sas.a 24.01.12, 23:32 Czy są w Polsce dostępne leki z T3 lub mieszane T3 i T4? Jesli tak to czy ktoś się nimi leczy? Lub czy znacie lekarza, który bierze pod uwagę takie leczenie? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
hashi-tess Re: leki z T3 i T4 25.01.12, 08:39 sas.a napisała: > Czy są w Polsce dostępne leki z T3 lub mieszane T3 i T4? są > Jesli tak to czy ktoś się nimi leczy? jest wiele osób na forum, kt. stosują ten specyfik. > Lub czy znacie lekarza, który bierze pod uwagę takie leczenie? jest ich niewielu, ale trzeba szukać. Odpowiedz Link
sas.a Re: leki z T3 i T4 25.01.12, 13:11 szukać? metodą prób i błędów Dziękuję za odpowiedź. Odpowiedz Link
hashi-tess Re: leki z T3 i T4 25.01.12, 14:52 mówisz prób i błędów. Nazwę specyfiku znajdziesz w wujku google, a resztę w forumowej wyszukiwarce. Odpowiedz Link
sas.a Re: leki z T3 i T4 25.01.12, 15:44 I będzie napisane, który lekarz bierze pod uwage leczenie innymi lekami? oj nie sądzę. Dlatego mówię: prób (czyli chodzenia po lekarzach) i błędów. Odpowiedz Link
sas.a Re: leki z T3 i T4 25.01.12, 15:45 A przeczytałam dwie książki o tarczycy i wdłg obu u wielu osób leczenie T4 nie wystarcza. Chciałabym lekarza, który o tym wie. Odpowiedz Link
hashi-tess Re: leki z T3 i T4 25.01.12, 18:16 sas.a napisała: > A przeczytałam dwie książki o tarczycy i wdłg obu u wielu osób leczenie T4 nie > wystarcza. tych osób jest niewiele. > Chciałabym lekarza, który o tym wie. musisz uparcie go szukać jeśli masz taką potrzebę. Napisz chociaż w jakim woj. go szukasz. Odpowiedz Link
sas.a Re: leki z T3 i T4 26.01.12, 00:54 W Warszawie. Skąd wiesz, że niewiele skoro mało jest lekarzy podejmujących takie próby? Odpowiedz Link
pies_z_laki_2 Re: leki z T3 i T4 27.01.12, 00:54 A masz problem z dysproporcją fT4 / fT3? Czy masz tarczycę, czy masz ją usuniętą? W tym drugim przypadku często suplementuje się oba hormony. Jeśli tarczycę masz, to ta dysproporcja między T4 i T3 musi być duża i udokumentowana wynikami badan przez dłuższy czas, w innym wypadku nie ma co liczyć na Novo. I słusznie. W dodatku, z tego co czytam na forum, niewielu jest endo, którzy dają sobie radę z ustawianiem dawkowania Novo. Najlepiej jest nauczyć się swojej choroby (wyniki plus objawy w połączeniu z dawkami leków) i pilnować dawek samodzielnie. Odpowiedz Link
hashi-tess Re: leki z T3 i T4 27.01.12, 08:22 sas.a napisała: > W Warszawie. nie znam, nie znam. > Skąd wiesz, że niewiele skoro mało jest lekarzy podejmujących takie próby? z forum. Jest wiele osób, kt. zaczęły zażywać novo i niestety kuracja ta przyniosła tylko cierpienie. Jest jeszcze jeden specyfik, kt. w swoim składzie ma wszystkie hormony tarczycy, niestety w kraju jest tylko na import docelowy. To hormon z tarczycy świni czy również krowy. Odpowiedz Link
sas.a Re: leki z T3 i T4 27.01.12, 12:09 Tak, wiem, armour. Najpierw wolałabym syntetyczny ze względów ideologicznych... tarczycę mam. Rozrzut nie jest duży, ale przed leczeniem było 62 i 65%, więc bliziutko, a teraz się rozjechało do 50 i 70... JA się czuję źle. To nie jest życie, tylko wegetacja, więc nie dam się przekonać, że wyniki sa dobre i mam się do nich dostosować. Jestem pod wrażeniem książki "stop the thyroid madness"... Odpowiedz Link
milaemalka Re: leki z T3 i T4 27.01.12, 19:57 Moze potrzebujesz ciut większa dawke A moze złe samopoczucie to wina np niskiej ferrytyny czy innych braków.Z takimi wynikami zapomnij o novo.To żaden miód.Musze niestety brac i nijak nie idzie ustawic tak,zeby na dłuzej był spokój.Zebym dobrze sie czuła to muszę co rusz zmieniac albo dawke euthyroxu albo dawke novo. Odpowiedz Link
procesor Re: leki z T3 i T4 27.01.12, 23:19 akurat mój endo jest z Warszawy i leczy mnie Novothyralem... i akurat mnie Novo poprawiło samopoczucie a nie cierpienia przyniosła żeby nie było - mój endo najpierw też standardowo badał tsh i czasem ft4 i leczył mnie euthyroxem ale ponieważ stopniowo rozjeżdżały mi się wyniki, samopoczucie było wciąż nie takie - na próbę wprowadziliśmy - dał się namówić - łączone dawki Novo i Euth. ten lekarz to dr Marek Wierzbicki, ja do niego chodzę w Medicenter, Wołoska Odpowiedz Link
pies_z_laki_2 Re: leki z T3 i T4 27.01.12, 23:59 Doktor W. jest też specjalistą od osteoporozy i przyjmuje w lecznicy Alvit u. Słowackiego 5. Odpowiedz Link
hashi-tess Re: leki z T3 i T4 28.01.12, 01:05 ciekawe czy daje skierowanie na oznaczenie wit. D3. Odpowiedz Link