Dodaj do ulubionych

bezecny !!!!!!!!

27.07.05, 09:08
jak tam piwo?
odezwij się, bo Ciebie mi tu brakuje
Obserwuj wątek
    • bezecnymen i czego krzyczysz 27.07.05, 09:12
      kobieto? tongue_out
      a do braku mnie mopzna sie bez problemów przyzwyczaić, jak zresztą chyba do
      wszystkiegosmile
      • anybody1 Re: i czego krzyczysz 27.07.05, 09:14
        oczywiście że można. tylko po co? smile
        • bezecnymen Re: i czego krzyczysz 27.07.05, 09:19
          są dwie szkoły: zmieniać otoczenie według własnych potrzeb albo dostosować się
          do otoczenia, wbrew pozorom, żadna nie jest łatwa i wymaga sporego wysiłku, a
          nawet walki..z innymi lub sobą samym
          • anja_pl Re: i czego krzyczysz 27.07.05, 09:20
            ja tam wolę, abyś na wakacje wziął sobie urlop ze szkołą
            i ładnie nas witał rannym świtem ok. południa smile))))))))))
            • bezecnymen Re: i czego krzyczysz 27.07.05, 09:27
              eetam, ja i tak zawsze wstaję przed siódmą, czyli w środku nocysmile adziś jest
              śliczny dzionek i chyba poczynię jaki zakup gwoli swawolitongue_out
              • anja_pl Re: i czego krzyczysz 27.07.05, 09:30
                to mnie cieszy niepomiernie big_grin
                • bezecnymen Re: i czego krzyczysz 27.07.05, 09:32
                  chyba sprawię sobie sexowną bieliznę big_grinDDDDDDDDDD
                  • anja_pl Re: i czego krzyczysz 27.07.05, 09:45
                    pokażesz? zrobisz striptease?
                    • bezecnymen Re: i czego krzyczysz 27.07.05, 09:46
                      a bedziesz pchać mi dolarki w stringi?
                      • anja_pl i wtedy to dopiero będę krzyczała!!!!!!!!!!!! 27.07.05, 09:52
                        smile))))))))))
                        • bezecnymen Re: i wtedy to dopiero będę krzyczała!!!!!!!!!!!! 27.07.05, 10:00
                          nawet wiem cotongue_out ludzieeeeeeee to jest atrapa!!
                          big_grinDDDDDDDD
                          • anybody1 Re: i wtedy to dopiero będę krzyczała!!!!!!!!!!!! 27.07.05, 10:01
                            smile))))))))))
                          • anja_pl Re: i wtedy to dopiero będę krzyczała!!!!!!!!!!!! 27.07.05, 10:05
                            Ty wiesz lepiej smile))))))))))))))
                            • bezecnymen Re: i wtedy to dopiero będę krzyczała!!!!!!!!!!!! 27.07.05, 10:08
                              to tak na wszelki wypadek, co Cię będę mamił smile
                              • anja_pl Re: i wtedy to dopiero będę krzyczała!!!!!!!!!!!! 27.07.05, 10:10
                                wiesz, chyba jednak zaryzykuję,
                                czy któraś z Pań także chętna?
                                • bezecnymen Re: i wtedy to dopiero będę krzyczała!!!!!!!!!!!! 27.07.05, 10:12
                                  zaraz zaraz znowu tańce erotyczne? niedawno były z okazji 20000 pora zaczekać
                                  na 30000big_grin
                                  • anja_pl Re: i wtedy to dopiero będę krzyczała!!!!!!!!!!!! 27.07.05, 10:15
                                    trzeba zacząć trenować smile)))))))
                                    • bezecnymen Re: i wtedy to dopiero będę krzyczała!!!!!!!!!!!! 27.07.05, 10:18
                                      to pokaż jak to się robi, bo ja praktyki nie mamtongue_out
                                      • anja_pl Re: i wtedy to dopiero będę krzyczała!!!!!!!!!!!! 27.07.05, 10:19
                                        potrzebuję partnera, bo rura cos się kiepsko trzyma smile)
                                        zgłaszasz się na ochotnika?
                                        • bezecnymen Re: i wtedy to dopiero będę krzyczała!!!!!!!!!!!! 27.07.05, 10:21
                                          do trzymania rury na pewno się nadamtongue_out
                                          • anja_pl Re: i wtedy to dopiero będę krzyczała!!!!!!!!!!!! 27.07.05, 10:24
                                            to wpadnij dziś wieczorem, potrenujemy tongue_outPPP
                                            ja potrzymam rurę Tobie, Ty mnie tongue_outPP

a rano opowiemy jak to wygładało,
                                            może zrobimy rewię....... i kasę tongue_outPP
                                            • bezecnymen Re: i wtedy to dopiero będę krzyczała!!!!!!!!!!!! 27.07.05, 10:25
                                              to lecę po tą bieliznę na występsmile
                                              • anja_pl Re: i wtedy to dopiero będę krzyczała!!!!!!!!!!!! 27.07.05, 10:27
                                                kup czarno-srebrną , ja tez taką kupię, będzie super grało tongue_out
                                                pa
                                        • scriptus Re: i wtedy to dopiero będę krzyczała!!!!!!!!!!!! 27.07.05, 10:22
                                          Jojć, zgłaszam się do trzymania rury...
                                          • bezecnymen Re: i wtedy to dopiero będę krzyczała!!!!!!!!!!!! 27.07.05, 10:23
                                            dobrze że anja ma dwie ręce.......
                                          • anja_pl Re: i wtedy to dopiero będę krzyczała!!!!!!!!!!!! 27.07.05, 10:26
                                            no bezecny, możemy w duecie tongue_outPP
                                            scriptus będzie oberwatorem big_grinDD
                                            • bezecnymen Re: i wtedy to dopiero będę krzyczała!!!!!!!!!!!! 27.07.05, 10:29
                                              scriptus będzie oberwatorem big_grinDD
                                              ciekawe co będzie obrywałtongue_out
                                              ale jest jeszcze drobna kwestia... nas jest dwóch a rura jedna... kto zajmie
                                              sie góra a kto dołem??
                                              • scriptus Re: i wtedy to dopiero będę krzyczała!!!!!!!!!!!! 27.07.05, 10:31
                                                To przecież wiadomo, kto pierwszy, ten lepszy...
              • scriptus Re: i czego krzyczysz 27.07.05, 09:32
                Ja też wstaję koło 7, chociaż nie muszę, jeżeli w ogóle wstaję ;-(... Pracuje
                od 9 do 17, wolałbym pracować od 8 do 16, ale klienci i tak ciagną w tym
                kierunku, żeby później, a rano nikogo nie ma. I tak ta godzinka z rana jest ni
                wpiął, ni wypiął... Bezecny, nie ma tam jakiegoś miejsca w szkole? Od 8 rano,
                fajne, długie wakacje... Belfry mają klawe życie wink)))))))))))))))
                • bezecnymen Re: i czego krzyczysz 27.07.05, 09:37
                  nic bardziej mylnego sriptusie poza wakacjami ofkoz, w ubiegłym roku miałem 2
                  dni na 8.00 a jeden nawet na 11.30uncertain koszmar!
                  • scriptus Re: i czego krzyczysz 27.07.05, 10:09
                    To już nie chcę być belfrem ;DDD
                    • bezecnymen Re: i czego krzyczysz 27.07.05, 10:11
                      i dobrzesmile i tak jest silna tendencja do obcinania etatów w związku z niżem
                      demograficznymsmile
                      • scriptus Re: i czego krzyczysz 27.07.05, 10:20
                        Ja jeszcze jestem z wyżu, mnie nie obetną ;DDDDDDDDDDD
    • anja_pl Re: bezecny !!!!!!!! 27.07.05, 14:39
      masz już te stringi ?
      • bezecnymen Re: bezecny !!!!!!!! 27.07.05, 15:20
        srebrno-czarnych nie byłosad
        pani sobie mnie otaksowała wzrokiem i doradziła bokserki ze słonikiemtongue_out
        • anja_pl Re: bezecny !!!!!!!! 27.07.05, 15:28
          kupiłeś ?
          • anja_pl przyznaj się 27.07.05, 15:58
            myślę, że ze słoniem wyglądałbyś seksownie tongue_out

lepiej ze słoniem niż w pajacyki smile)))))
            • anybody1 Re: przyznaj się 27.07.05, 16:02
              w kubusie puchatki sa najlepsze smile)
              • anja_pl Re: przyznaj się 27.07.05, 16:05
                nie sad
                nie nadają sie do tanca na rurze tongue_out

wyobraź sobie w słonia i jego trąbę i odstające uszy ....
                a powyżej bezecny ...

ależ byłby widok tongue_outPPPP
                • anybody1 Re: przyznaj się 27.07.05, 16:10
                  racja, do tańca na rurze nie bardzo...
                  coś kiepsko szukał tych stringów. alboe stchórzył? chyba same musimy sie zająć
                  zaopatrzeniem smile
              • jarkoni Re: przyznaj się 27.07.05, 16:09
                mam takie....I cóż z tego hehe
                • anja_pl Re: przyznaj się 27.07.05, 21:55
                  w Kubusie Puchatki ?? wow ;P
            • bezecnymen Re: przyznaj się 27.07.05, 16:23
              a na co mi dwie trąby??
              big_grinDDDDDDDD
              • anybody1 Re: przyznaj się 27.07.05, 16:24
                wiżcej wyobraźni... smile)
                • bezecnymen Re: przyznaj się 27.07.05, 16:26
                  oglądałem ''powrót króla''... tam były takie...okropnośćtongue_out
                  • anja_pl Re: przyznaj się 27.07.05, 21:55
                    mytu o słniach, a nie o olifantach tongue_out
                    • bezecnymen Re: przyznaj się 27.07.05, 22:50
                      olifanty czy elefanty... grunt to porządna trąbatongue_out
                      • anja_pl Re: przyznaj się 27.07.05, 23:04
                        bezecnymen napisał:

> olifanty czy elefanty... grunt to porządna trąbatongue_out

big_grinDDDDDDDDDDDDDDDDDD
                        znasz się na rzeczy tongue_outPPPPPPPPP
                        • bezecnymen Re: przyznaj się 27.07.05, 23:10
                          założę się że Ty też big_grinDDDDDDDDDDDDDDDDD
                          • anja_pl Re: przyznaj się 27.07.05, 23:21
                            bezecnymen napisał:

> założę się że Ty też big_grinDDDDDDDDDDDDDDDDD

zarumieniłam się i skromnie spuściłam oczęta w dół, trzepocząc z nieśmiałości
                            moimi długimi rzęsami
                            • bezecnymen Re: przyznaj się 27.07.05, 23:25
                              skromnie spuściłam oczęta w dół, ....
                              az sie prosi by zacytowac fraszke Sztaudyngeratongue_out
                              • anja_pl Re: przyznaj się 27.07.05, 23:29
                                bezecnymen napisał:

> skromnie spuściłam oczęta w dół, ....
                                > az sie prosi by zacytowac fraszke Sztaudyngeratongue_out

nie pamiętam sad
                                oczęta w dól jak spódnica w góre?
                                • bezecnymen Re: przyznaj się 28.07.05, 02:29
                                  a jużci big_grinDDDDDDDDDD
              • e.mes Re: przyznaj się 27.07.05, 16:26
                A czego Ty uczysz, bezecny?
                • bezecnymen Re: przyznaj się 27.07.05, 16:34
                  matmysmile
                  • e.mes Matematyka kozły fika 27.07.05, 16:45
                    bezecnymen napisał:

> matmysmile

Kurczę, kiedyś jakiś matematyk opowiadał mi dowcip o wariatach. Coś tam było, że
                    jak się nie uspokują to on ich scałkuje albo zróżniczkuje, a jeden odpowiedział:
                    ja się nie boję, bo ja jestem e do x czy coś tam. I mnie to nie rozśmieszyło...
                    A jego wręcz przeciwnie... I przestaliśmy się spotykać... uncertain
                    • bezecnymen Re: Matematyka kozły fika 27.07.05, 17:43
                      niegłupi ten wariatsmile
                      całka i różniczka z e do potęgi x (po x ma się rozumieć) jest tym samym...z
                      czego wniosek, że nic mu nie zrobitongue_out.... ale to faktycznie mało zabawne
                      • akacjax Re: Matematyka kozły fika 27.07.05, 23:50
                        I to ma być to miejsce do odpoczynku, ledwo mózg mi się skupił by przeczytać...
                        • bezecnymen Re: Matematyka kozły fika 28.07.05, 02:32
                          to przeciez proste niczym świński ogonektongue_out
                          hmmmm to już nie powiem, że czaserm tworze rozmaite dyrdymały matematyczne, by
                          po rozmaitych przeketach wyszedł ładny wynik, np. 1.. i to dla rozrywki tongue_out
                          dobra, jestem bezecny to mogę też być zboczony, a co mi tamsmile
                          • akacjax Re: Matematyka kozły fika 28.07.05, 08:47
                            Rozumiem, że masz taką rozrywkę, ale wstyd się przyznać moja edukacja
                            matematyczna skończyła się(czego baaaardzo żałują)ponad dwadzieścia lat temu w
                            liceum. Nie przeczę, że pochodzenie z rodziny o umysłach ścisłych powodowało,
                            że rozwiązywanie zadań mat. było rozrywką, ale wyższe poziomy już dla mnie
                            niedostępnesad
                            • bezecnymen Re: Matematyka kozły fika 28.07.05, 09:23
                              spróbuj chociaż, jest wiele podręcznikówtongue_out a po tak długiej przerwie polecam
                              jakieś dziełko z cyklu: dla kandydatóe na wyższe uczelnie technicznesmile
                              w razie co służe pomocąbig_grin
                            • anybody1 Re: Matematyka kozły fika 28.07.05, 10:05
                              kurcze, też tak kiedyś miałam - matma jako rozrywka smile zresztą wyboru większego
                              nie miałam, bo nasza matematyczka (mat.fiz. to był) miała zwyczaj pod koniec
                              lekcji mówić: to na jutro zrobicie zadania: 5.21,....5.90... smile i nie ma że
                              boli smile

ale teraz to juz taka głupia z tej matmy jestem że strach....
                              • bezecnymen Re: Matematyka kozły fika 28.07.05, 10:11
                                pozwolę sobie na nieco karkołomne uogólnienie:
                                ofiarą rozwodu padają kobiety, które przestały zajmować się matematyką, bądź
                                były z nią na bakiertongue_outtongue_outtongue_outtongue_outtongue_outtongue_outtongue_out
                                lecę sikubig_grin
                                • anja_pl Re: Matematyka kozły fika 28.07.05, 10:21
                                  bzdura smile)))))
                                  • bezecnymen Re: Matematyka kozły fika 28.07.05, 10:24
                                    mam podać przykłady forumowe? czyżbyc anju była wyjątkiem otwierdzającym
                                    gerułę? to w ramach relaxu podaj wynik:
                                    xydx=?
                                    • anybody1 Re: Matematyka kozły fika 28.07.05, 10:39
                                      a Ty czasem nie jestes na wakacjach, Bezecny??
                                      • bezecnymen Re: Matematyka kozły fika 28.07.05, 10:43
                                        raz w Korpusie=zawsze w Korpusietongue_out
                                        • anybody1 Re: Matematyka kozły fika 28.07.05, 10:45
                                          smile))
                                    • e.mes Tyż dla relaksu 28.07.05, 10:44
                                      bezecnymen napisał:

> mam podać przykłady forumowe? czyżbyc anju była wyjątkiem otwierdzającym
                                      > gerułę? to w ramach relaxu podaj wynik:
                                      > xydx=?

Ale tylko pod warunkiem, że natychmiast odmienisz pax, pacis.
                                      • bezecnymen Re: Tyż dla relaksu 28.07.05, 10:48
                                        przez co?
                                        tongue_out
                                        ja tylko wiem, że pax to pokójbig_grin
                                        • e.mes Re: Tyż dla relaksu 28.07.05, 10:49
                                          bezecnymen napisał:

> przez co?

przez wszystkie przypadki, rzecz jasna. W liczbie pojedynczej i mnogiej,
                                          oczywiście.

A na deser proszę o wszystkie przychodzące Ci do głowy Pluralia Tantum.
                                          • anybody1 Re: Tyż dla relaksu 28.07.05, 10:52
                                            e.mes... przerażasz mnie... wink))
                                            • bezecnymen Re: Tyż dla relaksu 28.07.05, 10:56
                                              wredna conie?
                                              big_grinDDDDDDDDDD
                                              • e.mes No i co z tego? 28.07.05, 11:03
                                                bezecnymen napisał:

> wredna conie?
                                                > big_grinDDDDDDDDDD

Ale nie ruda, na szczęście wink
                                                • bezecnymen Re: No i co z tego? 28.07.05, 11:06
                                                  szkodasad ruda i wredna to mój ideał kobietysmilea Ty w dodatku potrafisz
                                                  opierdzielić po łacinietongue_outtongue_outtongue_out
                                                  • anybody1 Re: No i co z tego? 28.07.05, 11:09
                                                    czyli to nie prawda że mężczyźni wolą blondynki...???
                                                    cały mój świat legł w gruzach...smile)
                                                  • e.mes Trrrrrrrrrrrrrrrrach! 28.07.05, 11:11
                                                    anybody1 napisała:

> czyli to nie prawda że mężczyźni wolą blondynki...???
                                                    > cały mój świat legł w gruzach...smile)

Słuchaj, słuchaj - Ty się nie martw, anyboody. Moja koleżanka codziennie czyta
                                                    mi kilka rozdziałów "Dlaczego mężczyźni lubią zołzy?". I tam napisali, żeby się
                                                    niczym nie martwić, tylko przeć do przodu, nawet jak masz różowe włosy, których
                                                    Twój facet nie lubi wink
                                                  • scriptus Re: Trrrrrrrrrrrrrrrrach! 28.07.05, 11:22
                                                    Podobno kobiety maja taki kolor wlosow, jak chca miec, bycie blondynka zatem,
                                                    to cecha charakteru,a nie wrodzona wlascwosc organizmu wink)))))))))

Na sloiczku z czarna farba do wlosow wszak jest napis "artificial
                                                    intelligency", czy jakos tak big_grinDDDDDDDDDDD
                                                  • e.mes Re: Trrrrrrrrrrrrrrrrach! 28.07.05, 11:32
                                                    scriptus napisał:

> Podobno kobiety maja taki kolor wlosow, jak chca miec (...)

Niemniej, najlepiej zrobić sobie włosy tylko i wyłącznie dla siebie. smile
                                                  • scriptus Re: Trrrrrrrrrrrrrrrrach! 28.07.05, 11:36
                                                    Tak robia, moja zona nigdy nie pytala, jaki kolor mi sie podoba, tylko ciagle
                                                    zmienia. Jakby zapytala, to by i tak uslyszala, pomaluj wlosy, tak, jak chcesz,
                                                    ale byloby mi przyjemnie ;DDDDDDDDDDD. A moze jednak bym Jej powiedzial, co mi
                                                    sie najbardziej podobalo, nie wiem, na to musialaby zasluzyc wink, wlasciwie
                                                    wystarczyloby, zeby zapytala, to juz by byla zasluga...
                                                  • bezecnymen Re: No i co z tego? 28.07.05, 11:12
                                                    zależy do czegotongue_out
                                              • anybody1 Re: Tyż dla relaksu 28.07.05, 11:04
                                                masz na co zasłużyłeś smile
                                                wakacje, a Ty tutaj jakimiś matematycznymi znaczkami straszysz smile)
                                                • bezecnymen Re: Tyż dla relaksu 28.07.05, 11:23
                                                  te znaczki sa łacińskietongue_out
                                            • e.mes Re: Tyż dla relaksu 28.07.05, 11:00
                                              anybody1 napisała:

> e.mes... przerażasz mnie... wink))

A patrz teraz ► :-E
                                              wrrrrrrrrrrrrr!
                                              • bezecnymen Re: Tyż dla relaksu 28.07.05, 11:02
                                                emesiu a coś spoza języków martwych?
                                                • e.mes Re: Tyż dla relaksu 28.07.05, 11:05
                                                  bezecnymen napisał:

> emesiu a coś spoza języków martwych?

Potrafię zrobić kotlety mielone z pieczarkami i oliwkami.
                                                  • bezecnymen Re: Tyż dla relaksu 28.07.05, 11:09
                                                    łacina kuchenna? hmmmm w tym jestem dobrytongue_out
                                                    ale miałem nadzieję na jaką teoretyczną dziedzinę, jakieś zadanko, bo tęsknię
                                                    juz za szkołąsmile
                                                  • e.mes Re: Tyż dla relaksu 28.07.05, 11:13
                                                    bezecnymen napisał:

> łacina kuchenna? hmmmm w tym jestem dobrytongue_out
                                                    > ale miałem nadzieję na jaką teoretyczną dziedzinę, jakieś zadanko, bo tęsknię
                                                    > juz za szkołąsmile

Proszę przetłumaczyć na język niemiecki następujące zdanie:
                                                    "Gdybym był wcześniej wiedział, że mamy pełną lodówkę, nie kupowałbym tego mleka".

Następnie proszę rozwiązać następujące zadanie:
                                                    "Janek zjeżdża na sankach z górki pod nachyleniem 28stopni. Chłopiec waży 49kg i
                                                    pędi na sankach z prędkością 8km/h. Górkę wzniesiono we wczesnych latach 80.
                                                    Oblicz, co Janek ma w kieszeni"
                                                  • bezecnymen Re: Tyż dla relaksu 28.07.05, 11:18
                                                    wyrób czekoladopodobny, np. mlekomatka
                                                  • e.mes Re: Tyż dla relaksu 28.07.05, 11:22
                                                    bezecnymen napisał:

> wyrób czekoladopodobny, np. mlekomatka

A gdzie przetłumaczone zdanie?
                                                  • bezecnymen Re: Tyż dla relaksu 28.07.05, 11:29
                                                    a było jakieś do tłumaczenia?
                                                  • e.mes Re: Tyż dla relaksu 28.07.05, 11:33
                                                    bezecnymen napisał:

> a było jakieś do tłumaczenia?

Jeszcze nie jesteśmy małżeństwem, a Ty już nie słuchasz dokładnie, co ja mówię...
                                                    wink
                                                  • bezecnymen Re: Tyż dla relaksu 28.07.05, 11:37
                                                    ćwiczętongue_out
                                                  • e.mes Toteż łaskawie powtarzam... 28.07.05, 11:38
                                                    bezecnymen napisał:

> ćwiczętongue_out

Proszę przetłumaczyć na język niemiecki następujące zdanie:
                                                    "Gdybym był wcześniej wiedział, że mamy pełną lodówkę, nie kupowałbym tego mleka".
                                                  • bezecnymen Re: Toteż łaskawie powtarzam... 28.07.05, 12:39
                                                    sorry, germanistka z sąsiedztwa wyjechała na wakacjebig_grin
                                          • bezecnymen Re: Tyż dla relaksu 28.07.05, 10:55
                                            big_grinDDDDDDDDDDDDDD
                                            czekam teraz tylko na wniosek:
                                            ofiarą rozwodu padają faceci na bakier z łaciną klasycznątongue_out
                                    • anja_pl Re: Matematyka kozły fika 28.07.05, 12:27
                                      = wróbelek ma jedna nóżke bardziejsmile)))

wróciłam właśnie z 3 godzinnej telekonferencji po angielsku...
                                      zmeczonam totalnie

a Ty mu tu bezecny zadania dajesz
                                      • bezecnymen Re: Matematyka kozły fika 28.07.05, 12:47
                                        najmocniej przepraszamsad
                                        • anja_pl Re: Matematyka kozły fika 28.07.05, 13:01
                                          ależ nie ma sprawy, ja Cię rozumiem, to Twoje drugie ja smile)))

wymęczyłam się na tym spotkaniu, bo omawiali dokument, który podobno ja
                                          przygotowałam wink

to sa skutki pogonienia wysokiego bosa do pracy tongue_outtongue_outtongue_out
                                          i to z Twojej rady skorzystałam tongue_outtongue_outtongue_out

ależ będzie piekny dzień big_grinDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
                                          • bezecnymen Re: Matematyka kozły fika 28.07.05, 13:07
                                            no wiesz myślałem że jesteś rozsądniejsza:p kto to widział słuchać bezecnych
                                            rad???
                                            a dzień piękny już od piątej ranobig_grinDDDDDDDD
                                            • anja_pl Re: Matematyka kozły fika 28.07.05, 13:15
                                              bezecnych rad nadal chętnie będę słuchała big_grinDDDD

kupę roboty za mnie boss zrobił big_grin

• bezecnymen Re: Matematyka kozły fika 28.07.05, 13:26
                                                i jakby tak jeszcze bossa-nova do poduszkitongue_out
                                                • anja_pl Re: Matematyka kozły fika 28.07.05, 13:28
                                                  nooooooooooooooooooooooo, ech te marzenia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka