Dodaj do ulubionych

interpretacja wyników

05.07.12, 14:05
Witam wszystkich. 10 m-cy temu urodziłam synka i postanowiłam teraz zrobić badanie TSH, FT3 i FT4 ponieważ zaobserwowałam u siebie kilka niepokojących objawów:zmęczenie, marznięcie, zwiększenie wagi , "brudne kolana " z którymi już nie wiem co zrobić - wygląda to jakbym się nie myłasad. Dziś odebrałam wyniki: TSH 3,991 norma 0,35-5,5, FT3 3,15 norma 2,3 - 4,2 , FT4 0,89 norma 0,89-1,76 Skorzystałam z kalkulatora hormonów i moje wyniki wyglądają tak: FT4 0%, FT3 44,74 %. Proszę o podpowiedź co z tym dalej robić.
Obserwuj wątek
    • agnesssa0 Re: interpretacja wyników 05.07.12, 14:11
      z woich badan wynika, ze masz iedoczynnosc. umow sie jak najszybciej do endokrynologa! musi Ci wlaczyc letrox badz euthyrox. zrob tez przeciwciala- anty TPO i usg tarczycy zeby moc wykluczyc hashimoto.

Mozesz wykonac etz badanie ferrytyny, bo przy niedoczynnosci czesto jest ona niska tak samo jest z wit. B12 i D.
      • mamkropka Re: interpretacja wyników 05.07.12, 19:08
        dziękuję za szybką odpowiedź
        • mamkropka Re: interpretacja wyników 25.07.12, 23:37
          jestem już po wizycie u lekarza.Diagnoza?poporodowe zapalenie tarczycy, zalecenia badań:usg tarczycy, prolaktyna, ACTH,T4, Kortyzol?!żadnych przeciwciał i innych badań które tu się powtarzają prawie w każdym poście. Chyba zrobię je prywatnie ....nie wiem czy czekać na wizytę we wrześniu u tego lekarza czy szybciej iść do innego - fatalnie się czujęsad
          • mamkropka po usg 06.08.12, 17:33
            dziś wykonałam badania z krwi i usg. guzków żadnych nie ma ,ale wielkościowo oba płaty różnią się a razem dają objętość 10 ml - to trochę za mało. No i niepokojące są wzmożone przepływy miąższowe. czekam na wizytę u endo i przeklinam upały...
            • mamkropka Re: po usg 15.08.12, 14:26
              we wtorek powtórzyłam TSH FT3 FT4 i przeciwciała anty TPO i wygląda to następująco:
              - TSH 3,742 normy 0,35-5,50
              - Ft4 6,9%
              - Ft3 60,53 %
              anty-TPO 852,9 norma max 60
              czy to Hashimoto?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka