Dodaj do ulubionych

Mam wyniki

18.08.05, 12:14
Witam wszystkich. Pisze do was bo znow mam problem.W czerwcu robilam tsh i
mialam 10,69 wczoraj odebralam nowe wyniki i tsh mam 0,0219 nor 0,35 do 4,94
ft4 1,77 nor 0,70-1,48,ft3 3,66 nor 1,71-3,71 anty tpo 560,20.Badalam tez
choleseroli wyszedl 294 nor 150-200, cholesterol LDL 203 nor 0-125.Do wczoraj
bralam eutherox 125 ale moja lekarka pierwszego kontaktu kazala mi zmniejszyc
dawke do 50 (niestety moj endo jest na urlopie do 5 wrzesnia) nie wiem co mam
robic poradzcie mi prosze.Tak mowiac szczerze to moj endo jest daremny bo o
samych badaniach jakie musze zrobic dowiedzialam sie od was .Lekarz zrobil mi
tylko usg i biopsjei stwierdzil hashi i nic poza tym. Pozdrawiam Wszystkich.
Obserwuj wątek
    • to-ja-007 Re: Mam wyniki 18.08.05, 13:11
      Jesli nie masz silnych objawow nadczynnosci to nie zmniejszaj tak drastycznie.
      Zmniejsz do 100 i powtorz badanie tsh za miesiac.
      TO moja rada ....

pozdrawiam
      ula
      • aada1 Re: Mam wyniki 18.08.05, 14:26
        Zgadzam sie z Ulasmile)nie tak drastycznie. Może 1 tydzień na 75 mg a potem
        pomalutku do 100 mg na dobe i zrób badanie( może u Ciebie bedzie dobrze jak
        dawka dobowa bedzie koło 80 mg ). Jak sie czujesz?
        Ada
        • asia651 Re: Mam wyniki 18.08.05, 14:43
          Witaj aada.Ostatnio jestem bardzo rozchwiana psychicznie.W ciagu dnia mam
          wszystkie humory.Najczesciej mam ochote schowac sie mysia dziure z niej nie
          wychodzic.Sama sie zastanawiam jak rodzinka ze mna wytrzymuje.Dobrze ze dzieci
          mam juz dorosle i to rozumieja (jak na razie).Mysle ze przyjda w koncu lepsze
          dni. POZDRAWIAM SERDECZNIE
      • asia651 Re: Mam wyniki 18.08.05, 14:29
        Witaj to-ja 007 dzieki za rade tez wlasnie sie obawialam czy to nie bedzie za
        duzy spadek dawki. POZDRAWIAM SERDECZNIE
    • sakami Re: Mam wyniki 24.08.05, 20:39
      Witaj
      Ja właśnie walczę z takimi samymi problemami. Endo szybciutko doprowadziła mnie do 100 E, a potem wyniki podobne jak u Ciebie. No cóż przy 50 nic się nie zmieniało i nie wytrzymałam, bo gdzieś wyczytałam, że nawet nieznaczna nadczynność jest dla nas niedobra i na tydzień odstawiłam. Wiem, że teoretycznie nie powinno się tego robić. Ale czytałam też, że nadczynność może się utrwalić ( po prostu organizm uzna ją za stan normalny i będzie dążył do niej za wszelką cenę - a jeśli tarczyca jeszcze zipie to zacznie się rozrastać). Teraz zwiększam książkowo - co 3-4 tygodnie o 0,25 i robię wyniki TSH. Jak na razie to działa, choć jestem w niedoczynności, ale już lekkiej.
      pozdrawiam Sakami
      • asia651 Re: Mam wyniki 24.08.05, 21:48
        Witam.Narazie biore eutherox w dawce 75 ale juz zaczely sie bole oka,dusznosci
        i plytki oddech.Nie wim czy zwiekszyc dawke czy zostawic.Na dodatek znow
        przybieam na wadze.Czekam nieciepliwie na 5 wrzesien bo wtedy bedzie moj
        lekarz. POZDRAWIAM SERDECZNIE
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka