annie7 Re: Po operacji 08.06.06, 11:34 Witam,jestem swiezo po operacji tarczycy-zaledwie 2 dni.Czuje sie dobrze,do kliniki jade na kontrol za 2 dni.Niepokoi mnie jedynie fakt ze nie mialam badanego wapnia ani fosforu.Czy powinnam na wlasna reke zrobic te badania?Czy kazdy po wycieciu tarczycy musi przyjmowac preparaty wapnia? Odpowiedz Link
midarek_gazeta Re: Po operacji 08.06.06, 23:44 >Czy > kazdy po wycieciu tarczycy musi przyjmowac preparaty wapnia? Nie. Zdecydowanie nie. Odpowiedz Link
meg83 Re: Po operacji 09.06.06, 11:51 Ja tez nie miałam robionego wapnia. Nie ma potrzeby brac wapnia jeżeli nie masz żadnych skurczy, nie cierpną Ci kończyny. Pozdrawiam i zycze szybkiego powrotu do zdrowia Odpowiedz Link
annie7 Re: Po operacji 09.06.06, 13:41 Dzieki,uspokoilam sie.Zadnych niepokojacych objawow nie mam wiec chyba wszystko ok.Jeszcze raz dziekuje . Odpowiedz Link
annie7 Re: Po operacji 26.06.06, 08:32 Od mojej operacji jutro mijaja 3 tygodnie,czuje sie juz naprawde dobrze,choc mrowienia jednak sie pojawily.Na szczescie juz dwukrotnie robilam poziom wapnia,fosforu,magnezu i wyniki sa ok. Ale niepokoi mnie tez blizna i opuchlizna.Od poczatku mialam spora opuchlizne nad cieciem-ciagle sie utrzymuje.Blizna ciagnie,jest zgrubiala,szczegolnie przy koncach wyczuwam spore okragle zgrubienia.Czy wy tez tak mieliscie?Jak długo utrzymuje sie taka opuchlizna szyji? Bylam tydzien temu u chirurga i endokrynologa,ten pierwszy ocenil ze wszysko goi sie prawidlowo,nie zalecal smarowania czymkolwiek,wrecz odradzal,ewentualnie polecal delikatne rozmasowywanie tlustym kremem po calkowitym zagojeniu.A endokrynolog kazala zostawic wszystko w spokoju. Martwi mnie ta opuchlizna,nie zmniejsza sie,a nawet mam wrazenie ze przed tygodniem byla mniejsza .Napiszcie jak to z wami bylo. Odpowiedz Link
a_m_c Re: Po operacji 26.06.06, 16:36 Od mojej operacji za chwile mina 4 miesiace. Opuchlizny nie mialam. Po 2 tyg. smarowalam blizne kremem, ktorym smaruje twarz. Kiedy zszedl strupek zaczelam smarowanie Cepanem. To bylo jakos tak z miesiac po operacji. Moja blizna tez ciagnela i tez byla gruba. To raczej normalne. Moja lekarka powiedziala, ze skora potrzebuje na regeneracje nawet rok. Agnieszka Odpowiedz Link