Dodaj do ulubionych

będzie operacja

13.06.05, 20:54
W środę jadę do szpitala na zabieg operacyjny wycięcia guza z tarczycy.
Trzymajcie za mnie kciuki i napiszcie jak to przeżyć bo w życiu nie miałem
żadnej operacji i boję się jak diabli.
POZDROWIENIA dla wszystkich hashimotowców.
Obserwuj wątek
    • morgana_le_fay Re: będzie operacja 13.06.05, 21:48
      Będę trzymać kciuki. Miałam dwie operacje (w tym jedną w obrębie czaszki), ale
      żadnej związanej z tarczycą. Nie trzeba się strasznie bać bólu, bo uśmerzają.
      Dla mnie najgorsze było długotrwałe "niepicie" przed i po zabiegu. Za szklankę
      wody dałabym się wtedy pokroić.

Pomyśl sobie, że jak wytną co trzeba, to będziesz sobie oddychał i łykał niczym
      Młody Bóg!

Powodzenia!
      morgana
      • roza3333 Re: będzie operacja 13.06.05, 21:54
        Cześć!
        Też będę trzymać za ciebie kciuki, jakoś to będzie,bądz tylko dobrej myśli i
        jak wrócisz do domu to koniecznie się odezwij.Pozdrawiam cię bardzo serdecznie
        i myślami jestem z tobą.roza3333
    • ojka1 Re: będzie operacja 13.06.05, 21:53
      Jedyne moje doświadczenie szpitalne to cesarskie cięciesmile- więc chyba raczej
      swoim doświadczeniem w szpitalnej kwestii cię nie wesprę, ale kciuki trzymam
      mocno. Pozdrawiam.
      • hahashi Re: będzie operacja 14.06.05, 08:34
        Wiem, że nie jest łatwo przed operacją. Najgorszy jest ten strach. Ja do
        momentu cesarki nie miałam doświadczeń ze szpitalami. Bałam się niesamowicie, a
        okazało się, że nie jest to tak straszne jak się wydaje. Oczywiście cesarka
        (wielkie szczęście kiedy pojawi się dziecko zaćmiewa wszystkie bolączki), a
        operacja tarczycy to nie to samo. W mojej rodzinie operację tarczycy miała
        Teściowa, Szwagier i Małżonek. Nie ma się co bać ! Jasne, że po operacji masz
        dziwne uczucie jakby ktoś buta postawił na Twojej szyi, ale od czego są środki
        przeciwbólowe ! A takie dają pacjentom. Nie martw się. Istotne jest tylko, jak
        ustalić dawkę po operacji, żeby Twoje samopoczucie i TSH było OK. Śladu po
        cięciu u nich prawie nie widać. Będę trzymać kciuki!!!!
        Głowa do góry, uśmiech na usta. Wszystko będzie dobrze !
        Pozdrawiam
        Hahashi
    • to-ja-007 Re: będzie operacja 14.06.05, 12:09
      Rozumiem Cie.
      Ja nie mialam jeszcze zdanej operacji.Mialam tylko 2 proste zabiegi endoskopowe
      pod narkoza. Przed pierszym zabiegiem okropnie panikowalam bo sie balam samej
      narkozy ...
      Pozniej sie balam hitopatologii mimo ze wszyscy zapewniali mnie ze sznase na cos
      zlosliwego sa znikome.
      Zupelnie irracjonalne tak sie bac ale to normalne ze czlowiek sie boi tego czego
      nie zna.
      Bede trzymac kciuki. Zreszta na pewno bedzie dobrze. Znam pare osob po takiej
      operacji i wszystkie szybko do siebie potem dochodzily.

pozdrawiam
      ula

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka