Dodaj do ulubionych

Prezent - zagadka

05.10.15, 15:57
Na rocznicę ślubu dostałam prezent - nie od borsuka.. od mamusi, a ona uwielbia praktyczne prezenty, co to służą wiele lat i umilają prace gospodarskie. Jak nie mopa H2O, to komplet patelni lub maszynkę do makaronu - takie prezenty dostajemy od mojej rodzicielki - co tym razem dostałam, bo trudno powiedzieć że oboje dostaliśmy, skoro to ja będę głównym beneficjentem i użytkownikiem - spróbujecie odgadnąć?
Dla każdego przewiduje coś miłego
Obserwuj wątek
    • rozmaryn_1 Re: Prezent - zagadka 05.10.15, 17:49
      Witam,
      u mnie rycerz buław smile Coś co miksuje, wyciska, szatkuje, potrzebuje prądu. Sokowirówka, mikser? Rozdrabnia, miażdży...działa szybko i skutecznie.
      • pinia1214 Re: Prezent - zagadka 05.10.15, 18:46
        podobne karty Rozmarynkusmile) nigdy nie sugeruje się innymi odpowiedzami i ich nie czytam.
    • pinia1214 Re: Prezent - zagadka 05.10.15, 18:45
      Alario moze to jest robot kuchenny? blender odkurzacz?na pewno coś co szybko działa.
      lub ew. ksiazka kucharskasmile)
    • inguszetia_2006 Re: Prezent - zagadka 05.10.15, 19:42
      Witam
      Sąd ostateczny! Aaaaaaaaaa... Trumnę ci kupiła?;-D Czy ja dobrze myślę? Coś co wygląda jak pudełko, lub można to zamknąć jak trumnę?;-P Powiem ci co mam na karcie, otóż - oko Stwórcy, płomienie, coś jakby trumnę i w niej ludzi wyciągających szyje ku górze. To może być toster, bo tam się coś opieka, urządzenie do pieczenia chleba, halogen oven, coś takiego. Wychodzi mi z obrazka, że ma być ciepło, ogniście, jest to "pudełko"(ma pokrywkę) i można w tym coś upiec(ludzi!;-P), albo może coś po prostu rośnie ku górze? Maszynka do ciasta chlebowego? Kiepska jestem z urządzeń kucharskich, mogę coś w nazewnictwie pokręcić. Wykluczam, że mama kupiła ci coś tylko dla ciebie np. jakieś urządzenie do odmładzania (he, he...), bo to by było niestosowne. Prezent dla dwojga, czyli coś do kuchni;-P Eeeeee... nie, a może nie do kuchni? Ten ogień mnie zmylił, jakby co. Bo chyba nie wypalarka to jest, czy grill?
      Pzdr.
      Ing
    • nagietek123 Re: Prezent - zagadka 05.10.15, 21:11
      To dostała Algaria wraz z mężem na rocznice ślubu:
      Umiar5kowanie, 2 kielichów, 3 kielichów.
      Na wszystkich kartach kielichy, ale mamusia stopniowała napięcie: najpierw Umiarkowanie, później 2, a w końcu imprezka w 3 kielichach wink

Chciałabym napisać, że komplet kieliszków, ale skoro sama jesteś beneficjentką, to coś dla pani domu wink było, ale co?
      No cos z płynami, przelewaniem, nalewaniem. Nowy zlewozmywak? Albo zmywarkę?
    • kita32 Re: Prezent - zagadka 05.10.15, 23:20
      Do czego ma służyć prezent - Królowa Mieczy
      Miecz mojej Królowej błyszczy odbijając światło - może prezent ma służyć do czyszczenia? Ale może to być również coś do siekania, krojenia, np komplet noży porcelanowych. Chociaż noży w prezencie się ponoć nie daje. Z pomysłu z nożami rezygnuję.

Gdzie Algaria będzie go używać? - Kapłanka (-) - Kapłanka bardziej kojarzy mi się z wiedzą niż z kuchnią, ale jednak stawiam na to, ze tym razem będzie to kuchnia.

Robot kuchenny siekający, tnący, miażdżący... Ale przecież Algaria coś takiego ma na pewno. Może więc rożen czyli piekarnik wyposażony w szpikulce na który nadziewa się np. kurczaki i przypieka obracając?
    • leda-is-one Re: Prezent - zagadka 06.10.15, 06:21
      próbuje smile
      2 mieczy, obstawiam zmywarkę do naczyń, Ty sobie z zamkniętymi oczami czekasz, może kompres nałożysz nawet na powieki dla urody, czekasz, a ustrojstwo samo zmywa, niby masz jeszcze wątpliwości czy umyje dobrze tak jak Ty tongue_out
      /karta z RW woda w tle/
    • caro-caro Re: Prezent - zagadka 06.10.15, 09:28
      To Algaria dostała na rocznicę ślubu od mamy: 3 miecze.
      Do czego to ma służyć: Rycerz denarów.
      No jak nic komplet noży. Włożyłabym je w jakieś urządzenie, żebyś mogła kręcić. Maszynka do mięsa? smile
      • 88ula Re: Prezent - zagadka 06.10.15, 16:47
        Widzę , że dużo mieczy się pojawia. Nie mam jakoś szczęścia do zagadek sad , ale się nie załamuję, wiec spróbuję rowniez. smile

Poszłam na całość i wzięłam Tarota oraz Kippera, a co!? I połączyłam razem.

Cesarzowa + Male dziecko
        - coś co ma symbol bardzo rodzinny i musi rozwijać się, wyrastać, dojrzewać. Przyszła mi do głowy maszynka do wyrabiania i pieczenia chleba. suspicious
        • kashaa_35 Re: Prezent - zagadka 06.10.15, 19:28
          4 miecze , koło... To może algaria dostałaś nowa pralkę..? Cos, co sie kręci i wiruje..
          • algaria Dziękuję za udział 06.10.15, 20:24
            smile
            Zmywarka byłaby za droga jak na rocznicę ślubu, mikser mama mi oddała swój, ale okazał się zepsuty - leżał u niej na pawlaczu ponad 10 lat nieużywany i nie sądziła że jest padnięty. Prezentem który oficjalnie dostałam, zapakowanym w pudełeczko i folijki był/jest ręczny mały odkurzacz - coś jak samochodowy ale na kabel.
            Mam w domu grzmota piorącego ciężkiego i nieporęcznego i latanie z nim po piętrach by zebrać okruchy z szuflad to istna męka - dlatego dostałam malutki odkurzaczyk smile z którym to oczywiście ja latać będę a nie borsuk.
            Odpowiem na 1 pytanie dla Pań lub jak ktoś chce to przesłaniem strzele.
            Pinia trafiła między innymi wink

O nawet znalazłam model

https://media.conrad.com/medias/global/ce/6000_6999/6600/6610/6610/661034_BB_00_FB.EPS_250.jpg
            • nagietek123 Re: Dziękuję za udział 06.10.15, 20:30
              To poproszę o moje finanse w przyszłym roku.

Odkurzaczyk - cudo, tez taki chcę smile
              • algaria nagietek 07.10.15, 17:53
                Sytuacja finansowa w 2016
                sedno Księżyc
                Nie Papież
                Tak as monet
                wynik 5 buław paź kielichów 8 mieczy

Zupełnie inne wyobrażenia będziesz mieć i złudne nadziej - już masz niż cały 2016 rok finansowo się potoczy. Możesz czuć się przygnębiona i dużo myśleć skąd brać pieniądze. Nawet pomyślałam o zarabianiu przez internet, ale papież na nie mówi o zarobkach z pracy własnych rąk, czyli wychodzi że te pieniądze będą wywalczone nie zarobione. Mimo tego asa który daje przypływ będziesz się czuła przyblokowana - tak jakbyś tych pieniędzy wydać nie mogła.. Generalnie pieniądze będą, sytuacja finansowa dobra, choć nastawiasz się na większą, pieniądze wywalczone. smile
                • nagietek123 Re: nagietek 07.10.15, 19:43
                  Dzięki Algario, nadzieje moje złudne, no cóż...
            • rozmaryn_1 Re: Dziękuję za udział 06.10.15, 20:56
              To mój (właściwie Twój) rycerz buław pasuje. Na prąd, zanim połknie, to pogniecie, zdeformuje, tylko o ssaniu zapomniałam wink
              Jeśli można, to ja poproszę o jakiegoś Archanioła (na boginie jeszcze obrażona jestem) smile
              • algaria Rozmaryn 07.10.15, 17:56
                Przesłanie od Archanioła
                Na październik masz Pozdrowienia z Niebios od Azraela Twoi najbliżsi w niebiosach czują się świetnie. Uwolnij się od zmartwień i poczuj ich pełne miłości błogosławieństwa"

Przesłanie piękne i takie na czasie w okolicach 1 listopada
                • rozmaryn_1 Re: Rozmaryn 07.10.15, 19:06
                  Bardzo Ci dziękuję smile Przesłanie sprawiło mi radość, jest rzeczywiście piękne, a zwłaszcza że mam parę bliskich po tamtej stroniesmile I nie o 1 listopada chodzi, oni zawsze są obecni... Dzięki raz jeszcze smile
            • kita32 Re: Dziękuję za udział 06.10.15, 21:01
              Ach, czyli moje pierwsze skojarzenie (coś do czyszczenia) było najlepsze (z tego co napisałam). Potem zaczęłam kombinować z mieczami i nożami i zgubiłam pierwszy pomysł. To trudna sztuka - wierzyć w pierwszą myśl i wyłączyć kombinowanie umysłu...

Fajny prezent smile
              • algaria Kita 07.10.15, 17:58
                Tobie też wyciągnęłam Archanioła - Gabriela - Troszcz się - gdy troszczysz się o dzieci, w istocie troszczysz się także o dziecko w Tobie. Obydwie aktywności są teraz dla Ciebie ważne"
            • pinia1214 Re: Dziękuję za udział 06.10.15, 21:58
              • pinia1214 Re: Dziękuję za udział 06.10.15, 22:04
                Fajna zabawasmileekscytujaca i zyciowasmilemam maluuutkie pytanie,chodzi o faceta bo jestem ciekawa jak mnie odbiera jako kobiete.czekam na nowe zagadki
                • algaria pinia 07.10.15, 18:09
                  Jak Cie odbiera?
                  Rycerz mieczy, król mieczy i Kochankowie
                  Niedostępna furiatka nerwus ale bardzo bystra. Prawa i sprawiedliwa do bólu wink Inteligentna z którą rozmowy są na wysokim poziomie, ale chłodna czymś go zraziłaś, albo odepchnęła, a może on uważa że nie dasz się zdobyć jak twierdza i skała. Zmieni się na lepsze w Kochankach on stanie przed decyzją i ponieważ dlożyłam Śmierć i 9 kielichów - jego nastawienie bardzo się do Ciebie zmieni i zacznie w tobie postrzegać nie "żelazną damę" a romantyczną kobietkę
                  • pinia1214 Re: pinia 07.10.15, 20:35
                    Oj same miecze,az mnie po zebach przelecialo.smilemnie juz nawet nie chodzi co dalej,bo zeby bylo tak pieknie to az nie chce mi wierzyc.dziekuje smile
            • 88ula Re: do Algaria - Dziękuję za udział 06.10.15, 23:21
              A to Tarocisko jedne tongue_out , zamiast pokazać 8 buław, rycerz buław ew. rydwan, bo rwie do przodu i zmiata wszystko z drogi lub nawet Diabeł, bo to chaos, jak to przy sprzątaniu.
              No cóż , znowu się nie udało sad

Poproszę jakakolwiek kartę, o ile można, bo nie trafiłam sad ale tak na pocieszenie.
              Dziękuję smile

"To Tarot rozkłada karty, ja tylko je wyciągam z talii" - moje motto.
              mój imejl - 88ula@t.pl
              • leda-is-one Re: do Algaria - Dziękuję za udział 07.10.15, 07:08
                To ja na finanse proszę ,tak na rok do przodu ? Jak myślisz?
                • algaria Leda 07.10.15, 18:41
                  Finanse do końca 2016 roku od tej pory

Sedno 10 mieczy
                  Tak nie będzie 2 buław
                  Tak będzie 10 buław, król monet, król buław
                  wynik 2 mieczy, 5 buław i król mieczy

No cóż jak sama widzisz karty nie są najszczęśliwsze ale... Powiem tak czeka Cie jeszcze jedno przybicie, jakas trudna sytuacja- nóż w plecy, który owszem szybko się wyjaśni ale bardz Cie i zaboli i przytłoczy, po 10 buław masz 2 króli w tym jednego pieniężnego - żaden z króli biedny nie jest więc i Ty nie masz co się obawiać, ale król monetoprócz kasy to urząd bank - może znów jakiś podatek będziesz musiała zapłacić. W wyniku masz wycofanie - ułożenie strategii walkę i odzyskanie na drodze prawnej kasy. Ponad to do króla mieczy w związku ze związkiem że to długi czas i rozkład może być za krótki dołożyłam 3 karty - 2 monet, rycerz mieczy i Siłę. - praca z 2 źródeł za granicą i siły i kasy.

Ledo Kochana - nie ma kart biedy, nędzy (5 kielichów, 5 monet) zawalenia (Wieży) - a i przez to martwić się na zapas nie musisz. Będzie jakaś niemiła sytuacja która znów Tobą trzepnie ale się wyjaśni - odzyskane pieniądze, praca z 2 źródeł a pamiętasz jak Moc pokazała portfel? -także Twój portfel może się nie domknąć - czego Ci życzę
                  • leda-is-one Re: Leda 08.10.15, 06:38

Algaria Ty to zawsze człowieka umiesz pocieszyć,nawet ten nóż w plecach wtedy mniej bolesny.. ale skąd Ty wiesz ze ja mam kasę do odzyskania? kurde no, bo ja płace kokosy niesłusznie i się zbieram wszystko wziąsc w kupę dać w dobre prawnicze ręce i próbować odebrać co moje Jakbyś tego jednego chociaż Króla skierowała do innego wątku..innej sfery życia,nie byłoby tak?
                    Jednak portfel to ważna rzecz dla mnie i niech on już będzie taki pełny bo sił braknie niedługo na prace tutaj.
                    No ale w sumie to jestem zadowolona nawet bo ja ciągle kataklizmy miewałam a jakoś się wyjaśnia i równa..powoli ,ale się równa,.dziękuje.

/ infio okołopytaniowe -: prowadziłam wiele lat działalność gospodarczą, handlową, z rojem nieuczciwych ludzi, dobiło mnie kilka włamań niewyjaśnionych i moja ufność w człowieka/
              • algaria Ula 07.10.15, 18:12
                Przesłanie od Archaniołów dla Ciebie
                Na październik - bardzo ładna Harmonia w relacjach - Archanioł Raguel Ci zagwarantuje - My, anioły otwieramy serca wszystkich zaangażowanych stron. Kłótnie i konflikty zostają natychmiast zakończone.
                • 88ula Re: Ula 07.10.15, 18:57
                  dziękuję serdecznie kiss
    • inguszetia_2006 Re: Prezent - zagadka 07.10.15, 09:38
      Witam
      Pasuje mój Sąd. Ludzie są wyciągani z krypty! Czyli odkurzacz wyciąga okruchy z szufladywink Mam wrażenie, że moja karta pokazała to, co ty miałaś napisać za dzień, dwa. Zaczynam się bać;-P Tylko nie wiem kogo? Ciebie czy siebie? Jak masz mi coś miłego wyciągnąć to ja nie chcę. Możesz mi karty rozrzucić trzy lub jedną na pewną panią, co ona do cholery chce ode mnie? Byłam wczoraj na służbowej kolacji i "taka jedna" miała fochy. Dla każdego miała "coś miłego w zanadrzu", ale jeśli chodzi o mnie i moją koleżankę to odstawiła cyrk konkretny. Zobacz o co chodzi tej świrusce? Celem wyjaśnienia - to żona klienta. Nie można było jej przylać;-P Znamy się jakiś czas, to nie pierwsze spotkanie.
      Pzdr.
      Ing
      • kashaa_35 Re: Prezent - zagadka 07.10.15, 11:22
        Cześć..smile Ja bym chciała karte, tak do końca roku.. Jakoś tak mało optymizmu we mnie , to może cos na podbudowanie , cos tam wymysł prosze, jakaś karta rada, lub cos podobnego. Dzięki.
        • algaria Kashaa 07.10.15, 18:44
          A dla Ciebie Archanioł Sandalfon - Zwycięstwo - Twoje modlitwy zostały wysłuchane. Miej wiarę smile

Czyli wszystko powinno się skończyć dobrze - tylko w to uwierz

I oto stoję, biedny głupiec, wiedząc tyle co przedtem. - "Faust"
      • algaria Ing 07.10.15, 18:30
        O co chodzi świrusce?
        Ha.. Król kielichów, Księżyc, 10 kielichów.. 1 myśl baba pijaczka i kielicha chciała a nie mogła, bo fason zachować musiała, poza tym jak się pijak napić nie może to jest złośliwy i nerwowy.
        2 Myśl zazdrośnica że jej baby chłopa podrywają, bo jej miłość się dawno skończyła i mąż ją nie rozumie i z nią nie śpi.
        a po 3 to ten Księżyc tajemnice ma - jakby się bała że coś się wyda - jej pijaństwo i smutny koniec jej małżeństwa.
        Jest wredna z charakteru i nic nie poradzisz wink

A dla Ciebie Jak na zawołanie Archanioł Jeremiel - Pokonanie trudności - Najgorsze jest już za Tobą - teraz pokonasz już wszystkie dotychczasowe przeciwności. O! czyż nie pięknie? smile
        • inguszetia_2006 Re: Ing 07.10.15, 19:28
          Witam
          Pięknewink Przesłanie i analiza osobowości;-P Dziękuję. Masz rację co do wszystkich punktów. Ale nie chciałam tego pisać, żebyś się nie zasugerowała. Natomiast co ja mam wspólnego z jej popapranym życiem, to wciąż nie wiem?
          Pzdr.
          Ing
          • algaria Re: Ing 07.10.15, 20:01
            To ma wspólnego Ing z popapranym życiem świruski Moc - obie umiecie ujarzmić męskość i dzikość w sposób subtelny tongue_out.. obie jesteście silne.. A może to ty masz ją ujarzmić? ona ma się na Tobie wesprzeć - Moc to żądza wink
            A może obie jesteście spod Lwa?
            Mówiłaś że to zona klienta - to takie coś znalazłam:
            Biznesmen, któremu zagraża niebezpieczeństwo, powinien jak najszybciej połączyć się lub choćby zawrzeć umowę o współpracy z jakąkolwiek dużą firmą, o ile to możliwe, z konkurentem.
    • rozmaryn_1 Algario!!! 08.10.15, 19:16
      Już wiem, co znaczyło Twoje przeslanie dla mnie, napisze Ci zaraz na maila.
      • algaria Re: Algario!!! 08.10.15, 21:50
        smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka