6mirka
30.11.12, 17:10
jestem nowa haszimotka prosze o pomoc.w maju zglosilam sie do lekarza gdyz mialam wysokie tetno i rece palce opuchniete,odeslano mnie do kardiologa bo szmery sa,diagnoza wada serca,myslala ze to serce ale po miesiacu brania lekow zaczelo mnie dusic i zaczelam czesto sikac,odstawilamte leki i poszlam do innego kardio,ten powiedzial ze tsh 3,3 i zeby zbadac tarczyce,poszlam do endo antyciala znowu tsh juz 5,2i okazalo sie haszimoto,zaczelam eutyrox 25 po 1,od polowy wrzesnia zaczelam brac,ale moich objawow dziwnych zaczelo przybywac ,sikanie troche sie uspokoilo,za to szumy uszne calumi dniami-telewizor,mrowienie w stopach zimno mi,cos z jelitami 4 dni bieginki,po kazdym posilku wdzuch jak balon wzdety,pozniej stolec raz dziennie rano norm,znowu niestrawiony i burczy golosno,ale co jeszcze wazne zaczelam bardzo chudnoc spadlam z wagi 60 do 55 po kg na tydzien,przestraszylam sie bardzo zrobilam usg i nic,endo powiedzial ze nie powinnam chudnoc ,inernista ze tak,dodam ze slodkiego nie jadlam ani tlustego,pilam troche sokow z buraka bo trojglicerydymialam i watrobe wyniki zle ,teraz wszystko w normie,ja dalej niewiec co sie ze mna dzieje bo dalej mam rece spuchniete jelita, szumy,czy to normalne przy haszimoto chudniecie napoczatku leczenia i czy pace u rak oczy puchna i jelita wzdecia ,pomozcie