anutek123 25.03.08, 19:19 Witam! Mam hashimoto i addisona,ważę 125kg przy 160cm wzrostu-jak schudnąć?Mam dość,bo dieta niskokaloryczna nie skutkuje.Jestem do niczego... co mam robić żeby chudnąć????????Strzelić sobie w łeb? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mary_lu Re: proszę o pomoc 26.03.08, 10:18 Anutek, wydaje mi się, że powinnaś udać się do specjalistycznej kliniki, bo taka waga to już trochę za dużo jak na domowe eksperymenty... Ze swojej strony mogę polecić Ci to, co połowa forum Hashimoto - dietę Montignaca. Schudłam nawet na niej kiedyś w porządnej niedoczynności (o której nie miałam wtedy pojęcia). Ech, gdybym była wytrwała to teraz też bym te zasady stosowała Informacje na temat diety MM (a właściwie to nie "dieta" w popularnym tego słowa znaczeniu, ale sposób żywienia - zdrowy, urozmaicony i całkiem przyjemny) w internecie są moim zdaniem poszatkowane, "zanieczyszczone" innymi dietami, polecam koniecznie przeczytanie książki Michela Montignaca "Jeść, aby schudnąć". Tam dowiesz się choćby tego, dlaczego im bardziej skupiasz się na kaloryczności posiłków, tym bardziej tyjesz. Odpowiedz Link
anutek123 Re: proszę o pomoc 26.03.08, 11:29 Dziekuję za odzew! Kiedy zgłosiłam sie do Instytutu Żywności i Żywienia,to mi powiedizanoże jestem taka gruba od chorob,na ktore cierpie i od leków jakie bioręi że oni tam pomagają tylko ludziom ,którzy są otyli z powodu obżarstwa.Fajnie,co?czytałam o diecie Montignaca w necie,nawet przepisuję sobie ich przepisy do zeszytu,ale na razie nie mogę sobie pozwolić na nią,bo na same leki wydałam 500zł.wczoraj,a jestem na rencie.Chcę od przyszłego m-ca zacząć się tak żywić,bo to raczej nic trudnego.Będę musiała zamienic makaron i mąkę na tę polecaną przez nich,dokupić dżem słodzony fruktozą itp. Ciekawe,czy ta książka jest jeszcze w księgarniach,no i ile kosztuje...? Odpowiedz Link
hashi-tess Re: proszę o pomoc 26.03.08, 16:00 Może masz za dużo leków. Letrox czy euthyrox na receptę dla przewlekle chorych kosztuje 5 złotych. Nie chcę się wtrącać do Twoich zasobów lekarskich, ale w moim życiu też był moment kiedy codziennie przyjmowałam 30 tabl. W aptece tygodniowo zostawiałam 200 złotych. Może zrewiduj swoje leczenie? Może będziesz zdrowsza? Jakie masz poziomy hormonów tarczycy? Czy jest lekarz, który daje Ci skierowanie nie tylko na TSH? Odpowiedz Link