Dodaj do ulubionych

Byłam na Biopsji

23.10.07, 11:25
brr widziałam jak mnie igłą nakłówali - czy Wam też tak parę razy grzebali tą
igłą w guzkach?
Uczucie okropne, ale w sumie więcej strachu i jakichś psychicznych akcji niż bólu.
Obserwuj wątek
    • julita77 Zapomnialam dodac, ze drugiej Pani od USG to tez w 23.10.07, 11:45
      wyglada na Hashimoto
    • enella Re: Byłam na Biopsji 23.10.07, 17:33
      potrafilas tak skierowac oczy, ze widzialas szyje?smile ja nie
      widzialam, tylko czulam. wiele zalezy od lekarza. 1 robil mi
      bezbolesnie, 2 wbil taka konska igle, ze malo nie zemdlalam.
      • julita77 Re: Byłam na Biopsji 24.10.07, 10:30
        Nie widziałam na ekranie monitora - badanie było robione pod kontrolą USG
        • tita8338 Re: Byłam na Biopsji 25.10.07, 23:45
          biopsja nawet nie taka straszna, fakt nieprzyjemna miałam 4 wkłucia, jednak
          bardziej dokuczają mi nieprzyjemne dolegliwości po zabiegu, drapanie i kłucie w
          okolicy guzka też tak macie?
          • enella Re: Byłam na Biopsji 26.10.07, 18:11
            tita, a 4 wklucia to byly w 1 guzek? jakiej on jest wielkosci?

mnie bolala szyja i przelykanie sliny, jedzenie - do wieczora.
            • tita8338 Re: Byłam na Biopsji 26.10.07, 19:34
              w jeden guzek o ile dobrze słyszałam jakieś 4 na 5 cm.Panie endo. chciały mi go
              troszkę odessać ale się nie udało smile
            • tita8338 Re: Byłam na Biopsji 26.10.07, 19:50
              acha Enella zapomniałam dodać, że to dla mnie temat w którym raczkuje wiec nie
              wiem czy to cm czy jakieś inne oznaczenie miary. Nie chce przesadzić ale endo
              powiedział mi, że hoduje go kilka lat i trochę za późno odkryłam.
              • enella Re: Byłam na Biopsji 27.10.07, 12:11
                4 na 5 cm? to spory. moj ma powyzej 2 cm i mowia mi, ze spory. moj
                endo mowi, ze guzek > 3,5 cm jest zwykle do wyciecia, nawet jak jest
                niezlosliwy. a czy go hodowalas pare lat? jak tego nie badalas, to
                trudno powiedziec, te lajzy moga same przyspieszac i szybko rosnac.
                dlatego ja mam kontrole usg co 3-6 mcy.
                • tita8338 Re: Byłam na Biopsji 27.10.07, 21:10
                  Ale numer...dowiedziałam się o chorobie miesiąc temu kiedy zaczęłam chudnąć i
                  mdleć bez powodu.Ale pomimo braku wszelkich terminów pani endo powiedziała że
                  nie może mnie tak zostawić i od razu załatwiła mi USG i biopsje. Dzięki że mi
                  powiedziałaś bo ja nic nie wiem na ten temat. dopiero uczę się przez to forum.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka