Dodaj do ulubionych

Poznajmy sie od nowa

• uuuaa Re: Poznajmy sie od nowa 04.12.07, 22:12
      już się Wam przedstawilam,ale co tam jeszcze raz nie zaszkodzi:)
      mam na imie Agata trójke dzieci i plan!!! wyjechać do holandii do
      męża (polak) i już tam zostać ponieważ on nie wyobraża sobie innego
      pracodawcy jak swojego Holendra.na początek jedziemy na Boże
      Narodzenie a potem sie zobaczy...
    • kasiu-la27 Re: Poznajmy sie od nowa 06.12.07, 15:06
      Jestem nowa.Mam na imie Kasia-28 lat.Mam syna ma na imie Oskar ma
      skonczone 2,5 roku.Maz Sebastian.Mieszkam w Amsterdamie.Bardzo
      chetnie spotkam sie z mamuskami z Amsterdamu.
    • iveive Re: Poznajmy sie od nowa 03.01.08, 22:35
      Witam Wszystkich! Bardzo sie ciesze, ze trafilam na forum:)Mam na
      imie Iwona, od pol roku w Holandii, maz Polak, synus Oskar 20
      miesiecy, mieszkamy w Hoofddorp. Bardzo chetnie poznam mamusie z
      okolic Hoofddorp.Pozdrawiam!
      • lenkaaa Re: Poznajmy sie od nowa 03.01.08, 23:45
        cześć ! ja mieszkam w Vijfhuizen, czyli o rzut beretem od
        Ciebie :DDDD Moja córa ma 2 lata i 7 miesięcy :o)
        • iveive Re: Poznajmy sie od nowa 04.01.08, 20:11
          Czesc lenkaaa! Dzieki za super szybka odpowiedz:)Rzeczywiscie
          mieszkamy bardzo blisko siebie, roznica 8 km:)a nasze pociechy sa
          prawie w tym samym wieku, moze sie spotkamy ktoregos dnia?
          Pozdrawiam
          • lenkaaa Re: Poznajmy sie od nowa 04.01.08, 21:52
            badzo chętnie, tylko, że Emilia akurat bardzo kaszle i ma katar,
            więc nie sądzę, żebyś miała ochotę się z nami spotykać :PPPP
            a w której części hoofddorp mieszkasz, bo ono jest trochę duże i
            może się okazać, że mieszkamy na przeciwległych krańcach :o) Może mi
            napiszesz na priva ? :o) a może masz gdzieś blisko siebie przystanek
            autobusu 300 ? Jak mi dziecko wyzdrowieje to Ci dam znać na
            gazetową, ok ? :o))))
          • aggy1 Re: Poznajmy sie od nowa 06.01.08, 22:20
            Hej Dziewczyny

Mam na imie Agnieszka i juz za tydzien bede w Holandii. Na poczatek mamy
            wynajete mieszkanie w poludniowym Amsterdamie, ale szybko chcielibysmy kupic cos
            wlasnego i w sumie jeszcze nie wiemy gdzie. Jednym z naszych miejsc na liscie
            jest wlasnie Hoofddorp...jak sie Wam tam mieszka? Moj maz bedzie pracowal w
            okolicach Shiphol, ja narazie do pracy sie nie wybieram, bo jestem w 20 tyg
            ciazy i mam tez corcie, ktora w marcu skonczy 3 latka. Moze niedlugo zamieszkamy
            w Hoofddorp jak mnie przekonacie, a wtedy moglybysmy zorganizowac jakis maly
            klup polskich mam i dzieci:-). Czy czesto jezdzicie do Amsterdamu? Bo mnie sie w
            Hoofddorp bardzo podobalo, ale troche przerazila mnie odleglosc od Amsterdamu,
            no ale moze nie ma potrzeby, zeby zbyt czesto sie tam pojawiac, bo Hoofddorp
            jest wystarczajaco interesujace...doradzcie cos:-)

• lenkaaa Re: Poznajmy sie od nowa 07.01.08, 11:48
              Jak się mieszka w Hoofddorp to chyba tylko Iveive może Ci
              powiedzieć, bo zdaje się że nie ma na forum nikogo innego z tej
              miejscowości. Chyba, że załozysz osobny wątek z 'hoofddorp" w
              temacie, to może ktoś zauwazy i sie wpisze :o)
              Osobiście mogę z czystym sumieniem zachwalać Haarlem, bo mieszkałam
              tam i byłam bardzo zadowolona. Sporo sie tam dzieje i nie jest na
              pewno nudno :o)
              Później gdy szukaliśmy domu to zastanawialiśmy sie właśnie nad
              Hoofddorp ale ostatecznie najbardziej odpowiadał nam dom w
              Vijfhuizen, nie mogliśmy szukać w nieskończoność więc ostatecznie
              mieszkamy na wsi ;o)
              • aggy1 Re: Poznajmy sie od nowa 07.01.08, 13:30
                Ale w Hoofddorp to chyba niedaleko od Ciebie, tak? A jak ci sie mieszka na
                twojej wsi?:-). Tez w pierwszym momencie bylismy z mezem nastawieni na Haarlem,
                ale potem kazdy nam odradzal z uwagi na korki w drodze do Shiphol (tam pracuje
                moj maz) i w sumie idea troche upadla. Napewno musze juz na miejscu posprawdzac,
                ale w Hoofddorp jest dom, ktory mi sie bardzo podoba, a w Amsterdamie jakos nic
                nie moge znalesc...na naszej liscie jest tez Amstelveen, ale tez jakos jesczcze
                zaden dom mnie do konca nie zadowolil...a zalezy nam na jak najszybszym kupnie,
                bo rodze pod koniec maja i chcialabym juz byc wtedy po przeprowadce. A jak dlugo
                trwaly formalnosci od chwili znalezienia waszego domu do jego kupna? Pozdrawiam-
                agnieszka
                • lenkaaa Re: Poznajmy sie od nowa 07.01.08, 16:45
                  Mieszka się bardzo cicho i spokojnie :o) Jeden supermarket, jeden
                  kościół, jedna piekarnia, jeden rzeźnik, jeden peuterspeelzaal, dwie
                  szkoły podstawowe, ot tak bez rewelacji :o)
                  Jeśli chodzi o Haarlem, to z centrum miasta odjeżdża co 10-15 minut
                  autobus 300, który jeździ po specjalnie dla niego wybudowanej drodze
                  (czyli bezkolizyjna, bez stawania w korkach i na skrzyżowaniach)
                  prosto na lotnisko i dalej do Amsterdamu południowego. Czyli nie
                  musiałby Twój mąż tkwić w korkach, bo rzeczywiście zdarzało nam się
                  utknąć w drodze na lotnisko i musieliśmy w ostatniej chwili zjeżdżać
                  z autostrady w poszukiwaniu najbliższgo przystanku 300 żeby zdążyć
                  na samolot :o))))

Nie pamiętam ile trwało od znalezienia domu do kupna, ale my i tak
                  mieliśmy sytuację niestandardowa, bo w trakcie "targowania" sie o
                  cenę domu, sprzedający nagle oświadczyli, że zmieniaja zdanie i nie
                  będą sprzedawać domu, po czym po paru miesiącach zadzwonili do nas
                  pytając czy nadal jesteśmy zainteresowani, bo oni jednak zmienili
                  zdanie i chcą sprzedać ;ppppp
                  • aggy1 Re: Poznajmy sie od nowa 07.01.08, 18:44
                    no to rzeczywiscie mieliscie atrakcje przy kupnie waszego domu:-).

o tym autobusie juz slyszalam, ale problem polega na tym, ze maz bedzie pracowal
                    w okolicach shiphol (tupolevlaan), a nie na samym lotnisku i jesli mialby tam
                    dojezdzac publicznym transportem to jak sprawdzalismy to jechalby okolo godziny
                    w jedna strone., to dla nas jest za duzo, bo zalezy nam, zeby maz jak najmniej
                    czasu spedzal na dojazdach. z hoofddoorp byloby to okolo 15-20 minut samochodem
                    i to byloby idealnie.

lenkaa a ty pracujesz? jak spedzasz dzien? czy masz jakies kontakty z polkami z
                    twojej okolicy? bardzo boje sie tej naszej przeprowadzki, ze maz pojdzie do
                    pracy, a ja zostane sama w domu bez zadnych znajomych i zwariuje:-). amsterdam
                    wiadomo zawsze ma wiecej mozliwosci, jak to duze miasto, ale z drugiej strony z
                    dwojka dzieci do miasta tez nie ma co sie na sile pchac, szczezgolnie, ze tak
                    jak pisalam domy mnie tam nie zachwycaja. to znaczy sa bardzo ladne, ale wtedy
                    kosztuja powyzej naszego budzetu.
                    • iveive Re: Poznajmy sie od nowa 07.01.08, 19:05
                      Czesc! Zapraszam do Hoofddorp!:)) Mieszkamy tu ponad pol roku w
                      samym centrum. Mieszka sie calkiem calkiem, nie za glosno a jednak
                      to male miasteczko i cos sie dzieje:) w sam raz miejsce do
                      zamieszkania z dziecmi:) Jak sie przeprowadzalismy to tez myslelismy
                      o Amsterdamie (tetniace zycie kulturalne i imprezowe, muzea, bohema
                      artystyczna:)-jak sie jest singlem to idealne miejsce, raj dla
                      imprezowiczow:) ale te czasy nam juz minely hehe:)a my szukalismy
                      jednak spokojnego miejsca dla dziecka. W poblizu mamy piekny park,
                      na rowerze 10,15 min. O zamieszkaniu w Hoofddorp zdecydowala
                      lokalizacja od miejsca pracy mojego meza. To niesamowity zbieg
                      okolicznosci, bo moj maz tez pracuje w tupolevlaan:)i rzeczywiscie
                      jak nie ma korkow to jest w 15 min. w pracy:) W jakiej firmie
                      pracuje Twoj maz? Serdecznie pozdrawiam!
                      • aggy1 Re: Poznajmy sie od nowa 07.01.08, 19:34
                        moj maz pracuje w centrum informatycznym na europe dla intrum iusticia, ale
                        tworzy je wlasciwie od podstaw i narazie to biuro jest na etapie tworzenia.
                        pracuje tez dla niego jeden polak, ale on z tego co wiemy to jest samotny, a
                        wiec ty nie mozesz byc jego zona.-)). ale popatrz jaki ten swiat maly:-). ja
                        wyszukalam na fundzie dom, ktory mi sie bardzo podoba i w amsterdamie w zyciu
                        nie bedziemy mogli czegos takiego kupic. a powiedz mi czy twoj synek chodzi juz
                        do przedszkola? czy masz tam jakis znajomych? ja chyba troche przesadzam, ale
                        najbardziej wlasnie sie boje, ze nikogo tam nie poznam. ale skoro juz tam jest
                        polka, to miejsce odrazu zysukuje na atrakcyjnosci:-). a dlugo jestes w
                        holandii? jak ci sie tam wogole zyje. ja mieszkalam ostatnie 6 lat we
                        frankfurcie nad menem i mieszka mi sie tutaj bardzo dobrze.
                        • iveive Re: Poznajmy sie od nowa 07.01.08, 21:50
                          to nie te same firmy...Bedziemy mieszkac ok 2 kilometrow od siebie,
                          jesli sie tu przeprowadzicie. Jestesmy tu od pol roku,mamy kilku
                          znajomych, ale to sa holendrzy,anglicy,irlandczycy, zapisalam sie na
                          forum z nadzieja poznania polskich mamus:) Jak przyjezdzalismy tu
                          tez nikogo nie znalam i bylam przerazona, tesknie za krajem, za
                          rodzina. Pol roku to jeszcze malo czasu, by oceniac pobyt w
                          Holandii, tym bardziej, ze z malym dzieckiem ciezko jest cokolwiek
                          robic dla siebie (mam na mysli rozwijanie sie i pasje). Synus moj
                          tak bardzo absorbuje swoja osoba, ze trudno jest znalezc wolny czas.
                          Oskar ma 20 miesiecy, nie chodzi do przedszkola, zdecydowalismy z
                          mezem, ze jest jeszcze za maly i poslemy go po skonczonych 3
                          latkach, na razie ja nim sie opiekuje przez caly dzien. Tam gdzie
                          bedziecie mieszkac jest bardzo blisko caly kompleks dla dzieci
                          (przedszkole, szkola). Holenderskiego nie zaczelam sie uczyc, ale
                          mysle o tym intensywnie, choc nie wiemy tak naprawde jak dlugo tutaj
                          bedziemy, na razie jestesmy:)...
                          • aggy1 Re: Poznajmy sie od nowa 07.01.08, 22:19
                            2 km to nic:-). no ja wlasnie tez bardzo licze na poznanie polskich mam. we
                            frankfurcie moje dwie najblizsze przyjaciolki to wlasnie polki z dziecmi,
                            mieszkamy niedaleko siebie i jest naprawde super. bardzo mi ciezko to wszystko
                            zostawiac....no, ale maz dostal bardzo dobra oferte, podjelismy taka a nie inna
                            decyzje i teraz juz specjalnie nie mam wyjscia, jak postarac sie na nowo
                            zorganizowac sobie zycie w holandii. wiesz, ja juz w przyszlym tygodniu bede w
                            amsterdamie i jesli mialbys ochote na spotkanie to ja bardzo chetnie. narazie
                            wynajmujemy mieszkanie w poludniowym amsterdamie, ale bede miala samochod i
                            przyjazd do hoofddorp w sumie nie powinien byc dla mnie chyba problemem. choc
                            troche sie boje rowerzystow, zebym ktoregos nie zabila, zaraz na poczatku mojego
                            pobytu, bo prawo jazdy mam dopiero rok:-). telefonu narazie nie mamy, ale
                            internet podobno w wynajetym mieszkaniu dziala, a wiec jesli masz tylko ochote
                            na spotkanie z dziecmi to byloby super. moze leenka tez do nas dolaczy? moja
                            corcie tez do przedszkola narazie nie chodzi i zajmuje sie nia ja. tutaj miala
                            co prawde miejsce w przedszkolu od konca stycznia, no ale nasza przeprowadzka
                            sprawila, ze narazie jej sie upieklo:-). jednak czuje, ze przedszkole dobrze by
                            jej zrobilo, ona musi miec kontakt z innymi dziecmi, bo tutaj miala tego bardzo
                            duzo i dlatego chcialbym ja zapisac gdzies jak najszybciej, napewno nie na full
                            time ale choc na 2-3 dni w tygodniu tak od rana. do tego ja jestem w ciazy, w 20
                            tygodniu i pewno niedlugo tez bedzie mi coraz ciezej i chwila wytchnienia dobrze
                            by mi zrobila....pozdrawiam-agnieszka
                            • iveive Re: Poznajmy sie od nowa 07.01.08, 22:50
                              Aga, bardzo chetnie sie spotkam, daj znac jak juz przyjedziecie i
                              moze lenkaaa dolaczy do nas:). Bedzie ciezko na poczatku, na pewno,
                              ale dacie rade, trzymam kciuki! Dbaj o brzuszek:)pozd.Iwona
                              • lenkaaa Re: Poznajmy sie od nowa 07.01.08, 22:56
                                Bardzo chętnie sie spotkam z Wami w przyszłym tygodniu, tylko Aggy
                                daj znać jak juz zlądujesz w tym Amsterdamie to ustalimy dogodny
                                termin :o)
                                • aggy1 Re: Poznajmy sie od nowa 08.01.08, 15:35
                                  no to super, juz sie ciesze na nasze spotkanie. dam znac jak juz bede na
                                  miejscu, ale mnie generlanie kazdy dzien pasuje. Lenkaaa a twoja mala to chodzi
                                  do przedszkola, do poludnia jakos? a wlasnie jak to jest z oplatnoscia za takie
                                  przedszkole. ja nie pracuje, maz zarobki tez ma dobre, a wiec chyba zadne ulgi
                                  nam nie bede przyslugiwac, to ile wtedy kosztuje miejsce dla takie prawie 3
                                  letniej panny?
                                  • lenkaaa Re: Poznajmy sie od nowa 08.01.08, 19:28
                                    chodzi 3 razy w tygodniu od 8:45 do 11:45
                                    cena zależy od łacznych zarobków rodziców, ale również od gminy
                                    (jedne dofinansowują peuterspeelzaal więcej inne mniej)
                                    poczytaj sobie ten wątek:
                                    forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=24320&w=68106337
                      • aggy1 Re: Poznajmy sie od nowa 07.01.08, 19:45
                        a ten dom znajduje sie w hoofddorp na ulicy Clausholm. daleko to od ciebie?

a do holandii na stale juz przyjechaliscie czy planujecie moze powrot do polski?
                        mowisz juz troche po holendersku? bo ja nawet nie wiem jak jest dzien dobry.
                        mowie dobrze po angielsku, ale chcialabym sie tez holenderskiego nauczyc.
                  • iveive Re: Poznajmy sie od nowa 07.01.08, 19:06
                    Lenkaaa, dostalas mojego maila na priva?
                    • lenkaaa Re: Poznajmy sie od nowa 07.01.08, 20:30
                      dostałam, dam znać jak małej sie polepszy, ok?
                      • iveive Re: Poznajmy sie od nowa 07.01.08, 22:38
                        jasne:)
                        • lenkaaa Re: Poznajmy sie od nowa 08.01.08, 21:08
                          Ive, wysłałam Ci mejla :o)
    • julanna75 Re: Poznajmy sie od nowa 04.01.08, 11:31
      Pozwolcie, ze i ja sie dolacze: Ania, lat 32, partner z Niemiec a
      mieszkamy w Pijnacker (kolo Hagi i Rotterdamu). Obecnie jestem w
      23tc i naszego maluszka spodziewamy sie na poczatku maja :-))
      • mamantkaa Re: Poznajmy sie od nowa 08.01.08, 21:34
        Witam wszystkie nowe osoby! A szczególnie te mieszkające w okolicach Hoofddorp.
        My na razie mieszkamy w Aalsmeer, ale w maju-czerwcu chcemy się przenieść do
        Hoofddorp i byłoby super móc spotykać się z polskimi mamami. Szczególnie, że ja
        jestem mało mobilna (nie jeżdżę samochodem), więc ciężko mi teraz gdziekolwiek
        dojechać. Mój Antoś za 2 dni kończy 3 lata i został mi miesiąc ciąży. Antoś
        chodzi 2 razy w tygodniu na 3 godziny do peuterspeelzaal i bardzo to polecam
        mamom wychowującym dzieci w domu. Antoś bardzo lubi tam chodzić, a jednocześnie
        nie stresuje się zbyt długą rozłąką ze mną (a ja mam chwilę wytchnienia).
        Przynosi bardzo dużo holenderskich słówek, czym ciągle nas zaskakuje. I właśnie
        o polski się martwię, bo po polsku rozmawia tylko w domu z nami, więc super by
        było jakby już za jakiś czas mógł bawić się także z polskimi dziećmi. Hoofddorp
        też mi się spodobał jako miasto przyjazne dzieciom z fajnymi parkami, z laskiem
        Haarlemmermer Bos, zagrodą ze zwierzątkami i sporym centrum handlowym :) Mam
        nadzieję, że uda nam się spotkać i organizować spotkania dla dzieci. Pozdrawiam
        serdecznie.
        • lenkaaa Re: Poznajmy sie od nowa 08.01.08, 21:47
          To sie szybko przeprowadzaj do tego Hoofddorpu i będziemy sie
          wszystkie spotykac z dzieciakami w parku :o))))
          • aggy1 Re: Poznajmy sie od nowa 08.01.08, 21:58
            super, ze sie pare polek z okolic hoofddorpu znalazlo, az nabieram coraz
            wiekszej ochoty na ten dom, o ktorym pisalam. ja bardzo chetnie zawsze sie
            spotkam z polskimi mamusiami:-)
            • mamantkaa Re: Poznajmy sie od nowa 09.01.08, 10:22
              No to super! Z chęcią od razu bym się przeniosła, ale chyba muszę poczekać do
              porodu ;) No i potem ze 3 miesiące na zebranie sił na przeprowadzkę i ... już :)
              Do zobaczenia!
              • azza4 Re: Poznajmy sie od nowa 09.01.08, 11:29
                Hej!Ja jestem z Aalsmeer!!!Gdzie dokladnie mieszkasz?Czasem w
                niedziele jezdzimy do tego parku w Hoofddorp na spacerki z
                mala.Myslalam zeby w tygodniu sobie tam spacerowac ale jakos pogoda
                nie dopisuje ostatnio a i mala miala taki problem zdrowotny,ze
                lepiej sie bylo nie oddalac od domu.W pazdzierniku zrobilam prawko a
                jakos ciezko mi sie z domu ruszyc autem.Strachy mam jakies:)))
                • schinella Re: Poznajmy sie od nowa 09.01.08, 18:55
                  No to jak bedziedzie sie organizowac to dajcie znac moze tez sie
                  przywloke z Julka ;-) W koncu to nie tak daleko z Amsterdamu.
                  • lenkaaa Re: Poznajmy sie od nowa 11.01.08, 12:55
                    dam znać :D
                    • aggy1 Re: Poznajmy sie od nowa 14.01.08, 17:40
                      hej dziewczyny

no to juz jestem w amsterdamie i bardzo chetnie sie spotkam. jutro i sroda mam
                      zsjete wizyta u poloznej i w urzedzie jakims, ale tak to kazdego dnia moge sie
                      zjawic w hoofddorp lub okolicy. bylismy juz nawet z mezem w hoofddorp obejrzec
                      okolice gdzie jest ten nasz upatrzony dom i wyglada calkiem fajnie, w przyszla
                      sobote mamy umowione ogladanie domu. a wiec odemnie, w niedziele co prawda, do
                      hoofddorp samochodem jakies 20-25 minut sie jechalo. a wiec spokojnie moge sie u
                      was zjawic w dogodnym dla was dniu i godzinie, musicie tylko ustalic miejsce i
                      podac mi dokladny adres.
                      • lenkaaa Re: Poznajmy sie od nowa 15.01.08, 09:11
                        Czyli rozumiem, że w grę wchodzi czwartek i piątek w ciągu dnia,
                        niedziela też ? Jak długo będziesz w Holandii ? A w ogóle to chcecie
                        się umawiać w ciągu dnia (wtedy pasowałby mi piątek albo niedziela i
                        pewnie zjawiłabym się z córką) czy też może któregoś dnia
                        wieczorkiem (wtedy mogę każdego dnia po 18:00) ???
                        • aggy1 Re: Poznajmy sie od nowa 15.01.08, 12:51
                          mnie piatek jak najbardziej pasuje. ja chetnie bym sie spotkala z dziecimi, bo
                          moja mala spragniona towarzystwa bardzo. no, ale jesli wy wolicie bez dzieci no
                          to tez sie dostosuje.-). szkoda, ze pada moglybysmy zabrac moze dzieciaki do
                          parku, a tak to znacie jakies miejsce w waszej okolicy gdzie mozna sie pojawic z
                          dziecmi?
                          • lenkaaa Re: Poznajmy sie od nowa 15.01.08, 13:36
                            Może byc piątek w ciągu dnia, ale od razu muszę zastrzec, że jeśli
                            będzie padało to mogę się nie pojawić, bo nie mam samochodu, czyli
                            będę zdana na rower i autobus z dojazdem. Gdybyśmy sie spotkaly w
                            niedzielę, to mąż by mnie podwiózł na miejsce spotkania i nie
                            miałabym problemu. No i jeśli to będzie piątek to Schinella nie
                            będzie mogła przyjechać, bo pracuje.
                            A niedziela Wam nie pasuje? Sorry, że ja tak upierdliwie o tej
                            niedzieli, hi, hi ??
                            Ive, a Tobie jak pasuje najlepiej ? I to Ty musisz zadecydować gdzie
                            sie spotykamy, bo ja nie znam centrum Hoofddorpu na tyle dobrze.
                            Park jest w pobliżu ale do tego potrzebna pogoda bezdeszczowa a w/g
                            prognozy pogody piątek zapowiada się deszczowy:
                            www.weer.nl/nl/home/weer/nederland/actueel_en_verwacht_weer.html
                            Hoofddorpu nie znalazłam ale mam prognozę dla Haarlem na weekend:
                            www.weeronline.nl/Nederland/Haarlem.htm
                            • aggy1 Re: Poznajmy sie od nowa 15.01.08, 16:02
                              mnie piatek o tyle lepiej pasuje, ze wtedy maz idzie do pracy, a my specjalnie
                              tutaj nie mamy co robic narazie i fajnie byloby sie spotkac w tygodniu. ale
                              niedziela generalnie tez mi pasuje:-). takze ja sie dostosuje do wiekszosci.
                              lenkaaa jesli chcesz to moge po ciebie tez podjechac ewentualnie w piatek do
                              twojej miejscowosci, musialabys miec tylko fotelik do samochodu dla swojej malej.
                            • iveive Re: Poznajmy sie od nowa 15.01.08, 16:20
                              Czesc! Ciesze sie juz na spotkanie, mnie pasuje i piatek i
                              niedziela. Fajnie gdybysmy spotkaly sie w Hoofddorp:) jesli z
                              dziecmi to wydaje mi sie ze tylko w plenerze, ale niestety na pogode
                              nie ma co liczyc:( chyba ze cos sie zmieni na lepsze. Moze niedziela
                              bedzie sloneczna i bez wiatru to wybierzemy sie nad morze? Jakbysmy
                              sie spotkaly wieczorem bez dzieci to moglybysmy sobie pojsc do
                              jakiejs knajpki na kawke i spokojnie pogadac.
                              • aggy1 Re: Poznajmy sie od nowa 15.01.08, 16:48
                                dziewczyny to moze w takim razie w piatek wieczorem sie spotkajmy bez dzieci? ja
                                jak pisalam dostosuje sie do kazdej opcji. jesli to ma byc wieczor to u mnie
                                pewno najwczesniej tak kolo 19.30, zeby moj maz zdazyl wrocic z pracy, a ja
                                dojechac do hoofddorp. a gdyby bylo ladnie to rzeczywisce mozna sie tez wybrac w
                                niedziele nad morze juz z dzieciakami i moze nawet mezami, co wy na to?? czy
                                moze jak dla was to za duzo:-)). bo ja to jestem kontaktow bardzo
                                spragniona:))), no ale to o tym to mozna zadecydowac juz po naszym wieczornym
                                spotkaniu. bardzo sie ciesze na nasze spotkanie:-)
                                • iveive Re: Poznajmy sie od nowa 15.01.08, 16:56
                                  super! mnie pasuje piatek kolo 20 :) do zobaczenia!
                                  • aggy1 Re: Poznajmy sie od nowa 15.01.08, 18:19
                                    20.00 mnie pasuje tez, teraz tylko pytanie gdzie dokladnie?
                                    • lenkaaa Re: Poznajmy sie od nowa 15.01.08, 20:03
                                      Dziewczyny założyłam nowy wątek "mamy z okolic Amsterdamu -
                                      spotkanie" może tam sie umawiajmy, nie będzie trzeba tyle
                                      postów "przewijać" w tym wątku.
                • mamantkaa Re: Poznajmy sie od nowa 11.01.08, 10:59
                  Hej azza! Mieszkam na Zijdstraat tuż przy wiatraku w centrum Aalsmeer. A Ty
                  daleko ode mnie?
                  • azza4 Re: Poznajmy sie od nowa 12.01.08, 21:07
                    Jakies 3 km bedzie:)))Dokladnie to mieszkam w Aalsmeerderbrug czyli
                    wzdluz kanalu ale zawsze mowie Aalsmeer bo ta moja miejscowosc to
                    tylko jedna ulica:)Ty to tam masz przynajmniej gdzie wyjsc i na
                    ludzi popatrzec nie mowiac o sklepach.U mnie nuda wieje totalna:(Na
                    spacer z mala do centum tez nie bardzo bo nie ma chodnika wzdluz
                    drogi 201 a na skuterach zasuwaja z predkoscia swiatla:))).Moi
                    znajomi Polacy wynajeli teraz tam niedaleko Ciebie apartamet.Na
                    Doorpstraat.Mozemy sie spotkac jak chcesz,tylko,ze moja Nadia od
                    wczoraj znow w szpitalu:(Ja sie wysypiam w domu bo musze byc na
                    chodzie potem caly dzien:)Przesadzili chyba tym razem z laserem i ma
                    zywe miecho na wierzchu.Jest na silnych lekach przeciwbolowych a to
                    wymaga kontroli w szpitalu.Ciagnie sie to juz troche,pisalam na
                    forum o tym w ktoryms watku.To juz nasz trzeci pobyt w szpitalu w
                    ciagu 3 miesiecy.Powoli sie uodparniam i niedlugo zaczne tez jak
                    katarynka-alles goed,alles goed,alles goed...bez komentarza:)
                    • maxijo Re: Poznajmy sie od nowa 15.01.08, 17:22
                      aaaam zaniedbuje ostatnio forum, ale milo wiedziec ze kolo mnie
                      mieszka tyle mam. Ja mieszkam w Uithoorn i to zaraz na poczatku wiec
                      do Aalsmeer mam rzut beretem i jestem zawsze zmotoryzowana. Podlacze
                      sie na jakies spotkanie, ok?
                      • maxijo Re: Poznajmy sie od nowa 15.01.08, 17:37
                        w taka pogode to zostaje z dzciakami chimpie champ w aalsmeer albo
                        kasteel w Hoofdorp-zadaszone atrakjce dla dzieci, ale ja wtedy
                        raczej nie usiade na minute bo asystueje malemu:)
                        • azza4 Re: Poznajmy sie od nowa 16.01.08, 09:00
                          Troche dlugi ten watek.Maxijo,zainteresowaly mnie te kryte
                          atrakcje.Zalozylam nowy watek.
    • michelle_nicol Re: Poznajmy sie od nowa 29.01.08, 23:45
      Moje Maluchy sa juz duze
      Michelle 14 --24.01.1994
      Nicol 15--10.10.1992
      Ja juz tutaj w Holandii jestem bardzo dlugo 17 lat ,ale jeszce
      wytrzymuje---pracuje w firmie Oticon jako elektronik.
      Pochodze z Wroclawia--a tutaj mieszkam w Uithoorn.
    • basia9989 Re: Poznajmy sie od nowa 01.02.08, 19:18
      Pisałam już tutaj ale gdzieś wcięło.Jestem basia mam 2 letnią corkę.Mąż pracuje
      w roterdamie a ja jestem w polsce.Mam zamiar na 2 mc jechac do niego.Pozdrawiam
    • justine.ams Re: Poznajmy sie od nowa 27.02.08, 20:18
      Justyna, 31 lat; z Poznania, od prawie 5 lat w Amsterdamie z mezem Holendrem.
      Synek Daniel urodzil sie 4.01.2008 ;)
      Pozdrawiam serdecznie!
      • mamantkaa Re: Poznajmy sie od nowa 28.02.08, 12:28
        Witaj justine!
        Nie tylko schinella jest z Poznania. Przed przyjazdem do Holandii (rok temu)
        mieszkałam prawie 10 lat w Poznaniu :)
        I gratuluję synka! Moja Zuzia urodziła się 18.02.2008 :)
        Pozdrawiam
    • kasia.1981 Re: Poznajmy sie od nowa 06.03.08, 10:35
      Witam. jestem na forum nowa, ale mam nadzieje ze mnie przyjmiecie do
      swojego grona. Mam na imie Kasia- 27 lat, mieszkam z mezem i
      coreczka Nadia- 8 miesiecy - w Eindhoven. Pozdrawiam
      • bobby5 Re: Poznajmy sie od nowa 06.03.08, 23:25
        Witam, jestem tutaj nowa, mam na imie Kasia, 32 lata, synek Stas 2
        latka, obecnie mieszkamy w Londynie, ale w polowie maja
        przeprowadzamy sie do Amsterdamu, mam nadzieje, ze poznam osobiscie
        mamy z forum juz niedlugo:).

pozdrawiam serdecznie
    • quistista Re: Poznajmy sie od nowa 19.03.08, 14:25
      witam.
      Od jakiegos czasu czytam to forum ale jakos nie bylo czasu sie przedstawic:)
      Mam na imie Ewa, lat 26, nie pracuje.
      Maz Pawel w tym samym wieku.
      Synek Tymon, urodził sie 31.01.2008.
      W Holandii jestesmy od listopada, mieszkamy w Hilversum.
      • mamantkaa Re: Poznajmy sie od nowa 20.03.08, 16:12
        Witam wszystkie nowe dziewczyny i ich rodziny :)
        Fajnie, że przybywa nowych osób :)
        A Tobie quistista gratuluję synka, bo widzę, że jesteś świeżo upieczoną mamuśką!
        • schinella Re: Poznajmy sie od nowa 23.03.08, 21:28
          Amsterdam rosnie w sile! Trzeba bedzie, jak tylko zrobi sie cieplo,
          zrobic jakis zlot mamusiek znowu. Mam nadzieje ze swiezo upieczone
          mamusie do nas dolacza.
          • justine.ams Re: Poznajmy sie od nowa 28.03.08, 16:29
            Bardzo chetnie ;) mam nadzieje, ze wreszcie zrobi sie porzadna wiosna!
    • parasolka Re: Poznajmy sie od nowa 28.03.08, 23:46
      Hej mam na imie Kasia mieszkam w Hadze, mam 27 lat pochodze ze
      Szczecina, mojego chlopaka poznalam w Holandii ma 29 lat (Adam) w
      czerwcu oczekujemy przyjcia na swiat naszej corki..
      • murya Re: Poznajmy sie od nowa 30.04.08, 08:04
        Czyli www.wyjechani.info zapraszamy do wspolnej wymiany zdan, pogladow i
        mysli. Wymieniamy sie doswiadczeniami, doradzmy tym, ktorzy chca do nas
        dolaczyc, badz sa juz na holenderskiej ziemi z roznych powodow.
        www.wyjechani.info/index.php
        • nesla Re: Poznajmy sie od nowa 07.05.08, 09:34
          Murya, myslalam ze sie chcialas przedstawic tutaj, a ty reklamujesz
          konkurencje ;D
          • murya Re: Poznajmy sie od nowa 07.05.08, 14:58
            Przepraszam bardzo,rzeczywiscie w ktoryms watku umiescilam ten post.A moje forum
            nie ma byc zadna konkurencja.Ja pisze i na swoim i na tym i na innych.A glowe
            dalabym sobie uciac,ze w tym miejscu sie przedstawilam i opisalam,jak i dlaczego
            tu sie znalazlam.
            • lenkaaa Re: Poznajmy sie od nowa 07.05.08, 16:04
              no rzeczywiście sie wpisałaś ale ten wpis pojawił się jakoś tak
              dziwnie, gdzieś w środku wątku i znalazłam go dopiero teraz, jak
              wpisałam Twojego nika w wyszukiwarkę :o) Ja też poprzednio
              przeczytałam tylko Twój wpis reklamujący forum i też się zdziwiłam
              dlaczego reklamujesz zamiast sie przedstawić :o)
              A gdzie mieszkasz w tych "okolicach Amstardamu" jeśli można zapytać ?
              • murya Re: Poznajmy sie od nowa 07.05.08, 19:55
                No rzeczywiscie gdzies w srodku wpisalam(sama ledwo znalazlam:)Dziekuje Lenkaaa.A wiec raz jeszcze:Witam wszystkich.
                Mieszkam w Holandii prawie 18 lat.Mam duze dzieci - 20 i 13 lat(chlopcy)Na Wasze
                forum trafilam przypadkowo i zainteresowalo mnie troche tematow,wiec popisalam
                troche:)Mam swoje forum dla Polakow w Holandii lub zamierzajacych tu
                przyjechac.Serdecznie pozdrawiam i zycze udanego weekendu,a pogoda
                piekna,przynajmniej tu gdzie ja mieszkam - okolice Amsterdamu.

Nesla,jaka konkurencja:)Przeciez mozna na kilku forach popisac.Tu jest forum dla rodzicow w Holandii,a u mnie - tak o wszystkim.A moze akurat znajdziecie jakies informacje,ktore Wam sie przydadza?
                Pozdrawiam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka