Dodaj do ulubionych

Dygresja w sprawie Maga :D

17.01.15, 12:08
Zainspirowana małą dyskusją w wątku nagietka w sprawie Maga to i ja się wypowiem trochę anegdotyczniesmile

Niedawno wpadł mi w rękę i przed oczy (w gazetce z jakiejś drogerii wink ) wywiad z Najjaśniejszym Jego Osobliwością Wróżbitą Maciejem. Opowiadał on jak to biegał z mamą po wróżkach i w końcu sami (mama i on) kupili karty Tarota. Przez lata oboje z mamą ćwiczyli - wyciągali karty i zapisywali skojarzenia, na żadnych książka się nie opierali - tylko na własnej intuicji. (dodam że Czarodziej Nasz Narodowy swoje pierwsze kroki stawiał na forum po sąsiedzku - jedynym wówczas tongue_out ) No ok - poznawanie kart swoją własną drogą jest najlepszą drogą do ich poznania.. ale gdzie w tym wszystkim jest Mag? Otóż Jego Nieomylność powiedział w wywiadzie iż zaraz po zakupie kart - zapytał się ich kim będzie i .. wyciągnął Maga big_grin

Niewtajemniczeni odebrali to jak znak że on Magiem, Czarodziejem, wręcz Czarnoksiężnikiem - co również tak przedstawił w wywiadzie - uśmiałam się z tego jak norka.. Tak czy inaczej
Mag idealnie pokazał to kim naprawdę jest Naczelny Wróżbita Kraju big_grin - ot jako karty prawdę mówią big_grin On i świeci i błyszczy i manipuluje i idealnie potrafi sprzedać to co chce i to co chce kupić klient. A czystej magii w Magu?... Abrakadabra to czary i magia, sekretem jest przepis na gumisiowy sok, tam hokus - marokus dostarcza złych pokus... lalalala

A teraz się łapię za odkurzacz i zaraz sypialnię sprzątnę w mig <śpiewa do muzyki pieśni weselnej "a teraz idziemy na jednego" >

Dziękuje za wysłuchanie mojego koncertu - wiem muszę zmienić dilera big_grin
Obserwuj wątek
    • leda-is-one Re: Dygresja w sprawie Maga :D 17.01.15, 12:45
      w tym samym tonie ja pociągnę...""czas życia krótki.napijemy się wódki""..bo tez i fenomenu Naczelnego Maga bez półlitra nie rozbierzesz....-)
      • camaretto Re: Dygresja w sprawie Maga :D 17.01.15, 14:50
        A da się, Leda, wystarczy staroruski samogon
        smile
        • camaretto Re: Dygresja w sprawie Maga :D 17.01.15, 15:19
          Algaria, przypadkowo chodziło o MOJEGO Maga?
          :p
          Bynajmniej nie była to ta karta z której wyciągałam wnioski, więc być może ci nie pasuje to, ale po prostu kart nie zapisałam.
          Mag jest a' propos WYGLĄDU zakupów nagietka. Ale niełomylnie na nic wpaść nie mogę więc ...
          Kaczy Kuper!!!!
          Zostało że duże i drogie.
          Inga może ma rację, że to pralka ale nie wiem co w pralce ludzi przyciąga więc nic nie napisałam, mimoże świeci kolorowymi światełkami.
          Dla mnie to zawsze mało przyciągające, pranie
          %(
          A wróżbita były, Macieju podpisał się w komentarzach na moim blogu, linkiem do strony, albo jakaś jego przyjaciółka.
          Zmienił zawód na numerologa Macieja

Pozdr.
          • algaria Re: Dygresja w sprawie Maga :D 17.01.15, 20:32
            camaretto napisała:

> Zmienił zawód na numerologa Macieja
            >
            > Pozdr.
            >
            ło matkozcórko razem.. toć on był już i wróżbitą i runistą, a teraz powiadasz Waćpanna że on numerolog.. hmm niedługo astrologiem będzie, a może kosmitą nawet i w kosmos poleci na Marsie kolonie wróżebne zakładać ...

Zawsze mi powtarzano że jak ktoś jest od wszystkiego to jest do niczego.. ale kto wie kim jest Mag - Maciej wink
    • inguszetia_2006 Oj, jesteście pospolite zazdrośnice;-P 17.01.15, 22:59
      • algaria Re: Oj, jesteście pospolite zazdrośnice;-P 17.01.15, 23:06
        No a jak..
        Zazdroszczę mu ten lans, bans, tego jego "stajla" i 100% sprawdzalności i do tego z mamą po wróżkach latał big_grin
        • camaretto Re: Oj, jesteście pospolite zazdrośnice;-P 18.01.15, 09:04
          Coś pamiętam, brzmiało to chyba tak :
          ,,Skoro oni potrafią to i my tak potrafimy'' po czym mama (jakoby) poszła do kiosku i zakupiła karty.
          Nic o Tarocie nie wspminał za to o układach kart, na które patrzył. No i po jakimś czsie te układy zaczęły mu coś mówić.
          No a wróżba- niechcący się sprawdziła, bo przecież pracuje w telewizji jako Kuglarz, nie tylko reklamuje proszki do prania.
          Zadziwia mnie za to nieoczekiwane podobieństwo fizyczne tej całej Lans Parady - Amorek jest wyraźnie młodszy, i też posiada szczerbę w zębiskach, uroczą.
          Młodszy brat? Bo Maćko był najstarszy, tak mi sięcoś wydaje.
          • camaretto Re: Oj, jesteście pospolite zazdrośnice;-P 18.01.15, 10:43
            A'propos przygód kosmicznych, wódki itd to mi się też żart przypopmina, trochę może sobie a muzom zaśpiewany...ale śmieszny. No i nawigacji.

Lecą Amerykanie na Księżyc, wysiadają, chcą zatknąć flagę pierwszeństwa. Ale - patrzą- zza kamienia wychodzi Chińczyk.
            Jak to- pyta Amstrong- przecież my jesteśmy pierwsi na Księżycu. Jak żeście się tutaj znaleźli?
            Chińczyk mówi- A myśmy tu- jeden na drugiego się wdrapał, drugi na trzeciego- i tak dalej... i jesteśmy na Księżycu.
            Idą dalej' widzą-przy kamieniu księżycowym, meteorze nowym jowiszowym siedzi Poak.
            I ty tu jesteś? Dziwią się pozostali- myśleliśmy że jesteśmy pierwsi na Księżycu.
            Jak się tu znalazłeś?
            A myśmy robili imprezę- odpowiada Polak- trzy dni piliśmy, w końcu zasnąłem - i obudziłem się na Księżycu
            smile smile smile smile smile smile smile smile smile smile smile smile smile
            A wpis jeszcze poniże tego wątku świadczy o tym, że czytelnictwo na tym forum jest bardziej rozpowszechnione niż piśmiennictwo.
            Mamy nowego kolegę smile arak solo
            • algaria Re: Oj, jesteście pospolite zazdrośnice;-P 18.01.15, 15:43
              camaretto napisała:

> Mamy nowego kolegę smile arak solo
              >
              Nie arak solo - tylko aerozol big_grin czytaj uważnie big_grin i to koleżanka jest w dodatku, a nie kolega i trzyma dyscyplinę w swoim wątku, aż strach prosić o wróżbę big_grin
          • algaria Re: Oj, jesteście pospolite zazdrośnice;-P 18.01.15, 15:40
            To chyba czytałyśmy inne wywiady bo w moim wyraźnie mówił o kartach Tarota
            • camaretto Re: Oj, jesteście pospolite zazdrośnice;-P 18.01.15, 19:32
              Numeromantka- amantka nie przyznaje się do winy, ale że nie rozpoznałaś po ćwiczeniach Yody potomka Hama Solo prostozAlderranu to się dziwię - wrózby choć po 16 ani widu na tym forum, może za tanio ???

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka