Dodaj do ulubionych

Ingrediencje

27.06.15, 09:37
Nasze działania ulegną dziś opóźnieniu.
Malarka jedzie na Kamczatkę do tak zwanego więzienia kobiecego na jakąś akcję.
Doradziłam żeby dobrze poobserwowała życie więźniarek a potem udała się do psychiatryka żeby porównać.
Życie w więzieniu jest dziś komfortowe,one się tam opalają,same sobie gotują pyszne,przyprawione dobrze rzeczy a nie jak w psychuszce,zupa że gębę wykrzywia a wszystko śmierdzi w termosach zaduszone.
Do tego jeszcze mają badania jakie chcą,wszystko jest dla nich,zęby im naprawiają a my musimy za wszystko płacić.Taka to sprawiedliwość gdzie bóg mieszka?Chyba w dupie burej.
Obserwuj wątek
    • ditta12 Re: Ingrediencje 27.06.15, 10:54
      Namalowałam malarkę z psem.Czerń i biel z domieszką lekką różu(brudny pędzel)ale tak jest dobrze.
      Z fotografii niestety ale na razie malarka zniewolona więzieniem.
      Drugi portret chciałabym troszkę ująć jak Nefretiti-z mocno wysuniętą szyją.
      Zrobię fotkę i dokończę w domu bo w parku nie ma jak umyć pędzli.
      Ona jest piękną kobietą.
      Może w kolorze,tyle że ja wyznaję zasadę im mniej tym więcej.
      Jednak dodam jej barw bo jest osobą mocno depresyjną.Przyjaciółka jej zabiła się w górach na wspinaczce.
      • ditta12 Re: Ingrediencje 28.06.15, 08:30
        www.wysokieobcasy.pl/wysokie-obcasy/1,96856,15656842,Honorata_idzie_w_Polske.html
        Taka jest moja nowa przyjaciółka.Odważna,idzie przed siebie nawet kiedy nie ma w tym najmniejszego sensu.

Wczoraj robiłyśmy blejtramy,składałyśmy krosna malarskie,naciągałyśmy płótnem,potem klej kostny.Na tym koniec bo musi wyschnąć.Potem coś ale zapomniałam co.Grunt.
        Nie mam siły w dłoniach.Nie mogłam nacisnąć takiera by wbić zszywkę.Potrzebowałam obie dłonie.
        Ona nie miała z tym problemu.Bach,trach i już aż trzaskało w jej dość dużych dłoniach.Ćwiczy.
        Malarstwo wymaga siły i może dlatego kiedyś oddawali mu się przeważnie mężczyźni.

Mój obrazek bardzo się wszystkim podobał.
        Ludzie się zmieniali.Jedni przychodzili do nas,drudzy odchodzili.Rozmowy,nowe pomysły.
        Potrzebowałam szpadla by wkopać tę lawędę z donicy do ziemi.Zagadnęłam o to pracownika Urzędu Giny który przysiadł się ze swoim małym synkiem do nas i to on rzucał pomysłami.
        • ditta12 Re: Ingrediencje 28.06.15, 11:23
          Będę koczować przy obozowisku artystycznym bo malarka jedzie do Gdańska na ileś tam godzin a ja muszę pilnować przecież swoich blejtramów.Już pociągnęłam gruntem w poprzek,teraz wzdłuż jak wyschnie w poprzek.
        • ragnarv Re: Ingrediencje 28.06.15, 11:39
          ten artykuł jest o twojej przyjaciólce?
          własnie przeczytałem.
        • mskaiq Re: Ingrediencje 28.06.15, 12:07
          Przeczytałem o pani Honoracie. To bardzo ciekawy człowiek. Cieszę się, że ją poznałaś.
          Wielu rzeczy zawodowych się od niej nauczysz. Twoje ręce, które jak zauważyłaś są
          słabe staną się o wiele mocniejsze kiedy będziesz praktykowała.
          Pozdrawam serdecznie.
          • ditta12 Re: Ingrediencje 28.06.15, 14:20
            Tak,o mojej przyjaciółce która mieszka w prowizorycznym,przez siebie sporządzonym namiocie w parku w Rajskim Zakątku nad wodą.
            Zaniepokoiła się troszkę że dałam Wam tego linka,byście jej czasem nie naśladowali ale ja powiedziałam że schizole chodzą własnymi drogami i niektóre gdzieś pouciekały.
            Ona jest wykładowcą w Wyższej Szkole Sztuk Plastycznych w Gdańsku.Można poczytać jej życiorys.Jest delikatna,subtelna,właśnie rzuciła palenie i jest młodsza o rok od mojej córki.
            • mskaiq Re: Ingrediencje 29.06.15, 13:50
              Myślę, że spotkałaś Anioła dla siebie. Pokazała Ci drogę, właśnie malarstwo i sztuka.
              Może warto studiować tutaj w Warszawie. Myślę, że tam jest Twój świat.
              Kiedyś jak miałaś 18 lat Twoja droga została przerwana. Dzisiaj możesz wrócić. Zrobić
              to co kiedyś się nie udało.
              Pozdrawiam serdecznie.
              • ditta12 Re: Ingrediencje 29.06.15, 18:38
                Już wszystko umiem.Jak zrobić blejtram porządnie to podstawa malarstwa.Reszta to czucie,wrażliwość,pracowitość,duchowość,sprawna ręka i.......już.
                Nic mi więcej nie potrzeba a jak będę chciał poznać arkana dogłębniej to kupię sobie książkę a w niej jest wszystko napisane co i jak.
                Ja wolę malować intuicyjnie,szukać.
                • mskaiq Re: Ingrediencje 29.06.15, 20:41
                  To nie tylko chodzi o kwestie umienia, ale kontakt z ludźmi, których Ty będziesz w stanie
                  rozumieć, a oni Ciebie.
                  Tutaj nie będziesz doceniana przez bardzo mało osób. Studiując przez wszystkich. Znajdziesz
                  przyjaciół i sens dla siebie.
                  Poza tym Twoja pozycja się zmieni. Studiując jesteś broniona przed wszelkimi zakusami o Twoje
                  ubezwłasnowolnienie.
                  No cóż sama zobaczysz jaka różnica z ludźmi z którymi łączą Cię zainteresowania, a ludźmi z ludźmi z którymi nie łącza Cię żadne zainteresowania. Zobacz na ile postów otrzymujesz
                  odpowiedzi.
                  Studia to wiele technik, ledwo je dotknęłaś, a masz już wyobrażenie, że wiesz wszystko.
                  Pozdrawiam serdecznie.
                  nie łączy Cię nic.
                  • ditta12 Re: Ingrediencje 29.06.15, 21:05
                    Ja nie mam czasu na studiowanie bo muszę malować.
                    • mskaiq Re: Ingrediencje 29.06.15, 21:20
                      Sama zobaczysz co to będzie dla Ciebie oznaczało. A byłaś dzisiaj na spotkaniu
                      z psycholog ?
                      Pozdrawiam serdecznie.
                  • ragnarv Re: Ingrediencje 29.06.15, 23:05
                    to że nie odpowiadam nie znaczy że nie interesuje mnie co ditta pisze.
                    czemu myslisz że nikogo nie obchodzi na forum co ona pisze. mnie obchodzi.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka