Dodaj do ulubionych

Do baba_potwor

09.01.14, 20:45
W Twoim wątku wyczytałam że masz talie karty "mądrość ukrytych królestw".. Ostatnio przypadkiem trafiłam na te karty i bardzo mnie zaintrygowałysmile czy mogłam prosić o wylosowanie takiej mądrości dla mnie? Pliss pliss.. Bardzo proszęsmile odwdzięczę się jakośsmile
Obserwuj wątek
    • algaria Re: Do baba_potwor 09.01.14, 21:28
      Bab ma i nic nie mówi.. no wiesz babo tongue_out
      • algaria Re: Do baba_potwor 09.01.14, 21:31
        Fajne te karty - ale ktoś musiał długo myśleć nad nazwą dla nich wink
      • baba_potwor Re: Do baba_potwor 09.01.14, 21:35
        A, bo ostatnio urwanie łba miałam. A nazwa prima sort smile.
    • baba_potwor Re: Do baba_potwor 09.01.14, 21:34
      A proszę bardzo smile. Wyszło Drzewo Odpoczynku.

Drzewo Odpoczynku to znak dla ciebie, żebyś przestała się koncentrować, planować i abyś się wyciszyła. Symbolizuje pozostawanie w bezruchu oraz odprężenie. Kluczem do połączenia się z Drzewem Odpoczynku jest cierpliwość. Drzewo Odpoczynku prosi, abyś zwolniła, usiadła wygodnie i podziwiała, jak rozkwitają pąki róż oraz jak ptaki żywią się na łące. Jeszcze nie czas, aby ruszyć dalej. Być może nie odpoczywasz tyle, ile powinnaś. Dlatego Drzewo Odpoczynku zachęca do zachowania spokoju i kontemplowania dobrego losu, nawet jeśli sprowadza się to do błogosławienia chaosu w swoim życiu. To znak, aby pozwolić sobie o wszystkim zapomnieć z wyjątkiem chwili spokoju. To jak życie w przestrzeni między oddechami.

Kiedy zjawia się Drzewo Odpoczynku, sygnalizuje, że na tę chwilę zrobiłaś wszystko, co byłaś w stanie zrobić. Nadszedł czas, aby się odprężyć i pozwolić, żeby Twoja historia sama się rozwijała. Zasłużyłaś na odpoczynek. Jeśli tak zrobisz, pojawią się niesamowite pomysły. Nie zapominaj o pradawnym porzekadle: „Czynimy, nie czyniąc nic, a wszystko zostaje zrobione”.
      • freya_v Re: Do baba_potwor 09.01.14, 21:45
        O jej.. To drzewo to jak mieszanka wisielca i 7 monettongue_out ale u mnie tak się chyba nie dawink faktem jest że ja zawsze muszę na wszystko czekać.. No to poczekamsmile karta pasuje mi też do jednej takiej sprawy która też wymaga czekania i to trochę długiegotongue_out
        to babo co wzamian dla Ciebie? Jakiś rozkład? Jak coś to karty będę stawiać jutro bo dziś trochę wyjałowiona jestemtongue_out
        • baba_potwor Re: Do baba_potwor 09.01.14, 22:20
          > smile karta pasuje mi też do jednej takiej sprawy która też wymaga czekania i to trochę
          > długiegotongue_out

Co nagle to po diable smile. Ze zbiorem plonów też się czeka, aż dojrzeją.

> Jakiś rozkład? Jak coś to karty będę stawiać jutro bo dziś trochę wyjałowiona jestemtongue_out

Od dawna chcę zdawać na prawo jazdy (wstyd przyznać, ale nie mam) za granicą, tylko nie wiem, jak się do tego zabrać. Gdybyś mogła sprawdzić, czy jest szansa, że mi się to uda i gdzie ewentualnie szukać takich możliwości... Nie mam na myśli żadnej lewizny, chcę pojechać i uczciwie zdać. Jutro może być jak najbardziej.
          • algaria Re: Do baba_potwor 09.01.14, 22:22
            a mi wyciągniesz? - tak po cichu pytam?
            • baba_potwor Re: Do baba_potwor 09.01.14, 22:57
              Proszę bardzo: Strażniczka Wagi.
              Prawo Harmonii zostaje objawione, gdy Strażniczka Wagi przychodzi do ciebie jako sprzymierzeniec. Prawo nakłania do tego, abyś się z nią zjednała i dokonała świadomych wyborów, które wprowadzą w Twoim życiu równowagę. Wówczas połączysz się także w cudowny sposób z obfitością Wszechświata oraz z potężnymi siłami synchronii. Dzięki temu wytworzą się warunki i możliwości, które doprowadzą do spełnienia się Twoich najwyższych intencji. Harmonia ma swoje źródło w Tobie, po czym promieniuje dalej, w kierunku innych ludzi. Pozostajesz w harmonii z samą sobą, gdy pielęgnujesz w sobie miłość, szacunek i akceptację, zawsze biorąc pełną odpowiedzialność za swoje czyny. Dopiero wtedy możesz pozostać w harmonii z innymi ludźmi Dzieje się tak, gdyż miłość to kluczowa siła, która przez całe życie jednoczy i sprzymierza Cię z osobami myślącymi podobnie jak Ty.

Strażniczka Wagi przekazuje Ci także wiadomość o odnowie i pozytywny, uczciwym rozwiązaniu wszelkich sporów, także tych, w które włączone są systemy prawne, lub innych istotnych konfrontacji. Strażniczka Wagi to sprawiedliwy i życzliwy sprzymierzeniec, który wciąż upewnia się, czy zachowujesz równowagę na swojej drodze.
              • leda-is-one Re: Do baba_potwor 10.01.14, 06:20
                Widzę że mnie coś ominęło wczoraj,ciekawe te karty i przesłania, bardzo.

Babo, a mnie wyciągniesz na prace-perspektywy pracy, w tym miejscu gdzie jestem?
                Niby jest w porządku a ja się jakoś denerwuje po powrocie z urlopu.
                Bardzo proszęsmile
                • nagietek123 Re: Do baba_potwor 10.01.14, 09:35
                  Też poproszę - na perspektywy zawodowe synka wink
                  Jeszcze się nie "od obraził", zgodnie z sugestia Algarii cierpliwie poczekam na rozwój wypadków wink
                  • baba_potwor Re: Do baba_potwor 10.01.14, 13:24
                    Wyciągnę Wam obu, ale wieczorem, dobrze? Sporo dziś rzeczy do zrobienia, a z czasem jestem pod kreską sad.
                    • leda-is-one Re: Do baba_potwor 10.01.14, 13:54
                      Jasnesmile poczekam ile trzeba,nie spiesz się,dziękuje.
                    • nagietek123 Re: Do baba_potwor 10.01.14, 18:08
                      Nie stresuj się smile
                  • baba_potwor Karta dla Nagietka 10.01.14, 21:29
                    Pan Słowa. Pan Słowa włada wszelką komunikacją. Daje Ci znak, że kiedy pojawia się jako sprzymierzeniec, możesz spodziewać się porozumienia. Pan Słowa wyraża się jedynie za pomocą pozytywnych słów i wychwala wszystko to, co widzi. Przypomina Ci o prawie dostatku i pochwały. Kiedy błogosławisz świat, wówczas i Ty także jesteś błogosławiony. Gdy wypowiadasz afirmujące, wspomagające słowa, niosą one ze sobą energię, która powraca do Ciebie w postaci fizycznej. Nie zapominaj o tym, że każde słowo ma moc i będzie rozbrzmiewać we wszechświecie, szukając swego odbicia w zamanifestowanej formie.
                    Twoje ciało odpowiada na pochwałę, jak zresztą wszystko, co Cię otacza. Podziwiaj je za jego wrodzone zdrowie i piękno. Podziwiaj siebie za wszystko, co robisz. Bowiem nawet najmniejsze osiągnięcia są istotne. Błogosław swoje rachunki, dziękuj za usługi, które przynoszą Ci radość, i patrz, jak Twoja zdolność do płacenia rachunków wzrasta, gdy sprzymierzasz się z rosnącą siłą Ducha. To także czas, aby zapamiętać potężną praktykę afirmacji. Spisz je i wypowiadaj na głos jako duchowe ćwiczenie. Powiedz, a tak się stanie. Gdy Pan Słowa postanawia zostać Twoim sprzymierzeńcem, jest to bardzo pomyślny znak.

Wygląda dobrze, tylko czy Twój syn nie ma skłonności do narzekania, czarnowidztwa albo mówienia szybciej niż myśli? Jeżeli tak, to niech spróbuje to zmienić - zmiana nastawienia bardzo mu ułatwi życie.
                    • nagietek123 Re: Karta dla Nagietka 10.01.14, 22:07
                      Bardzo to skomplikowane...
                      Generalnie zgadzam się z tym, że czarnowidztwo, krytykanctwo podcina skrzydła, a pochwała, dostrzeżenie osiągnięć buduje...
                • baba_potwor Karta dla Ledy 10.01.14, 21:14
                  Kosmos. Kosmos zawsze pojawia się w roli sprzymierzeńca, nigdy wyzwania. Symbolizuje on kreatywność we wszelkiej postaci. To znak, aby skupić swoją uwagę na twórczych projektach, a okażą się one sukcesem. Nie zapominaj o tym, że każde życie jest obdarzone wyobraźnią, a Ty niezmiennie jesteś współtwórcą wraz z Bogiem. Kosmos symbolizuje także nieskończoność oraz bezkres energetycznej wymiany świadomości wpływającej na wszystko, co żyje. Uczy nas, że każdy zamiar, z którym się nosimy, ma wpływ na innych. Jesteśmy połączeni w naszym najgłębszym energetycznym miejscu, tak więc nie ma na to rady - wywieramy wpływ na innych, począwszy od poziomu jednostkowego, a skończywszy na globalnym.
                  Kosmos to znak, który ma Ci przypomnieć, abyś otworzyła się na źródło kreatywności, które znajduje się głęboko w Tobie. Bądź też świadoma swoich myśli i działań One wpływają na Twój zewnętrzny świat. A najważniejsze jest to, aby nigdy nie ustawać w dążeniu do swoich celów, gdyż Kosmos odpowiada w sposób doskonały, aby urzeczywistnić Twoje najwyższe przeznaczenie. Spłynie na Ciebie natchnienie, a Ty sama w znaczący sposób wywrzesz wpływ na innych za pomocą swoich dzieł.

Czyli cokolwiek się stanie, nie ma powodów do zmartwienia. Dobrze będzie smile.
                  • leda-is-one Re: Karta dla Ledy 11.01.14, 05:29
                    No to oddycham z ulgą-uff.

Wielkie dzięki Babosmile
              • algaria Re: Do baba_potwor 10.01.14, 13:58
                Dziękuję..

W pierwszej chwili pomyślałam, że mam zamknąć lodówkę na kłódkę wink

A tak na poważnie to taka Sprawiedliwość dla samej siebie połączona z 6 monet... mądre i dobre przesłanie
                • baba_potwor Re: Do baba_potwor 10.01.14, 21:18
                  Bardzo się cieszę, że Ci pomogło smile.
          • freya_v Celtycki 10.01.14, 15:02
            1.sytuacja obecna-rycerz pucharów
            w tej karcie widać że bardzo dużo myślisz na ten temat i szukasz najlepszego rozwiązania. Narazie błądzisz w tym temacie, potrzebny Ci konkretny punkt zaczepienia więcej informacji, najlepiej od kogoś kto już zdawał prawko i kto mógłby Cię trochę pokierować co kiedy gdzie itd

2. Problem-kochankowie
            prawko to duża odpowiedzialność i Ty masz tego świadomość dlatego podjęcie się tego wyzwania jest dla Ciebie trudną decyzją do podjęcia. Kochankowie to też podjęcie współpracy z odpowiednią instytucją której jeszcze nie znalazłaś.

3podłoże pytania, co jest dla Ciebie ważne w tej kwestii-rycerz monet
            wiesz że to żmudne i długoterminowe zajęcie.. Dodatkowo kosztowne. Nie nastawiasz się na szybkie efekty, będzie Ci potrzebna cierpliwość.

4 wyzwania-7 pucharów
            karta skojarzyła mi się z mnogością i różnorodnością znaków. Może być Ci trudno opanować i zapamiętać ich znaczenie. Możesz mieć również obawy że podczas jazdy będą Ci się one mylić..

5 niedaleka przeszłość-królowa monet
            przygotowałaś sobie odpowiednią ilość pieniążków możliwe że zakupiłaś książki płyty z testami itp by mieć na czym się uczyć.

6najbliższa przyszłość-8 pucharów
            i teraz nie bardzo wiem bo albo pod wpływem emocji zrezygnujesz i odsuniesz się narazie od tego celu albo karta mówi o wyruszeniu w nieznane czyli pójście na kurs..

7rada-as monet
            karta mówi by poprostu zacząć, zapisać się, zrobić pierwsze wpłaty itp zrobić ten pierwszy krok.

8 wpływ otoczenia- 10 puchar
            i tu jest sygnał że powinnaś zwrócić się o pomoc do rodziny lub bliskich znajomych.. Oni powiedzą Ci o swoich doświadczeniach i wskażą gdzie najlepiej zdawać. Dobrze jest pójść przetartym szlakiem..

9obawy i nadzieję-słońce
            patrząc na tą kartę i na 7 pucharów myślę że obawiasz się czy będziesz wstanie się odpowiednio skupić i czy np nic Cię nie rozproszy podczas jazdy.. Ale obawiasz się nie potrzebnie bo...
            10wynik-królowa buław jest to kobieta aktywna która wie co robi i taka będziesz Ty. Poza tym królowa buław odnosi sukcesy i jest bardzo pewna siebie. Dostaje to czego chce,więc cel zostanie osiągnięty.
            Kurs powinnaś rozpocząć w kwietniu.. Najpóźniej w lipcu.
            • ja-tekla Baba- 10.01.14, 18:04
              choc nie potwór wink
              piękne te twoje karty, urody cudnej i rad wszelakich pełne....
              • baba_potwor Re: Baba- 10.01.14, 21:02
                Bardzo piękne, tylko trzeba sporo czasu, żeby się ich nauczyć, bo są bogate w znaczenia.
            • baba_potwor Re: Celtycki 10.01.14, 21:01
              Stokrotne dzięki, Freya. Coraz bardziej daje mi się we znaki brak samochodu i tego papierka. Nie mogę sobie wybaczyć, że kiedyś dałam sobie wmówić, że nie nauczę się prowadzenia, i nie podeszłam do egzaminu, kiedy to było prostsze niż teraz. Za durnotę się płaci sad. Jeszcze raz dziękuję.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka