28.07.15, 13:36
W czwartek z 30 na 31 lipca noc niebieskiego Księżyca. Druga pełnia w tym miesiącu.
Wszystkie zaklęcia i uroki są wyjątkowo skuteczne. Zwłaszcza te miłosne.
Dobry czas na robienie amuletów miłosnych i ochronnych. Działają do następnego niebieskiego Księżyca, czyli prawie 3 lata. Można też energetyzować kamienie i karty.
Na kasę działa podobno trochę gorzej ale też działa smile

Zatem Wiedźmy - do pracy tongue_out
Obserwuj wątek
    • bladamery Re: blue moon 28.07.15, 15:51
      Ooooo smile Podzielcie się swoimi rytuałami smile
      • rozmaryn_1 Re: blue moon 28.07.15, 16:22
        bladamery napisała:

> Ooooo smile Podzielcie się swoimi rytuałami smile

To samo miałam napisać smile Nikix, co tam planujesz czarować?
        • nikix4 Re: blue moon 28.07.15, 17:24
          Czarować nie będę tongue_out
          Ale położę na balkonie kilka talii i wahadełka.
          Miałam też zrobić jakiś amulet ochronny ale zrobię żądanicę.
          Nigdy jeszcze nie robiłam i chcę sprawdzić czy działa.
          • rozmaryn_1 żądanica 28.07.15, 17:38
            musiałam sprawdzić co to, bo nigdy nie robiłąm
            blowminder.com/2014/01/30/slowianskie-lalki/
            5 lat temu zrobiłam taką lalkę woskową, podobno jej działanie w ogóle nie słabnie, u mnie się sprawdziło, do dziś mam schowaną przed okiem ludzkim i nawet siła rośnie, ale czy za sprawą lalki, to nie wiem, korzystałam z przepisu Chrzanowskiej.
            • nikix4 Re: żądanica 28.07.15, 17:57
              O, ciekawe smile
              Mogłabyś wrzucić ten przepis smile
              • rozmaryn_1 Re: żądanica 28.07.15, 18:27
                Tylko że to inna tematyka, to lalka ochronna. Robi się ją w nowiu dla ochrony przed ludzmi, którzy czegos Ci zazdroszczą, puszczaja złą energie. Ja miałam wtedy problem z ludźmi bezinteresownie zazdrosnymi i złosliwymi i zrobiłam ta lalke, bo niby energia uderza w kukłę zamiast w Ciebie. Prawda może nie do końca, ale niby ma chronic przed urokami. Mam ja 5 lat i stała się tak dziwna rzecz, ze Ci ludzie zniknęli z mojego zycia. Lalkę trzymam więc do dziś smile Przepis jest dość długi, więc wrzuce, jak ktos bedzie faktycznie gotowy do robienia.
                Lalek miłosnych nigdy nie robiłam i nie wiem, czy dzialaja.
                • nikix4 Re: żądanica 28.07.15, 19:27
                  Też nie robię miłosnej smile
                  Chcę zrobić żądanicę na życzenia. Żeby sprawdzić czy to działa :p
                  Ale nie wiem, czy Twoja ochronna nie jest lepsza.
                  • rozmaryn_1 przepis na kukłę ochronną 29.07.15, 16:54
                    Robimy ją w nowiu, późnym wieczorem lub w nocy, bo robi się ją, żeby wroga zmylić smile
                    Potrzebne:
                    -20 g czystego białego wosku
                    -naczynie do topienia wosku
                    -niewielka fotografia, chodzi o to, żeby wyciąć samą głowę osoby, która ma być chroniona i przykleić kukiełce
                    -szczypta krwawnika, piołunu i werbeny
                    -biała nić
                    Wosk topimy, dodajemy zioła i czekamy aż ostygnie na tyle, żeby można było uformować lalkę. Oblepiamy woskiem zdjęcie, tak żeby się przykleiło do głowy, formujmy całość, dobrze nadać atrybuty płci czyli w naszym przypadku biust musi być smile Następnie owijamy ją białą nicią mówiąc nastepujące zaklęcie, słowa mocy:
                    „Siły Natury, proszę was ochronę dajcie mi. Zadbajcie o mnie w trudny czas.
                    I zmylcie wrogów mych. Niech zło w kukłę tę uderzy, co mnie uratuje ze trudnych obieży.
                    Niech tak się stanie. „
                    Chowamy kukłę do pudełka (obojętnie jakie) i chowamy w bezpiecznym miejscu. Można ją przechowywać lub stopić wosk i wlać do rzeki. To podobno stara, słowiańska praktyka.
                    • nikix4 Re: przepis na kukłę ochronną 29.07.15, 21:09
                      Dzięki smile
                      Kiedyś pewnie wypróbuję. Tylko najpierw muszę się sfotografować a tego wyjątkowo nie lubię sad
                      • rozmaryn_1 Re: przepis na kukłę ochronną 29.07.15, 21:12
                        Nie przesadzaj big_grin zdjęcie może być stare, wydrukowane na zwykłym papierze, to tylko ma być Twój wizerunek smile
    • algaria Re: blue moon 28.07.15, 18:46
      Wystawie na parapet Od strony księżyca karty precjoza i co mi tam wpadnie w ręce by naświetlić blaskiem .. no chyba że chmury będą i ... blada a nie Księżyc w Pełni wink
      • nikix4 Re: blue moon 28.07.15, 22:57
        To fakt smile
        Ale mam plan awaryjny na taką ewentualność tongue_out
        Zafunduję sobie kąpiel w czarcim żebrze. Podobno oczyszcza z klątw i uroków a przy okazji skóra młodnieje tongue_out
        • leda-is-one Re: blue moon 29.07.15, 07:09
          Halo! Dawajcie przepis na tą żądanice, mało czasu zostało na zrobienie, narobiły ochoty i ciszatongue_out

"Myślę, więc jestem"/Kartezjusz/
          • leda-is-one Re: blue moon 29.07.15, 07:47
            Ups..przepraszam,ślepa jestem a to jak byk widoczne w poście rozmarynowym..znalazłam..biorę się do dzieła.
            ale może jakieś podpowiedzi?
            • nikix4 Re: blue moon 29.07.15, 12:36
              Też by mi się podpowiedzi przydały. Pierwszy raz ją zamierzam zrobić.
              Zastanawiam się jak się obejdę bez nożyczek, bo igłę zamierzam zastąpić klejem.
        • algaria Re: blue moon 29.07.15, 13:04
          nikix4 napisała:

> To fakt smile
          > Ale mam plan awaryjny na taką ewentualność tongue_out
          > Zafunduję sobie kąpiel w czarcim żebrze. Podobno oczyszcza z klątw i uroków a p
          > rzy okazji skóra młodnieje tongue_out
          Mam tylko mazidło z diabelskim pazurem którym namaszcza zbolałe od remontu członki .. Drogie Bravo czy jak się cała wysmaruje to też zadziała przeczyszczająco? wink
          • nikix4 Re: blue moon 29.07.15, 13:40
            wink
            Tego nie wiem. Ale w czarcim żebrze (ostrożeń warzywny) kąpie się od czasu do czasu.
            Mój bratanek jako niemowlak miał skazę białkową i podrażnioną skórę z wysypką.
            Lekarka zleciła kąpiel w tym zielsku. Po kilku takich kąpielach miał czyściuteńką skórę.
            Poczytałam trochę o tej roślinie i też spróbowałam.
            SPA exclusive wink
            Zwłaszcza jak się ma kiepski nastrój albo coś boli, bo się przeforsowało.
            20 minut - i po problemie tongue_out
            Zielsko tanie jak barszcz i rośnie wszędzie. A dobry kosmetyk ponad 200 tongue_out
            I też z tym zielskiem w składzie tongue_out
    • inguszetia_2006 Re: blue moon 29.07.15, 22:46
      Witam
      Spróbuję jutro z tą lalkę bez twarzy. Żądanicąwink Pech tylko, że jutro nie mam na nic czasu, wiec będę robić wieczorem późnym. Teraz też coś nie mam siły szperać i szukać gałganków.
      A piszą, żeby nie odrywać się od robienia. Jak zaczniesz musisz skończyć.
      Tylko czego zażądać? Hmm... Boję się takich żądań trochę. Najbezpieczniej prosić o wygraną w lotto, ale trochę lalki szkoda na takie pospolite, wręcz ordynarne (w kontekście duchowym) życzenie, no nie?;-P
      Pzdr.
      Ing

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka