uuuaa Re: Poznajmy sie od nowa 04.12.07, 22:12 już się Wam przedstawilam,ale co tam jeszcze raz nie zaszkodzi:) mam na imie Agata trójke dzieci i plan!!! wyjechać do holandii do męża (polak) i już tam zostać ponieważ on nie wyobraża sobie innego pracodawcy jak swojego Holendra.na początek jedziemy na Boże Narodzenie a potem sie zobaczy... Odpowiedz Link
kasiu-la27 Re: Poznajmy sie od nowa 06.12.07, 15:06 Jestem nowa.Mam na imie Kasia-28 lat.Mam syna ma na imie Oskar ma skonczone 2,5 roku.Maz Sebastian.Mieszkam w Amsterdamie.Bardzo chetnie spotkam sie z mamuskami z Amsterdamu. Odpowiedz Link
iveive Re: Poznajmy sie od nowa 03.01.08, 22:35 Witam Wszystkich! Bardzo sie ciesze, ze trafilam na forum:)Mam na imie Iwona, od pol roku w Holandii, maz Polak, synus Oskar 20 miesiecy, mieszkamy w Hoofddorp. Bardzo chetnie poznam mamusie z okolic Hoofddorp.Pozdrawiam! Odpowiedz Link
lenkaaa Re: Poznajmy sie od nowa 03.01.08, 23:45 cześć ! ja mieszkam w Vijfhuizen, czyli o rzut beretem od Ciebie :DDDD Moja córa ma 2 lata i 7 miesięcy :o) Odpowiedz Link
iveive Re: Poznajmy sie od nowa 04.01.08, 20:11 Czesc lenkaaa! Dzieki za super szybka odpowiedz:)Rzeczywiscie mieszkamy bardzo blisko siebie, roznica 8 km:)a nasze pociechy sa prawie w tym samym wieku, moze sie spotkamy ktoregos dnia? Pozdrawiam Odpowiedz Link
lenkaaa Re: Poznajmy sie od nowa 04.01.08, 21:52 badzo chętnie, tylko, że Emilia akurat bardzo kaszle i ma katar, więc nie sądzę, żebyś miała ochotę się z nami spotykać :PPPP a w której części hoofddorp mieszkasz, bo ono jest trochę duże i może się okazać, że mieszkamy na przeciwległych krańcach :o) Może mi napiszesz na priva ? :o) a może masz gdzieś blisko siebie przystanek autobusu 300 ? Jak mi dziecko wyzdrowieje to Ci dam znać na gazetową, ok ? :o)))) Odpowiedz Link
aggy1 Re: Poznajmy sie od nowa 06.01.08, 22:20 Hej Dziewczyny Mam na imie Agnieszka i juz za tydzien bede w Holandii. Na poczatek mamy wynajete mieszkanie w poludniowym Amsterdamie, ale szybko chcielibysmy kupic cos wlasnego i w sumie jeszcze nie wiemy gdzie. Jednym z naszych miejsc na liscie jest wlasnie Hoofddorp...jak sie Wam tam mieszka? Moj maz bedzie pracowal w okolicach Shiphol, ja narazie do pracy sie nie wybieram, bo jestem w 20 tyg ciazy i mam tez corcie, ktora w marcu skonczy 3 latka. Moze niedlugo zamieszkamy w Hoofddorp jak mnie przekonacie, a wtedy moglybysmy zorganizowac jakis maly klup polskich mam i dzieci:-). Czy czesto jezdzicie do Amsterdamu? Bo mnie sie w Hoofddorp bardzo podobalo, ale troche przerazila mnie odleglosc od Amsterdamu, no ale moze nie ma potrzeby, zeby zbyt czesto sie tam pojawiac, bo Hoofddorp jest wystarczajaco interesujace...doradzcie cos:-) Odpowiedz Link
lenkaaa Re: Poznajmy sie od nowa 07.01.08, 11:48 Jak się mieszka w Hoofddorp to chyba tylko Iveive może Ci powiedzieć, bo zdaje się że nie ma na forum nikogo innego z tej miejscowości. Chyba, że załozysz osobny wątek z 'hoofddorp" w temacie, to może ktoś zauwazy i sie wpisze :o) Osobiście mogę z czystym sumieniem zachwalać Haarlem, bo mieszkałam tam i byłam bardzo zadowolona. Sporo sie tam dzieje i nie jest na pewno nudno :o) Później gdy szukaliśmy domu to zastanawialiśmy sie właśnie nad Hoofddorp ale ostatecznie najbardziej odpowiadał nam dom w Vijfhuizen, nie mogliśmy szukać w nieskończoność więc ostatecznie mieszkamy na wsi ;o) Odpowiedz Link
aggy1 Re: Poznajmy sie od nowa 07.01.08, 13:30 Ale w Hoofddorp to chyba niedaleko od Ciebie, tak? A jak ci sie mieszka na twojej wsi?:-). Tez w pierwszym momencie bylismy z mezem nastawieni na Haarlem, ale potem kazdy nam odradzal z uwagi na korki w drodze do Shiphol (tam pracuje moj maz) i w sumie idea troche upadla. Napewno musze juz na miejscu posprawdzac, ale w Hoofddorp jest dom, ktory mi sie bardzo podoba, a w Amsterdamie jakos nic nie moge znalesc...na naszej liscie jest tez Amstelveen, ale tez jakos jesczcze zaden dom mnie do konca nie zadowolil...a zalezy nam na jak najszybszym kupnie, bo rodze pod koniec maja i chcialabym juz byc wtedy po przeprowadce. A jak dlugo trwaly formalnosci od chwili znalezienia waszego domu do jego kupna? Pozdrawiam- agnieszka Odpowiedz Link
lenkaaa Re: Poznajmy sie od nowa 07.01.08, 16:45 Mieszka się bardzo cicho i spokojnie :o) Jeden supermarket, jeden kościół, jedna piekarnia, jeden rzeźnik, jeden peuterspeelzaal, dwie szkoły podstawowe, ot tak bez rewelacji :o) Jeśli chodzi o Haarlem, to z centrum miasta odjeżdża co 10-15 minut autobus 300, który jeździ po specjalnie dla niego wybudowanej drodze (czyli bezkolizyjna, bez stawania w korkach i na skrzyżowaniach) prosto na lotnisko i dalej do Amsterdamu południowego. Czyli nie musiałby Twój mąż tkwić w korkach, bo rzeczywiście zdarzało nam się utknąć w drodze na lotnisko i musieliśmy w ostatniej chwili zjeżdżać z autostrady w poszukiwaniu najbliższgo przystanku 300 żeby zdążyć na samolot :o)))) Nie pamiętam ile trwało od znalezienia domu do kupna, ale my i tak mieliśmy sytuację niestandardowa, bo w trakcie "targowania" sie o cenę domu, sprzedający nagle oświadczyli, że zmieniaja zdanie i nie będą sprzedawać domu, po czym po paru miesiącach zadzwonili do nas pytając czy nadal jesteśmy zainteresowani, bo oni jednak zmienili zdanie i chcą sprzedać ;ppppp Odpowiedz Link
aggy1 Re: Poznajmy sie od nowa 07.01.08, 18:44 no to rzeczywiscie mieliscie atrakcje przy kupnie waszego domu:-). o tym autobusie juz slyszalam, ale problem polega na tym, ze maz bedzie pracowal w okolicach shiphol (tupolevlaan), a nie na samym lotnisku i jesli mialby tam dojezdzac publicznym transportem to jak sprawdzalismy to jechalby okolo godziny w jedna strone., to dla nas jest za duzo, bo zalezy nam, zeby maz jak najmniej czasu spedzal na dojazdach. z hoofddoorp byloby to okolo 15-20 minut samochodem i to byloby idealnie. lenkaa a ty pracujesz? jak spedzasz dzien? czy masz jakies kontakty z polkami z twojej okolicy? bardzo boje sie tej naszej przeprowadzki, ze maz pojdzie do pracy, a ja zostane sama w domu bez zadnych znajomych i zwariuje:-). amsterdam wiadomo zawsze ma wiecej mozliwosci, jak to duze miasto, ale z drugiej strony z dwojka dzieci do miasta tez nie ma co sie na sile pchac, szczezgolnie, ze tak jak pisalam domy mnie tam nie zachwycaja. to znaczy sa bardzo ladne, ale wtedy kosztuja powyzej naszego budzetu. Odpowiedz Link
iveive Re: Poznajmy sie od nowa 07.01.08, 19:05 Czesc! Zapraszam do Hoofddorp!:)) Mieszkamy tu ponad pol roku w samym centrum. Mieszka sie calkiem calkiem, nie za glosno a jednak to male miasteczko i cos sie dzieje:) w sam raz miejsce do zamieszkania z dziecmi:) Jak sie przeprowadzalismy to tez myslelismy o Amsterdamie (tetniace zycie kulturalne i imprezowe, muzea, bohema artystyczna:)-jak sie jest singlem to idealne miejsce, raj dla imprezowiczow:) ale te czasy nam juz minely hehe:)a my szukalismy jednak spokojnego miejsca dla dziecka. W poblizu mamy piekny park, na rowerze 10,15 min. O zamieszkaniu w Hoofddorp zdecydowala lokalizacja od miejsca pracy mojego meza. To niesamowity zbieg okolicznosci, bo moj maz tez pracuje w tupolevlaan:)i rzeczywiscie jak nie ma korkow to jest w 15 min. w pracy:) W jakiej firmie pracuje Twoj maz? Serdecznie pozdrawiam! Odpowiedz Link
aggy1 Re: Poznajmy sie od nowa 07.01.08, 19:34 moj maz pracuje w centrum informatycznym na europe dla intrum iusticia, ale tworzy je wlasciwie od podstaw i narazie to biuro jest na etapie tworzenia. pracuje tez dla niego jeden polak, ale on z tego co wiemy to jest samotny, a wiec ty nie mozesz byc jego zona.-)). ale popatrz jaki ten swiat maly:-). ja wyszukalam na fundzie dom, ktory mi sie bardzo podoba i w amsterdamie w zyciu nie bedziemy mogli czegos takiego kupic. a powiedz mi czy twoj synek chodzi juz do przedszkola? czy masz tam jakis znajomych? ja chyba troche przesadzam, ale najbardziej wlasnie sie boje, ze nikogo tam nie poznam. ale skoro juz tam jest polka, to miejsce odrazu zysukuje na atrakcyjnosci:-). a dlugo jestes w holandii? jak ci sie tam wogole zyje. ja mieszkalam ostatnie 6 lat we frankfurcie nad menem i mieszka mi sie tutaj bardzo dobrze. Odpowiedz Link
iveive Re: Poznajmy sie od nowa 07.01.08, 21:50 to nie te same firmy...Bedziemy mieszkac ok 2 kilometrow od siebie, jesli sie tu przeprowadzicie. Jestesmy tu od pol roku,mamy kilku znajomych, ale to sa holendrzy,anglicy,irlandczycy, zapisalam sie na forum z nadzieja poznania polskich mamus:) Jak przyjezdzalismy tu tez nikogo nie znalam i bylam przerazona, tesknie za krajem, za rodzina. Pol roku to jeszcze malo czasu, by oceniac pobyt w Holandii, tym bardziej, ze z malym dzieckiem ciezko jest cokolwiek robic dla siebie (mam na mysli rozwijanie sie i pasje). Synus moj tak bardzo absorbuje swoja osoba, ze trudno jest znalezc wolny czas. Oskar ma 20 miesiecy, nie chodzi do przedszkola, zdecydowalismy z mezem, ze jest jeszcze za maly i poslemy go po skonczonych 3 latkach, na razie ja nim sie opiekuje przez caly dzien. Tam gdzie bedziecie mieszkac jest bardzo blisko caly kompleks dla dzieci (przedszkole, szkola). Holenderskiego nie zaczelam sie uczyc, ale mysle o tym intensywnie, choc nie wiemy tak naprawde jak dlugo tutaj bedziemy, na razie jestesmy:)... Odpowiedz Link
aggy1 Re: Poznajmy sie od nowa 07.01.08, 22:19 2 km to nic:-). no ja wlasnie tez bardzo licze na poznanie polskich mam. we frankfurcie moje dwie najblizsze przyjaciolki to wlasnie polki z dziecmi, mieszkamy niedaleko siebie i jest naprawde super. bardzo mi ciezko to wszystko zostawiac....no, ale maz dostal bardzo dobra oferte, podjelismy taka a nie inna decyzje i teraz juz specjalnie nie mam wyjscia, jak postarac sie na nowo zorganizowac sobie zycie w holandii. wiesz, ja juz w przyszlym tygodniu bede w amsterdamie i jesli mialbys ochote na spotkanie to ja bardzo chetnie. narazie wynajmujemy mieszkanie w poludniowym amsterdamie, ale bede miala samochod i przyjazd do hoofddorp w sumie nie powinien byc dla mnie chyba problemem. choc troche sie boje rowerzystow, zebym ktoregos nie zabila, zaraz na poczatku mojego pobytu, bo prawo jazdy mam dopiero rok:-). telefonu narazie nie mamy, ale internet podobno w wynajetym mieszkaniu dziala, a wiec jesli masz tylko ochote na spotkanie z dziecmi to byloby super. moze leenka tez do nas dolaczy? moja corcie tez do przedszkola narazie nie chodzi i zajmuje sie nia ja. tutaj miala co prawde miejsce w przedszkolu od konca stycznia, no ale nasza przeprowadzka sprawila, ze narazie jej sie upieklo:-). jednak czuje, ze przedszkole dobrze by jej zrobilo, ona musi miec kontakt z innymi dziecmi, bo tutaj miala tego bardzo duzo i dlatego chcialbym ja zapisac gdzies jak najszybciej, napewno nie na full time ale choc na 2-3 dni w tygodniu tak od rana. do tego ja jestem w ciazy, w 20 tygodniu i pewno niedlugo tez bedzie mi coraz ciezej i chwila wytchnienia dobrze by mi zrobila....pozdrawiam-agnieszka Odpowiedz Link
iveive Re: Poznajmy sie od nowa 07.01.08, 22:50 Aga, bardzo chetnie sie spotkam, daj znac jak juz przyjedziecie i moze lenkaaa dolaczy do nas:). Bedzie ciezko na poczatku, na pewno, ale dacie rade, trzymam kciuki! Dbaj o brzuszek:)pozd.Iwona Odpowiedz Link
lenkaaa Re: Poznajmy sie od nowa 07.01.08, 22:56 Bardzo chętnie sie spotkam z Wami w przyszłym tygodniu, tylko Aggy daj znać jak juz zlądujesz w tym Amsterdamie to ustalimy dogodny termin :o) Odpowiedz Link
aggy1 Re: Poznajmy sie od nowa 08.01.08, 15:35 no to super, juz sie ciesze na nasze spotkanie. dam znac jak juz bede na miejscu, ale mnie generlanie kazdy dzien pasuje. Lenkaaa a twoja mala to chodzi do przedszkola, do poludnia jakos? a wlasnie jak to jest z oplatnoscia za takie przedszkole. ja nie pracuje, maz zarobki tez ma dobre, a wiec chyba zadne ulgi nam nie bede przyslugiwac, to ile wtedy kosztuje miejsce dla takie prawie 3 letniej panny? Odpowiedz Link
lenkaaa Re: Poznajmy sie od nowa 08.01.08, 19:28 chodzi 3 razy w tygodniu od 8:45 do 11:45 cena zależy od łacznych zarobków rodziców, ale również od gminy (jedne dofinansowują peuterspeelzaal więcej inne mniej) poczytaj sobie ten wątek: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=24320&w=68106337 Odpowiedz Link
aggy1 Re: Poznajmy sie od nowa 07.01.08, 19:45 a ten dom znajduje sie w hoofddorp na ulicy Clausholm. daleko to od ciebie? a do holandii na stale juz przyjechaliscie czy planujecie moze powrot do polski? mowisz juz troche po holendersku? bo ja nawet nie wiem jak jest dzien dobry. mowie dobrze po angielsku, ale chcialabym sie tez holenderskiego nauczyc. Odpowiedz Link
iveive Re: Poznajmy sie od nowa 07.01.08, 19:06 Lenkaaa, dostalas mojego maila na priva? Odpowiedz Link
lenkaaa Re: Poznajmy sie od nowa 07.01.08, 20:30 dostałam, dam znać jak małej sie polepszy, ok? Odpowiedz Link
julanna75 Re: Poznajmy sie od nowa 04.01.08, 11:31 Pozwolcie, ze i ja sie dolacze: Ania, lat 32, partner z Niemiec a mieszkamy w Pijnacker (kolo Hagi i Rotterdamu). Obecnie jestem w 23tc i naszego maluszka spodziewamy sie na poczatku maja :-)) Odpowiedz Link
mamantkaa Re: Poznajmy sie od nowa 08.01.08, 21:34 Witam wszystkie nowe osoby! A szczególnie te mieszkające w okolicach Hoofddorp. My na razie mieszkamy w Aalsmeer, ale w maju-czerwcu chcemy się przenieść do Hoofddorp i byłoby super móc spotykać się z polskimi mamami. Szczególnie, że ja jestem mało mobilna (nie jeżdżę samochodem), więc ciężko mi teraz gdziekolwiek dojechać. Mój Antoś za 2 dni kończy 3 lata i został mi miesiąc ciąży. Antoś chodzi 2 razy w tygodniu na 3 godziny do peuterspeelzaal i bardzo to polecam mamom wychowującym dzieci w domu. Antoś bardzo lubi tam chodzić, a jednocześnie nie stresuje się zbyt długą rozłąką ze mną (a ja mam chwilę wytchnienia). Przynosi bardzo dużo holenderskich słówek, czym ciągle nas zaskakuje. I właśnie o polski się martwię, bo po polsku rozmawia tylko w domu z nami, więc super by było jakby już za jakiś czas mógł bawić się także z polskimi dziećmi. Hoofddorp też mi się spodobał jako miasto przyjazne dzieciom z fajnymi parkami, z laskiem Haarlemmermer Bos, zagrodą ze zwierzątkami i sporym centrum handlowym :) Mam nadzieję, że uda nam się spotkać i organizować spotkania dla dzieci. Pozdrawiam serdecznie. Odpowiedz Link
lenkaaa Re: Poznajmy sie od nowa 08.01.08, 21:47 To sie szybko przeprowadzaj do tego Hoofddorpu i będziemy sie wszystkie spotykac z dzieciakami w parku :o)))) Odpowiedz Link
aggy1 Re: Poznajmy sie od nowa 08.01.08, 21:58 super, ze sie pare polek z okolic hoofddorpu znalazlo, az nabieram coraz wiekszej ochoty na ten dom, o ktorym pisalam. ja bardzo chetnie zawsze sie spotkam z polskimi mamusiami:-) Odpowiedz Link
mamantkaa Re: Poznajmy sie od nowa 09.01.08, 10:22 No to super! Z chęcią od razu bym się przeniosła, ale chyba muszę poczekać do porodu ;) No i potem ze 3 miesiące na zebranie sił na przeprowadzkę i ... już :) Do zobaczenia! Odpowiedz Link
azza4 Re: Poznajmy sie od nowa 09.01.08, 11:29 Hej!Ja jestem z Aalsmeer!!!Gdzie dokladnie mieszkasz?Czasem w niedziele jezdzimy do tego parku w Hoofddorp na spacerki z mala.Myslalam zeby w tygodniu sobie tam spacerowac ale jakos pogoda nie dopisuje ostatnio a i mala miala taki problem zdrowotny,ze lepiej sie bylo nie oddalac od domu.W pazdzierniku zrobilam prawko a jakos ciezko mi sie z domu ruszyc autem.Strachy mam jakies:))) Odpowiedz Link
schinella Re: Poznajmy sie od nowa 09.01.08, 18:55 No to jak bedziedzie sie organizowac to dajcie znac moze tez sie przywloke z Julka ;-) W koncu to nie tak daleko z Amsterdamu. Odpowiedz Link
aggy1 Re: Poznajmy sie od nowa 14.01.08, 17:40 hej dziewczyny no to juz jestem w amsterdamie i bardzo chetnie sie spotkam. jutro i sroda mam zsjete wizyta u poloznej i w urzedzie jakims, ale tak to kazdego dnia moge sie zjawic w hoofddorp lub okolicy. bylismy juz nawet z mezem w hoofddorp obejrzec okolice gdzie jest ten nasz upatrzony dom i wyglada calkiem fajnie, w przyszla sobote mamy umowione ogladanie domu. a wiec odemnie, w niedziele co prawda, do hoofddorp samochodem jakies 20-25 minut sie jechalo. a wiec spokojnie moge sie u was zjawic w dogodnym dla was dniu i godzinie, musicie tylko ustalic miejsce i podac mi dokladny adres. Odpowiedz Link
lenkaaa Re: Poznajmy sie od nowa 15.01.08, 09:11 Czyli rozumiem, że w grę wchodzi czwartek i piątek w ciągu dnia, niedziela też ? Jak długo będziesz w Holandii ? A w ogóle to chcecie się umawiać w ciągu dnia (wtedy pasowałby mi piątek albo niedziela i pewnie zjawiłabym się z córką) czy też może któregoś dnia wieczorkiem (wtedy mogę każdego dnia po 18:00) ??? Odpowiedz Link
aggy1 Re: Poznajmy sie od nowa 15.01.08, 12:51 mnie piatek jak najbardziej pasuje. ja chetnie bym sie spotkala z dziecimi, bo moja mala spragniona towarzystwa bardzo. no, ale jesli wy wolicie bez dzieci no to tez sie dostosuje.-). szkoda, ze pada moglybysmy zabrac moze dzieciaki do parku, a tak to znacie jakies miejsce w waszej okolicy gdzie mozna sie pojawic z dziecmi? Odpowiedz Link
lenkaaa Re: Poznajmy sie od nowa 15.01.08, 13:36 Może byc piątek w ciągu dnia, ale od razu muszę zastrzec, że jeśli będzie padało to mogę się nie pojawić, bo nie mam samochodu, czyli będę zdana na rower i autobus z dojazdem. Gdybyśmy sie spotkaly w niedzielę, to mąż by mnie podwiózł na miejsce spotkania i nie miałabym problemu. No i jeśli to będzie piątek to Schinella nie będzie mogła przyjechać, bo pracuje. A niedziela Wam nie pasuje? Sorry, że ja tak upierdliwie o tej niedzieli, hi, hi ?? Ive, a Tobie jak pasuje najlepiej ? I to Ty musisz zadecydować gdzie sie spotykamy, bo ja nie znam centrum Hoofddorpu na tyle dobrze. Park jest w pobliżu ale do tego potrzebna pogoda bezdeszczowa a w/g prognozy pogody piątek zapowiada się deszczowy: www.weer.nl/nl/home/weer/nederland/actueel_en_verwacht_weer.html Hoofddorpu nie znalazłam ale mam prognozę dla Haarlem na weekend: www.weeronline.nl/Nederland/Haarlem.htm Odpowiedz Link
aggy1 Re: Poznajmy sie od nowa 15.01.08, 16:02 mnie piatek o tyle lepiej pasuje, ze wtedy maz idzie do pracy, a my specjalnie tutaj nie mamy co robic narazie i fajnie byloby sie spotkac w tygodniu. ale niedziela generalnie tez mi pasuje:-). takze ja sie dostosuje do wiekszosci. lenkaaa jesli chcesz to moge po ciebie tez podjechac ewentualnie w piatek do twojej miejscowosci, musialabys miec tylko fotelik do samochodu dla swojej malej. Odpowiedz Link
iveive Re: Poznajmy sie od nowa 15.01.08, 16:20 Czesc! Ciesze sie juz na spotkanie, mnie pasuje i piatek i niedziela. Fajnie gdybysmy spotkaly sie w Hoofddorp:) jesli z dziecmi to wydaje mi sie ze tylko w plenerze, ale niestety na pogode nie ma co liczyc:( chyba ze cos sie zmieni na lepsze. Moze niedziela bedzie sloneczna i bez wiatru to wybierzemy sie nad morze? Jakbysmy sie spotkaly wieczorem bez dzieci to moglybysmy sobie pojsc do jakiejs knajpki na kawke i spokojnie pogadac. Odpowiedz Link
aggy1 Re: Poznajmy sie od nowa 15.01.08, 16:48 dziewczyny to moze w takim razie w piatek wieczorem sie spotkajmy bez dzieci? ja jak pisalam dostosuje sie do kazdej opcji. jesli to ma byc wieczor to u mnie pewno najwczesniej tak kolo 19.30, zeby moj maz zdazyl wrocic z pracy, a ja dojechac do hoofddorp. a gdyby bylo ladnie to rzeczywisce mozna sie tez wybrac w niedziele nad morze juz z dzieciakami i moze nawet mezami, co wy na to?? czy moze jak dla was to za duzo:-)). bo ja to jestem kontaktow bardzo spragniona:))), no ale to o tym to mozna zadecydowac juz po naszym wieczornym spotkaniu. bardzo sie ciesze na nasze spotkanie:-) Odpowiedz Link
iveive Re: Poznajmy sie od nowa 15.01.08, 16:56 super! mnie pasuje piatek kolo 20 :) do zobaczenia! Odpowiedz Link
aggy1 Re: Poznajmy sie od nowa 15.01.08, 18:19 20.00 mnie pasuje tez, teraz tylko pytanie gdzie dokladnie? Odpowiedz Link
lenkaaa Re: Poznajmy sie od nowa 15.01.08, 20:03 Dziewczyny założyłam nowy wątek "mamy z okolic Amsterdamu - spotkanie" może tam sie umawiajmy, nie będzie trzeba tyle postów "przewijać" w tym wątku. Odpowiedz Link
mamantkaa Re: Poznajmy sie od nowa 11.01.08, 10:59 Hej azza! Mieszkam na Zijdstraat tuż przy wiatraku w centrum Aalsmeer. A Ty daleko ode mnie? Odpowiedz Link
azza4 Re: Poznajmy sie od nowa 12.01.08, 21:07 Jakies 3 km bedzie:)))Dokladnie to mieszkam w Aalsmeerderbrug czyli wzdluz kanalu ale zawsze mowie Aalsmeer bo ta moja miejscowosc to tylko jedna ulica:)Ty to tam masz przynajmniej gdzie wyjsc i na ludzi popatrzec nie mowiac o sklepach.U mnie nuda wieje totalna:(Na spacer z mala do centum tez nie bardzo bo nie ma chodnika wzdluz drogi 201 a na skuterach zasuwaja z predkoscia swiatla:))).Moi znajomi Polacy wynajeli teraz tam niedaleko Ciebie apartamet.Na Doorpstraat.Mozemy sie spotkac jak chcesz,tylko,ze moja Nadia od wczoraj znow w szpitalu:(Ja sie wysypiam w domu bo musze byc na chodzie potem caly dzien:)Przesadzili chyba tym razem z laserem i ma zywe miecho na wierzchu.Jest na silnych lekach przeciwbolowych a to wymaga kontroli w szpitalu.Ciagnie sie to juz troche,pisalam na forum o tym w ktoryms watku.To juz nasz trzeci pobyt w szpitalu w ciagu 3 miesiecy.Powoli sie uodparniam i niedlugo zaczne tez jak katarynka-alles goed,alles goed,alles goed...bez komentarza:) Odpowiedz Link
maxijo Re: Poznajmy sie od nowa 15.01.08, 17:22 aaaam zaniedbuje ostatnio forum, ale milo wiedziec ze kolo mnie mieszka tyle mam. Ja mieszkam w Uithoorn i to zaraz na poczatku wiec do Aalsmeer mam rzut beretem i jestem zawsze zmotoryzowana. Podlacze sie na jakies spotkanie, ok? Odpowiedz Link
maxijo Re: Poznajmy sie od nowa 15.01.08, 17:37 w taka pogode to zostaje z dzciakami chimpie champ w aalsmeer albo kasteel w Hoofdorp-zadaszone atrakjce dla dzieci, ale ja wtedy raczej nie usiade na minute bo asystueje malemu:) Odpowiedz Link
azza4 Re: Poznajmy sie od nowa 16.01.08, 09:00 Troche dlugi ten watek.Maxijo,zainteresowaly mnie te kryte atrakcje.Zalozylam nowy watek. Odpowiedz Link
michelle_nicol Re: Poznajmy sie od nowa 29.01.08, 23:45 Moje Maluchy sa juz duze Michelle 14 --24.01.1994 Nicol 15--10.10.1992 Ja juz tutaj w Holandii jestem bardzo dlugo 17 lat ,ale jeszce wytrzymuje---pracuje w firmie Oticon jako elektronik. Pochodze z Wroclawia--a tutaj mieszkam w Uithoorn. Odpowiedz Link
basia9989 Re: Poznajmy sie od nowa 01.02.08, 19:18 Pisałam już tutaj ale gdzieś wcięło.Jestem basia mam 2 letnią corkę.Mąż pracuje w roterdamie a ja jestem w polsce.Mam zamiar na 2 mc jechac do niego.Pozdrawiam Odpowiedz Link
justine.ams Re: Poznajmy sie od nowa 27.02.08, 20:18 Justyna, 31 lat; z Poznania, od prawie 5 lat w Amsterdamie z mezem Holendrem. Synek Daniel urodzil sie 4.01.2008 ;) Pozdrawiam serdecznie! Odpowiedz Link
mamantkaa Re: Poznajmy sie od nowa 28.02.08, 12:28 Witaj justine! Nie tylko schinella jest z Poznania. Przed przyjazdem do Holandii (rok temu) mieszkałam prawie 10 lat w Poznaniu :) I gratuluję synka! Moja Zuzia urodziła się 18.02.2008 :) Pozdrawiam Odpowiedz Link
kasia.1981 Re: Poznajmy sie od nowa 06.03.08, 10:35 Witam. jestem na forum nowa, ale mam nadzieje ze mnie przyjmiecie do swojego grona. Mam na imie Kasia- 27 lat, mieszkam z mezem i coreczka Nadia- 8 miesiecy - w Eindhoven. Pozdrawiam Odpowiedz Link
bobby5 Re: Poznajmy sie od nowa 06.03.08, 23:25 Witam, jestem tutaj nowa, mam na imie Kasia, 32 lata, synek Stas 2 latka, obecnie mieszkamy w Londynie, ale w polowie maja przeprowadzamy sie do Amsterdamu, mam nadzieje, ze poznam osobiscie mamy z forum juz niedlugo:). pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link
quistista Re: Poznajmy sie od nowa 19.03.08, 14:25 witam. Od jakiegos czasu czytam to forum ale jakos nie bylo czasu sie przedstawic:) Mam na imie Ewa, lat 26, nie pracuje. Maz Pawel w tym samym wieku. Synek Tymon, urodził sie 31.01.2008. W Holandii jestesmy od listopada, mieszkamy w Hilversum. Odpowiedz Link
mamantkaa Re: Poznajmy sie od nowa 20.03.08, 16:12 Witam wszystkie nowe dziewczyny i ich rodziny :) Fajnie, że przybywa nowych osób :) A Tobie quistista gratuluję synka, bo widzę, że jesteś świeżo upieczoną mamuśką! Odpowiedz Link
schinella Re: Poznajmy sie od nowa 23.03.08, 21:28 Amsterdam rosnie w sile! Trzeba bedzie, jak tylko zrobi sie cieplo, zrobic jakis zlot mamusiek znowu. Mam nadzieje ze swiezo upieczone mamusie do nas dolacza. Odpowiedz Link
justine.ams Re: Poznajmy sie od nowa 28.03.08, 16:29 Bardzo chetnie ;) mam nadzieje, ze wreszcie zrobi sie porzadna wiosna! Odpowiedz Link
parasolka Re: Poznajmy sie od nowa 28.03.08, 23:46 Hej mam na imie Kasia mieszkam w Hadze, mam 27 lat pochodze ze Szczecina, mojego chlopaka poznalam w Holandii ma 29 lat (Adam) w czerwcu oczekujemy przyjcia na swiat naszej corki.. Odpowiedz Link
murya Re: Poznajmy sie od nowa 30.04.08, 08:04 Czyli www.wyjechani.info zapraszamy do wspolnej wymiany zdan, pogladow i mysli. Wymieniamy sie doswiadczeniami, doradzmy tym, ktorzy chca do nas dolaczyc, badz sa juz na holenderskiej ziemi z roznych powodow. www.wyjechani.info/index.php Odpowiedz Link
nesla Re: Poznajmy sie od nowa 07.05.08, 09:34 Murya, myslalam ze sie chcialas przedstawic tutaj, a ty reklamujesz konkurencje ;D Odpowiedz Link
murya Re: Poznajmy sie od nowa 07.05.08, 14:58 Przepraszam bardzo,rzeczywiscie w ktoryms watku umiescilam ten post.A moje forum nie ma byc zadna konkurencja.Ja pisze i na swoim i na tym i na innych.A glowe dalabym sobie uciac,ze w tym miejscu sie przedstawilam i opisalam,jak i dlaczego tu sie znalazlam. Odpowiedz Link
lenkaaa Re: Poznajmy sie od nowa 07.05.08, 16:04 no rzeczywiście sie wpisałaś ale ten wpis pojawił się jakoś tak dziwnie, gdzieś w środku wątku i znalazłam go dopiero teraz, jak wpisałam Twojego nika w wyszukiwarkę :o) Ja też poprzednio przeczytałam tylko Twój wpis reklamujący forum i też się zdziwiłam dlaczego reklamujesz zamiast sie przedstawić :o) A gdzie mieszkasz w tych "okolicach Amstardamu" jeśli można zapytać ? Odpowiedz Link
murya Re: Poznajmy sie od nowa 07.05.08, 19:55 No rzeczywiscie gdzies w srodku wpisalam(sama ledwo znalazlam:)Dziekuje Lenkaaa.A wiec raz jeszcze:Witam wszystkich. Mieszkam w Holandii prawie 18 lat.Mam duze dzieci - 20 i 13 lat(chlopcy)Na Wasze forum trafilam przypadkowo i zainteresowalo mnie troche tematow,wiec popisalam troche:)Mam swoje forum dla Polakow w Holandii lub zamierzajacych tu przyjechac.Serdecznie pozdrawiam i zycze udanego weekendu,a pogoda piekna,przynajmniej tu gdzie ja mieszkam - okolice Amsterdamu. Nesla,jaka konkurencja:)Przeciez mozna na kilku forach popisac.Tu jest forum dla rodzicow w Holandii,a u mnie - tak o wszystkim.A moze akurat znajdziecie jakies informacje,ktore Wam sie przydadza? Pozdrawiam. Odpowiedz Link