Dodaj do ulubionych

skórcz szyi

15.07.07, 13:08
Ratunku !
Obudziłam się w środku nocy z tak wielkim bólem, a właściwie skórczem karku,
że myślałam, że zemdleję przy najmniejszym ruchu głową. Nie mogłam się
obrócić, wstać, nic.. Do rana dotrwałam na 3 ibuprofenach. Teraz jest lepiej,
czyli tak jak zazwyczj bywa gdy człowiek się budzi i stwierdza, że spał w
złej pozycji; nie mogę zbyt ruszać głową i mam silny przykurcz na jedna
stronę, ale przynajmniej MOGĘ RUSZAĆ głową ( w nocy było to niemożliwe).
Poradźcie czym się wysmarować, żeby przeszło !
Obserwuj wątek
    • tijgertje Re: skórcz szyi 15.07.07, 13:28
      Tijger Balsem. Masc z tygrysem, stare, ale skuteczne, mocno rozgrzewa, ale
      strasznie paprze, wiec potem obwiaz szyje jakas stara pielucha, bo nie
      spierzesz tego za nic. No, chyba, ze jestes uczulona. Kiedys stosowalam, teraz
      juz nie moge:-/ Jutro mozesz sie umowic do jakiegos fizjoterapeuty czu
      osteopaty, to rozmasuja, osteopata przy okazji moze ustawic kregi:-) Wspolczuje
      strasznie:-( Pare razy przez to przechodzilam, najgorzej, jak zaczyna byc
      lepiej i sie zapomnisz, ze szyi nie dasz rtady we wszystkie strony ruszac.
      wtedy dopiero moze zabolec:-/
      • maxijo Re: skórcz szyi 15.07.07, 14:12
        o mialam indentyczny bol, pare lat temu, skurcz zlapal mnie na lozku nad ranem
        przy niefortunnym przekrecaniu sie na drugi bok. A w domu bylam sama. Dotarlam
        jakos do telefonu, zadzwonilam do kolezanki, ta umowila mnie z lekarzem tego
        samego dnia. Dostalam jakies leki (naproxen bodajze w tabletkach) na
        rozluznienie miesni, bandaz na szyje i 0 ruchu; zatem, lenkaa, masz dzis wolne,
        lezysz i nie ruszasz sie:)
        • beba3 Re: skórcz szyi 03.08.07, 06:05
          U nas nie tyle masc tygrysie jest w plastrach ale cos podobnego. Rozmiary sa
          rozne do zakupienia. Nie marze sie a dziala. Mysle ze zwykly plaster z
          opatrunkiem mozna samemu wysmarowac mascia i bedzie to samo.
          Generalnie to uwazac i oszczedzac sie. Cierpialam bardzo. Paskudztwo taki bol!
          Rozumiem ze teraz juz watek nie jest aktualny? Bol przeszedl?
          • lenkaaa Re: skórcz szyi 03.08.07, 09:45
            Przeszedł, dzięki Beba :o) ale trwało to długo, ostatecznie przeszło dopiero po
            jakichś 6 dniach...
            • beba3 Re: skórcz szyi 05.08.07, 12:27
              No to faktycznie sie ciagnelo. Dobrze ze juz po wszystkim. :-)
              • lenkaaa Re: skórcz szyi 05.08.07, 14:21
                Ha, ha, no właśnie nie jestem pewna czy juz po wszystkim, bo coś mnie dzis
                lekko pobolewa !!! Mogę kręcić głową, ale jak zbyt mocno obrócę w lewo to mnie
                kurna boli !!! Ostatnia rzecz jaka jest mi teraz potrzebna to żeby cała polka
                powtórzyła sie od nowa !!! A śpię już na nowej poduszce, takiej "niby
                specjalnie profilowanej"; piszę "niby" bo jednak mnie dziś pobolewa czyli
                poduszka pewnie lipna jest....
                • beba3 Re: skórcz szyi 13.08.07, 15:24
                  Do poduszki sie musisz przyzwyczaic. Moja tez jest jakas super duper
                  i ma mnie nie bolec kark ale... Jak sie za bardzo skrece to po
                  chwili czuje zbyt duzy ucisk na krtan! Jak bym sie miala zaczac
                  dusic. Oczywiscie od razu przekrecam glowe ale moje dzieci poprosily
                  mnie o takie poduszki. Baaardzo wygodne. Kupilam im miejsze, podobne
                  ale w praktyce nie dalo sie na nich spac. Byly zbyt wysokie. I cale
                  szczescie ze dzieciom nie podpasowalo!
                  Nie zrezygnuje z poduchy dla siebie ale jak leze na brzuchu to
                  podsuwam ja wyzej. A maluchy maja takie mniejsze, gabkowe,
                  plaskie, 'przedszkolne'.
                  Glupia poducha! ;-P
                  Polecam plasterki rozgrzewajace, chociaz na noc!
                  A jak nie masz to owin sie szaliczkiem delikatnym, apaszka a nawet
                  pieluszka tetrowa. Nasmaruj alkoholem czy mascia rozgrzewajaca.
                  Moze byc masc w polaczeniu z kremem aby nie byla zbyt ostra.
                  Moze taki Vick?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka