Dodaj do ulubionych

Basen ogrodowy

19.07.05, 09:46
Dziewczyny!
Czy ktoras z Was ma takie cosik rozstawiaone w ogrodzie?
Jak dbacie o wode? Wrzucacie tabletki chloru, przykrywacie kiedy dziecie sie
nie kopie.... Co ile zmieniacie wode?
Sama juz nie wiem co z tym "fantem" zrobic. Wiele pracy a nie jestem pewna
czy dziecikai nie siedza w bajorze z brudkami...
Obserwuj wątek
    • martaj7 Re: Basen ogrodowy 26.07.05, 20:45
      Ja mam takie cos 2m x 2.6m bylo rozstawione 4 dni (tyle bylo upalu).Na noc
      przykrywalismy plandeka, bo sasiedzi maja koty i nigdy nie wiadomo, ale zadnego
      chloru nie wrzucalam. Zreszta pod jednym kompartmencikiem na gleboka wode (ha
      0.5 m) w ktorym nie bylo wody trawa mi zgnila...I mam na razie dosc. Ale fakt
      beba, Agata miala radosci az milo. Maz tez siedzial z piwkiem, moczac kostki...
      M.
      • beba3 Re: Basen ogrodowy 27.07.05, 01:01
        Tez mam ogromny prostokat padlej trawy. Po jakis trzech tygodniach odpoczynku
        juz ladnie odbija ale tylko miejscami.
        Problemu nie bylo kiedy basenik mial srednice gdzies do 2 metrow. Teraz, kiedy
        mamy cos 1,80 na prawie 3 metry, nie jest juz tak latwo nalac, wylac wode,
        wymyc go, napapowac ponownie...
        No nic, czekam na ladna pogode...
        Jesli mam niechlorowana wode to bardzo szybko sie brudzi, jesli chlorowana to
        trzeba ja potem wiaderkiem do WC nosic, na trawe nie powinno sie jej wylewac,
        jak sadze (?). No i dzieciaki papla sie w tym chlorze. Nie wiadomo juz co
        lepsze?
        Dziekuje Martaj za odzew. Mam nadzieje, ze jeszcze w tym roku rozstawimy
        baseniki dla milusinskich...
        Przyznam sie, ze ja w stroju kapielowym tez moczylam sie w baseniku. Chlapalam
        z dzieciakami. Sasiedzi mieli na co popatrzec, tylko nie jestem pewna czy z
        przyjemnoscia...;-D
        • martaj7 Re: Basen ogrodowy 28.07.05, 14:09
          No co ty Beba, co cie obchodza ich przyjemnosci:)
          Ja sie nie odwazylam wyjsc, bo u nas plotki azurowe...A sasiedzi i tak sie
          wpraszali zeby sobie z glajdbanu pozjezdzac....
          M.
          • beba3 Re: Basen ogrodowy 28.07.05, 16:18
            Dziecie sasiadow, zawsze uprzedzone, tym razem zachcialo w siatkowke w wodzie
            ze mna zagrac. Rodzice i znajomi z czasu zagladali. Dla mnie srednia
            przyjemnosc ale co zrobic... My od polowy mamy azurowe ogrodzenie. Kiedys nas
            to krepowalo, teraz nie za bardzo.
            Dzisiaj piekna pogoda i zastanawiam sie czy nie rozstawiac ustronstwa. Dziecko
            jedno spi, drugie udaje i chyba poczekam na meza ale pytanie jak dlugo ta
            pogoda sie utrzyma?
            • martaj7 Re: Basen ogrodowy 28.07.05, 16:44
              Dziecko jedno spi, drugie udaje

Lo Matko Bosko, to ty wolne masz?
              Moje dziecko nie spi w dzien odkad skonczylo roczek........
              no comments
              M.
              • beba3 Re: Basen ogrodowy 28.07.05, 16:54
                No wlasie dlatego moge pisac. To jest moj relaks...:-)
                Nie zawsze spia. Co drugi, trzeci dzien. Pyski organizm chcialby codzinnie ale
                np teraz sa wakacje i nie jest mozliwe aby jedna zostala sie bawic a druga
                spac. Znienawidzilaby mnie do konca zycia...;-(
                • payuta Re: Basen ogrodowy 30.07.05, 10:05
                  Beba ,ty musisz koniecznie z moim myszowatym na ten temat pogadac,bo basen
                  ogrodowy nasz to jego pasja ,milosc i kochanka;-)))Basen posiada wszystko;-))
                  Wody kilka tysiecy litrow,dwie pompy ,odkurzacz i ogrzewanie.Wode do basenu
                  nalal jakies poltora miesiaca temu ,a woda wyglada u nas tak jak bys ja dopiero
                  nalala.A kapie sie u nas czasem czworka dzieci,dorosli i prawie zawsze przy
                  pogodzie cos sie w basenie dzieje;-)Myszowaty naprawde dba i duzo przy basenie
                  robi.Dokladanie chloru i sprawdzanie PH to jego obsesja.Bebus ja sie go nie
                  bede pytala co i jak ,bo jak on tylko wyczuje jakies male zainteresowanie
                  tematem z mojej strony to ja mam pare godzin z glowy;-))Ale ty zawsze mozesz
                  do mnie zadzwonic i z moim myszowatym o basenie pogadac,Bebus dowiesz sie
                  wszystkiego;-)P.P.
                  • beba3 Re: Basen ogrodowy 02.08.05, 00:12
                    Zadzwonic i pogadac... ;-D Zartownisia z Ciebie! A w jakim jezyku? Ty wiesz, ze
                    ja nie wladam 'myszowatym'. Gdyby tak bylo, moje zycie byloby zdeczko
                    latwiejsze....
                    Payuta!
                    Ja sie chce zamienic. Na basen i druga polowke! Ciagle czytam, ze Twoj
                    myszowaty to aniol. Malowac sciany sprawnie maluje, o basen dba, Ciebie pewnie
                    na rekach nosi... To ja Ci dam moj dmuchany basenik i doktorka.
                    Idziesz na to? ;-)
                    • payuta Re: Basen ogrodowy 02.08.05, 00:30
                      No...kurna...ja hmmm...tego...no...jak by ci tu powiedziec--ja hmm...No ja
                      bardzo chetnie... na jakies "swierze"miesko bym sie zamienila;-),ale...
                      no...przeciez ....tego..kto mi o basenik dbac bedzie?;-)))P.P.
                      • beba3 Re: Basen ogrodowy 02.08.05, 15:51
                        Czyli nici z tego... Bo doktorek ostatni do gmerania w wodzie, czyszczenia i
                        takich tam... A Tak na to liczylam...
                        To sie chociaz spytaj, teoretycznie, myszowatego jako eksperta, jak dlugo
                        trzymac wode ktora sie przykrywa zaraz po plywaniu, listki wybiera, mniejsze
                        naczynie na mycie nozek po przebiezce po trawie posiada.
                        I czy wrzucac ten chlor czy nie?
                        O testy sie dowiedzialm, i pani nawet takie cos miala ale jej zeszly i nie
                        zamowi bo koniec sezonu....:-( Ale bede jeszcze szukac.
                        • martaj7 Re: Basen ogrodowy 09.08.05, 21:54
                          Jutro wstawiam ten basen na salony. Niech dziecko ma radoche!
                          • beba3 Re: Basen ogrodowy 10.08.05, 01:32
                            Powaznie?
                            U nas panele, mysle, ze nawet po krotkiej zabawie bylyby do zdjecia...:-(
                            Wsypalam dziewczynom nowy piasek do hippcia juz wczoraj, jeszcze na dzisiaj
                            czar trzyma. Polowe juz wyrzucily ale bawily sie z duzym entuzjazmem!
                            Troche jako namiastka...
                            Wybieramy sie taz do Aquadromu.
                            • beba3 Re: Basen ogrodowy 05.09.05, 00:19
                              U mnie od 1 wrzesnia basenik znowu w uzyciu. Dzieciaki pluskaja sie i radochy
                              pelno! Oby te ciepluchne dni nie odchodzily....
                              • anikmi Re: Basen ogrodowy 29.04.15, 11:30
                                ja mam taki cosik już 2 rok, z opolskiej firmy starpool, piszę, bo mam teraz taką zagwostkę, nie wiem czy nie wartoby zainwestować w pompę cieplną, czy zadaszenie, mąż mnie przekonuje do pompy, bo daje lepszy efekt, ale mi się wydaje że takie zadaszenie zrobi lepszą "robotę'', bo jeszcze ochoni wodę przed opadami, macie jakieś doświadczenie?
                                • maggarac Re: Basen ogrodowy 10.05.15, 14:27
                                  no najlepiej to i to?
    • mikiotlowsky Re: Basen ogrodowy 21.07.15, 22:26
      Basen w ogrodzie to świetna sprawa, nie tylko dla najmłodszych. Trzeba jednak umiejętnie o niego dbać. Ja używam akcesoriów Praktikera - preparaty do obniżania wartości pH wody, chlor z dozownikami, klaryfikatory wody - to wszystko się przydaje, by utrzymać basen w należytym stanie. Warto sprawdzić: www.praktiker.pl/produkty,820/baseny_ogrodowe.html
    • grace75 Re: Basen ogrodowy 28.05.16, 17:48
      Mamy mamy basen poliestrowy PoolsFactory. Jest wbudowany na stałe i służy nam już od kilku lat bez zarzutu. Świetna sprawa! Zobacz na www.landing.poolsfactory.pl
    • xmekwax Re: Basen ogrodowy 28.09.16, 10:35
      basen poliestrowy PoolsFactory i cały osprzęt do jego czyszczenia daje radę :) Woda jest czyściutka i chroniona zadaszeniem.
    • asia3412 Re: Basen ogrodowy 10.11.16, 09:54
      Ja uważam, że jak kupować basen to raz a porządnie. Najlepiej poliestrowy. Posłuży przez długie lata dzieciom i dorosłym. U nas taki basen stoi od 2 lat i wszyscy są zadowoleni. Braliśmy z firmy pod Opolem, doradzili co jest konieczne, jakiej używać chemii itp. Chętnie podzielimy się zdjęciami z naszej realizacji. Proszę o informację na maila: joanna.czarnecka34@interia.pl
      • napolnoc Re: Basen ogrodowy 15.12.16, 00:59
        Chrzanimy, kupujemy co roku badziew z action, niech zarasta i tak nie służy dluzej niż kilka tygodni, potem wywalamy. Koszt, 9,99 euro plus woda, po sezonie nie zajmuje miejsca ;) poza tym, duży basen, to magnes dla dzieci z ulic, a jakoś nie mam ochoty robic za sprzątaczkę i garderobiane w miejscowym Aqua parku
    • adbaseny Re: Basen ogrodowy 17.12.16, 14:39
      Najlepszym sposobem na czystą wodę w basenie ogrodowym jest stosowanie zespołu filtracji ze złożem kwarcowym lub szklanym. Pompa filtracji basenowej powinna mieć wydajność taka bay była wstanie przerobić trzykrotnie ilość wody w basenie w czasie około 3 godzin. Należy również pamiętać o uzdatnianiu wody i utrzymaniu pH 7,1-7,4. Dobrym sposobem na idealnie czysty basen ogrodowy jest stosowanie automatyki Technopool z systemem monitorujący wodę w basenie i dozowaniem środków uzdatniających. Sprawdz nasze rozwiązania na adbaseny.pl
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka