sylwia19791 18.04.06, 09:33 Witam dziewczyny mam pytanko jak długo czekałyście na unormowanie TSH. Ja miałam ponad 6 teraz po braniu Letrox-u 25 spadło mi do 3 ( przez 2 tygodnie) Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
rosteda Re: TSH? 19.04.06, 01:27 Witaj Sylwio Kontrolne badanie krwi po 2 tyg. na tej samej dawce hormonow - to blad. Prawidlowo badania kontrolne robi sie po 4-6 tyg. utrzymujac ta sama dawke. Ten wynik ktory zrobilas teraz jest niemiarodajny. Za nastepne 2-3 tyg. bedzie on nizszy, albo jeszcze wyzszy. Organizm potrzebuje uzupelnic zapasy tyroksyny w tkankach i to trwa dosc dlugo (nie dwa tyg.). To ze spadlo TSH, to nie znaczy jeszcze ze wyrownalas poziom fT3 i fT4 we krwi i nie wierze ze czujesz sie juz bardzo dobrze. Nie wiem jaka chorobe leczysz Letroxem. Ja mam Hashimoto i do ustalenia prawidlowej dawki, oraz do ustapienia objawow niedoczynnosci, potrzebowalam 18 mies. Niektorzy potrzebuja roku. A u innych moze to trwac jeszcze dluzej. Jak probuje sie zwiekszac dawke w duzych ilosciach, albo za szybko to nie jest to dobre i mozna to odcierpiec. Pozdrawiam Rosteda Odpowiedz Link