Dodaj do ulubionych

Do..........

14.01.16, 20:14

Wpadłem w depresję w zw. z nieuleczalna chorobą Dodaj do ulubionych

grzegorz_rzeszow 13.01.16, 21:24

Mam coraz to gorszy stan zdowia. ZSKK - postępujące i skierowanie do Szpitala na PILNE na leczenie biologiczne (Zesztywniające Zapalenie Stawów Kręgosłupa). Byłem dziś u Reumatologa na NFZ w Rzeszowie (dr n. med. reumatolog, immunolog) i jestem załamany. Biorę: Bunondol, Clonazepam, Tolperis VP, Goprazol, Metypred. Wiem, że zarówno BUNONDOL 0,4 MG (to bardzo silny lek przeciwbólowy - syntetyczny opioid około 60 razy silniejszy od morfiny) a CLONAZEPAMUM 2 MG - rozluźnia mi mięśnie ale wiem, że się uzależniłem. Poprawia mi nastrój razem z Bunondolem. Cóż to ja mam za żywot. Mam niewiele lat, niedawno skończyłem Lotnictwo na Politechnice Rzeszowskiej ale pilotem już nigdy nie zostanęsad Poza tym wpadłem w depresję (w zw. z choroba ale również z faktem iż zwolniono mnie z pracy. Na szczęście wykorzystałem 182 dni zasiłku chorobowego i mam przyznane przez orzecznika z ZUS O/Rzeszów - świadczenie rehabilitacyjne na 3 miesiące). Nie wiele ale zdaje sobie sprawę, że muszę iść do pracy, miedzy ludzi bo 9 miesięcy w domu - to można bzika dostać. Na dzień 29 stycznia 2016 mam ponadto wizytę na NFZ w Poradni Rehabilitacyjnej i pewnie tam dostanę zabiegi - 300 metrów od domu mam tą Poradnię, niesamowite. Najgorsze iż moje zdrowie psychiczne zaczyna szwankować. Poradźcie mi coś drodzy internauci. Lekarz psychiatra do którego poszedłem kilkanaście dni temu zasugerował mi Oddział Dzienny Psychiatryczny Ogólny w Rzeszowie (nawet mam skierowanie) a tu drugi problem - na PILNE szpital i leczenie biologiczne ZSKK. Sam psychiatra zasugerował zejście do pół tabletki Clonazepamu 2 mg (bo bardzo uzależnia) a on tak pomaga rozluźnić mi przykręgosłupowe mięśnie przy mojej chorobie/chorobach oraz "trochę wyluzować". Proszę o wszelkie rady za które będę bardzo wdzięczny. Pozdrawia Grzegorz/Rzeszów
Obserwuj wątek
    • mercury_staff Re: Do.......... 14.01.16, 20:15
      Wylecz się napraw się i dalej śmigaj po swoim niebie.
      Pozdrawiam.
    • mercury_staff Re: Do.......... 14.01.16, 20:21
      się zastanawiam kto takie pojebane przepisy wymyślił że jak człowiek zaszwankuje na zdrowiu już go dyskwalifikuje się, pojeby te które je tworzą.
    • ditta12 Re: Do.......... 14.01.16, 20:21
      A jaki lekarz jest od kręgosłupa?Kręglarz czy może masażysta?Najlepiej Arab bo potrafią masować.
      • ditta12 Re: Do.......... 14.01.16, 20:23
        Są też kamienie ciepłe na kręgosłup lub akupunktura,akupresura,na pewno nie siedzenie za kompem lub kierownicą samochodu ciągłe.
        • ditta12 Re: Do.......... 14.01.16, 20:29
          Ruch potrzebny najbardziej ale gdy mam akatyzję po lekach niektórych (bilify,klopiksol,haloperidol tudzież inne w złych dawkach przepisane przez złego psychiatrę co się do pracy nie nadaje tylko do kopania dołów),ja chudziutka i niska a dawki dawała mi jedna ordynator końskie,dobrze że jeszcze żyję bo tylko spałam ale jej t nie przeszkadzało,że brzucha jak w 9 miesiącu ciąży ale ona na to nic.
          No to po akatyzji,chodzeniu bez powodu żylaków dostawałam na nogach ale komu to przeszkadzało?Może my dla śmiechu dla nich.
          Taki wiersz ułożyłam dawno temu,w 91.

Jesteśmy dziećmi śmiechu.....nie pamiętam,zapisał to aktor z Teatru Powszechnego w Warszawie bo coś tam pisał wciąż w kajecie.
          • mercury_staff Re: Do.......... 14.01.16, 20:34
            ditta proszę Cię przestań ja tu poważne tematy poruszambig_grin

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka