jaskka 22.04.06, 22:17 Czy ktoś z Was robił tomografię. Co sądzicie o dawce jodu, którą trzeba przyjąć? Mam się przejmować czy nie? miłego wieczoru j. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
hahashi Re: tomografia a hashimoto 24.04.06, 11:58 Witaj, podobno nie wolno brać jodu. Wcześniej coś było na ten temat w postach. Jest jakiś inny środek, którym można zastąpić jod. Pozdrawiam Hahashi Odpowiedz Link
bebe15 Re: tomografia a hashimoto 24.04.06, 15:18 Tak oczywiście, jest inny kontrast. Zgłasza się uczulenie na jod. Ja to miałam zaznaczone na skierowaniu i nie było żadnego problemu. Pozdrawiam Odpowiedz Link
jaskka Re: tomografia a hashimoto 25.04.06, 16:57 spotkania z NFZ to jest walka z wiatrakami. Nie ma się co trudzić. Pani mi powiedziała, że jod mi nie zaszkodzi. Że tylko uczulonym na jod przysługuje inny kontrast. A mi najwyżej wzrośnie poziom przeciwciał!!!! Świeżutkich badań też nie muszę mieć (czego wymaga radiolog), wg lekarza to absurd. Poprosiłam o konsultację. Badania zrobie prywatnie. Jestem wściekła. Po co my płacimy ubezpieczenie??? Ciepło wszystkich pozdrawiam j. Odpowiedz Link