WItajcie
Postanowiłam w końcu wrócić.
Nie chcę zamęczać moją historią.
Tu jest mój poprzedni wątek:
forum.gazeta.pl/forum/w,24776,115507669,115507669,Zaczynam_jeszcze_raz.html?t=1386342509659
Leczę się już dobrych parę lat.
Chyba przyzwyczaiłam się do tego, że nigdy nie czuję się super. Sama sobie staram sie wmowić , że przesadzam, że po prostu muszę się wziąć w garść.
Jakieś 2 lata temu miałam najlepiej ustawione hormony, gdzieś na poziomie 50-60%. Potem zaczęły sie rozjeżdżać: ft3 wciąż malało.
Badałam i ferrytyne i witaminę D3. Uzupełniałam niedobory. Dawka euthyroxu 112.
A oto moje wyniki z ubiegłego tygodnia:
ft3 minus 2%
ft4 42%
tsh 1,01 (norma 0,27-4,2)
ferrytyna 121 (norma 15-150)
B12 563,2 (norma 160-800)
wapń całkowity 2,29 (norma 2,1-2,55)
Witaminy D nie badałam, bo niedawno skończyłam ja suplememtować i chcę odczekać ze 2 tygodnie.
No cóż - chyba sięgnęłam dna

(
USG tarczycy robiłam w lutym 2013 - objetość niecale 7ml, brak guzków
Czuję się dennie. Ja już nie wspominam o wadze, ale to zmęczenie. Ciągłe. Trudno wytrzymac w pracy. I bardzo, bardzo sucha skóra. CO jakis czas pobolewa mnie serce (albo jego okolice), boa mięsnie, czasami dłonie i kolana. I ogólne poczucie bezsensu
Od prawie 20 lat leczę ataki lęku. Biorę antydepresanty, które pewnie nie pomagają w wyrównaniu hormonów. Prawdę mowiąc, musze je brać. Teraz przyjmuje sertralinę.
Biorę również dostinex - raz w tygodniu 1/4 tabletki . Miałam wysoki poziom PRL, po obciążeniu przekroczony 7 razy. PRL wrócila do normy, a ja wciąż biorę dostinex bo żyję malo-realną nadzieją że uda mi się mieć jeszcze jedno dziecko (mam prawie 9-letniego syna). A mam już 37 lat
Jeszcze przypomniała mi sie sprawa cukru. Robiłam krzywą (ze 2 lata temu). WYniki:
95 na czczo
110 po godzinie
98 po 2 godzinach
Dośc często mierzę cukier w ciągu dnia glukometrem. Okolo 17ej nie przekracza 100.
Najważeniejsze! - w związku z moimi dennymi wynikami, jak tylko dotrze do mnie przesyłka rozpoczynam suplementowac Thybon - na początek 5 mg. Euthyrox planuje pozostawić bez zmian, tj. dawka 112
Sporo napisałam, dośc chaotycznie...
Liczę na Wasze opinie i wsparcie
pozdrawiam serdecznie