Dodaj do ulubionych

Biopsja ile razy ten sam guzek?

29.01.15, 16:57
Mam guzka już od dawna. Jestem pod opieką endo, ale co jakis czas dopadają mnie pytania, wątpliwości. Mam sporego guzka 32mm -biopsje 3 - zmiana łagoda. Teraz po 4 latach mam zrobić kolejną kontrolną. Czy takie kucie jest obojętne dla guzka. Cały czas myślę o tym co tam tak naprawdę mam. Czy to wyciąć czy dalej z tym chodzić. Nie mam za bardzo z kim pogadać, podpytać. Wszystkie wyniki mam ok.
Obserwuj wątek
    • hashitess Re: Biopsja ile razy ten sam guzek? 29.01.15, 17:35
      jagodziana napisała:

> Mam guzka już od dawna. Jestem pod opieką endo, ale co jakis czas dopadają mnie
      > pytania, wątpliwości. Mam sporego guzka 32mm -biopsje 3 - zmiana łagoda. Tera
      > z po 4 latach mam zrobić kolejną kontrolną. Czy takie kucie jest obojętne dla g
      > uzka. Cały czas myślę o tym co tam tak naprawdę mam. Czy to wyciąć czy dalej z
      > tym chodzić. Nie mam za bardzo z kim pogadać, podpytać.

Czy wielkość guzka jest zmienna?

Wszystkie wyniki mam ok
      > .

Czy aby na pewno?

moźe spróbuj wpisać te wyniki i opisz swoje samopoczucie.
      • jagodziana Re: Biopsja ile razy ten sam guzek? 29.01.15, 18:56
        Wg ostatnich usg guzek zwiększył się . W usg podawany wymiar szer , wys i głębokość chyba. Wiec tak plus 5 mm X 4mm X 3 mm wiec ogólnie tak na przestrzeni tych 4 lat. Byłam ostatnio na biopsji (rok temu) i myślałam że to kontrola tego dużego guzka. Jak zaczęłam to spisywać sobie na kartce tak żeby mieć pogląd na zmiany to się okazało , ze moja endo wysłała mnie na biopsje zmiany 5mm , która się nowo pojawiła. Strasznie się tym zdenerwowałam ,bo to było moje niedopatrzenie i tak naprawdę martwię się strasznie, że dopiero teraz poszłam na kolejną kontrolę. Moje samopoczucie jest jak najbardziej w porządku, nie mam jakiś niepokojących dolegliwości poza strasem, który towarzyszy całe sytuacji.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka