Dodaj do ulubionych

hepi nju jer

08.01.15, 22:05
Tak sobie mysle o znaczeniu tych slow w kontekscie tego, co stalo sie w Paryzu. I tego, co stalo sie z Michalem Hernikiem.

Moj rytual z kartami na ten ponury dzien nie roznil sie niczym od innych: byl ranek. Ja z kubkiem goracej kawy, we flanelowej koszuli, wyciagam trzy karty i pytam ze stoickim spokojem: jaki bedzie ten dzien?

I pojawia sie Diabel As Kijow 10 Mieczy
Nic z tego nie rozumiem. Choc karty tak proste. Ze niby jak to sie ma do mnie i do mojego matriksu.

A potem dostaje wiadomosc: ze MH nie zyje. Michal, ktorego dobrze znalam. Ktorego poznalam 16 lat temu tu, w Finlandii.
10 mieczy. Diabel. As Kijow.
No tak.

A pozniej sama czuje sie jak ten nieszczesnik z mieczami w plecach. Dobija mnie news spod Paryza.
Diabel. 10 mieczy. As Kijow.
No tak.

No tak.
Obserwuj wątek
    • algaria Re: hepi nju jer 08.01.15, 23:00
      To w jakiej kolejności ciągnęłaś karty Diabeł as kijów 10mieczy czy Diabeł 10 mieczy i as kijów...

Bardzo często znaczenie wyciąganych kart dociera do nas po chwili.. W sumie to zadałaś takie trochę przewrotne i mało precyzyjne pytanie .. Jaki będzie dzień i mogłaś się spodziewać że Tobie się zawali i po części tak było - śmierć znajomego, która mnie sama wstrząsnęła choć MH nie znałam ale mam w domu motocyklistów i jakoś tak się solidaryzuje i utożsamiam.

Ale wracając do kart dzień miał być Twój a wyszedł globalnie - chyba że od początku pytałaś jaki będzie dla świata czy w świecie a Ty miałaś być na tle kart jak "nic nie znaczący" pyłek na wietrze.
      Potwierdza się sprawdzalność.. choć ja uważam że najważniejsze jest nie tyle interpretowanie co umiejętność "ten dar" do wyciągania kart odpowiednich do sytuacji, mówiących o sytuacji ...
      Witam na forum ale mimo przykrości i smutku a nawet żalu życzę Ci jednak hepi niu jer - bo nie można osądzać całego roku po 8 dniach jak nie można chwalić dnia przed zachodem słońca a kobiety przed zejściem księżyca wink
    • krakuskaa Re: hepi nju jer 09.01.15, 15:59
      hejsmile, nie rozumiem, czy te twoje karty miały pokazać twój dzień, czy dzień świata czyli kogokolwiek.
      z pytania wnioskuję, że nie było precyzyjne, a odpowiedź podpasowałaś sobie do wydarzeń, dla mnie moje karty dnia są moje i dotyczą mnie i moich działań.
      smilesmile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka