dobma 06.07.12, 23:02 Witam, 4 lata temu stwierdzono u mnie chorobę hashimoto od tego czasu biorę tabletki eutyrox 50, mój problem, to brak zapotrzebowania na sex zastanawiam się, czy może to mieć to jakiś związek z tą chorobą ... ??? pzdr Małgosia Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
cherrie Re: hashimoto a seks 07.07.12, 07:02 dlaczego niby od hashimoto? hashimoto samo w sobie nie daje absolutnie zadnych objawow, co najwyzej niedoczynnosc. ja obstawiam: wiek, depresje, a moze warto zbadac hormony kobiece np. progesteron Odpowiedz Link
hashi-tess Re: hashimoto a seks 07.07.12, 09:52 wystarczy tylko przeczytać jakie są objawy niedoczynności. Jednym z głównych jest właśnie spadek libido. Progesteron przy chorej tarczycy jest również zachwiany. gospodarkę hormonalną można porównać do naczyń połączonych i poziom progesteronu jak i prolaktyny przy chorej tarczycy będzie rozwichrowany. Odpowiedz Link
devilyn Re: hashimoto a seks 07.07.12, 12:58 Cały czas jesteś na dawce od 4 lat 50 mg???? Odpowiedz Link
dobma Re: hashimoto a seks 08.07.12, 22:47 na początku brałam 25, potem dwa dni 25 trzeciego dnia 50, po kolejnych badaniach Pani Dr zmieniła mi dawkę na 25 / 50 a od pół roku codziennie 50 ... a dlaczego pytasz ? Odpowiedz Link
milaemalka Re: hashimoto a seks 08.07.12, 23:08 Brak zainteresowania seksem wiąze się z hashimoto pośrednio.Jeżeli jesteś w niedoczynnosci nie masz chęci na nic.Ale hashimoto to tez inne braki np niski poziom żelaza ,magnezu.Brakuje nam czegoś to wegetujemy nie żyjemy pełnią życia Wiek nie ma tu nic do rzeczy.Zbadaj Ft4 i Ft3 Odpowiedz Link