietność i decyzje życiowe sa twoja prywatną sprawą, dokładnie tak jak tej, która nie urodziła przed trzydziestką, tej która usunęła, czy tej która się boi rodzić i mieć dzieci.

Znam dziewczynę z Poznania, która rozwodzi się mając 11 dzieci. Ona jednak ma pracę i wsparcie rodziny, ma dom, a i tak jest jej bardzo trudno.W Niemczech masz dużo lepsze warunki.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka