Dodaj do ulubionych

Senność i nerwowość

05.07.11, 22:25
Witajcie,
Podczytuję Wasze forum od kilku miesięcy. Hashimoto zdiagnozowano u mnie w kwietniu. To nie pierwsza choroba autoimmunologiczna, z którą walczę.

Mam pytanie. Od kwietnia biorę Euthyrox N50. Na początku przyjmowania leku ustąpiły/znacznie zmniejszyły się wszystkie upierdliwe objawy. Od kilku tygodni znowu walczę z ogromną sennością, nieuzasadnioną nerwowością i nie chce mi się gadać z nikim. Czy to możliwe, że organizm się przyzwyczail do takiej dawki hormonu i trzeba ją podnieść?
POzdrawiam
Obserwuj wątek
    • wierka-5 Re: Senność i nerwowość 06.07.11, 08:10
      .Tak to mozliwe,ze dawka jest za mała.
      Trzeba na początku choroby regularnie badać hormony i korygować dawkę leku.
      Badania robimy przed tabletką po minimum 5 tygodniach na stałej dawce.
    • mamkajulci Re: Senność i nerwowość 06.07.11, 10:27
      Dziękuję za odpowiedź. Mój endo powiedział, że mam przyjść za 6 miesięcy z wynikami badań. Ale nie będę czekać kolejnych 3 miesięcy, skoro już mi kiepsko...
      Czyli nie muszę robić przerwy w braniu tabletek, tylko rano nie biorę tabletki i biegnę na badania, po czym przyjmuję tabletkę...
      Najgorzej to wszystko ogarnąć i wczuć się, kiedy się zbliża pogorszenie...
      • wierka-5 Re: Senność i nerwowość 06.07.11, 11:46

Czyli nie muszę robić przerwy w braniu tabletek, tylko rano nie biorę tabletki
        > i biegnę na badania, po czym przyjmuję tabletkę...
        tak
        > Najgorzej to wszystko ogarnąć i wczuć się, kiedy się zbliża pogorszenie..
        Przy ustaleniu dawki badania robimy co 5-6 tygodni i nie czekamy na pogorszenie .
        Robiąc badania co pół roku nigdy nie ustalisz dawki.
        Gdy dawka jest odpowiednia, a to znaczy,ze hormony tarczycy są co najmniej powyżej połowy normy, a samopoczucie dobre to wtedy mozna obserwować organizm i robić badania rzadziej.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka