Dodaj do ulubionych

Poznajmy sie 3 (2008)

• ma-norge Re: Poznajmy sie 3 (2008) 01.03.10, 14:40
      Witam,
      czytam ten watek juz jakis czs, ale dopiero terz dopisuje sie jako
      jedna z mam. Mam na imie Marta i jestem mama 3-miesiecznej Rosalie.
      Razem z Marcelem , jej tata, mieszkamy w Amersfoort. W Holandii
      jestem od 2004r. Aktualnie na urlopie , wkrotce wracam do pracy
      (Defensie). Chetnie skontaktuje sie sie z mamami i z Amersfoort i
      okolic.Pozdrawiam.
    • kaka1907 Re: Poznajmy sie 3 (2008) 16.04.10, 15:06
      Witam wszystkich mam na imię Kasia mój synek Filip urodził sie 27 stycznia 2010r.Mieszkam w Holandii od około 3 lat w Harlingen niedaleko Leeuwarden.Mam nadzieję że uda mi sięnawiązać kontakt z mamami własnie z tych okolic Holandii.pozdrawiam
    • sterretje12 Re: Poznajmy sie 3 (2008) 30.05.10, 15:15
      Z gory przepraszam ze tak 'wparowalam' na forum zanim sie
      przedstawila.

Obecnie mieszkam w Belgii ale pracuje w Holandii we Weert. W
      Holandii mieszkalismy 6 lat a teraz juz 6 lat w Belgii.
      Wyszlam za Holndra i razem mamy 2 coreczki jedna 11 lat a druga 5,5
      miesiaca.
      Mam ups juz 32 lata (jak ten czas leci). W polsce mieszkalam kolo
      Lodzi i czesto tam jezdze raczej na zakupy niz na urlop.
      Po licelum przyjechalam tutaj i tu konczylam HBO. A obecnie pracuje
      w fajnej firmie ktora pewnie niedlugo zbankrutuje troche szkoda bo
      mam bardzo fajna prace i kolegow.
    • sterretje12 Re: Poznajmy sie 3 (2008) 13.06.10, 20:46
      Czy jest ktos z was z okolic Stramproy i ma ochote nawiazac kontakt?
      • asienka.only Re: Poznajmy sie 3 (2008) 14.06.10, 09:32
        Witam Mam na imie Asia i mieszkam w Emmeloord mam synka prawie 3 letniego i na dniach urodze corcie:)mam 24 lata nie pracuje mieszkam tutaj z mezem i rodzina od 2 lat.pozdrawiam wszystkich

Ps.jak ktos jest z oklic i chcialby sie spotkac to ja z checia:)
    • mamqa Re: Poznajmy sie 3 (2008) 01.07.10, 13:41
      Witam :)

Nazywam się Sylwia, mam 33lata, mieszkam od niecałego roku w Hoofddorp'ie.
      Wcześniej przez 5 lat razem z rodziną, tzn. mężem i córką mieszkaliśmy w
      Niemczech. Jeśli chodzi o Polskę to jesteśmy z Raciborza.
      Córka będzie miała za niedługo urodziny i skończy 8 lat, co do innych pociech to
      właśnie wczoraj dowiedziałam się że jestem w ciąży, ale nie wiem jaki to tydzień
      (miesiączkę ostatnią miałam w maju).
      Co do spotkań w realu to jestem za :)
      Pozdrawiam.
      • lenkaaa Re: Poznajmy sie 3 (2008) 01.07.10, 14:24
        Hej, czesc :)

SERDECZNE GRATULACJE !

Bywasz moze czasami w Haarlemmermeerse Bos nad jeziorem ? Ja jezdze tam ostatnio
        dosc czesto i jak jutro tez bedzie tak upalnie, to zamierzam przyjechac jak
        tylko cora skonczy lekcje. Bedzie jeszcze jedna kolezanka z Hoofddorpu, wiec jak
        tylko masz ochote, to mozemy sie spotkac :) Nasze corki maja po 5 lat :)
        • mamqa Re: Poznajmy sie 3 (2008) 01.07.10, 14:48
          Szczerze to nic mi nie mówi ta nazwa, ale zapytam męża jak wróci z pracy :) My
          często jeździmy do toolenburga nad jezioro :)

A czy Haarlemmermeerse Bos to nie jest to po drodze do szpitala?
          • lenkaaa Re: Poznajmy sie 3 (2008) 01.07.10, 20:13
            tak, ten park jest bardzo blisko Spaarne Ziekenhuis.
    • lotie Re: Poznajmy sie 3 (2008) 25.08.10, 13:54
      Witam,
      mam 35 lat, mieszkam w Rucphen, pracuje w Bredzie.W NL od 3 lat.
      Jesli chodzi o PL pochodze z Wroclawia.
      Mam 1.5 roczna coreczke.Chetnie poznam mamuski z okolic.
      Oczekiwania od forum- wymiana doswiadczen i pogaduchy oczywiscie :-)
      Pozdrawiam
      • tijgertje Re: Poznajmy sie 3 (2008) 25.08.10, 14:36
        No niemozliweeee...
        Ja z tej samej dziury;) I nie jestem jedyna, choc blizsze kontakty
        tylko z jedna dziewczyna utrzymuje. Sama mam 6,5 letnieg syna, ktory
        uwielbia maluchy, kumpela ma 2 synow, 3,5 i 2,5 roku. Tylko z gory
        uprzedzam, ze ja to trudny typ jestem. odezwij sie na priw.
    • banka4 Re: Poznajmy sie 3 (2008) 25.08.10, 16:24
      Mam na imie Ania,mam 31 lat i mieszkam w Rotterdamie od lat 7 z moim
      holenderskim mezem- w oczekiwaniu na nasze pierwsze dziecko (luty 2011). Ciekawe
      forum, mnostwo informacji i przede wszystkim kulturalnie!
      • lenkaaa Re: Poznajmy sie 3 (2008) 25.08.10, 20:32
        witamy serdecznie, tez sie przyznam, ze to jedno z moich ulubionych
        forow, bo nawet jesli sie spieramy na rozne tematy, to nigdy nie
        dochodzi do celowego obrazania innych i rozmowy sa merytoryczne a
        nie zaplanowane na wzbudzanie animozji, jak zdarza sie na
        innych "dzieciowych"forach.
        • tijgertje Re: Poznajmy sie 3 (2008) 26.08.10, 00:30
          lenkaaa napisała:
          tez sie przyznam, ze to jedno z moich ulubionych
          > forow, bo nawet jesli sie spieramy na rozne tematy, to nigdy nie
          > dochodzi do celowego obrazania innych i rozmowy sa merytoryczne a
          > nie zaplanowane na wzbudzanie animozji, jak zdarza sie na
          > innych "dzieciowych"forach.

Tak, wedlug mojej teorii wszystko przez to, ze jestesmy tu wszystkie
          bardziej sholendrzone, niz sie glosno przyznajemy;)
          • ika.alias Re: Poznajmy sie 3 (2008) 26.08.10, 17:30
            Rzeczywiscie jest to bardzo fajne i kulturalne forum! :) Niewiele jest chyba polskich forum na ktorych ludzie sie nie bitch-a i na ktore sie z przyjemnoscia zaglada!

Moze rzeczywiscie jestesmy juz tak bardzo przeholendrzone? Ja to juz chyba zupelnie, z moim ponad 13-letnim stazem tutaj. Ale kazda z nas stara sie chyba laczyc najlepsze rzeczy z Holandii i Polski. Moze to wlasnie czyni to forum takie fajne? :)
            • cherryb Re: Poznajmy sie 3 (2008) 11.09.10, 11:38
              No to i ja sie chetnie dopisze:-) Jestem calkiem nowa na tym forum. Mieszkam po sasiedzku, w Belgii, w sumie niecale 30km od granicy z Holandia. Mam 32 lata, maz tutejszy, w domu synek 19mies i drugie dziecko oczekiwane na grudzien. W pracy spotykam sie czesto z holendrami i musze powiedziec (tak ogolnie) ze ich lubie :) Pozdrawiam wszystkie mamy w Holandii!
    • aanuska Re: Poznajmy sie 3 (2008) 23.09.10, 10:55
      Witam!!!
      Jestem mama 7 miesiecznego chłopca Adasia w Holandii od 2 miesiecy...obecnie na urlopie wychowawczym...
      Mieszkamy w Maren-Kessel.
      Pozdrawiamy
    • madziara8239 Re: Poznajmy sie 3 (2008) 23.09.10, 22:12
      Witam wszystkie mamuski!!! czy znajdzie sie tu jakas mama z okolic nijmegen ktora chcialaby nawiazac kontakt 28letnia mamuska 2miesiecznej pociechy
    • anetatomek Re: Poznajmy sie 3 (2008) 11.05.11, 10:13
      Hej mam na imie Aneta, lat 26. W Polsce z Chorzowa. Mąż Tomek, w Polsce z Krakowa. Syn Mateusz lat 11. Czekamy na córeczkę, Amelkę, która ma się urodzić okolo 10 wześnia:)
      • julia1131 Re: Poznajmy sie 3 (2008) 22.08.11, 16:35
        Witam wszystkich serdecznie,
        Jestem tu całkowitym świeżakiem.
        W najbliższych dniach mąż wyjeżdżam do pracy do Holandii w okolice Amsterdamu.
        Jak już się urządzi planujemy z dzieciakami do niego dołączyć.
        Mamy trójkę dzieci: dwóch chłopców 7 i 4 lata oraz dziewczynkę 6 lat.
        Interesują mnie wszelkie informacje dotyczące życia w Holandii zwłaszcza jak wygląda sprawa ze szkołą dzieciaków. Holenderskiego wcale nie znają a angielskiego tylko podstawy.
        Pozdrawiam i mam nadzieję że znajdę tutaj wiele przydatnych mi informacji i nawiąże wiele znajomości i być może spotkamy się już w Holandii.
        • mamantkaa Re: Poznajmy sie 3 (2008) 22.08.11, 21:13
          Hej, witaj :)
          W okolicach Amsterdamu to i ja mieszkam. Mój 6letni syn chyba by oszalał z radości jakby się mógł z 7letnim kolegą bawić. Bo niestety wśród naszych znajomych jest najstarszym dzieckiem. Mam też jeszcze 2 dziewczynki: 3letnią i roczną.
          Z językiem na początku pewnie dzieci poczują się rzucone na głęboką wodę, ale załapią błyskawicznie. Jak się już przegryziesz przez różne wątki na forum o szkole i życiu tutaj (bo było już o tym wielokrotnie), to pytaj szczegółowo, co jeszcze jest dla Ciebie nie jasne :)
          • julia1131 Re: Poznajmy sie 3 (2008) 19.09.11, 14:37
            Hej, odezwij się na mój priv bo sama nie wiem jak napisać na twój, chętnie bym pogadała bo okazuje się że moj mąz mieszka w tej samej miejscowości co Ty.
            pozdrawiam
            julia1131
    • eremitka18 Re: Poznajmy sie 3 (2008) 15.09.11, 20:54
      Witam mam na imię Małgorzata mam 33 lata, męża i 8letnią córeczkę. Niedawno przeprowadziliśmy się z Rotterdamu do Uithoorn. Troszkę ciężko jest mi tu się odnaleźć ponieważ jestem przyzwyczajona do dużych aglomeracji. W Polsce również pochodzę z dużego miasta Szczecin.Jeżeli sa na forum jakieś mamy z Uithoorn to chętnie nawiążę kontakt.
    • aniagor Re: Poznajmy sie 3 (2008) 17.11.11, 15:36
      Witam, mam na imię Ania, 30 lat. Od miesiąca mieszkam w Amstelveen razem z męzem i 3-letnim synkiem. W Polsce mieszkalismy pod Wrocławiem. Mąż Polak, programista. Ja od ciąży nie pracuję, z wykształcenia jestem księgową, ale kompletnie się do tego nie nadaję :) Nie mogę się doczekać az pójdę do pracy, ale najpierw kurs holenderskiego :)
      Chętnie poznam i spotkam sie z jakimiś mamami z okolic. Bardzo chciałabym zeby mój synek poznał jakieś polskojezyczne dzieci, bo narazie sie strasznie denerwuje jak dzieciaki na placu zabaw cos do niego mówią, a on nic nie rozumie...
      • necia27 Re: Poznajmy sie 3 (2008) 23.11.11, 18:39
        Witam.Mój mąż pracuje w Belfeld w przyszłym roku z córcią dołączymy do niego.Czy jest ktoś na forum z tamtych okolic?Troszkę mnie przeraża ta przeprowadzka ale ja z tych co lubią tak jezdzić :) Martwię się tylko jak będzie z lekarzem dla małej itp.
        • mad_die Re: Poznajmy sie 3 (2008) 24.11.11, 21:49
          z tego co kojarzę kilka mam mieszka w tamtych okolicach
          do mnie z belfeld jest jakies 30 minut drogi :)
          • necia27 Re: Poznajmy sie 3 (2008) 25.11.11, 10:48
            O jak fajnie wiedzieć :) Mąż mówi że jest tam mało polaków.
            • mad_die Re: Poznajmy sie 3 (2008) 25.11.11, 22:11
              Wiesz, zależy jak kto "mało" rozumie ;)
              I zależy gdzie się pracuje i mieszka, bo rzeczywiście, w jednej pracy będą sami Polacy, a w innej się żadnego nie uraczy.
    • lucy_nka85 Re: Poznajmy sie 3 (2008) 21.07.12, 10:12
      Hejka!mam na imię Lucyna. Mam 27 lat, mieszkamy razem z mężem i 9miesięczną córeczką w Voorhout (Nordwijk, Leiden) te okolice. Pochodzimy z okolic Piły. Szukam fajnych mam do pogaduch o pociechach i nie tylko.
      • borostyan Re: Poznajmy sie 3 (2008) 28.07.12, 09:05
        Lucynko, ja mieszkam w Oegstgeest. Mam synka 3 miesiecznego. Chetnie sie wybiore na wspolny spacer. Ania
        • parasolka Re: Poznajmy sie 3 (2008) 05.11.12, 16:17
          Witajcie mam na imie Kasia l31, mąż Polak, mamy 2 dzieci Roksane 4l i Kamile 2 l , w Polsce mieszkałam w Szczecinie z chęcią nawiążę kontakt z mamami z Hagi pozdrawiam
    • pann.a.anna Re: Poznajmy sie 3 (2008) 07.12.12, 22:13
      Witajcie.Mam na imię Aneta i wraz z mężem i córcią jesteśmy w NL. Maż od 1,5 roku my z córcia od niedawna.Na razie jesteśmy w Belfeld ale juz w przyszły weekend przeprowadzamy się na swoje do Blerick :) Mam nadzieję że poznam tu fajne mamuski i nie jedna kawa nie wirtualna zostanie wypita :)
      • maggdat Re: Poznajmy sie 3 (2008) 20.02.13, 12:16
        Witam serdecznie :) odnoszę wrażenie, że to forum nie jest ostatnio zbyt aktywne, ale pozwalam sobie i tak do was zapukać :)
        od kwietnia mój mąż zaczyna pracę w holandii, ja dołączę do niego z dwójką dzieci, na początku będe siedziała w domu z młodszym, potem zobaczymy. niewiele wiem o holandii, ale postanowiłam nie nastawiać się ani entuzjastycznie ani negatywnie - pojadę i przekonam się sama :) mamy już trochę doświadczenia w podróżowaniu po świecie - kilka ostatnich lat mieszkaliśmy we włoszech.
        teraz jesteśmy na etapie szukania mieszkania, celujemy w leiden, chociaż nie jest to miejsce pracy mojego męża - będzie musiał dojeżdżać.
        mam nadzieję, że na tym forum będę mogla liczyć na wsparcie, poradę i zwykłe plotki od czasu do czasu!
        • agnieszkaela Re: Poznajmy sie 3 (2008) 21.02.13, 08:29
          Witam :-) Po wloskich klimatach MI Holandia wydalaby sie nie do zniesienia, zwlaszcza jesli chodzi o pogode :-)
          • nesla Re: Poznajmy sie 3 (2008) 21.02.13, 10:21
            Witaj, mam nadzieje ze spodoba Wam sie w Holandii. Zawsze marzylam o tym zeby miec mozliwosc mieszkania w roznych krajach, w ten sposob najlepiej poznaje sie kulrute, jezyki i poszerza horyzonty. Z drugiej strony trudniej sie pewnie zyje wciaz adaptujac do zmian. Forum ostatnio jest malo aktywne, ale zawsze mozesz to zmienic, my juz tyle obgadalismy.. ;)
    • wiatraczek11 Re: Poznajmy sie 3 (2008) 04.03.13, 10:36
      Daniela, mieszkam od 5 lat w Delft. Maz Kanadyjczyk, w Holandii mamy swoja firme.
      Podczytuje was od czasu do czasu,
      Mam dwie coreczki, blizniaczki, 3 latka.
      Pozdrawiam
      Dan
      • maggdat wiatraczek11 04.03.13, 14:44
        będziemy prawie sąsiadkami :)
        słuchaj, ja mam córeczkę też 3-letnią (rocznik 2009) i trochę jestem wydygana w kwestii załatwiania dla niej przedszkola (a właściwie to chyba szkoły, bo z tego ,co się zorientowałam, w Holandii trochę inny jest system edukacyjny). jeśli miałabys dla mnie jakiekolwiek wskazówki czy podpowiedzi, na co zwrócić uwagę, to przyjmę wszystko z wielką wdzięcznością :) ty już swoje dziewczynki posłałaś, czy zaczynają po wakacjach?
        P.S. widzę, że panuje tu bardzo międzynarodowe towarzystwo - mój mąż z kolei jest Włochem :)
        • ania7212 Re: wiatraczek11 07.03.13, 13:26
          Witam Wszystkich.
          Mam na imię Anna, mieszkam w Alkmaar, mam dwóch synów 17 i 9 lat.
          Maggdat. my też do Holandii przyjechalismy z Włoch, wcześniej mieszkaliśmy też przez pewien czas w Niemczech.
          Pozdrowienia dla Wszystkich
    • basia_tilburg Re: Poznajmy sie 3 (2008) 11.04.13, 22:01
      Hej Dziewczyny!

Posiedziała , poczytałam ;) teraz się przedstawiam, jestem Basia mama dzieciaków w liczbie trzech sztuk (i to jakich Sztuk!) Zosia 10 , Mia 4 i Jasiek 2

Od konca marca mieszkam w Tilburgu, moj mąż tutaj pracuje od stycznia.
      Ja w tej chwili siedze w domu z młodym a Zośka została jeszcze w Pl pod opieką babci, żeby skończyła 4 klasę i zaraz jak tylko odbierze świadectwo przyjezdza do nas :D.

Mia od poniedziałku idzie do szkoły.

Co prawda idealna kurą domową to ja nie jestem i brakuje mi pracy ale cóz począć...

a może są tu mamy mieszkające w Tilburgu? Bardzo chętnie wybiorę się na kawę z dzieciakami a mozę i czasem bez ;)
    • aniatko2 Re: Poznajmy sie 3 (2008) 03.05.14, 21:45
      Ania, 32 lata, po psychologii, choc nie pracuje w zawodzie. Od 8 lat mieszkam w Eindhoven, z mezem Polakiem. Od 14 miesiecy szczesliwa mama Hani :-)
    • teosnel Re: Poznajmy sie 3 (2008) 13.12.18, 13:11
      Czesc,
      Witam Was po wielu latach mojej nieobecności na tym forum. Jestem mamą trójki dzieci, dwóch chłopców i dziewczynki: 11, 9 i 5 lat.
      Pozdrawiam!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka