Dodaj do ulubionych

antybiotyki a tarczyca

01.06.06, 10:51
Witam serdecznie od stycznia zmagam sie z tarczyca. Były okresy, ze czułem sie lepiej i gorzej. Zlapala mnie teraz choroba (jakas grypa chyab chociaz nie do konca wiadomo bo lekarz sam do konca nie wie) i poszedlem do lekarza. Dostalem antybiotyki i czuje sie teraz potwornie nie moge sie ruszac bola mnie miesnie i jestem oslabiony a do tego choroba nie mija. Prosze napiszcie czy to normlane przy tarczycy?? Bo wyniki jesli chodzi o tarczyce jakis miesiac temu mialem juz prawie dobre?? Czy antybiotyki moga tak rozchwiać organizm?? Bardzo sie denerwuje swoim stanem zdrowia. Nie wiem co robic?? Prosze pomożcie!!!
Obserwuj wątek
    • mami7 Re: antybiotyki a tarczyca 01.06.06, 11:48
      Jak moje dziecko mialo zapalenie płuc, łykało oczywiście antybiotyk, lekarz kazal poczekac 2 tygodnie na badania kontrolne hormonów, żeby organizm się wyciszył i nie wyszły jakies przejściowe cuda.

A z innej beczki, grypy nie leczy się antybiotykami! Nie wiem jak długo łykasz, ale jeśli nie przechodzi po 2 dobach, a dodatkowo czujesz się jeszcze gorzej, to albo lek został podany na wyrost, albo źle dobrany.
      Infekcji wirusowych nie leczy się antybiotykami, tylko osłabiają organizm.
    • rosteda Re: antybiotyki a tarczyca 01.06.06, 23:29
      Karolixq
      Z jaka choroba tarczycy sie zmagasz? Jak ona sie nazywa?
      Bo przy chorobach tarczycy na tle immunologicznym (Hashimoto)przy niedoborze
      hormonow we krwi, a takze przy rzucie choroby (atak przeciwcial na tarczyce)
      moga wystepowac objawy podobne do grypy. Zimno, dreszcze, bole miesni i ogolne
      rozbicie - to czesto miewam. W takim przypadku trzeba zrobic kontrole TSH, fT3 i
      fT4.
      U mnie najczesciej te wyniki byly wtedy zle i potrzebne bylo zwiekszenie dawki.
      A antybiotyki robia tak ze zwieksza sie zapotrzebowanie na hormony (poszukaj na
      forum Hashimoto na ten temat).
      Miesiac temu wyniki dobre, a teraz moga juz byc zle.
      Pozdrawiam Rosteda

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka