rozmaryn_1 12.01.17, 16:38 Dawno nie było żadnej, więc może spróbujecie? Ostatnio miałam gościa z dalekiego kraju. Pytanie brzmi- jakiej był narodowości? Kraj znany, charakterystyczny, jest szansa, że odgadniecie. Dla uczestników nagrody niespodzianki. Zapraszam Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
niki.ix Re: zagadka :) 12.01.17, 18:23 Paź buław - słońce, nauka i "gorąca krew" Włoch, Hiszpan albo Meksykanin Odpowiedz Link
oyala Re: zagadka :) 12.01.17, 18:32 Cesarzowa - być może z Chin? Cesarzowa kojarzy mi się z imperium chińskim, a łany zboża u jej podnóża (na mojej karcie), wygląda jak ryż zasadzony w wodzie. Odpowiedz Link
rozmaryn_1 Ula 15.01.17, 15:06 Co byś wybrała, gdybyś nie musiała nikomu uzasadniać ani tłumaczyć swojego wyboru? Nic dodać, nic ująć Odpowiedz Link
rozmaryn_1 Re: zagadka :) 15.01.17, 15:05 Niki, na energię tygodnia wyjęłam Ci kartę pracy. Czy aby nie jesteś pracoholikiem? Sprawy zawodowe mogą Cię tak pochłonąć, że przysłonią resztę spraw. Będziesz potrzebować odpoczynku, bo karta się odwróciła czyli złap oddech, znajdź chwilę dla siebie... Potwierdza to karta twórcy- JAKI WYBÓR BYŁBY TERAZ ZABAWNY? Nie traktuj wszystkiego ze śmiertelną powagą, zrób coś zwyczajnie dla zabawy i odprężenia. Daj sobie przyzwolenie na przyjemność Odpowiedz Link
niki.ix Re: zagadka :) 15.01.17, 17:45 Dzięki Roz Czy aby nie jesteś pracoholikiem? Jestem, jestem. Ale nie mam wyboru. Przynajmniej na razie. Zawsze sobie mówię, że odpocznę na emeryturze, jak kiedyś na nią pójdę Wtedy też będzie czas na przyjemności Odpowiedz Link
sowka8 Re: zagadka :) 12.01.17, 19:28 Rybki - jakiś bogaty kraj ;P ewentualnie kraj gdzie trunki królują ale nie wiem jaki.... Odpowiedz Link
algaria Re: zagadka :) 13.01.17, 15:57 Królowa mieczy- Norwegia Finlandia ewentualnie Islandia, Szkocja gdzie wiatr hula..... Alaska Odpowiedz Link
rozmaryn_1 Re: zagadka :) 15.01.17, 15:07 Czy możesz zrezygnować z tego, kim jesteś na rzecz tego, kim się staniesz? Nie przyklejaj sobie etykietki, że jesteś tak czy inna i nie pozwól innym tego robić. Bądź zawsze sobą Odpowiedz Link
inguszetia_2006 Re: zagadka :) 13.01.17, 21:40 Witam Księżyc. Masz ci los... Kojarzy mi się z flagą Turcji. Półksiężyc to wiele krajów ma na fladze, niestety, oprócz Turcji. Ale może być i kraj na wodzie np. Wielka Brytania, Japonia, albo kraj za którym wszyscy wyją - USA, albo kraj, gdzie wyje słowiańska dusza - Rosja Poddaję się. Za trudne. Pzdr. Ing Odpowiedz Link
kashaa_35 Re: zagadka :) 14.01.17, 08:51 Krolowa monet,as mieczy, trzy miecze.. to sie chyba nagadaliście..ale z kąd ten gosc..??? No to moze ciemnoskory pan z Maroka albo Kenii, karty mi tu nic nie pokazują..chociaz miecze takie zimne,to w drugą stronę..jakis norweg z jasnymi włosami..poddaję sie..stawiam na norwega Odpowiedz Link
rozmaryn_1 Kasha 15.01.17, 15:08 Jesteś w Domu, gdy jesteś Radosna. Staraj się więcej cieszyć drobiazgami bez względu na to, co się dzieje. Odpowiedz Link
rozmaryn_1 Re: zagadka :) 15.01.17, 15:08 Inga Co byś wybrała, gdybyś wiedziała, że zawsze jesteś Bezpieczna? Odpowiedz Link
inguszetia_2006 Re: zagadka :) 15.01.17, 18:52 Witam Dzięki. A teraz namyślę się, co bym wybrała Bo na tę chwilę - wiem, że nic nie wiem. Pzdr. Ing Odpowiedz Link
caro-caro Re: zagadka :) 14.01.17, 10:09 Też popatrzę. Szansa na odgadniecie, mówisz, że jest... Takiej narodowości jest gość Rozmarynki: Królowa mieczy, Król monet i Wisielec Mądry naród, z wielką wiedzą i doświadczeniem. Ma wysoko rozwiniętą kulturę i wszelkie bogactwa materialne i intelektualne. Wisielec wskazuje na to, że ludzie są mocno zdystansowani, wiele spraw widzą z innej perspektywy, inaczej podchodzą do rzeczywistości niż my (w końcu inna kultura inne obyczaje) Stawiam i długo się nie zastanawiałam, mimo iż zadanie bardzo trudne, tak jakoś mi podeszła odpowiedź - Japończyk (ew ktoś z dalekiego wschodu) Odpowiedz Link
rozmaryn_1 Re: zagadka :) 15.01.17, 15:09 Jesteś Twórcą czy Ofiarą? Nie postrzegaj siebie jako ofiary okoliczności lub ludzi i zacznij tworzyć swoje życie od nowa. Odpowiedz Link
caro-caro Re: zagadka :) 15.01.17, 17:38 Znowu kiepska interpretacja. Dziękuję Roz za przesłanie, a wybór jest prosty Odpowiedz Link
nagietek123 Re: zagadka :) 14.01.17, 18:27 To jest ten kraj, z którego pochodził gość Roz: 8 buław, 10 kielichów, 3 denarów - Izrael, USA. Odpowiedz Link
rozmaryn_1 Re: zagadka :) 15.01.17, 15:09 Co byś wybrała, gdybyś niczego nie musiała się obawiać? Nie obawiaj się niczego, porażki, reakcji ludzi, problemów i wtedy dopiero dokonuj wyborów, wolnych od strachu. Odpowiedz Link
rozmaryn_1 ROZWIĄZANIE 15.01.17, 15:05 Zwyciężczynią zagadki jest NIKI Gratuluję Niki!!! Prawidłowa odpowiedź- Meksyk. Gość został do mnie przyciągnięty jednak z Anglii, gdzie obecnie mieszka, dlatego pewno większości wyszły zimne i mieczowe karty. W pytaniu jednak chodziło o narodowość gościa, a nie gdzie mieszka obecnie. Obiecałam niespodzianki... ponieważ zostałyście zarzucone wróżbami andrzejkowymi, noworocznymi, to teraz coś dla samorozwoju czyli Karty Twórcy. Dla Niki dodatkowo energia tygodnia Odpowiedz Link