Dodaj do ulubionych

MŁODA KADRA W BANKU

26.11.13, 11:58
Znalezione na innym forum

Szkolenia wstępne dla nowych pracowników w PKO BP

napisał maddalenaelena » 2012-11-07, 19:50
Jak wyglądają szkolenia dla nowych pracowników? Bardzo proszę o odpowiedz.

napisał Blabla » 2012-11-10, 14:09
Produktowych szkoleń raczej nie ma. Bardziej techniczne, tj. system, budowanie umiejętności sprzedażowych, leasing, scoring/rating. Najczęściej kilkudniowe.

napisał maddalenaelena » 2012-11-12, 12:12
Dziękuję bardzo. Powiedz mi proszę czy te szkolenia odbywają się w tych pierwszych tygodniach pracy? Czy to jest tak, że od pierwszego dnia w pracy jedziesz np.: na 3 tygodnie te szkolenia?

napisał Blabla » 2012-11-15, 22:40
Na każde szkolenie muszą zebrać odpowiednią grupę.
W moim przypadku wyglądało to tak, że przez pierwsze dwa m-ce byłem na trzech 1-2 dniowych szkoleniach. Dopiero później trafiło się kilka 3-5 dniowych, a następnie długo, długo nic. Wszystko zależy od ilości osób. Upominaj się o szkolenia u przełożonego. To on dostaje info o terminach i zgłasza Cię lub nie.

szkolenia-kpina
napisał wolna » 2013-02-25, 22:24
szkolenie? jakie szkolenie? dopiero na podstawowe szkolenie wysłali mnie po 3,5 miesiąca a plany dali mi po miesiącu od zatrudnienia, nie dość że nie znałam systemu to również produktów ani weryfikacji kredytowej!!! nikogo to nie interesowało że tak sie nie da, że to kpina nie bank...

napisał paulinaaa01 » 2013-09-06, 21:20
no ja właśnie jestem w podobnej sytuacji. O szkoleniach nic nie wspominają, na moje pytania o nie słyszę, że pojadę, ale dopiero za dwa może trzy miesiące :roll: baze juz dostałam, mam sobie już powoli zagajać klientów, bo za dwa tygodnie siadam na obsługę... nie znając systemu i produktów :roll: Dyrka rzuciła mi tylko w pierwszy dzień pracy wielki plik procedur twierdząc, że z nich nauczę się i systemu i produktów indifferent no moim zdaniem kpina

napisał katt » 2013-09-12, 09:25
A możesz napisać na jakim stanowisku pracujesz i jakie województwo. Ja właśnie aplikuję do PKO BP i zaczynam się zastanawiać czy się na to wogole pisać bo opinie są niestety nieciekawe...

napisał paulinaaa01 » 2013-09-27, 20:10
woj. dolnośląskie, doradca

bank pko
napisał prosiak » 2013-11-24, 22:11
to najgorsze miejsce pracy w polsce pracujesz jako biały murzyn za zadne wynagrodzenie

napisał manka » 2013-11-25, 14:30
Prosiak - masz niestety rację. Uciekać jak najdalej od takiego pracodawcy ! Ja przez rok pracy straciłam tyle zdrowia i równowagi, że to nie jest warte żadnych pieniędzy, a zwłaszcza takich nędznych, jakie otrzymywałam.
Potencjalni pracownicy - darujcie sobie i szukajcie pracy gdzie indziej. PKO ciągle szuka pracowników, wcale się temu nie dziwię. Młodzi ludzie spieprzają po okresie próbnym, albo jeszcze szybciej. "Starych", doświadczonych pracowników traktują fatalnie. Jeśli chcecie się dorobić ciężkiej depresji albo nerwicy lękowej-zapraszam do PKO ! Wierzcie mi - zdrowia nikt Wam nie zwróci ! Pies z kulawą nogą się Wami nie zainteresuje jak je stracicie. Ja wolę pracę w Biedronce, pensje porównywalne, a rotacja pracowników taka sama.
Obserwuj wątek
    • exworker Re: MŁODA KADRA W BANKU 26.11.13, 18:42
      Entuzjazm aż tryska z tych młodych ludzi......
      • troublemaker_next Re: MŁODA KADRA W BANKU 26.11.13, 18:45
        exworker napisał:

> Entuzjazm aż tryska z tych młodych ludzi......

Tryska aż sika smile
    • troublemaker_next Re: MŁODA KADRA W BANKU 26.11.13, 18:44
      zocha37 znalazła na innym forum:

> dopiero na podstawowe szkolenie wysłali mnie po 3,5
      > miesiąca a plany dali mi po miesiącu od zatrudnienia, nie dość że nie znałam s
      > ystemu to również produktów ani weryfikacji kredytowej!!! nikogo to nie interes
      > owało że tak sie nie da, że to kpina nie bank...

> O szkoleniach nic nie wspominają, na
      > moje pytania o nie słyszę, że pojadę, ale dopiero za dwa może trzy miesiące :ro
      > ll: baze juz dostałam, mam sobie już powoli zagajać klientów, bo za dwa tygodni
      > e siadam na obsługę...

Plany, baza, zagajanie. No i to jest najważniejsze wink Po cholerę młody pracownik ma za dużo wiedzieć. On ma zadzwonić, zagaić (cokolwiek to znaczy), powiedzieć co na ulotce, powtórzyć 5 razy, że to najlepsza oferta i podpisać umowę. Jakby pracownicy za dużo wiedzieli to mogliby zacząć nad tą wiedzą rozmyślać a myślenie to strata cennego czasu który trzeba poświęcić na sprzedaż wink Strata czasu którego i tak za dużo nie mają bo umowa niedługo się kończy a Oni planów na pewno nie zrealizują bo nikt ich nie realizuje.
      Zocha to wszystko proste i kupy się trzyma. Jak mówi Mysza taki trend wink
      • zocha37 Re: MŁODA KADRA W BANKU 26.11.13, 23:10
        troublemaker_next napisał:
        >Zocha to wszystko proste i kupy się trzyma. Jak mówi Mysza taki trend

Owszem trzyma się kupy, a jej smrodek psuje nie tylko komfort pracy tych ludzi, ale dotyka również klientów.A przy umowach zlecenia poziom wiedzy i doświadczenia kadry bezpośredniej obsługi moim zdaniem jeszcze bardziej się obniży.Wiedza na poziomie ulotek produktowych i fluktuacja kadr w związku z warunkami pracy nie sprzyjającymi adaptacji młodych pracowników odbije się czkawką tym nowoczesnym menadżerom.
        No ale dla bankowych Gustawów pracownik i klient są tylko środkiem do osiągnięcia celu - zysku za każda cenę.
        • exworker Re: MŁODA KADRA W BANKU 29.11.13, 19:56
          zocha37 napisała:

> troublemaker_next napisał:
          > >Zocha to wszystko proste i kupy się trzyma. Jak mówi Mysza taki trend
          >
          > Owszem trzyma się kupy, a jej smrodek psuje nie tylko komfort pracy tych ludzi,
          > ale dotyka również klientów.A przy umowach zlecenia poziom wiedzy i doświadcze
          > nia kadry bezpośredniej obsługi moim zdaniem jeszcze bardziej się obniży.Wiedza
          > na poziomie ulotek produktowych i fluktuacja kadr w związku z warunkami pracy
          > nie sprzyjającymi adaptacji młodych pracowników odbije się czkawką tym nowoczes
          > nym menadżerom.
          > No ale dla bankowych Gustawów pracownik i klient są tylko środkiem do osiągnięc
          > ia celu - zysku za każda cenę.
          >

Ale kogo to ? Zawsze słupek na tablicy podskoczy na świeżym mięsie armatnim.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka