12.08.18, 14:29

W marcu będę u nas wybory na sołtysa. Obecny sołtys ze względu na stan zdrowia nie będzie już kandydował. Tak w zasadzie to nie ma następcy. Tak sobie pomyślałam o sobie. wink Teraz sołtys nie musi być starszym panem/panią na emeryturze.
Nie wiem czy się nadaje i czy bym przeszła, bo na takie wybory głównie chodzą starsze panie, a po akcji ze świetlica to mam u nich niskie notowania.
Ktoś spojrzy w karty? Czy w ogóle powinnam się wychylać, a jeśli tak to jakie mam szansę na wygraną i czy mam predyspozycje ku temu stanowisku wink
Obserwuj wątek
    • leda-is-one Re: Sołtys 14.08.18, 06:51
      Sezon ogórkowy, wszystkich wywiało gdzieś dla ochłody,
      śpieszę z pomocą więc ja.

Czy w ogóle powinnam się wychylać, a jeśli tak to jakie mam szansę na wygraną i czy mam predyspozycje ku temu stanowisku

z przełożenia; 5 denarów,Słońce, 10 denarów,

sedno- as buław
      tak nie jest- Koło fortuny
      tak jest- 6 pucharów
      wynik - Sprawiedliwość/Kochankowie, Cesarz/

Powodzenia <3 wydaje mi się że, bez słów pomogłam.

/karty Hanson Roberts/
    • nagietek123 Re: Sołtys 14.08.18, 15:29
      z przełożenia; 5 denarów,Słońce, 10 denarów,

sedno- as buław
      tak nie jest- Koło fortuny
      tak jest- 6 pucharów
      wynik - Sprawiedliwość/Kochankowie, Cesarz/
      Podobają mi się karty Ledy, wg mnie powinnaś startować i wygrać. Sprzyja Ci energiczny i dobrze rokujący Król Buław. 6 pucharów: wszyscy Ciebie tam znają i to różne pokolenia. Karta ma związek z tradycją, upamiętnianiem przeszłości, wspomnienia i refleksją. Więc rozważ w czym podobało Ci się sołtysowanie poprzednika, a w czym nie? Co mówili ludzie na temat jego pracy? W kampanii podkreślaj dobre strony, buduj wśród społeczności pozytywny wizerunek społeczności. Jednocz, a nie dziel. Wykorzystaj fb, załóż - jeśli jeszcze nie ma takowej - stronę lub utwórz wydarzenie. Zrób wystawę zdjęć obrazujacych życie codzienne dawniej i dziś. Poproś mieszkańców o zdjęcia z archiwów domowych i zeskanuj. Ta akcja poruszy dawne wspomnienia, a o tym właśnie mówi 6 pucharów. Pomyśl o ofercie dla młodych ludzi. Powodzenia. P.S. Myslę, że będziesz miała jakąś konkurentkę, ale dasz radę. smile
      • algaria Re: Sołtys 14.08.18, 16:18
        Bardzo Wam serdecznie dziękuję - wybory sołtysa są dopiero w marcu +,- w przyszłym roku więc mam czas by się dobrze do tego przygotować smile A skoro mam szansę to czemu nie spróbować.
    • niki.x Re: Sołtys 14.08.18, 17:52
      Karty u dziewczyn masz dobre. A jakie relacje masz z proboszczem lokalnej parafii tongue_out ? Zadbaj przed wyborami o dobre układy będziesz miała większe poparcie wink
      • algaria Re: Sołtys 14.08.18, 18:41
        Nie mam żadnych - no i dobrze, bo proboszcz u nas podpadł i jest nielubiany więc moje z nim zbliżenie wywołało by agresję mieszkańców wink
        • niki.x Re: Sołtys 14.08.18, 21:25
          Jesteś pewna, że im nie przejdzie wink ? Sprawdź jeszcze sobie czy się dogadasz z Radą (to zazwyczaj te same osoby) i startuj wink
          • algaria Re: Sołtys 15.08.18, 15:19
            Nie przejdzie - bo proboszcz zlikwidował msze, które odbywały się u nas w starej świetlicy - tej samej, którą obiecał mi wójt wink To jest niska, ciemna, duszna piwnica, a uczestników mszy było najwyżej 20 osób i księdzu dobrodziejowi się źle odprawiało msze w takich nieludzkich warunkach a i nie miał dla kogo przyjeżdżać i szkoda czasu i paliwawink
            Jak On zrezygnował z mszy to ja zaczęłam walczyć o powiększenie metrażu dla biblioteki. wink
            Za to, że mszy niem a to nie dość że lud się obraził i nie chodzi na msze do naszej parafii tylko do przyległych, to jeszcze moje ewentualne dobre układy z proboszczem wzięto by za spisek. Radę również będziemy wybierać w marcu bo to jedne wybory, a z tą dotychczasową poza 1 rudą radną mam świetny kontakt i bardzo mnie rada wspierała w walce o starą świetlicę.
            • niki.x Re: Sołtys 15.08.18, 19:31
              To nie masz wymówek. Startuj smile Będziemy Cię wspierać i jak będzie trzeba to przylecimy na miotłach pomóc w kampanii wink

A poważnie to warto. Podobno mają być teraz pensje dla sołtysów i mają zaliczać "sołtysowanie" do emerytury.
            • baba_potwor Re: Sołtys 16.08.18, 21:00
              Nie zastanawiaj się, tylko startuj. Niech chociaż lokalnie rządzą w tym kraju ogarnięci ludzie.
    • inguszetia_2006 Re: Sołtys 22.08.18, 21:45
      Witam
      Algario - 10 monet, 4 monet, Królowa buław. Masz szanse! Ale by było super. Trzymam kciuki. Dziel i rządźwink
      Pzdr.
      Ing
    • caro-caro Re: Sołtys 22.08.18, 22:39
      Czytam i... nie pozostaje mi nic innego jak ze wszystkimi Ci kibicować. Tak, tak, stwierdzam z żalem. Przecież, gdy zostaniesz szefem szefów to nie będziesz już miała dla nas czasu... 😔

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka