Dodaj do ulubionych

MaxiCosi Citi czy MaxiCosi CabrioFix?

19.10.07, 10:49
Poradźcie, który lepszy? Czy tylko zapinany pasami czy tez może ta podstawka ułatwia życie? Na chłopski rozum, to podstawka EasyFix czy EasyBase wydaje się być poręczniejsza w użyciu, ale czy tak jest w rzeczywistości? I czy potem do tej podstawki można wpiąć fotelik dla starszego dziecka? zebym nie wywalała kasy niepotrzebnie...
Obserwuj wątek
    • nesla Re: MaxiCosi Citi czy MaxiCosi CabrioFix? 19.10.07, 10:55
      Nie mam pojecia o czym ty piszesz maddie, a w googlach nic nie widze innego niz
      normalnie. Ja mam najpierw fotelik samochodowy Maxi-Cosi zwykly noszony, a potem
      przesiada sie do drugiego stopnia z podstawka na dole, ktora umozliwia
      regulowanie pozycji od siedzacej do pol-lezacej. Czy o to ci chodzi? Jak nie to
      daj jakies linki o ktore konkretnie foteliki ci chodzi?
      • mad_die Re: MaxiCosi Citi czy MaxiCosi CabrioFix? 19.10.07, 11:01
        Proszę:

- zwykły fotelik zapinany pasami
        www.kinderstoeltje.nl/kinderstoeltje/html/p/1363/Maxi-Cosi_Citi_SPS_Indigo.htm
        - baza EasyFix
        www.kinderstoeltje.nl/kinderstoeltje/html/p/1206/Maxi-Cosi_CabrioFix_EasyFix.htm
        - fotelik do bazy
        www.kinderstoeltje.nl/kinderstoeltje/html/p/2613/Maxi-Cosi_CabrioFix_Imageline_Cameroon.htm
        I kolejne pytanie - czy firma MaxiCosi zawsze będzie miała te same bazy EasyFix? Czy przypadkiem po 2-3 latach nie zmienią systemu? Bo wtedy to by była tak zwana d*** zbita i wyrzucona kasa...
        • nesla Re: MaxiCosi Citi czy MaxiCosi CabrioFix? 19.10.07, 11:06
          Acha, chyba rozumiem, chodzi ci chyba o to mocowanie, ale to jest na rower! do
          samochodu nie potrzebujesz zadnego mocowania. CHcesz wozic dziecko na rowerze w
          tym? Widzialam, ze Holenderki czasem tak robia.
          • nesla Re: MaxiCosi Citi czy MaxiCosi CabrioFix? 19.10.07, 11:09
            Jeszcze doczytalam tam faktycznie jest napisane ze do samochodu i ze zamiast
            pasow, bo ta podstawke sie przypina pasami. Mnie osobiscie wkurza to zapinanie
            pasow za kazdym razem jak wychodze, zawoze Milene do pauter i targam Davida,
            wiec mysle ze jesli mozna to ulatwic to czemu nie? ale tej podstawki chyba nie
            bedziesz mogla zastosowac do kolejnej wersji fotelikow.
          • mad_die Re: MaxiCosi Citi czy MaxiCosi CabrioFix? 19.10.07, 11:10
            Nie, to nie jest tylko na rower. System IsoFix to system mocowania fotelików dla dzieci w samochodach, jest on stosunkowo nowy i bezpieczniejszy niż przypinanie fotelika pasami. Foteliki sa dużo droższe od zwykłych, ale łatwiej jest je wpinać i wypinać.

A dziecko na rowerze będę wozić w rowerowym foteliku ;)
            • nesla Re: MaxiCosi Citi czy MaxiCosi CabrioFix? 19.10.07, 11:14
              No w rowerowym foteliku to dopiero jak bedzie wazylo 9 kg i potrafilo samo
              siedziec, wiec dopiero jak bedzie miec jakies 8-9 miesiecy.. a w maxi-cosi mozna
              niemowlakow wozic.
              Ale maddie, ja nie widze roznicy miedzy zdjeciem pierwszym i ostatnim linku, ja
              ciemna w te klocki nowe, a przydalaby mi sie taka podstawka, mozna ja sama tez
              kupic luzem? czy tez musi pasowac do jakiegos specjalnego fotelika? Ja mam
              maxi-cosi cabrio.
              • mad_die Re: MaxiCosi Citi czy MaxiCosi CabrioFix? 19.10.07, 13:12
                Nesla, bo nie możesz patrzeć tylko i wyłącznie na zdjecie, poczytaj, co obok piszą, bo tam wszystko wyjaśnione jest :)

Podstawke możesz kupić luzem, kosztuje 95 euro lub 127.50 euro w tym sklepie, co w linku. Ja w tym linku co podałam znalazłam najtańsze foteliki w całej NL chyba :D I chyba tam będę kupować.
                A czy bedzie pasować do Twojego fotelika to nie wiem. Wiem, że te podstawki pasują do fotelików CabrioFix.
    • mad_die Ale najpierw... 19.10.07, 11:06

To ja może sprawdzę, czy w naszym samochodzie jest system IsoFix ;) Bo jak go nie ma, to EasyFix odpada, zostaje tylko EasyBase, a ona i tak jest przypinana pasami i w to dopiero wpinany fotelik klik-klik.
      Więc powoli sobie sama problem rozwiązuję ;)
      • ala11 Re: Ale najpierw... 19.10.07, 13:17
        A ja tez o fotelikach - gdzie moge kupic fotelik od 9 kg ale nie
        drogi taki do 80 e bo na tej slicznej stronie to najtanszy od 130.
        Nie potrzebuje markowego fotelika, ale zwykly.
        • mad_die Re: Ale najpierw... 19.10.07, 16:47
          To tylko marktplaats Ci zostaje :)
      • narutek Re: Ale najpierw... 19.10.07, 16:01
        no wlasnie, mi sie cos kolacze po glowie, ze to nie do kazdego auta
        sie nadaje... juz nie pamietam na czym polegal bajer ale chyba
        najlepiej bedzie jak sie spytasz w prenatalu lub w innym dziciecym.
        a ceny faktycznie baaardzo fajne maja, napisz jak z obsluga bo nas
        tez za jakis czas czeka wymiana fotelika. jedna rzecz, ktora moge
        polecic to opcja, ktora pozwala na ulozenie fotelika bardziek
        poziomo, kiedy zasie. ale to juz w drugim a nie pierwszym foteliku.
        chociaz nie, nasz pierwszy rozklada sie calkiem na plasko, ale to
        byl mutsy a nie maxi cosi.
        • mad_die Re: Ale najpierw... 19.10.07, 16:49
          No i ja już sprawdziłam, w naszym samochodzie nie mamy systemu IsoFix - wiec fotelik z bazą odpada :) Tym samym podjęłam już decyzję o kupnie nowego fotelika z tego właśnie sklepu. Ale raczej nie wysyłkowo, tylko się tam przejedziemy - a wcześniej zoabczymy, jak daleko mamy do niego :D
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka