ewa_wroclaw 05.07.07, 12:58 Witam serdecznie! 2 dni temu lekarz stwierdzil u mnie nadczynnosc tarczycy. Biore thyrozol 2 razy dziennie. Powiedzcie mi prosze, czy mozna przy braniu tego leku spozywac alkohol? pozdrawiam Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lobo73 Re: thyrozol a alkohol? 05.07.07, 16:22 Witaj Ewo To zależy pewnie jak chcesz spożywać ten alkohol i w jakich ilościach. Z autopsji wiem że sporadyczne spożycie nie jest groźne w skutkach. Natomiast jak to sie ma do skuteczności leku to tego nie wiem. A jeśli codziennie wieczorem po pracy robisz sobie drinka to z czegoś pewnie będziesz musiała zrezygnować. Albo z leczenia albo z drinka. Pozdrawiam Odpowiedz Link
ewa_wroclaw Re: thyrozol a alkohol? 05.07.07, 21:12 Dziekuje za odpowiedz. Dzis lekarka rozwiala moje watpliwosci. Mozna pic alkohol, ale nie bezposrednio po zazyciu tabletki. Lek jest asymilowany w tarczycy, wiec nic sie nie stanie po spozyciu alkoholu, ale najlepiej brac lek rano i wieczorem mozna imprezowac Pozdrowionka! Odpowiedz Link
malgorzata.kaczmarek Re: thyrozol a alkohol? 30.11.07, 14:45 witam, mam do odsprzedania 2 opakowania thyrozolu i 2 op wit b6 - Mama juz tyle nie potrzebuje, a ze lezy w domu i ja bylam w aptece to niewlasciwie wykupilam leki , chetnie je odsprzedam, bo w aptece nie chce mi ich przyjac spowrotem - chetnych prosze o wiadomosc na @: malgorzata.kaczmarek(at)gazeta.pl Odpowiedz Link
hashi-tess Re: thyrozol a alkohol? 30.11.07, 17:14 Czytałaś ulotkę dołączoną do thyrozolu? Mówienie, że nie szkodzi i nie ma działań ubocznych to jest niedopuszczalne. Trujesz siebie thyrozolem i dodatkowo alkoholem. Proponuję dodać do tego nikotynę i marychę. Koktail super. Miłej zabawy. Odpowiedz Link
obas13 Re: thyrozol a alkohol? 30.11.07, 17:25 Osoby z nadczynnością tarczycy powinny w jak największym stopniu ograniczyć substancje psychoaktywne (alkohol, kofeina, nikotyna) tak więc kwestia wyboru - zdrowie, czy zabawa. Odpowiedz Link
vitaminacchhh Re: thyrozol a alkohol? 23.05.08, 19:14 Oj łatwo powiedziec. Jestem młoda studiuje . Ciezko jest calkowicie uniknac alkoholu gdy wokolo studenckie zycie wre. Fakt faktem ograniczam sie do jednej imprezy w tygodniu ale to ponoc najpiekniejsze lata mojego zycia. Szkoda czasu na zamartwianie sie co wolno a co nie Odpowiedz Link
i_am_the_army Re: thyrozol a alkohol? 23.05.08, 22:14 hmm ja też jestem młoda studiuję, a nie piję już od wielu lat, bo mi nie wolno jestem młoda i chcę być zdrowa wg mnie picie alkoholu przy takich lekach jak Thyrosol (nigdy nie brałam, aczkolwiek czytałam ulotkę) to czysta głupota... Odpowiedz Link