figga1 19.07.05, 11:09 Moja gin-endo przepisała euthyrox 0,25. Natomiast endokrynolog przepisała letrox gdyż stwierdziła, że euthyrox przepisuje się osobom starszym oraz źle tolerującym ten pierwszy. Nie wiem, który lek brać. Pozdrawiam figga1 Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
to-ja-007 Re: Euthyrox czy letrox? 19.07.05, 13:46 > Natomiast endokrynolog przepisała > letrox gdyż stwierdziła, że euthyrox przepisuje się osobom starszym oraz źle > tolerującym ten pierwszy. Dlatego Ty musisz jej pomoc uplynnic zapasy letroxu w aptekach? Zakladajac ze Twoja endokynolozka ma racje co do tolerowania letroxu to jesli cos nie szkodzi osobom starszym oraz osobom ktore zle toleruja letrox - to jest wieksza szansa ze i Ty bedziesz go lepiej tolerowac, prawda? No bo chyba nie miala na mysli przepisywania go osobom straszym zeby ich eliminowac ze spolecznestwa !!!!!?????? Teraz pytanie dlaczego Ty masz brac letrox? Moze dlatego ze pani doktor dostala prezenty od firmy produkujacej letrox a firma produkujaca euthyrox nie byla taka sprytna? Nie wiem, ale nie podoba mi sie Twoja endokrynolozka. Bynajmniej nie jest to medycyna co ona uprawia. Sa ludzie, ktorzy lepiej toleruja letrox a sa inni ktorzy lepiej toleruja euhtyrox. Jak mam odpowiednia dawke to eferox, l-thyroxin, euthryox toleruje tak samo, ale jak mialam ustawianie dawki i zwiekszanie jej co 2-3 tyg. to euthyrox lepiej wspominam niz np. eferox. pozdrawiam ula Odpowiedz Link
pakawsm Re: Euthyrox czy letrox? 19.07.05, 16:46 Ja i moje dwie przyjaciółki bierzemy Euthyrox a mamy po 25 lat, chyba stare nie jesteśmy Ha HA amoże? Ach ci lekarze mają wyobraznie ! Paula Odpowiedz Link
figga1 Re: Euthyrox czy letrox? 20.07.05, 13:19 Niby to oczywiste, ale czlowiek głupieje wobec pewnych siebie ignoranckich lekarzy. Aczkolwiek dodam, że warto jest czasami chodzić do dwóch lekarzy jednocześnie, gdyż dopiero od niej dowiedziałam się o zakazie jedzenia produktów z jodem. Ale jest to lekarz tzw. państwowy więc na pewno macie rację. Pozdrawiam figga1 Odpowiedz Link