gosia-77 06.03.08, 20:02 Proszę o pomoc w wyjaśnieniu mi , co oznacza taki wynik biopsji.Jeżeli ktoś miał podobny wynik lub coś wie na ten temat proszę o odpowiedź. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
hashi-tess Re: Guzek onkocytarny 06.03.08, 20:06 proszę wpisz to słowo w wyszukiwarkę forumową. Niedawno był poruszany ten temat. Odpowiedz Link
ankar5 Re: Guzek onkocytarny 06.03.08, 21:52 Guzek onkocytarny składa się z komórek oksyfilnych (rodzaj pęcherzykowatych) tzw. komórek Hurtla. Komórki te również występują w chorobie Hashimoto. Taki guzek trzeba wyciąc bo w 10-15 % może być to rak. Im wcześniej się wytnie tym lepiej. Ja właśnie miałam taki guzek ktory na szczęście po wycięciu okazał się gruczolakiem ))))) Odpowiedz Link
gosia-77 Re: Guzek onkocytarny 07.03.08, 15:19 dzięki wielkie za szybkie odpowiedzi , dziś wlaśnie byłam u swojej endo i powiedzialaprawie to samo , operacja konieczna nie ma co gadać , tylko teraz pytanie gdzie zrobić ją w Warszawaie.Pozdrawiam i jeszcze raz dzięki wielkie. Odpowiedz Link
jolik-4 Re: Guzek onkocytarny 08.03.08, 00:07 W Warszawie dość dobrze robią tarczyce w Szpitalu na Czerniakowskiej a najbaardziej znany lekarz w operacjach tarczycy jest w szpiatlu w Wołominie Odpowiedz Link
gosia-77 Re: Guzek onkocytarny 10.03.08, 15:04 Dzięki , moja endokrynolog też tak mówi , jeżelibyś mogła mi podać namiary lub nazwisko chirurga na Czerniakowskiej to bylaby bardzo wdzięczna. Odpowiedz Link