drops22 19.08.07, 09:34 Czy tarczyca moze tez mieć wpływ na pogorszenie widzenia?Od paru lat co jakiś czas czuje jakby oko zachodiło mi jakimś"płynem" i przestaje powoli widzieć Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
iza23w Re: Wzrok 21.08.07, 17:54 Czesc, Tez chcialabym znac odpowiedz na to pytanie. Wielokrotnie zadawalam je na tym forum, ale bezskutecznie. Niestety nikt mi nie odpowiedzial. Jestem po calkowitym usunieciu tarczycy i tez mam problemy ze wzrokiem. Okulista nie stwierdzil zadnych nieprawidlowosci, a ja wyraznie gorzej widze Odpowiedz Link
drops22 Re: Wzrok 21.08.07, 19:58 JA miałem powiększone wole tarczycy i usunięte.Problem ze wzrokiem rozpoczął sie u mnie siedem lat temu,praktycznie przestałem widzieć na jedno oko.Miałem robioną laseroterapie i troche sie poprawiło. Obecnie znowu jest coraz gorzej Odpowiedz Link
zwiatrem Re: Wzrok 21.08.07, 20:58 cześć od jakiegoś czasu (letnie miesiące) nagle dość skutecznie wzrok odmawia mi posłuszeństwa, nie ma mowy o nawleczeniu nitki na igłę, talerz z posiłkiem odsuwam na metr od siebie a to dziwne, gdyż byłam krótkowzroczna, i coś się psuje z astygmatyzmem z pamięcią tez miewam w tym samym czasie kłopoty mam hashimoto Odpowiedz Link
rosteda Re: Wzrok 21.08.07, 23:18 Zle dobrana dawka tyroksyny - za mala i za duza - maja wplyw na widzenie tez. Do Zwiatrem Ty masz chyba jednak duzo za mala dawke. Moze sprawdz swoje hormony TSH, fT3 i fT4. Problemy z pamiecia wystepuja przy niedoczynnosci. Wiem to z wlasnego doswiadzenia. Tez mam Hashi. Rosteda Odpowiedz Link
marta777_82 Re: Wzrok 08.01.08, 23:29 też mam problemy ze wzrokiem i mam teraz po porodzie nadczynność tarczycy ( TSH 0,008)a p.ciała anty-TPO >1000,0. Okulista stwierdził u mnie jaskrę i asygmatyzm. Odpowiedz Link
buszujaca.w.zbozu Re: Wzrok 03.02.19, 22:06 Marta - Tez mialam po porodzie nadczynnosc tyle ze polekowa. Teraz zrobila sie niedoczynnosc. Mialam 4 razy w 2018 zapalenie spojowek nie wiedzac ze to niedoczynnosc znowu okulistka powiedziala zebym zbadala tarczyce bo ma zwiazek z oczami. Nie moglam tego doleczyc. Uzywalam sterydow i kropli na alergie. Jakby komus sie to przydalo. Odpowiedz Link
misiek1333 Re: Wzrok 30.01.18, 12:20 lepiejzobacz.cz/ kojarzycie może tą klinikę? wzrok mojego dziadka jest coraz gorszy i szukamy czegoś aby jak najszybciej wykonali zabieg na zaćmę widzę że praktycznie wszyscy są zadowoleni a ceny też nie są złe Odpowiedz Link