maadzik3
26.09.14, 09:31
wyborcza.pl/1,134642,16706634,Czesi_nie_chca_u_siebie_muzulmanow.html#CukGW
Jedna sprawa do obgadania (jak chcecie) to kwestie tego o czym artykuł traktuje (na ile rzetelnie nie wiem, trzeba by znaleźć inne źródła, bo to jest dość absurdalne), ale o tym później bo siedzę nad skomplikowaną sprawą prawną I teraz nie mam krzty czasu tylko mózg musiałam odparować ;)
Druga sprawa to problem z artykułem - jest napisany tak idiotycznie jak te opisy stłuczki dawane studentom gdzie używało się słów różnie nacechowanych (raz "zahaczył" raz "staranował") na to samo wrażenie wywołując skrajnie różne jego oceny.
Jak czytam że propozycja (tak nie wiem jakimi słowami sformułowana, z artykułu nie wynika) wprowadzenia podobnego prawa jak francuskie czy (chyba) duńskie odnośnie nikabów jest "histeryczna", jak czytam że nawoływanie do nienawiści do tego co nieislamskie I do eksterminacji Żydów to "kontrowersyjna wypowiedź" a zastrzeżenia na blogu do utworzenia muzułmańskiego cmentarza to "skandal" I "mowa nienawiści" (żeby nie było mnie wyznaniowe cmentarze w niczym nie przeszkadzają, żadne, ale porównanie wzywania do mordów ze sprzeciwem wobec cmentarza słowami, z których wynika że to drugie jest znacznie poważniejszym problemem już mi przeszkadza) uważam za skandal - po stronie autorów artykułu.